» »

Nakup rabljenega avta

Nakup rabljenega avta

Temo vidijo: vsi
««
42 / 61
»»

deco16 ::

M3 sem vozil, ravno tako kot sem shilal.

Yarisa pa sam od tastare 1.33 :D

Ampak ste vi vozili oboje da lahk drugače kot na papirju teorizirate?

Ne govorimo zdej o kvaliteti ker radi pritiskate na to karto.

Fun lahko pomeni več zadev, važno je da ropota ane?

Sej ni važno, dosti večju fun je konkreten motor. To pa sem vozil.

0 - 100 mph - 0 14.0 s

Est. 0 - 100 mph - 0 27.1 s

Dude cmon ;)

Kawhi ::

LOL, ni voznišpki avto tisti, ki potegne v ravni liniji drugače je pa karjola. Sem vozil M3 performance pa se glede vozniškosti lahko skrije proti Golfu Gti s pol manj konji... Pa nima veze zvok otrok...

hojnikb ::

Ja, c'mon. Nisi sedel v enem od teh avtu, če ne nebi govoril teh neumnosti.

Je pa fajn teorizirat in gledat neke številke. Prikladno pa pozabiš povedat, da boš z teslo že na enem krogu nurburgringa skuhal zavore, pa power reducion boš dobu ze po pol kroga. V kakšni miati lahko ponavlaš kroge cel dan, pa bo vedno isti čas, če seveda znaš vozit.

Also, Miata ma svoj racing spec, kaj ima tesla? Forum? :))
#brezpodpisa

Gambino ::

Kaj je zabaven avto. Zame subaru impreza WRX, Mitsubishi Lancer Turbo, to pa so uživaški avtomobilčki. Sem imel možnost vožnje z njim. Res cool avtomobilčki!!!

Rok3y ::

Miato bi takoj, res takoj imel, zgleda noro zabavna, samo nova je draga in nevem ce je to daily in heavy duty avto. Ta honda, ki jo imam je velikost prava, sicer je 2.2 diesel in deluje malo okrno ampak volan se tako lepo cuti ko vozis, v ovinkih te prime taka radost.. tudi ko vozis pocasi in si predstavljas da gres 200km/h :)
Zato bi nekaj takega samo se bojim, da so ti novejsi avti vsi pod napetostjo senzorjev in nevem se kaj... Gledal sem review Alfa Romeo Giulie, ki naj bi tut bila dobro uzivaska, pa se honda 2016-2022 in seat leon ali cupra leon, ne spomnim se.. se vedno iscem daily avto

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok3y ()

Rok3y je izjavil:

Miato bi takoj, res takoj imel zgleda noro zabavna, samo nova je draga in nevem ce je to daily in heavy duty avto. Ta honda ki jo imam je velikost prava, sicer je 2.2 in deluje malo okrno ampak volan se tako lepo cuti ko vozis, v ovinkih te prime taka radost.. tudi ko vozis pocasi in si predstavljas da gres 200km/h :)
Zato bi nekaj takega samo se bojim, da so ti novejsi avti vsi pod napetostjo senzorjev in nevem se kaj... Gledal sem review Alfa Romeo Giulie, ki naj bi tut bila dobro uzivaska, pa se honda 2016-2022 in seat leon ali cupra leon, ne spomnim se.. se vedno iscem daily avto

Miata itk ne kupiš nove, ampak par let staro z 20-30kkm. Nebo pa to daily za druzino in omare furat. Če hočeš takega dailya, potem pač pozabi fun avto, ker oboje nemorš met (razn če maš dva avta).

tudi ko vozis pocasi in si predstavljas da gres 200km/h :)

Exactly. Sam tega teoretiki tesl ne razumejo. Vidijo kok kilometri švigajo na ekranu, ne vejo pa kaj se dogaja z avtom, ker je tko numb (jasno, sj to je daily avto).
Tesla je fun prvih pet minut, k prtisnes to 100ke, potem se pa naveličaš in ugotoviš, kako grozno dolgočasn avto je v resnic to.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Pospeski so zabavni samo v mojem primeru ne igra to glavne vloge. Sej trenuten avto tut kar poskoci (cipiran na 180hp), za prehitet ni tezav. So pa ceste pri nas vecinoma neravne. Recimo imam tudi motor s katerim neizmerno uzivam na nasih cestah (govorim o ne divjaskih izletih)

Dobro maste prav. Vsak dan boste na grobnik pa nurburgring šli.

