» »

Nakup novega avtomobila in plačilo.

Nakup novega avtomobila in plačilo.

andr3jr ::

Dober večer,

sem pred nakupom novega avtomobila in me zanima če se še da "skeširat" avto na licu mesta? Da plačaš z gotovino ali preko transakcije? Avto bo kupljen pri avtohiši. Ker nisem 100% prepričan, vendar mislim da se da do določene vsote plačat z gotovino in kaj se bolj splača, enkraten znesek ali obročno plačevanje? Obstaja kakšen razlog zakaj se dan danes vsi avti po večini jemljejo na lizing? V mislih sem imel okoli 40.000EUR najvišja meja 45.000EUR, ker se še odločam med par avtomobili, sem še v dilemi če bi vzel novi avto nižji razred, ali par let star in višji razred.

hvala in lep večer.
  • zaklenil: Mavrik ()

Mavrik ::

Verjetno ne boš v žepu nosil toliko gotovine, dobiš račun in ga plačaš z nakazilom :)
The truth is rarely pure and never simple.

andr3jr ::

Saj meni se tudi zdi malo bolj logično preko nakazila ja, po resnici rečeno. Samo nisem nikoli kupil avtomobila do zdaj iz avto hiše in je prišla priložnost, da si kupim malo boljši avto in sem si rekel, ja zakaj pa ne. Gledam leto ali dve stare BMW 5 serija in Audi A6, ali pa mogoče 2-3 lete starejši Audi A8, BMW 7, samo je rizik dat toliko za rabljen avto s cca 100.000km prevoženih in tudi potem vzdrževanje je dražje in cestnina, registracija, zavarovanje itd..tako da je treba skrbno preštudirat zdaj vse možnosti in ne "na silo z glavo skozi zid", ker avto nameravam imeti vsaj 5 let, tak da morem gledat na dolgi rok, kaj bi bila bolj racionalna odločitev. :)

Hammer123 ::

Sodeč po zapisu, ti priporočam da nakup avta prestaviš za pol leta-1 leta.

bambam20 ::

Če že kupuješ.


Avto, ki ti bo na dolgi rok držal ceno. Serija 4 oz. coupe s 5-imi vrati, 4 kolesni pogon, M-performance paket, avtomatski menjalnik/ tiptronic ... Jaz bi kr vzel tega, če že jemlješ BMW-ja je tale top izbira po vsem.


http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=......

andr3jr ::

hammer, zakaj bi prestavil nakup za 1 leto?

rupsi, hvala za link, avto res zgleda enkratno in dejansko je skoraj čisto nov, zanimiva in mamljiva opcija. Samo edino kaj me moti je motor, rad bi imel vsaj 3.0 ali pa 3.5, oziroma, nad 300 konjev, ker sem vedno hotel avto z veliko konji pod havbo, kakor tudi udobje in prostor. 4 serija nažalost ni najbolj prostoren avto, kakor tudi ne udoben zaradi m performance paketa z športnim podvozjem. Zato se po eni strani nagibam k BMW 7 in Audi A8, ker avta dobesedno plavata po cesti oziroma se je res udobno vozit noter, prostora imaš koliko hočeš in seveda tudi ogromno konjičkov pod havbo, če se ti kam mudi. Letno delam cca 50.000km zato se tudi nagibam bolj k dizlu, čeprav tudi bencinarji niso več tako hudo "žejni" sploh veliki motorji, kot so bili kakšnih 10 let nazaj, koliko sem zasledil na spletu in slišal od kolegov, ki tudi imajo po večini vsi cca 300 konjev več ali manj. In za takšno limuzino ki ima cca 2 toni, že rabiš malo bolj močen motor, da je razmerje med težo/močjo nekje tu, da je avto odziven, sploh na avto cesti, ko ga pohodiš. Ker je žalostno ko gledam BMW 5 ali pa AUDI A6, ki imajo 2.0 TDI 150-180 konjev, ker samo avto mučiš ali pa BMW 7, AUDI A8 z 3.0 motorji in cca 240konji.

Hammer123 ::

Glede na to da še nisi odločen glede razreda, modela, znamke,... ti dobronamerno priporočam temeljit razmislek. Poznam par primerov, ki so se potem "zaklali" s stroški in s z izgubo vrednosti pri predčasni prodaji.

NikolormousB ::

Ne da se plačati z gotovino, max. do 5 jurjev. Ostalo mora na TRR. Če kupuješ rabljeno pri kakšnem malo bolj "fleksibilnem" prodajalcu se da tudi okrog tega. Ti dajo pač 7 računov za 5k. Ampak uradno pa ne.

tak da morem gledat na dolgi rok, kaj bi bila bolj racionalna odločitev. :)


Nič od tega ni racionalno. Racionalno je kupit nov avto srednjega razreda s 7 letno garancijo.

Verjetno ne boš v žepu nosil toliko gotovine, dobiš račun in ga plačaš z nakazilom :)


Za pol centimetra 500€ bankovcev dobiš že hudo dober avto. Ni to neka huda količina.

andr3jr ::

hammer, ja saj nameravam dobro premisliti, pregledati teste za vse od zgoraj naštetih, preračunati približne stroške in tudi avte sprobati na testni vožnji, da vidim kateri mi bo najbolj ustrezal, ne mislim se zaleti z glavo skozi zid, kot sem že dejal in nekaj na silo kupit, ker se mi še nikoli do zdaj ni izšlo, če sem nekaj na hitro kupil in ne govorim za avte.

msjr ::

andr3jr je izjavil:

me zanima če se še da "skeširat" avto na licu mesta? Da plačaš z gotovino ali preko transakcije? Avto bo kupljen pri avtohiši.

Mimogrede, odgovor na vprašanje je: ne bo šlo, bo treba kar nakazat:

Osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga ali opravljajo storitve v Republiki Sloveniji, od kupca (fizične osebe) pri prodaji blaga ali storitve ne smejo sprejeti plačila v gotovini, če to plačilo presega vrednost 5.000 EUR. (37. člen ZPPDFT-C)

forplan ::

Kaj ste eni loleki greš spraševat na forumu če lahko plačaš z gotovino...

A je težko vprašat prodajalca? Pa se lahko zmenita vse mogoče načine:
- plačilo na obroke (vsak dan prineseš en del),
- del plačaš gotovino ostalo preko banke (kao položnica plačaš z gotovino edino provizija je druga stvar)
- ...
da se strinjam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski avto leta 2017 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11816355 (13054) dexterboy
»

Pomoč prosim taksi

Oddelek: Na cesti
4710851 (7430) zuz3k
»

kok gotovine lahko neseš cez mejo

Oddelek: Loža
4011712 (10476) dela
»

bmw 525d??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
768992 (7324) TribesMan
»

Nakup avtomobila in popust če vzameš leasing.

Oddelek: Na cesti
296553 (5870) Tomay

Več podobnih tem