Forum » Strojna oprema » AMD RX Serije
AMD RX Serije
Temo vidijo: vsi
Predator X ::
next3steps je izjavil:
Če kupiš GTX 1060 z i5 6500, da dobiš 80-100FPSjev na 60Hz monitorju pomeni, da boš ubistvu dobil samo70% tega, ker ti bo zaslon prikazal samo 60slik/sec.
Freesync ti omogči še bolj smooth. Že 75Hz ti res naredi razliko.
Ne! Dobil bo manjši input lag. (Manjšega od vsakega G/Free/Fast-synca).
Vsekakor je pa idealka imeti IPS in 160Hz ekran šminke v stilu x-sync izklopljene in 400FPSov.
Free un g sync ti ne dodata input laga prej celo zmanjsata. Vsekakor se pa strinjam, 144hz in 144 fps bo imep vecji input lag kot 144hz 500fps.
Kar ti hocm dopovedat je, da ti bo freesync ali gsync pri 144Hz in 80fpsjih velik izboljsal izkusno. Jst v bf1 padem zaradi proca pod 60fps in brez freesynca me mocno zmoti.
Mr.B ::
next3steps je izjavil:
Če kupiš GTX 1060 z i5 6500, da dobiš 80-100FPSjev na 60Hz monitorju pomeni, da boš ubistvu dobil samo70% tega, ker ti bo zaslon prikazal samo 60slik/sec.
Vsekakor je pa idealka imeti IPS in 160Hz ekran šminke v stilu x-sync izklopljene in 400FPSov.
Sanjaj dalje o input lagu. Cene postanejo zelo zanimive, ko hočeš iti dlje od standardnega 24 inčmnega monitorja, na vsaj 1440 resolucijo...potem pa še koliko frejmov zgubis ne glede če imaš 144HZz refresh, etc... Pa pustimo da nekateri npčemo imetin TN matrike... V glavnem danes kupovati novi monitor z 24Inči res ni resno...
Prav tako kaj mi bo freeSync monitor 40-144Hz, če nimaš recimo sposobnosti poganjati igrice pri teh frekvencah... Najbolj mi je všeč una 40Hz.
Baza input lag monitorjrv.
Baza FreeSync monitorjev...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
sesobebo ::
popolnoma nobene. Jaz mam noro dobr 12" IPS 2560x1700 LED backlit monitor :3
Se slišiva čez deset let, ko boš delal v povprečju najmanj 8h za takim ekrenom.
sesobebo,
V glavnem danes kupovati novi monitor z 24Inči res ni resno...
kaj majo pa inci veze s kavaliteto monitorja?
Nič skrebeti, dobri gejmerski monitorji z 144 Hz /27 inči in resolucijo 1440p, se začnejo tam pri 600€. Seveda, toliko boš dal, če hočeš tak monitor uporabljati tudi za kaj drugeg kot BF igrice.
hvala, 1440p imam raje na 24", vendar mi je nekdo nekje omenil, da to danes ni resno ... ... pozabil pa je povedat, zakaj ...
hvala, 1440p imam raje na 24", vendar mi je nekdo nekje omenil, da to danes ni resno ... ... pozabil pa je povedat, zakaj ...
Trenutrno sem našel samo en model monitorja s 24 palci in resolucijo 1440p. Problem je, da dobim za 100€ več Samsung S27D850T.
Truga ::
tikitoki ::
next3steps je izjavil:
Pol pa se zbudis.
popolnoma nobene. Jaz mam noro dobr 12" IPS 2560x1700 LED backlit monitor :3
Se slišiva čez deset let, ko boš delal v povprečju najmanj 8h za takim ekrenom.
Ne razumem, 10 let ze delam na takih ekranih zdej. Pa precej vec kot 8h na dan povprecno.
To bo to. Taksne zmisljotine pa ne slisis vsak dan:). Seveda pa me lahko postavis na laz z enim linkom 10 let starega monitorja s taksnimi specifikacijami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
No, zadeve so se pocasi eskalirale. Najprej je bil 10 let nazaj 12" 1280x800, pol je 2 leti kasnej prisel 13" 1600x900, pa se 2 leti kasneje 13" 1920x1080. Cirka 2 leti nazaj pa tale 12.5" 2560x1700.
Best monitor ever. Slika smooth as butter. Se kar tako naprej, prosim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
No, zadeve so se pocasi eskalirale. Najprej je bil 10 let nazaj 12" 1280x800, pol je 2 leti kasnej prisel 13" 1600x900, pa se 2 leti kasneje 13" 1920x1080. Cirka 2 leti nazaj pa tale 12.5" 2560x1700.
Sej vem imaš dobro hrbtenico, nekateri radi programiramo raje na dveh ekranih, če se da relativno udobnem stolu in ni 30cm od ekrana.
Ampak jaz sedim za mizo normalno ~60cm od ekrana, ne 30? In lahko priklopim na laptop se 2 monitorja ce hocem?
Pa to tud menda ves ne, da lahko nastavis scaling, in imas vecji text (ki je na visji resoluciji precej bolj berljiv!), ce se ti zdi da so crke premajhne.
Pa to tud menda ves ne, da lahko nastavis scaling, in imas vecji text (ki je na visji resoluciji precej bolj berljiv!), ce se ti zdi da so crke premajhne.
Ampak jaz sedim za mizo normalno ~60cm od ekrana, ne 30? In lahko priklopim na laptop se 2 monitorja ce hocem?
