Forum » Zvok in slika » Priklop HiFi zvočnikov na PC
Priklop HiFi zvočnikov na PC
Heisenberg ::
Prosim za nasvet kako priklopiti HiFi zvočnike, in sicer imam starejše JBL, s priklopom na 2 žički od enega radiostolpa.
Vem, da bi bi jih lahko priklopil z ojačevalnikom, samo to je strošek in precej okorna zadeva.
Iščem pač eno škatlico? z ustreznimi priključki, mogoče celo regulatorjem basov,glasnosti in pa priključkom za slušake (ker je na mojem PCju ne deluje več)...
Kakšen predlog? HVALA!
Vem, da bi bi jih lahko priklopil z ojačevalnikom, samo to je strošek in precej okorna zadeva.
Iščem pač eno škatlico? z ustreznimi priključki, mogoče celo regulatorjem basov,glasnosti in pa priključkom za slušake (ker je na mojem PCju ne deluje več)...
Kakšen predlog? HVALA!
AnotherMe ::
Ja najbolje je ojacevalnik - bo imel vse prikljucke in regulacije ki jih zelis... Lahko vzames kako mini varjanto z ebaya...
Ja najbolje je ojacevalnik - bo imel vse prikljucke in regulacije ki jih zelis... Lahko vzames kako mini varjanto z ebaya...
sem gledal te zadeve, pa nobena nima tega priključka za žice ampak samo "jack". Je kakšna varianta da dobim take kable da so na eni strani za zvočnike na drugi je pa jack?
Pa še to, faj bi bilo da stvar ne bi potrebovala lastnega napajanja...
(sorry nisem avdiofil in se prav nič ne spoznam na te zadeve)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Heisenberg ()
Ne rabis bit audifil:)
Glej lahko priklopis direkt na izhod, ampak bo katastrofa... Ce hoces uporabljat zvocnike, ki jih imas bos moral kupit ojacevalec. Racunaj na nekje vsaj 30eur. Lahko kaj rabljenega z bolhe, lahko kak mini smps z ebaya aliexpresa in podobno, ampi pa nek poceni jajc z electronicstar...
Druga opcija, je da pridas zvocnike in kupis racunalniske zvocnike...
Glej lahko priklopis direkt na izhod, ampak bo katastrofa... Ce hoces uporabljat zvocnike, ki jih imas bos moral kupit ojacevalec. Racunaj na nekje vsaj 30eur. Lahko kaj rabljenega z bolhe, lahko kak mini smps z ebaya aliexpresa in podobno, ampi pa nek poceni jajc z electronicstar...
Druga opcija, je da pridas zvocnike in kupis racunalniske zvocnike...
Darko! ::
Rabiš takole škatlico s Tripath čipom:
http://www.parts-express.com/lepai-lp-2...
kupiš jo tam kjer je ceneje. Sam sem jo kupil pred leti na namškem Amazonu.
Zraven potrebuješ še napajalni adapter 12V,3A (lahko, da je že priložen - moraš bit pozoren).
D.
http://www.parts-express.com/lepai-lp-2...
kupiš jo tam kjer je ceneje. Sam sem jo kupil pred leti na namškem Amazonu.
Zraven potrebuješ še napajalni adapter 12V,3A (lahko, da je že priložen - moraš bit pozoren).
D.
hvala vsem za nasvete...sem nekako mislil da obstaja kakšna "izi" varianta da bi ter žičke zvezal na drug kabel in tako direktno priključil, pa zgleda to ne gre...?!
Na koncu sem naredil tako, da sem prerazal ene činč kable in tako povezal zvočnike na en star Creative zvočniški 5.1 sistem, ki deluje kot ojačevalec.
Rezultat ni lep je pa OK :)
Rezultat ni lep je pa OK :)
Heisenberg je izjavil:
Se pravi si naredil, tako kot smo ti ves čas govorili? Da rabiš ojačevalec :)
Ja samo moj buđet je bil 0€. Tako da sem moral najti dobro dušo da mi je podaril neuporabljen zvočniški sistem :)
Sem najprej razumel, da je problem, predvsem, da nočeš imeti neke dodatne velike škatle, zato sem predlagal one mini ojačevalce :)
Heisenberg je izjavil:
Ja samo moj buđet je bil 0€. Tako da sem moral najti dobro dušo da mi je podaril neuporabljen zvočniški sistem :)
Sem najprej razumel, da je problem, predvsem, da nočeš imeti neke dodatne velike škatle, zato sem predlagal one mini ojačevalce :)
Saj te mini ojačevalce sem si tudi sam ogledoval in bom verjetno to tudi kupil za en drug projekt, sedaj ko sem malce obudil spomin kako to gre (kot najstnik sem se pogosto igral z ozvočenjem, sedaj pa že 20let nič)
2f4u ::
Heisenberg je izjavil:
Heisenberg je izjavil:
Saj te mini ojačevalce sem si tudi sam ogledoval in bom verjetno to tudi kupil za en drug projekt, sedaj ko sem malce obudil spomin kako to gre (kot najstnik sem se pogosto igral z ozvočenjem, sedaj pa že 20let nič)
Eeej. 20let nič ja...
nikkol ni konca.. ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava novejšega TV s starejšim ojačevalnikom/zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 5082 (4730) | Gapi |
» | CES 2015: Dobrega tisočaka za novega walkmana (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zvočne kartice | 21984 (17876) | Jst |
» | Zvočniki 5.1 za do nekje 150€Oddelek: Kaj kupiti | 3591 (3363) | martinsc |
⊘ | Računanje moči pri zvočnikih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14994 (14583) | bluefish |
» | Kater oz. kakšen ojačevalec potrebujem ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4023 (3707) | Meizu |