Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avta
Nakup rabljenega avta
Temo vidijo: vsi
tony1 ::
Legalno je marsikaj, ampak se jim preprosto ne da s tem ukvarjati. Za avto, ki ni vreden pol miljona, in star dve leti, je SK tudi relativno nepomembna. Servisni listki za šravfanje več vredni...
delavec44 ::
Ampak bi s tem izgubili morebitnega kupca oz. bi lažje zbijal ceno. Lažje je reči, da jo bodo poiskali in ti pošljejo po pošti. Meni se je isto zgodilo pri fizični osebi. Listki pri motorju so bili, servisne še danes nimam. Pa sem skoraj 100%, da so bili servisi opravljeni.
Homologacijo sem moral pa naročiti duplikat, da sem lahko vpisal novo vlečno kljuko. To je bilo nekih 30EUR. Tudi servisno bi dobil novo za isti denar ampak seveda brez žigov.
Hmm... ce bi nekje dobil novo servisno, je "legalno", da mi oni naknadno vpisejo servise? Dejansko jih imajo v sistemu.
Baje ja, pač si izgubil svojo in želiš duplikat. Moj ni imel servisov pri pooblaščencu (razen prva 2) in se mi ni dalo s tem zafrkavati.
Koliko bo pa novemu kupcu sumljivo, da bodo vsi z istim žigom in pisalom je pa druga stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
UkrFTW!! ::
Pri starem cliotu naslednjega kupca servisna knjiga itak ne bo brigala. Niso vsi taki komplikatorji, ki se obnašajo, kot da bi kupovali avto za 20k. In zaradi tega avto ni prav nič manj vreden. Servisno knjigo ponarediš kadarkoli. Še km se da prevrteti, pa bo vreden več oziroma kolikor bo kupec hotel.
Preveriš ob nakupu ali pa tarnaš po nakupu.
Preveriš ob nakupu ali pa tarnaš po nakupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UkrFTW!! ()
delavec44 ::
Tudi če preveriš ob nakupu in potem avta zaradi tega ne vzameš, je še vedno svinjsko od prodajalca, da se laže, da jo ima in "zastonj" hodiš na ogled.
tony1 ::
Ja, je... ampak zato pa prodaja avte.
Lej, kdor išče univerzalno pravico, jo bo našel... na britofu. Prej pa niti ne.
Lej, kdor išče univerzalno pravico, jo bo našel... na britofu. Prej pa niti ne.
sbawe64 ::
ZveeZ
Pri nakupu preko avtohiše, če ob nakupu ni zraven servisne knjižice, je v 99.9 ne boš nikoli videl PO nakupu.
Če je bil avto uvožen ali kupljen kot rabljen od fizične osebe, je prva stvar, ki pri dilerjih leti v smeti, ravno servisna knjižica, prevoženi km se nastavijo na željeno številko in to je to.
Navodila najdeš na nete, forum za tvojo znamko ali manualslib.
Preveri raje stanje (mikro)jermenov, napenjalcev in podobno.
PReveri raje na e-upravi motorna vozila & avtologu, če se km pravi.
plačljiva preverba pred nakupom:
autodna, carvertical prodajajo poročila vozila glede na VIN.
Pri nakupu preko avtohiše, če ob nakupu ni zraven servisne knjižice, je v 99.9 ne boš nikoli videl PO nakupu.
Če je bil avto uvožen ali kupljen kot rabljen od fizične osebe, je prva stvar, ki pri dilerjih leti v smeti, ravno servisna knjižica, prevoženi km se nastavijo na željeno številko in to je to.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Za homologacijski kartonček (drugo kopijo) se obrni na Renault Slo.
https://www.renault.si/kontaktirajte-na...
(spodaj desno)
AI asistent
Kako do dvojnika homologacije?
Za pridobitev dvojnika homologacijskega dokumenta (potrdila o skladnosti) za vaše vozilo sledite tem korakom:
Pripravite naslednje podatke:
Ime in priimek lastnika vozila
Naslov in telefonsko številko
Številko šasije (VIN) in registrsko številko
Datum prve registracije
Število prevoženih kilometrov
Naziv pooblaščenega prodajalca ali serviserja oziroma kraj nakupa
K e-pošti priložite:
Sken prometnega dovoljenja
Dokazilo o lastništvu vozila
Vse zgoraj navedeno pošljite na uradni e-naslov: SI-RND-Homologacije@grandautomotive.eu
Če bodo podatki popolni, boste prejeli poziv za plačilo pristojbine in nadaljnja navodila s strani službe za homologacije.
Osebnih podatkov ne vpisujte v pogovorno okno AI asistenta, ampak jih pošljite neposredno na zgornji e-naslov.
Če potrebujete dodatna pojasnila glede homologacije ali postopka, sem vam na voljo za vprašanja!
https://www.renault.si/kontaktirajte-na...
(spodaj desno)
AI asistent
Kako do dvojnika homologacije?
Za pridobitev dvojnika homologacijskega dokumenta (potrdila o skladnosti) za vaše vozilo sledite tem korakom:
Pripravite naslednje podatke:
Ime in priimek lastnika vozila
Naslov in telefonsko številko
Številko šasije (VIN) in registrsko številko
Datum prve registracije
Število prevoženih kilometrov
Naziv pooblaščenega prodajalca ali serviserja oziroma kraj nakupa
K e-pošti priložite:
Sken prometnega dovoljenja
Dokazilo o lastništvu vozila
Vse zgoraj navedeno pošljite na uradni e-naslov: SI-RND-Homologacije@grandautomotive.eu
Če bodo podatki popolni, boste prejeli poziv za plačilo pristojbine in nadaljnja navodila s strani službe za homologacije.
