Forum » Na cesti » Predčasen potek veljavnosti stare "vozniške"
Predčasen potek veljavnosti stare "vozniške"
St235 ::
To neumnost si ti privlekel v debato. Popolnoma nobene potrebe ni po temu, da so kakršnikoli osebni podatki na kartici kot taki. Kartica služi točno temu čemur služi že sedaj: identifikaciji. V bistvu bi bilo na njej lahko vidnih še manj podatkov kot jih je sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
fujtajksel ::
konspirator je izjavil:
Kako si nekdo prišel z enako sliko na novi/stari vozniški skozi mi ni jasno.
Verjetno je odvisno od položaja planetov, na dveh različnih vem za primera ko ni uspelo.
Če si kakšen drug dokument menjal netkodolgo(?) nazaj, imajo lahko v bazi sliko, ki je še veljavna.
MrStein ::
Roza trodelna vozniška dovoljenja bi naj potekla pred napisanim rokom, na 30.april 2018.
To se zdaj podaljšali do 2023.
Zahteva je do leta 2033 (EU uredba), tako se se lahko vprašamo komu se mudi in zakaj?
(in zakaj se zdaj malo manj mudi)
Bi se dalo s čim izpodbijati ta rok (pod predpostavko, da zakonodajalec sam ne pride k pameti in sam premakne rok na "konec")?
Torej da država državljanu samovoljno ukine veljaven dokument in "pridobljene pravice" brez utemeljenega razloga?
No, so vmes prišli do pameti:
"Stara vozniška dovoljenja v obtoku ne bodo le do naslednjega leta, temveč vse do leta 2033."
Vir: https://siol.net/avtomoto/novice/uradno... oziroma Uradni list
Zanimivost: "Dobra petina izdanih vozniških dovoljenj še vedno starega tipa"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
feryz ::
Mene je zadnjič gospod policaj, pri nerutinskem preverjanju, prijazno opomnil, da naj menjam izpit. Ker me je, po večkratnem pranju v pralnem stroju in stanju 25 let stare slike, praktično nemogoče prepoznati.
Res bi ga moral, zaradi tujine. Domači že preverijo.
Res bi ga moral, zaradi tujine. Domači že preverijo.
Invictus ::
Poleg tega je stara roza vozniška ravno malo prevelika za nove denarnice, ki so dimenzionirane na kartice.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Invictus ::
Lahko bi tudi prometno dovoljenje spravili v eno kartico, da ne bi še vwdno tiskali tega sranja in štempljali...
Toliko o digitalizaciji države, kjer to pomeni ukvarjanje s penzionisti...
Toliko o digitalizaciji države, kjer to pomeni ukvarjanje s penzionisti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Največji problem tukaj je, da roza zadeva velja do leta 2052, ta novi plastični odpadek bom moral pa vsakih 10 let metati v smeti in kupovati novega.
val46 ::
Bolj je vprašanje zakaj sploh rabimo prometno dovoljenje. V fizični obliki mislim.
Zakaj? Zato da lahko policaj v sekundi preveri, če je vozilo registrirano in izpravno(vsaj pravno gledano). Ali res misliš, da bodo vsakega, ki ga ustavijo, morali iti preverjati preko računalnika, če je vozilo registrirano in z opravljenim tehničnim pregledom?
delavec44 ::
Zakaj pa ne. Ima kamero v avtu, tablico avtomatsko preveri še preden stopi iz vozila.
Drugače pa je vsaj pri meni še vsakič šel preveriti v računalnik. Ne vem zakaj ne bi.
Drugače pa je vsaj pri meni še vsakič šel preveriti v računalnik. Ne vem zakaj ne bi.
PacificBlue ::
Bolj je vprašanje zakaj sploh rabimo prometno dovoljenje. V fizični obliki mislim.
Zakaj? Zato da lahko policaj v sekundi preveri, če je vozilo registrirano in izpravno(vsaj pravno gledano). Ali res misliš, da bodo vsakega, ki ga ustavijo, morali iti preverjati preko računalnika, če je vozilo registrirano in z opravljenim tehničnim pregledom?
Lahko bi bilo vse na blockchainu.
V Južni Koreji to že uporabljajo dve leti.
Mi se pa gremo nek plastic&paper fantastic.
Kot da bi se vedno jedli z leseno žlico/triple facepalm
https://cointelegraph.com/news/one-mill...
