» »

Band - problem s sosedom

Band - problem s sosedom

klemc3314 ::

LP Folk!
Ne vem kam naj se obrnem s slednjim problemom. Ze cca 2 leti in 9 mesecev imamo v prostorih telovadnega drustva Partizan v najemu sobo, kjer pac ustvarjamo glasbo. Vaje imamo v sobotah od beri - pisi: 15:00 do max 19:00!!!!!! Drugace smo dosti civilizirani clani benda, z vsemi se razumemo, ne razgrajamo in NIC!! Soba je maximalno zadelana, piramidasta pena vse vse vse.. Do izpred dveh mesecev ni bilo od nikogar slisati nobene pripombe. V naselju zivi izredno motena druzina, starejsi gospod ima celo potrdilo da je nor, sin je prezivel vecino zivljenja v zaporu itd itd itd. Imajo tudi izredno voljo do nagajanja sosedom (beri: izselili ze 2 soseda), prickajo se s prakticno vsakomer, prav tako imajo od telekoma napeljano direkt tel. linijo do polizije! To vem ker sem sosed ;)

No ker so prejsnje sosede dobesedno nagnali, so nasli naslednjo zrtev v nasem bandu. Pravijo, da jih nas bumbum izredno moti, da tega ne bodo prenasali (pa naj povemo, da se slisi avto ko gre mimo, bolj kot mi). Neprestano NADLEGUJEJO telefonsko nase starse, zupana, sedaj pa, ker niso dosegli nicesar celo klicejo policijo. Ravno pred tednom dni so prisli k nam policisti, ki so bili izredno prijazni, a so nam povedali, da v primeru, da se enkrat poklicejo policijo sledi kazen 25kSIT?!

Prislo je do resnih grozenj mlajsega sina (citiram: Ne misli da nimam pistole. Te ustrelim, pa bom odsedel tistih 5 let, mi ni problem!), razbil bom bobne itd itd itd. Sprasevali smo ze druge sosede in prakticno nobenega - NOBENEGA - to ne moti, sploh ne vedo, da mi igramo :D! Tudi odvetnik je dejal, da nimajo nikakrsne osnove, da nas vrzejo iz prostora itd.

Zanima me, kaj se da v takem primeru naredit, pa prosim ne s takimi: poisci drugi prostor itd itd itd. Denarja za neke meritve nimamo, prav tako nimamo denarja za odvetnika v primeru kaksnih tozb itd. Ce je tako,da lahko policijo poklices za vsak drek in potem sledi globa za to, ne vem, potem lahko se opravicujem JEBEJO vsi vsakogar! Kje pa meni denar, da bodo klicali 4x na mesec policijo = 100kSIT ???

Ali bi morda lahko z ANKETO sel od stanovanja do stanovanja in prosil ljudi, naj s podpisom in odgovorom povedo, ali jih res motimo ali ne? Bi to dostovalo za obrambo v primeru klica policije??
Morda s kako peticjo ali cem, da bi enotno zatrli samega hudica v kali???!
Na koga bi se lahko najlazje obrnili!
Ponavljam - opravka imamo s "kriminalci", ki prakticno ne izbirajo nacina, kako doseci svoj cilj! Ker so zaenkrat zmagali vse verbalne in moralne bitke - PRAVOSODNE pa vse IZGUBILI, si zelimo, da jih stremo, ker da nosijo 3-je ljudje celo MESTO v RIT to ni vec v mejah NORMALE!

Hvala vam za odgovore in pomoc..

opeter ::

Prej ali slej boš verjetno popustil. Ti namreč, ne oni. In si boste poiskali kak drug prostor (čeprav si pisal, naj ne pišemo take), ampak tako pač je.
Če ti je sin grozil z nožem, pištolo itn. bo to orožje prej ali slej tudi uporabil. S takimi se ni vredni šaliti.

