» »

Flash/Silverlight - Siol TVin/HBOgo

Flash/Silverlight - Siol TVin/HBOgo

miha1135899 ::

Pozdravljeni,

doma imam MackBook-a preko displayport na HDMI adapterja povezan s 5m HDMI kabla na TV LG.
Gledam vecinoma na Siol TVin (Flash player) in HBO GO (Silverlight).

Problem je, da slika ni tekoca, enostavno steka. Najbolj je opazno, ko se kamera premika s konstantno hitrostjo recimo z leve proti desni, kaksna scena s sliko iz helikopterja..., sicer pa je stekanje opazno in motece tudi ko kamera miruje, ce se dobro pogleda.

A ima kdo kaksno resitev? Te playerji so eno tako sranje, da ne morem verjet, da si upajo za to se racunat. Ne mores ne SUBOV povecat, presledek ne nardi pavze niti klik na zaslon, dobesedno tisti 'pause' knof je treba stisnit, ni 5.1 zvoka,... za posrat se res.........

Ne vem a je to vezano na te vticnike iz naslova teme ali na kaj drugega, vse je posodobljeno, se da kje mogoce 'navit' kaksne nastavitve ali kaj podobnega...??

Vesel bom vsakega odgovora,
hvala

Nobene ideje kako izboljsati ta fps? Probal sem se s firefoxom, v katerem je pa predvajanje res negledljivo...

MacGyver141 ::

Lahko probaš še chrome oz. probaš na drugem računalniku, če so simptomi enaki.

Pri meni deluje vse normalno. Sem mel mal preveč cajta, pa sem tole hitr spacal :D.

Sem probal se na drugem PCju in je enako. Nakratko povedano je to hudo slab FPS?
Sploh pa do razlike pride ko predvajam na istem en torrent film 1,4GB velik, ne ne vem kako hude kvalitete pa je slika hudo bolj tekoca.

Razlika med HBO in Tvinom, ki sem jo zaznal je se ta, da TVIN vseeno nekoliko bolje deluje in nazge tud ventilator (domnevam da gre za hardware acceleration), medtem ko HBO pa dela slabse in ne nazge ventilatorja, ceprav je hardware acceleration obkljukan za flashplayer in za silverlight. Ce pa primerjam s tekocnostjo predvajanja filma in ti dve storitvi pa lahko recem da hudo zaostajata HBO in TVIN.

Ne vem a je to normalno za neko webplayer skropucalo, ali bi moralo zgledno delat kot film?

Kaj pa v primerjavi z mojim posnetkom (glej na 60fps)? Pozabil sem napisat pri posnetku, da sem pavze jaz delal (ker si napisal, da ti space noče pavze dat).

Na 0:20 ko kamera obrne se mi ne zdi niti priblizno tekoce? Na splosno je tezko rect, ko je kamera fiksna ampak sele potem vidis ko pogledas en DVDRip v kaksnem neodvisnem predvajalniku, da je popolnoma druga zgodba. Jaz sumim v flashplayer in Silverlight, zanimivo pa je da nikjer ni nobenga tako zahtevnega kot jaz in se najde zelo malo debat o tem, resitev pa nic :)

Potem ti normalno deluje. Tista oddaja je gotov posneta s 23-25 FPS in če si zahteven, se opazi ne tekoče gibanje (sej jaz tudi opazim). Če bo pa višji frame rate, potem bo pa tudi tvin prikazal bolj tekoče gibanje (npr. kakšne tuje oddaje v živo, kot je eurovizija).

Ja ampak tudi DVDRipi so 23-25FPS :)

Dr_M ::

Pri tvinu je problem previsoka kompresija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828153388 (17717) ruski76
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5616225 (6899) rkobarov

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561140864 (400871) Mavrik
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14234085 (23450) sasoe
»

100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
669829 (8472) neres

Več podobnih tem