I’m out.
:3
:3
Slotechovci mislijo, da je šala mala preverjati baze v tujini in brskati po njih. Pa čeprav s strani policije.
Da ne omenimo, da je očitno večina ljudi iz žabarske vasi in zato mislijo, da je povezava na voljo vedno in povsod. Seveda ni tako. Slovenci smo razvajeni, zunaj je stanje še krepko slabše. Pa še pri nas je ogromno koncev, kjer je signal nikakav ali pa ga sploh ni.
Lahko bi pa kar na tablice štancali podatke na tehničnem, bi se policaj samo sklonil in prebral če je vse po PS.
Btw, ko so mi nabili zadnje pike, enkrat letos, prometnega nisem takoj našel in je rekel policaj, da ga ne rabi in mi ga ni treba pokazati.
Da ne omenimo, da je očitno večina ljudi iz žabarske vasi in zato mislijo, da je povezava na voljo vedno in povsod. Seveda ni tako. Slovenci smo razvajeni, zunaj je stanje še krepko slabše. Pa še pri nas je ogromno koncev, kjer je signal nikakav ali pa ga sploh ni.
Lahko bi pa kar na tablice štancali podatke na tehničnem, bi se policaj samo sklonil in prebral če je vse po PS.
Btw, ko so mi nabili zadnje pike, enkrat letos, prometnega nisem takoj našel in je rekel policaj, da ga ne rabi in mi ga ni treba pokazati.
starfotr ::
Največji problem tukaj je, da roza zadeva velja do leta 2052, ta novi plastični odpadek bom moral pa vsakih 10 let metati v smeti in kupovati novega.
Pravi ekolog. Res ti je mar za okolje. Če si ne moreš privoščiti 2 eur na leto za novo vozniško, jo lahko vrneš na UE in ne boš imel več stroškov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Zakaj pa ne. Ima kamero v avtu, tablico avtomatsko preveri še preden stopi iz vozila.
To, da če ti zgledaš sumljiv osebek in ga je nujno preverit, ne pomeni, da tudi vsak stric in teta zgledajo sumljivi, ki jih je potrebno še dodatno preverjat. In ja, to, da tablico avtomatsko preveri, to naredi lahko le ob vožnji za tabo ali pred tabo in te nato ustavi. Ko ustavljajo ob cesti(ni važno zakaj, morda samo kontrola prometa ali pa morda radarska kontrola), takrat nima časa preverjat vsak avto, ki se mimo pripelje, verjemi. Sicer osebno me tudi mene ne bi več motilo, če teh zadev ne bi rabil imeti pri sebi/v avtomobilu, ampak, da bi pa vsakič, ko me ustavijo, rabil čakat, da gre preverjat na računalnik, če vse štima, mi pa tudi ne bi bilo ravno prijetno. Čas je denar pravijo in ne vem zakaj bi moral biti ustavljen 5 min, če me ob redni kontroli lahko spusti naprej že po 30ih sekundah!
predi ::
Tule se najde pestra zbirka posamičnih implementacij teh dokumentov po EU: https://road-safety.transport.ec.europa...
sbawe64 ::
Leta 2033 EU že dolgo ne bo več.
Tako da kar obdrži sedanje vd.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
To, da če ti zgledaš sumljiv osebek in ga je nujno preverit, ne pomeni, da tudi vsak stric in teta zgledajo sumljivi, ki jih je potrebno še dodatno preverjat.
Mogoče imam pa samo dražji avto od tebe. Kdo bi vedel. Kakorkoli že, meni je prav da me preveri.
Bolj me moti to, da me v povprečju ustavijo le 1x na 5 let pa sem kar dosti na cesti. Bi pričakoval več kontrole. Tako da koliko časa zgubiš ob kontroli je brezpredmetno, ker skoraj nikoli ne pride do tega.
V preko 30 letih vožnje so me ustavili, ali zaradi koronskih norosti, ali zaradi pisanja položnic. Drugače ne.
Verjetnost za rutinsko kontrolo je zelo blizu nule.
Verjetnost za rutinsko kontrolo je zelo blizu nule.
sbawe64 ::
Soseda iz vikenda (stanuje v Lj) so ustavili sredi Lj, rutinska kontrola za vse tam vozeče, dobil pihati.
