» »

PHP - težava

PHP - težava

BK5 ::

Pozdravljeni!

Izdelujem spletno stran in sem naletel na težavo. V datoteko index.php poskušam vključiti CSS in Javascript file, vendar mi ne uspe z naslednjima ukazoma:
<head>
<?php include('config/css.php'); ?>
<?php include('config/js.php'); ?>
</head>

Datoteki css.php in js.php se nahajata v mapi config, ki je v isti mapi kot index.php. Poizkusil sem na različne načine (document root, absolutna pot, relativna pot), vendar ne deluje. Če CSS style vključem direkt v index.php, brez povezovanja z ostalimi datotekami, pa deluje.

Morda kdo ve, kako bi lahko rešil problem?

BivšiUser2 ::

Mogoče link rel="stylesheet" href="style.php" media="screen" v znački ?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Gegc1131 ::

Probaj
<?php include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/config/css.php'); ?>
in enako za js.php.

Z DOCUMENT_ROOT ne dela, z
<link>
se nekaj popravi, vendar še vedno večina stvari ni takih, kot bi morale biti.

amacar ::

Ne vem zakaj nimas normalnih koncnic (.css in .js), jih dodas v header.php preko linka, nato pa includas ta header.php tam kjer zelis.

Ker sem se odločil, da bom naredil na drugačen način.

Baja ::

kaj mas tule notri za kodo: config/css.php?

poglej zgeneriran source kje je napaka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Tam imam CSS Style. Delam po enem tutorialu in je tako narejeno in dela, meni pa ne prime.

[D]emon ::

CSS style v PHP datoteki ... exuse me ? O_o Od kerega idiota tutorial imas to ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

smacker ::

Če že hočeš delat narobe, pol ti najbrž v datoteki css.php manjka < style> značka okoli css kode. Preberi w3schools HTML, CSS in JS, da ti bo vsaj približno jasno kaj delaš, preden lepiš neko kodo iz tutorialov ;) V praksi se naredi, kot je @amacar predlagal, ampak sej boš sam s časom ugotovil zakaj in šel popravljat >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smacker ()

Baja ::

prilepi kodo vseh vseh treh filov da vidimo kaj čaraš

Imam style med CSS kodo in ne deluje. In ja, vem, da je čudno da je narejeno tako, da imam CSS v PHP datoteki, ampak tako je tutorial. Bom poskušal popraviti, da bo datoteka .css.

Sem popravil, hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BK5 ()

[D]emon ::

smacker> Preberi w3schools

A loh se kaksno bolj retardirano stran predlagas ? Ze res da so se v zadnjih letih *malce* izboljsal, ampak so se vedno gnili. No, vsaj ne ponujajo outright napacnih informacij vec, ceprav se kvaliteta njihovih razlag ni kaj prida izboljsala.

Rajsi naj gre clovek na MDN. Bo vec koristi.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Imam še eno težavo. Poskušam dodati nekaj PHP kode znotraj HTML kode, vendar se rezultat nikakor ne pojavi. Uporabljam XAMPP Apache in MySQL s phpMyAdmin/localhost. Poskušal sem rešiti z datoteko .htaccess, v katero sem dodal
AddType application/x-httpd-php .html
ki sem jo postavil v isto mapo, kjer imam .html datoteko, vendar ne deluje.
Kako bi lahko to rešil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BK5 ()

Ales ::

Nadarjen si za čaranje, zgleda. Najprej CSS in JS v .php, potem PHP v .html. 8-O

Res je, od strežnika lahko zahtevaš, da .html ali katerokoli drugo datoteko obravnava kot PHP kodo, vendar so s tem povezane težave. Na stopnji, ko se komaj učiš, se ne lotevaj tega. Tudi kasneje se ne boš, ker se enostavno tega ne dela če ni res res nujno, samo takrat ti bo bolj jasno zakaj in se niti ne boš hotel lotiti tega...

Enostavno najdi kak set tutorialov, ki niso čisto zblojeni, in se loti stvari pravilno. Takoj, ko greš čez čiste osnove si najdi kak tutorial, kjer se uporablja kak pameten PHP framework in pojdi od tam naprej. Boš hitro videl, kaj so dobre prakse in kaj niso.

Kako po lahko potem podatke iz SQL baze ven povlečem?

amacar ::

S php v .php fajlu.

c3p0 ::

Preberi si kaj o MVC ipd. in zakaj je pametno ločit kodo od prezentacije.

In kako potem stvari iz tega .php fila prikazat?

Ales ::

Mogoče bi šlo hitreje če bi nam povedal, katerega tutoriala si se lotil in ti lahko kdo še kakega predlaga.

Tega sem se lotil. Zelo bi bil hvaležen, če bi mi predlagali kakšnega dobrega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345966 (5103) sunniegoldie
»

Šumniki v php-ju

Oddelek: Izdelava spletišč
214748 (3251) JoSmo
»

Login popup box login error.

Oddelek: Programiranje
91142 (1030) usoban
»

pomoč css, html