Forum » Loža » Kateri keramični nož?
Kateri keramični nož?
radmannsdorf ::
Katere znamke keramičnih nožev uporabljate v kuhinji? Je kaj, česar naj se izogibam?
Za začetek bi vzel enega do 20€? Pogoj niti ni da je velik kuhinjski, lahko je manjši, recimo 10cm rezilo, toliko da bodo doma sploh probali da je razlika.
Plan je pokazat doma, da reže kot hudič, proti klasičnim, ki so pri nas doma večinoma premalo nabrušeni :)
Izbral bom nekaj s tega seznama.
Za začetek bi vzel enega do 20€? Pogoj niti ni da je velik kuhinjski, lahko je manjši, recimo 10cm rezilo, toliko da bodo doma sploh probali da je razlika.
Plan je pokazat doma, da reže kot hudič, proti klasičnim, ki so pri nas doma večinoma premalo nabrušeni :)
Izbral bom nekaj s tega seznama.
fosil ::
Sem tudi sam nabavil en poceni keramičen nož in sem pričakoval uau efekt.
Ampak v praksi ni nič posebnega.
Pa še sam ga ne moreš nabrusit, pa še zelo moraš pazit na njega.
Ampak v praksi ni nič posebnega.
Pa še sam ga ne moreš nabrusit, pa še zelo moraš pazit na njega.
Tako je!
Pac-Man ::
Komplet kitajcev za 10 €. Zadeva je super za zelenjavo, kaj drugega pa raje sploh ne poskušat.
harvey ::
Katere znamke keramičnih nožev uporabljate v kuhinji?
V glavnem je kar se keramičnih nožev tiče Kyocera one and only, ostalo pa generični kitajčki, ki ne dajo wau efekta....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
koyotee ::
Dober nož ni 20€ pa naj bo keramični al pa neka ogljično-jeklena litina. Sam sem reskiral 100€ za https://www.amazon.com/Wusthof-Classic-... in je res oster kot britev, in se ne skrha tako hitro.
Dobis pa tudi za manj denarja kvaliteto, npr. https://www.amazon.com/gp/aw/d/B008M5U1...
Dobis pa tudi za manj denarja kvaliteto, npr. https://www.amazon.com/gp/aw/d/B008M5U1...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Magic1 ::
Mene blazno moti, če so noži debeli. Kar keramični so. Sedaj uporabljam še največ od Victorinox.
https://www.amazon.de/gp/product/B001OU...
https://www.amazon.de/gp/product/B001OU...
Magic
krneki0001 ::
Kakor za kaj. Za meso na kocke narezat je debel mož čisto ok, pršuta pa z njim zelo verjetno ne boš rezal.
Keramične sem sprobal, vendar staro preizkušeno jeklo prevaga. Imam nekaj zelo starih nožev, ki so bili takrat celo premoženje. Nabrusim jih enkrat letno in zdržijo dolgo časa.
Edino v pomivalni stroj sem jih prepovedal dajat. Po uporabi ga je treba splaknit, obrisat in vtaknit v tisti kos lesa za nože.
Keramične sem sprobal, vendar staro preizkušeno jeklo prevaga. Imam nekaj zelo starih nožev, ki so bili takrat celo premoženje. Nabrusim jih enkrat letno in zdržijo dolgo časa.
Edino v pomivalni stroj sem jih prepovedal dajat. Po uporabi ga je treba splaknit, obrisat in vtaknit v tisti kos lesa za nože.
MIHAc27 ::
Jaz imam tudi doma komplet kitajcev, ki so bili tam 5€ na kos (ali še manj). Z časom so res izgubili ostrino ampak še vedno režejo zelo dobro. Za sprobat mal in se naučit z njim delat, in kaj lahko režeš in kaj ne so čisto dobri.
Verjamem da je en za 100€+ boljši. Ampak za ta denar dobim 20 kitajskih, ki mi jih ni treba tako pazit.
Verjamem da je en za 100€+ boljši. Ampak za ta denar dobim 20 kitajskih, ki mi jih ni treba tako pazit.
TehDucky ::
@Ježek1985 A je res treba reklamo delat? Sploh pa dan prijave vse pove 17.11.2017. Tudi jaz se lahko vrežem z masterchef nožem iz omwja, ampak sem navajen držati noht ob rezilu, tako da zadnjič sem na srečo zadel le noht.
Novi so pa zaenkrat bili še vsi ostri, zato domači sploh ne pomislijo na nakup novih, ker se bojijo da bi se urezal.
Novi so pa zaenkrat bili še vsi ostri, zato domači sploh ne pomislijo na nakup novih, ker se bojijo da bi se urezal.
borisk ::
vrežeš se z skrhanim nožem prej, ker uporabljaš večjo silo za rezanje in imaš manjšo kontrolo. nabrusit se dandanes da skoraj da vsak nož, tudi tisti za 10€, vprašanje pa koliko bo zdržal
Curly ::
Jaz mam pa s temi keramičnimi noži slabe izkušnje, najprej je rezal tko-tko pol se je malo uničil in sedaj mi je v predalniku le v napoto. Ni ga čez fino nabrušen klasični nož.
p.s. kaj storiš s keramičnim nožem, ki ni več oster? klasično brušenje najbrž ne pride v poštev.
p.s. kaj storiš s keramičnim nožem, ki ni več oster? klasično brušenje najbrž ne pride v poštev.
MIHAc27 ::
Še vsak moj keramični, sploh nov je bil oster kot sam satan. Pa kupujem najcenejše za par €. Prve mesece smo bili vsi porezani. Sedaj manj ker vemo, na kaj pazit. Vsi pa še režejo odlično (Edino špica pri kakemu fali... to zlomiš 1,2,3)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Noži (kuhinjski, ne katane) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20299 (1820) | Rias Gremory |
» | Kateri brusni kamen za brušenje nožev? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41548 (12766) | gruntfürmich |
» | Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14143 (11669) | BorutO |
» | Kvalitetni noži (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25862 (19063) | krneki0001 |
» | Solingen noži (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31071 (17622) | Okapi |