» »

ruter & forumi...

ruter & forumi...

jurre ::

Pisal sem ze zadnjic zaradi portov pri ruterju... ftp mi se vedno ne dela,vendar bom ze nekako usposobil.
Sedaj me zanima nekaj drugega. Odkar imam ruter mi ne delajo nekateri forumi.. Npr. slotech in swp forum delata vedno, jokerjev enkrat dela, drugic ne najde strani, tretjic mankajo slikce in je polno kvadratkov z iksi, nekaterih forumov sploh ne najde, kot da ne obstajajo.. To se mi dogaja na dveh racunalnikih, na tretjem, kjer laufam server, pa delujejo vsi forumi BP! Se nikoli ni rekel, da ne obstaja stran ali kaj podobnega. Kaj je z unmu racunalnikam, oz s tem dvema, da tukaj ne dela? Preverjal sem ze nastavitve Internet Explorerja, in nastavil tako, kot na tretjem in racunalniku in je vse delovalo, pa sem mislil, da je bilo nekaj v nastavitvah, cez 15min, spet ni delal en forum:\ ;(( En frend mi je rekel, da mam neki s piskotki narobe nastelano, da jih ne sprejema, samo ne vem, kje in kako bi to nastavil (v IE sem use pregledal, in je isto kot na tretjem rac.), pred ruterjem, pa je use normalno delovalo... na dveh racunalih nucam win XP,na tretjem pa win2k3..
  • spremenil: jurre ()

Cokolesnik ::

1. Router nima zveze z delovanjem spletnih strani. Če dela ena, potem nedelovanje druge spletne strani ne more biti posledica nedelovanja routerja saj pri obeh promet teče po istem kanalu oz. vratih.
2. Pri težavah s spletnimi stranmi je povečini kriv brskalnik in njegove nastavitve, lahko pa je posledica nedelovanja naključje, ko ima prav v tistem času s povezavo po svetu in doma težave tvoj ponudnik interneta.

Da boš lažje prišel stvari do dna. Pri problemu, ki se pojavi, po vrsti izločaj kritične dejavnike: na primer najprej preizkusi delovanje brez routerja, potem preizkusi delovanje z drugim spletnim brskalnikom in tako naprej.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

sash ::

težave se ti lahko pojavijo tud če si se loto spreminjanja kakšnih nastavtev na routerju za katere nisi čist 100% da veš zakaj so, tako da poskusi router resetirat na defold in takrat probaj, ker meni na enem poceni routerčku dela vse BP - normalno brskanje, MSN, P2P, FTP server, mail server, web server še v izdelavi, ... . V lanu pravtako 3-je računalniki :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sash ()

Ja, cokolesnik sem nalozu mozilo in je takoj odprlo en forum, pa sem hitro odprl se IE in isti forum, pa ga ni najdel. Bom kar mozilo uporablal, ceprav je pred ruterjem vse delovalo v IEju, brez da bi nastavitve spreminjal.

Daedalus ::

Meni se bolj zdi tole zdi kot "MTU cifra" problem. Sam sem mel iste težave, mi tudi raćunalo ni htelo odpreti določenih strani (mamo mrežo z 5 računali, preko routerja za deljenje ADSL povezave), pol sem pa rešitev našo na tem forumu.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

hm hm....skoz bl sm jezen;(( sm iskov odgovor na uni strani pa nc pametnga..mam nalozen IE, Mozilo, Opero (use zadnje verzije) pa je skoz slabse na tem racunalniku...ucasih dela, ucasih ne....zdle v IEju ko to pism, vidm na desni 4 smajlije...:\ pol strani ne dela vec...kr neki odpira sto let...pa ne najde pa ni slik pa nc....
na rac. kjer je server use odpre BP, nkol ne isce dolgo.....na mojmu rac skoz mn dela...ucas se siol.net ne najde..
aja, cokolesnik sam more bit ruter kriv! k sm mu swich je use delal BP..
nom zdj sm dau popravi da sm tole dopisov, vidm na desni 4 smajlije z okncka z X-i, in ostalo prazne okencke...:\
kaj nj nardim?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

hm..zdle sem formatirov nov disk (koncn mal vec placa na WDju:D ) in zaenkat delajo use strani..........zanimivo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341399 (41855) ignats
»

filebits-->kaj se dogaja... (strani: 1 2 )

8710823 (3974) mato22
»

Pomoc pri povezavi na internet!

211589 (1383) Zm3-D3n
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555462 (4192) plavko61
»

irc..-dcc