» »

Pekač za meso

Pekač za meso

bprimorc ::

Zanima me, kateri pekač je po vaših izkušnjah dober za peči meso v pečici, da se to ne prijemlje na dno.

Do sedaj sem uporabil modele večih proizvajalcev: Delimano me je zelo razočaral, Kaiser je bil nekaj časa v redu, potem se je tudi nanj začelo vse prjemat. Isto je bilo tudi z eno tretjo znamko, ki se je ne spomnim - ravno tako je bilo nekajkrat pri pečenju vse v redu, potem se je pa začelo prijemat.

Zanima me torej, kateri pekač je po vaše dober - torej da je praktičen, da se hrana nanj ne prijemlje in da ga lahko uporabljaš vsaj 3 leta. Lahko stane tudi 100 EUR, važno da se stvar obnese.
Hvala in LP!

ales85 ::

Si morda preizkusil peki papir ali ti ne odgovarja? Pri daljši peki se bo v večini primerov nekaj prijelo.

nejcek74 ::

Tvoj problem je zaradi napačne uporabe ne zaradi slabe posode, v osnovi je tako: uporabi nekaj olja ali pa peki papir, če res želiš imeti suho in pusto. Mogoče pa imaš samo previsoko temperaturo? Recimo meso samo opečeš na visoki tempraturi (200 in več), potem pa ga pečeš na nižji (cca 150).
Ker opcijo so take:
1.) inox, steklo, keramika: najbolj običajne posode, precej zdržljive in poceni, vendar brez olja ne gre
2.) litoželezne posode s premazom ali emajlirana pločevina: podobno kot prejšnje, vendar brez olja ne gre, prav tako se ti lahko zgodi da jih uničiš s prežganjem
3.) posoda iz navadnega železa, ki je zaščitena z oljno patino, ki jo po potrebi obnoviš: za moj občutek edine zares neuničljive, vendar brez uporabe olja ne gre (več kot pri ena ali dva). Prav tako zahtevajo poseben režim čiščenja, samo z vodo
4.) non sticking posoda, edina ki jo lahko uporabljaš brez olja, vendar zaščitna plast se pač uniči in posoda izgubi
Sam sem kupil tudi ene par svinjsko dragih posod s keramičnimi nadomestki teflona, kar dobiš je 2-4x višja cena (recimo od 150€ navzgor) in cca 3x daljša življenjska doba. Če ti ne gre za estetiko je pametneje kupit pekač za 10€ in ga vržeš stran po pol leta.
Jaz za "mokro" pečenje, kura, krača, pečenka uporabljam inox pekač (ponavadi kar iz ikee), za govedino, ki gre najprej na visoko temperaturo pa posode iz mehkega železa kot je npr turk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20963698 (1037) Shkorc

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22456934 (36807) bluefish
»

Peka rib

Oddelek: Loža
438639 (7083) Aquafriend
»

Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?

Oddelek: Loža
4612140 (9641) lonewolf_
»

Teflon škodljiv? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9026902 (24059) ...:TOMI:...

Več podobnih tem