» »

Zakon in odločbe o Javnem redu in miru

Zakon in odločbe o Javnem redu in miru

matobeli ::

Zdravo,

"Splošno" je znano da je z hrupom nedovoljeno kršiti javni red in mir od 22-06, ter v nedeljah in praznikih.

Pa prebiram zakon in notri nič ne piše o nedeljah in praznikih, zgolj podatek o 22-06. (8. člen).

Kasneje ugotovim da imajo določene občine posebne odločbe ki dodatno regulirajo javni red in mir. Za moj kraj (Občina Kranj, MOK), nisem ugotovil da bi veljala dodatna odločba.

Ker pa se res ne znajdem v iskanju po zakonih (ni samo za v googla vpisat), prosim kogarkoli, ki ima znanje da mi pomaga najti odločbo o MOK, oziroma če ne obstaja potrdit da velja v tem primeru samo zakon podan v zgornjem linku.

Obljubim da se ne bom pretirano kregal, ampak ko ti soseda pod nos meče kršenje zakona, in tvoje nepoznavanje določil, ker ob sobotah malo popravljaš po stanovanju, pa se marsikomu prižgejo lučke :))

sandmat ::

matobeli je izjavil:

Obljubim da se ne bom pretirano kregal, ampak ko ti soseda pod nos meče kršenje zakona, in tvoje nepoznavanje določil, ker ob sobotah malo popravljaš po stanovanju, pa se marsikomu prižgejo lučke :))

po nekem zakonu o stanovanjskih objektih iz "pedeset i neke" mora vsak blok imet eno budalo, ki si lasti skupne prostore, javna parkirišča in igra javnega šerifa. :P

Heavy ::

matobeli je izjavil:

ker ob sobotah malo popravljaš po stanovanju

V izogibanje konfliktov ji lahko ponudiš, da ti pride ona posesat stanovanje na tisti dan, ko jo ne bo motilo :))
#TeamFelix

Nisem rekel pospravljat, ampak popravljat >:D recimo da sem menjal tla (puljenje parketa). Za spodnjega soseda zelo neprijetno, ampak kaj češ, bolje v soboto dopoldne/popoldne kot med tednom od 17h do 22h.

So bili sostanovalci obveščeni o obnovi in vse te stvari. Bolj me je zmotil očitek da sem kršil zakon in sedaj vidim ne da lahko zbijam v soboto, ampak tudi v nedeljo itd.

Bi pa rad to informacijo preveril, ker zakoni in pravilniki so lahko zvite zadeve:)

Heavy ::

Ah ja, se projecirajo moje travme z sosedo :))
#TeamFelix

T-h-o-r ::

Odloke o javnem redu in miru imajo prek posamezne občine.

V Mariboru npr. kaj takega ne obstaja in nimajo podlage za ukrepanje, ko se stanovalci pritožujejo nad lokali v mestu :)
true story
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

fikus_ ::

Pokliči MOK, če je kaj posebnega.

Hišnega redu nimamo. Vsaj ne javno objavljenega, sploh pa to ni bil odgovor na moje vprašanje ki se bolje glasi, ali imajo v MO Kranj posebna določila glede javnega reda in miru ;)

Sem pisal na MOK, bodo že povedali.

oyoy69 ::

sobota je bila definirana v uredbi o hrupu v naravnem in življenjskem okolju, ki pa od leta 2006 ne velja več.

PaX_MaN ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Košnja trave med prazniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10715065 (7436) dexterboy
»

Kako dolgo traja postopek na trznem inspektoratu

162214 (225) dripac
»

sosedje - preglasna glasba (strani: 1 2 )

5310638 (8160) boogie_xlr
»

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte (strani: 1 2 3 )

13815299 (9734) Karaya 52
»

Band - problem s sosedom

284603 (3084) leinad

Več podobnih tem