Zato je dobro met daily kr je ful fun :)

Sam ne pozabit da se vsak dan vozite po cesti in so tudi drugi udeleženci, ne pa po pisti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deco16 ()

matobeli ::

Honda S2000, Toyota GT86 za poleti
Impreza/Lancer za pozimi

MX-5 pa za RL :))

Vzameš tole Miato https://www.avto.net/Ads/details.asp?id..., daš not še jurja da bo spet lepa in bo čist isti efekt kot z nečem za 30k+ Ker bistvo ni tolk v mašini ampak teža, RWD, dober menjalnik, natančeno zavijanje.

Če se naveličaš jo spet vržeš nazaj za 5k ali celo 6 če jo lepo urihtaš.

matobeli je izjavil:

Honda S2000, Toyota GT86 za poleti
Impreza/Lancer za pozimi

MX-5 pa za RL :))

Vzameš tole Miato https://www.avto.net/Ads/details.asp?id..., daš not še jurja da bo spet lepa in bo čist isti efekt kot z nečem za 30k+ Ker bistvo ni tolk v mašini ampak teža, RWD, dober menjalnik, natančeno zavijanje.

Če se naveličaš jo spet vržeš nazaj za 5k ali celo 6 če jo lepo urihtaš.

Mah s tem bo preveč glavobola, da bi se splačal pacat. Ker skoraj čisto vse miate iz tega obdobja so rust bucket (vprasanje je sam kolk vidna je ta rja)...

Zato kupis čimnovejso, k teh tezav nima, pa se več konjev ma.
#brezpodpisa

Od teh je samo se GT86 aktualen avto.. vse ostalo se ukinja, zamira... prav zalostno kako se usmerja ta industrija
Sicer pa zadnja generacija miata je tudi hudo lepa, MX-5 RF s trdo streho :)

deco16 je izjavil:

Dobro maste prav. Vsak dan boste na grobnik pa nurburgring šli.

Zato je dobro met daily kr je ful fun :)

Sam ne pozabit da se vsak dan vozite po cesti in so tudi drugi udeleženci, ne pa po pisti.

Ja, sam tesla ni fun daily, to ti hočmo povedat. Al mas pa ti zblojeno definicijo fun avta. Kar me sicer nebi čudl, če vsak dan skirco furas.

Pa se neki je fajn upostevat. Če kupis eksotiko v stilu miate (ali gt86 itd) bos za par let, sploh če uvozis lep primerek, izgubil na njej praktično nič.

Če kupis danes teslo za 25-30k, bo čez 5 let vredna 10, mogoče 15k. Precejsn padec cene ;)

Rok3y je izjavil:

Od teh je samo se GT86 aktualen avto.. vse ostalo se ukinja, zamira... prav zalostno kako se usmerja ta industrija
Sicer pa zadnja generacija miata je tudi hudo lepa, MX-5 RF s trdo streho :)

Ja, zato pa vzami zadnjo generaciji miate. To je se zadnja miata, k bo atmosferska brez pomagal. Kaj bo naslednja generacija prinesla, who knows, sigurno ne tono tezkega atmosferca. Tudi potencialno dobra popotnica za depreciation, oz odsotnost le te v prihodnost ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Nevem od kje si ti skirco dobil ampak ni važno. Vozim FWD EV z 200 konji. Zadost fun zame. Modelu sem pač priporočal alternativo, ste me spluvali ok. Nimam nič od te tesle niti sam je nimam sam vozil sem.

Avto z 2 sedeži pač ni praktičen je pa fun, naj bo.

Lahko pa pomisliš da če kupiš danes ICE avto lez 10 let nebo več nič vreden, lahko gre v obe smeri ;)

MadMen ::

Fantje, Volkswagen T-Cross Life 1.0 TSI, slab ali dober nakup?

fun kia "suv" lololol

deco16 je izjavil:

Nevem od kje si ti skirco dobil ampak ni važno. Vozim FWD EV z 200 konji. Zadost fun zame. Modelu sem pač priporočal alternativo, ste me spluvali ok. Nimam nič od te tesle niti sam je nimam sam vozil sem.

Lahko pa pomisliš da če kupiš danes ICE avto lez 10 let nebo več nič vreden, lahko gre v obe smeri ;)

Kultni fun avto nebo nikol vreden nič, razn če pride naslednji dikatator in vse ICEje zmeče v preso.
#brezpodpisa

Pusti ga, njemu je mali kia suv fun avto. Ma pa 200km električnih ;))

Kawhi je izjavil:

fun kia "suv" lololol

ja, haha. Sj pise pa skor v stilu nasga Engineerja, tko da sn ga ze skor zamesal za njega. Sam datum profila ne stima nekak ;)

Kawhi je izjavil:

Pusti ga, njemu je mali kia suv fun avto. Ma pa 200km električnih ;))

heh, nekdo k fura kakrsn kol SUV, nemore bit nobena referenca za bluzit, kaj je fun avto. Ker če kupis SUV, potem si pač obupal nad zivljenjem. To je to.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

deco16 je izjavil:

Jaz nimam cisto nic proti EV, sej ima pac vsak svoj pogled in zelje. Verjamem, da so tudi EV zabavni na veliko podrocjih. Zame zal ne pride v postev ze zaradi polnjenja, ker sem v stanovanjskem bloku in v blizini ni pametne infrastrukture.
Sicer pa ja, gledam avto, da bom te 4 ure na teden uzival v njem ko se vozim, tako kot zdaj ko sem dejansko spoznal, da se da uzivat tudi v navadih "daily" avtih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok3y ()

m0LN4r ::

deco16 je izjavil:

The 2020 Mazda MX-5 Miata is powered by a 181-horsepower.

Maš prav 455 horsepower na švoh 2 toni je way more fun ;) Pa instant torque AWD. Ja skoraj preveč drži, tko da no fun.

Pa nisem dirkač, ampak ta kot zgleda je.

Odvisno od ostrine ovinkov. 2 toni bos ne glede na moc, tezko obracal

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

500 konjev 8 minut
Vec kot pol manj konjev, 8 minut 18
Za pol cene.

Pa se to resujejo v tem primeru Model 3 tiste tri ravnice, thats it.
Trade Republic 38MVDVXM

Govora je o rabljenih avtih, link kater sem podal m3 lr je bil 23k, je pa z murske sobote :D

Po avtonetu gledam za i20n, najcenejši je za 27,5k ;)

Pa sej ni važno, tisti kater je spraševal je reku da nebo vzel EVja.

Torej bencin naj bo, lepši poka :)

mikhaair ::

Kolk je pa kaj Mazda 3 2.0 180 km kaj agilna?

deco16 je izjavil:

Govora je o rabljenih avtih, link kater sem podal m3 lr je bil 23k, je pa z murske sobote :D

Tist z 150.000km 2 toni po luknjastih prekmurskih cestah?
Top, kupi takoj.
Trade Republic 38MVDVXM

LeQuack ::

Kaj ste zdaj zasmetil temo s temi dirkalnimi avti.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Kaj ste zdaj zasmetil temo s temi dirkalnimi avti.

Pa sj je tema o rabljenih avtomobilih, ne o avtomobilih k so @LeQuack všeč.
#brezpodpisa

sbawe64 ::

m0LN4r je izjavil:

deco16 je izjavil:

Tist z 150.000km 2 toni po prekmurskih cestah?
Top, kupi takoj.

Če bi v 4 letih prevozil 150 k km samo po luknjastih cestah Podravske in Prekmurja bi bil avto samo za prešo.

Tip je dnevno prevozil cca 156 km (pon-pet).

Glede 2t krave pozabljate, kako to radira gume (tudi pri običajni vožnji), spet dodaten strošek.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

matobeli ::

mikhaair je izjavil:

Kolk je pa kaj Mazda 3 2.0 180 km kaj agilna?

Niso to ravno več hothatchi iz 90ih in tudi ne RWD roadsterji, ampak narediš nekaj kompromisov da lahko z njimi živiš in še še vedno uživaš.

Sicer gre tukaj za novo različico z e-Skyactive-X, ampak je podobno s staro:
https://www.topgear.com/car-reviews/maz...

If you want a car that feels like it’s been designed and built by thoughtful humans rather than a marketing PowerPoint presentation that’s come to life, get one of these.

Ford mustang ecoboost 2.3 (letnik 2016-2020) stane v obmocju Alfa Rome Giulia. Zakaj je Mustang relativno poceni ali zakaj Giulia draga?

Včasih je bilo pravilo, da po 4 letih avto izgubi cca pol vrednosti. Zdaj se pa 4 leta stari prodajajo malo manj kot novi. A ima kak smisel še kupiti rabljen avto sploh?
Quack !

Če bodo ljudje samo nove kupovali bo rabljenim padla cena. Le ta je fiktivno visoka aka noben noče znižat, a povpraševanja ni več za rabljene. Vprašanje časa je kdaj se bo spremenilo. Problem je tudi da so novi naviti. Skratka se obrača ampak počasnej kot bi si marsikdo želel.

IL_DIAVOLO ::

LeQuack je izjavil:

Včasih je bilo pravilo, da po 4 letih avto izgubi cca pol vrednosti. Zdaj se pa 4 leta stari prodajajo malo manj kot novi. A ima kak smisel še kupiti rabljen avto sploh?

Ko bos ti kupil avto, se bodo pocenili na predkoronske cene. Torej nikoli :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Mogoče pa res, ravno takrat ko bom kupil bodo šle dol za pol.
Quack !