Ne vem, problem je ta, da če je to res kar si napisal, zakaj se cela vas, soseska whatever ne zbuni in jih nažene. Zgled bi si lahko vzeli od Ambružanov. Vsaj oni so dosegli svoj nek (čeprav dokaj kratkoročeni) cilj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Še to: pred 100-mi in več leti so takle zadeve rešili zelo enostavno. Cela vas se je zbunila in so take, kot si zgoraj opisal prej ali slej vrgli na grmado, pokamenjali, ali pa jih nagnali v tri krasne (v primeru najnižje kazni). Danes pa imamo demokracijo, ko ima storilec kaznivih dejanj več pravic, kot žrtva. Eh, prej ali slej bo počilo. Upam samo, da ne pri meni.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

WarpedGone ::

>> Ravno pred tednom dni so prisli k nam policisti, ki so bili izredno prijazni, a so nam povedali, da v primeru, da se enkrat poklicejo policijo sledi kazen 25kSIT?!

Me prav zanima na podlagi česa bi vam lahk izrekli to kazen. Mam občutek, da ste tako vi, kot tut policija žrtev te familije. Policija skuša s takalimi "grožnjami" le vas pripravit, da nehate. Tudi oni jih majo poln kufer vendar morajo po uradni dolžnosti pač urgirati ob prijavi. Kar pa problemov seveda ne bo ustavilo. Ta familija si bonašča pač drugo žrtev, nad katerimi bodo potem sproščali svoje ventile. Dokler ne bojo naletel na podobnega pacienta, ki jim bo vrnil na njihov način. Potem bo pa črna kronika...
Zbogom in hvala za vse ribe

Monster ::

vrni jim .. klici policijo za vsako pizdarijo .. ce so kriminalci bojo ziher kaj nasli pa jih malo vmirili ;)
Ka zaboga...

krneki0001 ::

Jst bi na vašem mestu špilal naprej. Do 22 ure od ponedeljka do sobote in do 21 ure v nedeljo imate prosto, tudi če jih moti, to še vedno ni kršenje nobenega zakona. Ko bodo naslednjič prišli policaji povejte za njihove grožnje z orožjem, ter da so grozili da vam bodo uničili privatno lastnino(ki so jo policaji dolžni zaščitit), ter da po zakonu vi ničesar ne kršite, ker lahko musko špilate do 22 ure med tednom in ob nedeljah do 21 ure. Če bodo policaji še kej težili, jim omenite, da imate odvetnika, ki vam pomaga, če pa bodo nalog napisali, pa pišite pritožbe, da ne kalite javnega reda in miru, ampak da igrate musko.

Pa preko zavarovalnice zavarujte vašo privatno lastnino(bobne in ostale zadeve), ker če bo tipček kej uničil, ga bo potem zavarovalnica iskala in ga bodo oni privil. Zavarovanje pa ne vem če je 10.000 sit za take zadeve.

P.S.
Tistega sinkota pa poiščite, ko bo brez prič v kakem podhodu ali zakotni ulici pa mal obdelajte (ne pretep, ampak ga štirje obstopite, pa ga eden v drugega porivajte in mu enako zagrozite kot je on vam, tko da se bo mal posral) - naj mu bo opozorilo, da ni lepo grozit ljudem z orožjem, pa se bo tipček hitro umiril, sploh če mu ene par dni zapored to nardite.
Če bi pa zarad tega prišli policaji pa jim spet omenite da vam je on grozil in da vi o grožnjah njemu nič ne veste, pa ker vas je več on pa brez prič, bodo tudi policaji tiho.

mauzer ::

Policaj ti izstavi plačilni nalog, kot dobi drugo prijavo od "soseda" da ga motiš z hrupom. Ti pa se lahko potem na to pritožiš itd. Kar se pa tiče starejšega gospoda, da ima potrdilo da je "nor" pa proti njemu ne moreš nič, ker on IMA potrdilo da je NOR. Takšna je naša država :) :)) (govorim iz lastnih izkušenj z sosedo, podoben primer s tem da pri nas ni bilo benda, mi bi se naj v bajti pretepali in razgrajali, itd.)