Osebnih podatkov ne vpisujte v pogovorno okno AI asistenta, ampak jih pošljite neposredno na zgornji e-naslov.
Če potrebujete dodatna pojasnila glede homologacije ali postopka, sem vam na voljo za vprašanja!
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Navodila iz reno strani:
https://www.user-manual.renault.com/sit...
Bolj od same servisne knjige je morebitnemu novemu kupcu vozila pomembno, da so bili servisi dejansko opravljeni, kar se dokazuje z računi/slikami.
In če ne gre ravno za nekaj skritega znotraj motorja, se tudi vidi z očmi, stekla recimo.
Od spodaj si avto videl pred nakupom ?
https://www.user-manual.renault.com/sit...
Ampak bi s tem izgubili morebitnega kupca oz. bi lažje zbijal ceno. Lažje je reči, da jo bodo poiskali in ti pošljejo po pošti. Meni se je isto zgodilo pri fizični osebi. Listki pri motorju so bili, servisne še danes nimam. Pa sem skoraj 100%, da so bili servisi opravljeni.
Homologacijo sem moral pa naročiti duplikat, da sem lahko vpisal novo vlečno kljuko. To je bilo nekih 30EUR. Tudi servisno bi dobil novo za isti denar ampak seveda brez žigov.
Hmm... ce bi nekje dobil novo servisno, je "legalno", da mi oni naknadno vpisejo servise? Dejansko jih imajo v sistemu.
Bolj od same servisne knjige je morebitnemu novemu kupcu vozila pomembno, da so bili servisi dejansko opravljeni, kar se dokazuje z računi/slikami.
In če ne gre ravno za nekaj skritega znotraj motorja, se tudi vidi z očmi, stekla recimo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
ZveeZ ::
ZveeZ
Hvala za info glede homologacije.
Kar se avta tice, glede na carfax ter avtolog, bi morali kilometri in st. lastnikov
drzati.
Kot pravim, imam tudi kupoprodajno pogodbo med 1. lastnikom in AH (ko so ga vzeli staro za novo). Sem pogledal naslov preko gmaps in nasel avto na satelitskih posnetkih, parkiran ob hisi:))
Odkupili so ga za 7200EUR, jaz sem ga vzel za 8600EUR.
Po obrabljenih nalepkah z logotipom AH na avtu pa sem predvideval, da je 1. lastnik tam tudi prvotno kupil ta avto.
Avto ni uvozen, je bil kupljen, servisiran in prodan pri eni in isti AH.
Ne se. Cakam da ga peljem k svojem mehaniku.
Za rjo se ne sekiram, ker ima vozilo total 144 mesecev tovarniske garancije na pleh, do 2029
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Twixz ::
Toliko podatkov si pobral, pa te ena servisna knjiga zje*e... 
Uglavnem jeba je, če si hotel iti na ziher bi pač še mehaniku peljal avto, itd.
Sej servisna knjiga ti ne pove kako avto zgleda spodaj, itd.
Nama z mojo so isto naredili, prvič sva šla skupaj kupit avto za 15k. Vse potrjeno, slike kako je bil poškodovan, kaj se je delalo na njemu, carvertical preveru, vse štimalo.
Prideva domov, pride tast naokol, dvigne havbo pa najde 2 napaki ko jih nismo videli ne prodajalec ne midva, pa ma kao servisni center pa delavnico pa vse tam.
Je pa mehansko tako kot mora bit, zato sem pač šel na AH ki tudi na rabljene avte da jamstvo. Pa mam 2 leti mir, jebiga, nekaj je.
Nama z mojo so isto naredili, prvič sva šla skupaj kupit avto za 15k. Vse potrjeno, slike kako je bil poškodovan, kaj se je delalo na njemu, carvertical preveru, vse štimalo.
Prideva domov, pride tast naokol, dvigne havbo pa najde 2 napaki ko jih nismo videli ne prodajalec ne midva, pa ma kao servisni center pa delavnico pa vse tam.
Je pa mehansko tako kot mora bit, zato sem pač šel na AH ki tudi na rabljene avte da jamstvo. Pa mam 2 leti mir, jebiga, nekaj je.
ZveeZ ::
Toliko podatkov si pobral, pa te ena servisna knjiga zje*e...
Kaj naj recem... malo OCDja, malo me pa moti nacin kako so me "odhebali".
Drugace sem z avtom zadovoljen. Jamstvo imam 12 mesecev in seveda odgovornost iz njihove strani, da odgovarjajo za morebitne skrite napake.
Zato sem gledal izkljucno vozila pri uradnih AH.
Morem pa vseeno sedaj izgubljat cas in denar, da si dam izdelat kopijo homologacijskega kartoncka.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 40302 (17806) | KTr1sk |
| » | Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28103 (22880) | zobnik |
| » | Poceni avto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 24457 (21311) | zobnik |
| » | Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 33650 (28075) | KAVINSKY |
| » | Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 38446 (33673) | Heavy |