» »

Xamarin in android C#

Xamarin in android C#

max00slo ::

Pozdravljeni

Sem začetnik v programiranju (bi rekel, nasplošno) in me zanima, če obstaja kakšno podobno programsko orodje kot je VS in Xamarin za wysiwyg design form.
Sprašujem, ker mi paše C# in normalno vlečenje kontrolerjev na formo ter recimo da že avtomatsko generira onClick metodo ob kliku na gumb (to je le primer).

Oziroma - a to omogoča xamarin pa ga neznam nastavit? :)
Si non confectus, non reficiat.

Looooooka ::

Apache cordova.
Deop and clicka se pa kar lepo odvadi.
Vecino zadev se danes dela po mvvm principih....to ti bo prislo prav v c#-ji pa ce delas wpf, mvx, web api aplikacijo in prav tako v xamarinu. Ko bos "vzljubil" princip bos pa verjetno xamarin celo vrgel stran in sel delat native aplikacijo v android studiju.

BivšiUser2 ::

Koliko prilagajanja je potrebno, da c# koda tudi androidu?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

BivšiUser2 ::

Temo bi rad spravil v motion in vprašal če kdo že dela kaj z XAMARIN forms in če imate kaka priporočila glede pisanja "skupne kode". Aplikacijo, ki jo že večino spisano za UWP (W10 tablice - ni še nameske kode za senzorje) bi rad portal na Android pa ne vem točno kje začeti, ne bi pa zapustil C# kot jezika. Z droidom bi pač pohitril razvoj, potem pa port na iOS in W10.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Lonsarg ::

Kar se UI tiče: Če imaš že lepo ločeno po MVVM principu samo štancaš nove viewe na formsih in jih povezuješ z view-modeli. Drugače bi pa jaz najprej obstoječe UI viewe ločil kot se šika in šele potem lotil pisanja Android/Forms view-ov.

Pri biznis code sharing pa se je za odločit, kako boš delal. En quick fix je shared project in #define compiler flagi za kodo, ki je na Android drugačna. Ampak to je uporabno če bo vsaj 99% biznis kode avtomatsko delal na Androidu, oziroma če obstajajo crossplatform knjižnice, ki nadomestijo to specifiko. Če pa je več specifike pa se to dela z abstrakcijo in dependancy injektion(tako tudi delujejo ti crossplatform libraryji), skratka spišeš svoje crossplatform knjižnice, ki jih potem skupna biznis logika uporablja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BivšiUser2 ::

Veliko sem že imo postoril s tem, da sem napisal REST server api. MVVM princip?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: mico28 ()

Lonsarg ::

MVVM: Model-view-viewmodel @ Wikipedia
Če se namesto na striktno definicijo raje fokusiramo na bistvo, gre za to da spišeš "view-modele", ki abstrahirajo UI (so pure C# ampak dejansko predstavljajo nek viden element(page, tab, popupokno,..) v aplikaciji) in so torej edini link med UI in ostalo logiko, na njih lahko poljuben UI povežeš(v primeru Xamarina to pomemi UWP, Forms, kasneje morda Android native UI, iOS,... morda povežeš gor še console app, unit teste direkt na view-model...).

Če boš v aplikaciji imel hkrati UWP za W10 in Forms za Android in iOS je to res fajn imeti porihtano. Če bi bla aplikacija solo Xamarin Forms (kar dela tudi na W10) to ni več tako nujno potrebno. Je pa še vedno fajn predvsem zarad vzdrževanja.

Morda res najlažje kar Xamarin Shared Project Template vzet pa potem tja prenesti kodo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvoj mobilne aplikacije Kivy vs Ionic

Oddelek: Programiranje
61167 (1011) jukoz
»

cross platform development

Oddelek: Programiranje
366750 (5736) slodreamer
»

Microsoft odprl platformo .NET (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5929904 (25754) MrStein
»

Mono Develop .net

Oddelek: Programiranje
102180 (1751) Lonsarg
»

Microsoft odprl kodo .NET

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3613586 (10580) jype

Več podobnih tem