Aja še to. lahko pa vi njih nazaj prijavite za vsako pi*darijo. In se pač malo jajcate, boste videli če bodo odnehali >:D
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mauzer ()

zcetrt ::

Glede policije in globe:

Sosed kosi travo v soboto ob 16h. Sosedje kličejo policijo, ker jim živeti ni. Policija pride, popiše, trava je pokošena, policija gre.
Čez en teden sosed znova zažene kosilnico in sosedje poprimejo z eno roko za buzdovan in z drugo za telefonsko slušalko. Policisti pridejo in koscu prijazno povedo, da če bodo sosedje še enkrat klicali policijo, bo kaze zanj 110 EUR. Lahko pa gre pač travo kositi drugam.

Ja. To je povsem realna situacija, kajne?

Če pogledamo na zadevo s trezno glavo: Zakon o kaljenju kakršnegakoli miru že pač je dokaj točno napisan. Za obtožbo in izrek globe mora obstajati neka podlaga. Če ne drugje, se zagovarjaš pred sodnikom za prekrške. Pred, mislim da 22 uro (kogar pač bolj zanima, naj se pozanima), so omejitve bistveno manjše kot po tej uri, ob nedeljah in praznikih naj bi veljal drugačen režim.

Prepričan pa sem, da je grožnja, kakor si jo opisal, večji prekršek, kot obstoj tebe in tvoje skupine, ki "prekršek" sploh ne bi bil, ako nebi nekdo zavrtel telefona. Hkrati bi morala biti trditev o posedovanju orožja policistom precej zanimiva. S poudarkom na "morala biti". Pogosto namreč niti batine na grbi klicočega niso dovolj za konkretnejše ukrepanje.



Ne vem sicer, kakšne nasvete si pričakoval. Ampak, če se sosedov ne bojiš in meniš, da ne obstaja verjetnost, da ti povzročijo hude nevšečnosti (kjer imam v mislih zdravstvene in materialne in ne pavšalnega pošiljanja v PM), potem veselo nadaljujte s svojim početjem. Ako je seveda temu tako, kot si napisal. Namreč, da nikogar ne motite. Na kazni lahko mirno pozabiš. Seveda pa vas zaradi blagega miru lahko tudi župan vrže iz prostora in boste primorani iskati novo luknjo.

Kje pa sploh ste? Partizan je tudi v moji okolici in tudi nekdo vadi v njem...
4.

klemc3314 ::

Res hvala vsem, za vase odgovore. Se posebej hvala tistemu, ki je omenu zadeve okrog poloznice, ki jo spise policist. Se pravi jaz ne placam te poloznice in se potem pritozim na sodisce.

Glede na to, da so anonimne prijave in ko sem vprasal policista vprasal po tem kdo je prijavil, sicer mi je odvrnil da je bilo anonimno, nato pokazem na hiso in mi le prikima, potem je jasno, da so sosedi izredno problematicni in predvsem stari znanci slednje. Da se spravimo grozit crazy sinu, odpade, ker je gorila in povrhu se brez velikih mozganov, tako da je to dobesedno samomor.
Sam vem - 100%, da smo pravno pokriti (mogoce manjka le dokument o meritvah, ki bi jih morali sami placati), problem se skriva drugje. Prvic tako kot je bilo napisano - zaradi ljubega miru lahko zupan ali sportno drustvo recejo -> zginte ven, ker se nam ne lubi ubadat z norci. Drugic, adams family je tok nora (zastrupljanje sosedovih mack, za vhodnimi vrati sekira , groznje - tudi mojemu dedku "Najprej ti bom zbil zobe, pol te bom pa se ubil" zaradi butaste kanalizacije bv...) da se bojim, da lahko postane to nekoc hardcore nasilje. Se je ze dogajalo, da nekaj let sosedi niso upali pustiti otrok na vrt zarad teh norcev!