Še en video

Quack !

sbawe64 ::

Rok3y je izjavil:

Ford mustang ecoboost 2.3 (letnik 2016-2020) stane v obmocju Alfa Rome Giulia. Zakaj je Mustang relativno poceni ali zakaj Giulia draga?

Amerikanc je.

https://www.motorreviewer.com/engine.ph...
2.3 EcoBoost Problems and Reliability
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Sem kolebal med Corollo Hibrid 3-4 leta star za 19-20k, in pa nekaj manjšega z avtomatikom. Na koncu sem vzel pol leta starega Peugeot 208 automatik za cca. 16,5k. Zdaj če je to ugodno ne vem, je pa nov tak nekje 20-21k.

Sicer je Corolla malo večji, pa tudi všeč mi je kako se vozi hibrid, samo (pre)dobro ohranja ceno, glede na to da so bili takrat novi 22-23k, zdaj pa so 27-28k, rabljeni pa tudi po 4 letih zgubijo samo 30% cene. A je bilo tako stanje že pred korono/inflacijo?
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Meizu ::

rabljeni pa tudi po 4 letih zgubijo samo 30% cene. A je bilo tako stanje že pred korono/inflacijo?

Saj zato jih pa nihče ne kupuje.

A misliš da se ne prodajo po teh cenah?
Quack !

Meizu ::

Ne verjamem. Če pa se že prodajo, potem pa itak nič čudnega. Folk je itak bebast.

LeQuack je izjavil:

V AH Lunežnik mi je rekel, da noben noče rabljenih avtov, samo nove se jemljejo, največkrat na financiranje.

In dejansko sem videl na lastne oci vsaj 50 avtov, da se jih kdo usmili.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:

LeQuack je izjavil:

V AH Lunežnik mi je rekel, da noben noče rabljenih avtov, samo nove se jemljejo, največkrat na financiranje.

Ja sej ko vidiš cene rabljenih se res vprašaš kaj se dogaja. Ampak tudi financiranje je drago zdaj. Sicer folk vidi tisto ceno s popustom in navali, ampak realno potem preplačaš preko financiranja.
Quack !

Jbg, boljse preplacat novega kot pa starega.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Res pa je da je stare Toyote ne pokvarjo :)
Quack !

LeQuack je izjavil:

Sem kolebal med Corollo Hibrid 3-4 leta star za 19-20k, in pa nekaj manjšega z avtomatikom. Na koncu sem vzel pol leta starega Peugeot 208 automatik za cca. 16,5k. Zdaj če je to ugodno ne vem, je pa nov tak nekje 20-21k.

Sicer je Corolla malo večji, pa tudi všeč mi je kako se vozi hibrid, samo (pre)dobro ohranja ceno, glede na to da so bili takrat novi 22-23k, zdaj pa so 27-28k, rabljeni pa tudi po 4 letih zgubijo samo 30% cene. A je bilo tako stanje že pred korono/inflacijo?

Evo nov avto za 20k
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Evo nov avto za 20k

Mja, kolk pa pride z avtomatikom tak?
Quack !

Dacio za 20k lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Pravijo, da je zacetna cena 17400€

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dacio za 20k lol

Ampak je velik terenc, pa mas 4x4 hybrida lahk. Enako te pri konkurenci pride 50k
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Kaj pa MG terenec?
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

mugen999 ::

Ja tanovi duster ne bo več poceni in dober. Poceni in dober je bil zdajsen z 1.5dci dizlom. Tistle na posnetku zgoraj v beli barvi je s tahudo opremo in tahudim hibridom, cena za takega bo 30k eur pa bo imel samo sprednji pogon. S to hodibrizacijo so unicli vse kar je bilo dobrega. 20k bo pa z 1.0 motorjem, no to bo duster za po vasi kroge delat. Sramota kam so pripeljali disterja.

m0LN4r je izjavil:

Pravijo, da je zacetna cena 17400€

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dacio za 20k lol

Ampak je velik terenc, pa mas 4x4 hybrida lahk. Enako te pri konkurenci pride 50k

1.2 mid hibrid 4x4 ne bo 20k ampak 27k.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mugen999 ()

mugen999 ::

Pa pri konkurenci za 50k ne dobis pod havbo 1.2 mincka plus malcek hibrida, da ga po 8 letih ko bo crknil normalen mehanik ne bo znal popravit. Samo pustit bi morali 1.5dcija pa bi bil odličen terenc.
««
42 / 61
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22129123 (6627) KTr1sk
»

Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )

17421496 (16273) zobnik
»

Poceni avto? (strani: 1 2 3 )

10019941 (16795) zobnik
»

Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )

15826222 (20647) KAVINSKY
»

Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )

15331685 (26912) Heavy

Več podobnih tem