Tako da ne vem, kako vam uspeva.
Zafira ?
Tako da ne vem, kako vam uspeva.
Zafira ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
To, da če ti zgledaš sumljiv osebek in ga je nujno preverit, ne pomeni, da tudi vsak stric in teta zgledajo sumljivi, ki jih je potrebno še dodatno preverjat.
Mogoče imam pa samo dražji avto od tebe. Kdo bi vedel. Kakorkoli že, meni je prav da me preveri.
Bolj me moti to, da me v povprečju ustavijo le 1x na 5 let pa sem kar dosti na cesti. Bi pričakoval več kontrole. Tako da koliko časa zgubiš ob kontroli je brezpredmetno, ker skoraj nikoli ne pride do tega.
Čisto mogoče da imaš. Čeprav po temu linku: https://www.zurnal24.si/avto/iz-druge-r... v to ravno ne bi bil prepričan. In spet, če tebe ustavijo le 1x na 5 let, ne pomeni da ostale tudi. Morda zato, ker vozijo dražje avtomobile kot jih voziš ti. Kdo bi vedel.
Tidule ::
BTW. policija je dejansko imela tak preblisk in so želeli avtomatiziran sistem, ki bi sprotno preverjal vse tablice, ki jih vidi. Na sreči, so jim take ponožne želje že v kali zatrli.
Nikonja ::
Po meni bi vse moralo bit na eni kartici Osebna/Vozniška/Zdravstvena/Prometna..... (mislim da v Estoniji imajo tko) ker ni nobenega logičnega razloga zakaj imamo štiri ali več državnih kartic.
Pa vem da ni razlog zato da poberejo več denarja, ker če bi bil samo to potem naj dvignejo ceno te ene kartice in končno se dejansko digitaliziramo. Ne pa da smo digitalizirani potem pa samo printaš in printaš če hočeš karkoli uredit na upravi!
Pa vem da ni razlog zato da poberejo več denarja, ker če bi bil samo to potem naj dvignejo ceno te ene kartice in končno se dejansko digitaliziramo. Ne pa da smo digitalizirani potem pa samo printaš in printaš če hočeš karkoli uredit na upravi!
starfotr ::
Prav je, da so zadeve ločene. To, da je država zlizana z zdravstvom je pa druga katastrofa pri nas.
BTW. policija je dejansko imela tak preblisk in so želeli avtomatiziran sistem, ki bi sprotno preverjal vse tablice, ki jih vidi. Na sreči, so jim take ponožne želje že v kali zatrli.
Hočeš reči da Dars ima lahko tak sistem, policija pa ne?
Magic1 ::
Prav je, da so zadeve ločene. To, da je država zlizana z zdravstvom je pa druga katastrofa pri nas.
Zakaj je prav, da so ločene?
Magic
predi ::
Po meni bi vse moralo bit na eni kartici Osebna/Vozniška/Zdravstvena/Prometna..... (mislim da v Estoniji imajo tko) ker ni nobenega logičnega razloga zakaj imamo štiri ali več državnih kartic.Estonci imajo za prometno velik zelen papir z datumi in podpisi tehničnih, tako kot mi. Lahko preveriš na linku, ki sem ga podal prej. Nihče nima prometne združene z osebno, ker tak dokument potrebujejo vozila, ne osebe. Boš ženi dal osebno, da se bo lahko peljala z vozilom, ki je pisano nate?
hbgqzR ::
Sam sem, v izogib gneci ob koncu leta, dal zamenjati prej in po malenkost nizji stari ceni, nova kartica je bolj prirocna, je pa smiselno vsakih 10 let dodati kaksen nov skill, da upravicis vedno vecji strosek ob vedno grsih fotkah :-)
Tidule ::
Hočeš reči da Dars ima lahko tak sistem, policija pa ne?
Ko bo darsov sistem preverjal ali imajo vozila opravljen tehnicni, ali je zoper lastnika odprta tiralica in podobno, potem bo tvoja primerjava imela smisel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16570 (4939) | m0LN4r |
» | Podaljšanje vozniškega dovoljenjaOddelek: Na cesti | 12424 (2709) | MarkZC8261 |
» | Vozniška ni veljaven dokument?Oddelek: Loža | 8470 (6423) | St235 |
» | Nova vozniška dovoljenja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21529 (15357) | Relanium |