Bomo videli kako bo.. ta teden so vaje, drzte pesti, mi se ne damo, ce pa se bomo mogl, bomo pa vsaj lahk rekl, da smo se boril ;) . Mamo pa izredno veliko podporo pri nekaterih sosedih, prav tako nas podpirajo domaci in kaj lahko se zgodi, da bomo na to temo imeli tudi kak obcni zbor, ker ko je prisla policija, je omenjeni manjsini zavrela kri (pa se dosti korenin izvira iz obcine)!!

Btw. partizan Braslovce

Tody ::

Tega ne razumem... če je človek nor, zakaj ni v norišnici ? Mogoče se splača kej pogledat v to smer...

Brane2 ::

Jaz se na vašem mestu tega ne bi lotil po Ambruško- z neko kretensko uporabo sile, ki lahko škodi bolj vam kot drugi strani.

Za začetek preberite zakonodajo in dojemite kje so vaše pravice in kje imajo drugi osnove za svoje pravice.

Šele nato lahko razmišljate naprej in v primeru uporabe "posebnih sredstev" dobite predstavo o možnih posledicah itd.

Sploh pa masa teh stvari v tvojem mailu je precej bosih.

Zakaj hudiča bi kdo imel direktno telefonsko linijo do policije in kako bi ti to lahko vedel, tudi če bi jo imel ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Pa tisti nasvet da policaju razloži o grožnjah, ko pride na zahtevo druge strani preverjat hrup je tud karneki.

Nasvet, ki bi ga za trapastega prepoznal celo povprečen 5-letnik.

Če ti kdo resno grozi, to lahko prijaviš. Pravzaprav bi moral.

Jako čudno pa je, če s prijavo čakaš na trenutek, ko policja pride do tebe zaradi kake druge stvari.

Tudi mi ni jasno, zakaj hudiča bi pomenilo avtomatično kazen že to, da nekdo pokliče policaja.

Vi imate pravico tam špilat ali pa je nimate. Če jo imate in ne kršite kakih drugih zakonov ( red in mir itd), nima kdo kaj piskat.

Če je nimate, potem pa itak stopnja hrupa ni bistvena.

Bottom line: Ne verjet drugim na besedo, sploh pri takih zadevah.

Kdo pravi, da policaj ne govori na pamet, ali da mu ni samo do tega, da čimprej zaključi zadevo ali da celo ne sodeluje s problematičnim sosedom ?

PREBERI ZAKONE.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

klemc3314 ::

Joooooj no.. to je bilo misljeno kot smesno, ocitno si tipkano vsak predstavlja svoje!! Hotu sm povedat, da neprestano za vsako najmanjso stvar klicarijo policijo, ce tega nisi razumel potem se opravicujem zaradi nerodnih izrazov! In ne razumem katere stvari oz. masa teh stvari je bosih v mojem postu 8-O ??

Ne vem, ocitno si sam ti tok posebn tu gor :S! Napisu sm tk k je blo! Ce mi policist rece, se 1x prijavijo in sledi kazen, kaj si zdaj zmisljujem??? Ma ostalih stvari se mi niti ne da razlagat in razglabljat, ker da vsi tu gor vidijo situacijo, potem pa eden pravi, da mogoce pa smo sami krivi za vse to, res se mi ne da!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klemc3314 ()

zcetrt ::

No no... Brane je vseeno dosti kompetentno povedal svoje mnenje in ima tudi prav o vsem, kar si je pravilno razlagal. Tisti očitek o Modrem telefonu je pa res malo bos tudi iz njegove strani.

Glede prijave o grožnjah pa ima prav, da mora biti podana posebej in ne na licu mesta. In to s strani vseh oseb, katerim je bilo grozeno. Vsaj tako mislim, res pa koristi prebrati zakone.
4.

