Forum » Pomoč in nasveti » Divx - problem ogleda na prenosniku
Divx - problem ogleda na prenosniku
mkovac10 ::
Lep pozdrav!
Imam tezavo za katero upam da ima kdo rešitev. Imam dva računalnika PC in prenosnika. Na obeh imam inštalirane enake kodeke za ogled filmov (nimo pack, ogg, xvid, divx 5.03 in ac3). Zanimivo je to, da mi na PC-ju vsi filmi delajo normalno. Na prenosniku mi jih pa, nekaterih vendar ne vseh, noče odpreti. V vseh programih javi napako in avtomatsko zapre program in hoče poslat sporočilo o napaki... Na prenosniku imam grafično ATI radeon 9000 64MBddr, mobility procesor 2,2Ghz, 512DDR, 40GB... Tudi preko mreže sem poskusil na prenosniku zagnati film iz PC-ja pa mi javi napako oz. v BsPlayer-ju Unkown file format DIV3, kar bi pomenilo, da nimam pravih kodekov vendar vsaj mislim, da jih imam.
Somebody help!
thnx, Matija
Imam tezavo za katero upam da ima kdo rešitev. Imam dva računalnika PC in prenosnika. Na obeh imam inštalirane enake kodeke za ogled filmov (nimo pack, ogg, xvid, divx 5.03 in ac3). Zanimivo je to, da mi na PC-ju vsi filmi delajo normalno. Na prenosniku mi jih pa, nekaterih vendar ne vseh, noče odpreti. V vseh programih javi napako in avtomatsko zapre program in hoče poslat sporočilo o napaki... Na prenosniku imam grafično ATI radeon 9000 64MBddr, mobility procesor 2,2Ghz, 512DDR, 40GB... Tudi preko mreže sem poskusil na prenosniku zagnati film iz PC-ja pa mi javi napako oz. v BsPlayer-ju Unkown file format DIV3, kar bi pomenilo, da nimam pravih kodekov vendar vsaj mislim, da jih imam.
Somebody help!
thnx, Matija
TylerDurden ::
Odinštaliraj vse kodeke, potem namesti ffdshow ter ac3 codec. Razen če ne rabiš za kodiranje - v tem primeru še naprej poizkušaj s kombinacijami.
Let\'s make some soap ...
Nekak mi ne uspeva, saj še vseeno ni zvoka. Pa sn dal pol še divx5.05 pa ni šlo, pa xvid pa ni šlo pa AC3 pa je spet začel javljati poročila o napaki.
still trying...
still trying...
pivmik ::
RABIŠ SAMO TO IN NIČ DRUGEGA!!!
AC3 Filter (kodek za zvok)
FFDShow (kodek za DivX 3, 4 in 5 in za XviD)
Samo je bilo že dosti primerov, ko si je uporabnik enkrat inštaliral Nimo codec pack in za ponovno velovanje DivXov je bilo treba FORMAT C:
Pa najprej odstrani VSE kodeke, packe in podobne pizdarije, potem inštaliraj zgornji dve stvari!
AC3 Filter (kodek za zvok)
FFDShow (kodek za DivX 3, 4 in 5 in za XviD)
Samo je bilo že dosti primerov, ko si je uporabnik enkrat inštaliral Nimo codec pack in za ponovno velovanje DivXov je bilo treba FORMAT C:
Pa najprej odstrani VSE kodeke, packe in podobne pizdarije, potem inštaliraj zgornji dve stvari!
LP, Gregor GRE^
Ja sej ugotavljam, da je verjetno v tem problem, ker se jih ne da popolno zbrisat. V direktoriju ProgramFiles sem zbrisal vse (seveda že prej preko dodaj/odstrani), vendar nekateri so še verjetno zasidrani nekje v c:\Windows ali pa c:\windows\system32.
A mogoče obstaja kakšen program al kak postopek za brisanje teh registrov...? God knows where are they...
thnx...
Matija
A mogoče obstaja kakšen program al kak postopek za brisanje teh registrov...? God knows where are they...
thnx...
Matija
Vsem hvala za pomoč. Mi je uspelo, vse kodeke (vključno par filov v windows) sem pometal dol, pa oba inštalital. Pomagal sem si z dobrim programom GSPOT, kateri ti prebere AVI datoteko, pove katere kodeke rabiš in preišče ali jih imaš ali ne!
Glavno je da zdej laufa....
THNX, Matija
Glavno je da zdej laufa....
THNX, Matija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59289 (14437) | BaRtMaN |
» | Sedem kodekov pod drobnogledomOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2538 (2068) | Mavrik |
» | Codec za Terminator3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1739 (1357) | SasoS |
» | Težave z win xp in predvajanje divxOddelek: Pomoč in nasveti | 1141 (1055) | Pro2Type |
» | Windows media player help !!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1227 (1031) | royal |