» »

FRI

FRI

Xenon ::

Zelo rad bi se vpisal na Fakulteto za računalništvo in informatiko. Glede tega imam kar veliko vprašanj. Računalnik je nepogrešljiv del mojega življenja saj sem praktično zasvojen z njim. Hodim na ekonomsko šolo. Veliko sem slišal že o samem univerzitetnem programu, zvedel nisem nič kaj spodbudnih informacij. Kogarkoli sem vprašal je reku, da je to skori nemogoče narest, težko, itd. Zanima me če je z visokošolskim programom kaj drugače vsaj upam da je. Ali je potrebno veliko predznanja in kaj bi mi svetovali, da bi v tem letu in pol naredil da bi mi bilo potem lažje.

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore..

kopernik ::

Univerzitetnega se da narediti, ampak moraš študirati in ne luftati. In dobro je, če ti leži matematika, ker je kar nekaj matematičnih predmetov. Delo in študij istočasno pa je res na univerzitetnem skoraj nemogoče. No, odvisno koliko delaš. Vglavnem mora imeti študij prednost.

Visokošolski je pa precej lažji. Kako to vem? Ker sem najprej nekaj let zagonil na UNI in potem še na VSŠ.:) Prvi letnik UNI sem naredil brez problema. V drugem sem si pa našel službo, punco in potem je šlo vse samo še navzdol. Pač prioriteta ni bil več študij.

Če boš "priden" in boš študiral, potem tudi UNI ni tak problem...

Xenon ::

Matematika mi ne dela preglavic mam 4 skor 5 sm ne vem na kakšnem nivoju je naša matematika. A mi lahko poveš, kje bi dobu kaj koristnega, da bi se že prej mal učil k me to ful zanima. K sm cele dneve na netu itd. in nimam kej počet zdej med počitnicami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xenon ()

kopernik ::

Učil se bi ?!?!?
Pojdi se zabavat, nekam s prijatelji na morje. Karkoli, samo ne se doma učiti. Učil se boš kasneje, na faxu. Nima smisla sedaj zgubljati časa. Resno, se ne zajebevam. Če že moraš biti doma, potem se uči raje koristne stvari, npr. kak php ali asp. Matematike boš imel več kot preveč na faxu.

freejack ::

:D Tudi taki se najdejo,.. Če te zanima o predmetih, lahk pogledaš na stran FRI, kjer lahk vidiš poleg vsebine predmetov, še kakšne zapiske zanje, naloge, kolokvije, ipd. Uporabna stran je tut fri-info.net, uporabna gradiva in pa forum.

Tut jst sn zabluzil eno leto na UNI, preveč lenarjenja, lani sn se preprisal na VSP, kjer še zdej nisn naredil niti enga izpita, tko da me še vse čaka v jeseni...

Ne glede na to, al greš UNI al VSP, resno vzemi tale nasvet. Na FRI ni bluzenja, al se učiš al se ne, drugih možnosti, da bi naredil nimaš. Seveda si kljub temu lahko brez problema privoščiš dosti zabav, sam ne sme te zanest,.. saj veš, akademska svoboda, itd. :D

Xenon ::

Ok nism mislu da se bom doma skoz učil itq da bom šu na morje sej skoz žuram. Sm mal bi si pogledal kakšne koristne stvari.

the_unborn ::

nekaj me zanima, a je se vedno cas, da se lahko prepises iz UNI na VSS? pa se to, ce se prepises, a je tko kot da bi se na novo na fax vpisal in se vposteva matura & to ali gres avtomatsko na vss?

kopernik ::

unborn:
jaz sem se prepisal šele jeseni (konec septembra/začetek oktobra) in to iz drugega letnika UNI v tretji letnik VSŠ. Postopek je bil pa sledeč:
- Napisal prošnjo okrog 20. spetembra
- prošnjo oddal par dni kasneje
- enkrat na začetku oktobra (prvi teden) so na oglasni deski zraven štud. pisarne objavili odgovore na vse prošnje
(IME PRIIMEK odobreno/neodobreno)
- vsi, ki so imeli odobreno prošnjo (karkoli je pač bila - od pogojnega vpisa v višji letnik do prehajanja med UNI in VSŠ), so imeli naknadni vpis okrog 10. oktobra
- na zadnji stran indeksa ti napišejo, da si prešel iz UNI na VSŠ in katere predmete iz UNI so ti priznali

to je vse. Ne vem pa, katere predmete moraš imeti narejene na UNI, da lahko greš na VSŠ. Pozanimaj se v študentski pisarni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Degradiranje diplomantov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18339150 (4011) tomwischner
»

Omejitev vpisa -> minimum točk

Oddelek: Šola
297039 (6453) Velki
»

FERI - VS (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
699478 (7559) root987
»

FE Prestop iz UNI na VSŠ

Oddelek: Šola
325708 (4791) stalker
»

A se je kdo letos prijavo na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
1048227 (6327) grmek

Več podobnih tem