Brane2 ::

Jaz sem tisto linijo razumel kot neuradno navezo z nekim policajem tam...
On the journey of life, I chose the psycho path.

gruntfürmich ::

s takimi psihopati se res ne splača ubadat. pejte stran vi al pa oni. drugega vam očitno ne preostane. nobeden zakon ti ne bo pomagal pred njihovim nasiljem, razen tak, ki jih pospravi na goli otok :D ali pa jih pospraviš kar sam >:D zakaj pa ne?
kaj ti bodo neke meritve, pa neke položnice, pa sodišča, če bo enostavno prišel na tvoja vrata in te spravil v kliničnega.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Ted ::

A je na tem forumu res treba nujno izražat svojo ponižnost avtoritetam in strah pred batinami?

Največ boš nardil če boš policiji prijavil grožnje, če so kake priče bo sploh pomagalo. Naredili ne bodo nič, bo pa pri morebitnem deliktu "osebek" letel v pripor. Ne se pustit.
Mah...

gruntfürmich ::

....bo letel v pripor. ko bo pa prišel ven, pa bo groza. to je real life, ne limonada.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

zcetrt ::

...Tudi akcijski triler ni in tudi dokumentarec o prevzgajanju političnih oporečnikov ni...
4.

robert512 ::

zelo dobro poznam nekoga iz sosednje vasi, ki ima grozne probleme s sosedom. v glavnem sosed je nor, ima neke psihicne motnje in zganja zelo podobne scene kot v primeru, ki je opisan tukaj.

klice policijo, grozi s nozem, ...

v glavnem znanci so hoteli najprej z lepa s pogovorom, pa ni slo, potem so ignorirali, spet ni slo, potem so zaceli klicat policijo in 3x tedensko podajat ovadbe, nic ... potem so mu zagrozili, spet nic, enkrat je celo prislo do manjsega fizicnega obracuna, spet nic.

no bilo je clo tko da jih je pri fizicnem obracunu ta nori sosed prijavil, da so ga oni napadli in so potem tudi kazen placali ( resnica je seveda obratna, sin je oceta obvaroval pred tem norcem). ;((

skratka to traja ze 5 let in predvsem na ocetu je to pustilo ze posledice predvsem na psihi.

in nauk ? Zivimo v tej bedasti demokraciji, kjer ima vsak kreten, norec, rom in lopov vec pravic kot dostojen drzavljan, ki lepo vsak mesec polni drzavno blagajno !!!

Nekateri pljuvate po Ambrusu in vascanih, ki so pravico vzeli v svoje roke, ampak ocitno je to EDINA resitev. To morte probat da ugotovite, da vam ne policija ne sodstvo ne drzava ne eu ne more pomagat, oz. vam noce !

Na koncu ugotovis da se se najbolj splaca bit nor ali kak kriminalc !

caveman ::

Se kar strinjam z Opeterjem,

včasih so se ljudje zbrali in se spravili na take norce. Ampak brez skrbi klemc, tako tudi da če se spravi nate, tvojo družino in te ubije, se lahko potolažiš s tem, da bo šel vsaj za par let v zapor. In potem ko bo prišel ven, se bo zgodba ponovila z nekim drugim nesrečnim sosedom.

Samo poglej kazni: umor je naprimer 5 let 8-O, če se sam preda in nameče par olajševalnih okoliščin pa veliko manj (če se ne motim je tist z Rožnika dobil 2 leti - naj me nekdo popravi). Višje kazni ti proti norcem res ne pomagajo, ampak te kazni ti dajo misliti. Tudi če ga uspeš spraviti v zapor, se ti bo maščeval, ko pride ven.

Glede reagiranja policije: ob prijavi se morajo držati pravil, katera so bila oblikovana tudi na podlagi raznih nemogočih prijav. Vsi ljudje klicali policijo le ko bi bilo to zares potrebno, potem bi bila tudi reakcija policajev drugačna, ne pa da ti grozijo s 25 tisiočaki kazni.

Kaj češ, Krasni novi svet

zvite grable ::

Js poznam Brasloveče, pa prvič slišim da bi kdo jemu direk napelano linijo do policije.:D Sploh v takem kraju kjer ste lohk srecn da sploh mate net.>:D Aja tm ma tk več ljudi potrdilo da so nor, oziroma bi ga pa mogl met:P

'FireSTORM' ::

Ravno pred tednom dni so prisli k nam policisti, ki so bili izredno prijazni, a so nam povedali, da v primeru, da se enkrat poklicejo policijo sledi kazen 25kSIT?!

