» »

CARINSKO VPRAŠANJE - HELP!

CARINSKO VPRAŠANJE - HELP!

Poglavarcek ::

Zanima me, če kdo ve, kako je sedaj s carino oz. mislim da se po novem imenuje davek na uvoz ali nekaj takega. Npr.: Če grem kupit v IKEO v Avstrijo pohištvo za 100.000 sit, kolk dobim nazaj tax free-ja in kolk moram pol plačat carine oz. davka na uvoz? SKRATKA, KOLK BOM JEST DEJANSKO PLAČAL ZA TO POHIŠTVO?
HVALA VSEM ZA ODGOVOR!
:\

Ribicija ::

Zadeva je takšna. Če je izdelek iz EU potem ne plačaš carine. Ko boš prišel na SLO mejo boš samo plačal 19% davek če vrednost blaga presega 1500 ATS. 19% DDV plačaš na celotno vrednost blaga. Se pravi če pohištvo stane 100.000 SIT plačaš na meji 19.000 SIT DDV. Ker pa boš pred tem na Avstrijski meji potrdil račun ki si ga dobil v IKEI (pri njih moraš zahtevati da ti dajo račun za vračilo davka) boš lahko kasneje dobil nazaj 19% davka ki si ga plačal v Avstriji.
No in to je načeloma vse kar moraš plačati.
Če pa bi rad vedel čisto točno pa je po moje najbolje da pokličš na carino (carinski urad) in njih točno vprašaš kako pa kaj.

lp

Rott-von-weiler ::

krokodil

pa se ti sploh splača gor kupit dandanes maš že pri nas lepše bolše in cenovno iste stvari:O
-------------------------------
piši kao što govoriš

||_^_|| ::

em..ne bos dubu glih celih 19% štojerja nazaj, mau mn, mislm da 16%

whatson ::

Rot-von-weiler: ce vzames primer Ikeo, ne bos pri nas nic cenejsega/boljšega našel....
sicer se pa po zdaj kar precej plača "gori" kupovat...

MaX ::

Kako je pa s tem, ce kaj po posti narocis, npr. iz nemcije?

CCD ::

Ja, nej se kdo razpiše o online štacunah, ker nimam pojma. Če je na vseh treba plačat s kartico, potem je vse skup en velik šit (le kje nej jest dobim viso?):\8-O
Ne me sesut če sm napisou kej zlo neumnega, ker o tovrstnih nakupih res nimam pojma.:O

Jeronimo ::

Crocodile:

Če se ne motim ima Avstrija 19% davek.
To pomeni da dobiš vrnjeno (100.000 SIT) 15.967 SIT. In isto potem plačaš davka v vstopu v SLO. Davek je obračunan na neto ceno.
Za povrnitev davka pa greš na kakšno večjo pošto ali v menjalnico, kjer jim piše Global TAX- Refound. Tako da ti ni potrebno lazit nazaj v Avstrijo.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Stripy ::

Avstrija ima 20% davek, kar pomeni 16,66% od dejanske cene. Pri nas pa placas 19% od dejanske cene. Kar pomeni, da placas malo vec kot je dejanska cena. Nisem pa cisto preprican, da pri nasih Tax Refund dobis nazaj celoten znesek, ceprav predstavniki Kompasa pravijo, da ne poberejo nobene provizije.
Carina na blago neEU porekla pa je 15%. Placas pa seveda se DDV.
Kar se pa online trgovin tice, pa vecina (ki dovaza v Slovenijo) sprejema tudi denarna nakazila (kar pa moras placati banki), ne najbolj varna, ampak veliko uporabljana metoda, pa je kar denar v kuverto. Ne priporocam pri nakupu celega racunalnika, mogoce pri nakupu kaksnega ventilatorja. :D
Najbolje pa, da se pac pozanimas pri prodajalcu. Vsi imajo napisani nacine placila in drzave, za katere to velja, lahko pa jim tudi posljes mail in vprasas.

OZZY ::

Če boš hotel pri nas dvigniti davek ti odštejejo tudi svojo provitijo (tudi na kompasu-vem, ker sm pri njih dvignil enkrat davek). Tako ti pri nas vrnejo le okoli 12 procentov. Se splača davek sdvignit v Avstriji, najpbolj pa v sami štacuni, kjer je stvar kupljena, če seveda vračajo davek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina oz. davek na poštnino?

Oddelek: Loža
3910052 (9117) Princo22
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395549 (4436) mlav

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274532 (1784) flipflop

Kupovanje v Avstriji&davek

Oddelek: Kaj kupiti
121325 (1141) boštjan
»

Radeon 9500 PRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
855580 (3950) Klemenn

Več podobnih tem