Plačati bo trebalo teh 25kSIT ja...ampak oni, ne vi, saj vi niste prekršili nikakršnega zakona.
Nam je sosed poklical policijo ven da kao ne more iz dovoza od svoje bajte se vun pripeljat ker smo imeli avto parkiran ob naši ograji kot vedno.
Tipo poklical policijo, poslikal naš parkiran avto, policija je prišla, nas povprašala za kaj se gre, to pa to pa to in rekel:
Dokler je avto parkiran ob vaši ograji in ne ovira oz. blokira celotne ulice ni nič narobe in vam nihče nič ne more. Naj še enkrat povem, tipo je čisto normalno lahko odpeljal od hiše in nazaj brez kakršne večje zajebancije edino volan je malo bolj moral zasuknit.
Nakar je policaj stopil do soseda, mu zadevo razložil, tipo je policaju pokazal slike in se še bolj porinil v drek in policaj mu je napisal kazen v višini 25kSIT, ker je poklical policijo na nepotrebno ker ni bilo nobene kršitve. Tako da če vi ne kršite zakona in oni kličejo policijo vi ne morete dobiti kazni.
Ampak ker vemo kako so naši policaji včasih ustrani(beri prestrašeni) bojo raje vam napisali kazen kot pa se zajebavali z kriminalci.
Those penguins.... They sure aint normal....

c3p0 ::

(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.

(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.

http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/4/zj...

klemc3314 ::

Sago -> sm tut sam prebral 8-mi clen in je potemtakem tako, da smo mi ilegalci. Ceprav imamo dovoljenje s strani sportne zveze, ki nam daje v najem prostor, prav tako neposredni - beri neposredni sosedi; ne delajo problemov MINUS eden.

Se pravi, da ce bo ta idiot ko nas prijavlja, 1x imel na glas prizgan radio - recimo v primeru, ko bo pral avto; ga lahko sam mirne volje prijavim policiji in bo placal kazen 25kSIT - neglede na to da je to v mejah 6h in 22h?? Pa to je noro..

Btw.. tisti ki veste o tem vec.. kje in kaksno dovoljenje je se potrebno -> bi mogel od enega soseda do drugega in mi le ta pisno potrdi da lahko igramo?

mainman ::

Prepoved velja ponoči in sicer od 22h do 6h zjutraj in ne podnevi. Niste nobeni "ilegalci".

c3p0 ::

V 2. členu ni nobenih urnih omejitev, preberi. Povsem logično, saj si nek mulo ne more privoščiti 2kW zvočnikov in cele dneve v bloku legalno nabijati.

Je pa v praksi najbrž problem določiti kaj je motenje in kaj ne, če ni ravno ekstremni primer. Razumevajoči sosedi marsikaj olajšajo, v tem primeru tega žal ni.

kajpravis ::

Če ti grozi z orožjem, in ostalimi stvarmi nimaš kaj misliti in prijavi na policijo. Mu bodo malo hišo pospravili in nekaj se sigiuno najde. Če drugega ne, se bo pa upiral ali verbalno "sodeloval" s policijo in ga bodo že popedenal. Verjetno ga imajo tudi policaji poln kufr, a kaj ko morajo posredovati in ustreči državljanom.

leinad ::

hehe, S-T bwana bi lahko počasi odprl oddelek "Preklemanski sosedje":D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"zmešana" soseda - kaj storiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7911875 (8263) Phantomeye
»

Soseda me obtožuje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9920441 (13931) Unknown_001

Tečen sosed, kako pravno ukrepati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9821541 (16772) bluefish
»

Policija & državljan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939470 (29772) Mehmed
»

Sosedov lajajoči pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111768 (10323) VidKo

Več podobnih tem