Pa si rekel da delaš praktično dve desetletji na manj kot 12 inči. Odloči se, ali imaš prenosnik, za na teren, pa je tistih 2h, ko si pri stranki ok, ali dejansko delaš celi mesečni delavnik na tem ekranu...
Problem je, da dobim za 100EUR več Samsung S27D850T.
kje je problem? valda ne bos dal 100e vec za isto resolucijo? wtf?
Seveda bi dal, saj prvič je večji monitor, drugič je primerjava ACER Vs Samsung. V bistvu bi kupil tak monitor s to velikopstjo s tako resolucijo le , če nebi imel prostora, kam le tega postaviti....Razen če si kot Truga, on sicer res ima 12 inčni ekran na prenosniku, dala pa najmanj na enem 24 inčnem, če še ne več...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
OmegaM ::
Jaz pa si komajda predstavljam, da bi sel nazaj na samo enega
Ko bulim v SAP ali pa VS je to zame trpljenje na malih ekranih. Se posebaj SAP.
Ko bulim v SAP ali pa VS je to zame trpljenje na malih ekranih. Se posebaj SAP.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
D3m0r4l1z3d ::
Oh, look, fcat matters now... kje si bil, ko smo limali porazne grafe fcat pri 290 seriji, verjetno čakal na Fiji
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Telbanc ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Oh, look, fcat matters now... kje si bil, ko smo limali porazne grafe fcat pri 290 seriji, verjetno čakal na Fiji
Kaj zaj, 1060 zaostaja od 10-15% za rx 480, in bo vprihodnosti še več, ker z tisto revizijo, ki naj bi prišla in 100 mghz več, si ne bo kaj pomagat.
Vse igre so na DX12, ki prihajajo, tle pa nima kej počet. Z tistimi 100 ngzh več, še to razliko ne ujame na polovico.
Top kek.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Aha, rotr in gow pa nista dx12, napram trem dx12 patchanim skropucalom, ki jim ti praviš glasniki dx12, vzporedni svet ti lepo služi, lol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Aha, rotr in gow pa nista dx12, napram trem dx12 patchanim skropucalom, ki jim ti praviš glasniki dx12, vzporedni svet ti lepo služi, lol
Verjetno si kupil 1060 in zdej se ti podira svet. RX 480 je pač iz dneva v dan boljša.
Fora je ker je že imel dx12 kartico, pa je kupu zdej dx11 .
Ja no, se zgodi, da ga človek mimo udari. Sam pol ni treba po forumu, "znanje prodajat". Ane, ker lah pol še kakega zaj..eš. Ni to pošteno.
Čudno, če obožuje retro, zakaj ni vzel kako ki podpira DX 9.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
next3steps ::
A lahko nehate govort o input lagu nad 144hz oz framov, ker je nesmiselno...
Lahko, ker igramo igre, kjer so milisekunde pomembe.
next3steps je izjavil:
Pol pa se zbudis.
Nasprotuješ samo zaradi tega, ker lahko, in ne zato, ker bi imel karkoli pametnega za povedati. Klasika Slotek bulšita.
Googlaj si linke, jaz jih tebi ne bom lepil, ker si prevečkrat dokazal, da ji ali ne znaš brati ali pa jih sploh ne bereš.
Na, tulele ga imaš.
TL;DR za butalce kot si ti.
@11.52
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
v galvnem odkrivanje tople vode. Edini benifit je, da kao če imaš 100FPS, pa imaš le 60Hz refresh rate. Oziroma po domače,naslednji frame, ob refresh ciku je verjetno že v bafferju, pa še vedno bo potrebno čakati en frame, zato da bo slika na ekranu... Kupi 144Hz monitor..
Fora je ker je že imel dx12 kartico, pa je kupu zdej dx11 .
A si še vedno na 290? Razumem tvoj problem
Slonic, ja, v vzporednem svetu velja kar pišeš.
NightHawk ::
AMD je pač izdal polizdelek, ki so ga sedaj popravili. Verjetno se jim je mudilo. Zato je imela Nvidia na začetku cca 12% prednosti overall, sedaj sta pa tam-tam. Ovearall 20+ iger Nvidia ponavadi pride procent ali 2 naprej. Lahko da se bo to spremenilo z izidom novih.
AMD ima cca 60W višjo porabo. Cene so identične (kje vidite, da je AMD cenejši? Ker zame sta obe 280€).
Aja pa še vir, da ne bom pristal v istem košu kot fanboyi, ki razglašajo, da je AMD 12% v prednosti. lol :)
AMD ima cca 60W višjo porabo. Cene so identične (kje vidite, da je AMD cenejši? Ker zame sta obe 280€).
Aja pa še vir, da ne bom pristal v istem košu kot fanboyi, ki razglašajo, da je AMD 12% v prednosti. lol :)
Se strinjam, da sem v veliko pogledih zadovoljen z 1080p resolucijo na 12". Sam neprilagojena programska oprema in obcasno nedelujoc scaling pa lahko mocno pokvarijo izkusnjo. Brez dvoma je 300 ppi prihodnost.
next3steps je izjavil:
A lahko nehate govort o input lagu nad 144hz oz framov, ker je nesmiselno...
Lahko, ker igramo igre, kjer so milisekunde pomembe.
next3steps je izjavil:
Pol pa se zbudis.
Nasprotuješ samo zaradi tega, ker lahko, in ne zato, ker bi imel karkoli pametnega za povedati. Klasika Slotek bulšita.
Googlaj si linke, jaz jih tebi ne bom lepil, ker si prevečkrat dokazal, da ji ali ne znaš brati ali pa jih sploh ne bereš.
Na, tulele ga imaš.
TL;DR za butalce kot si ti.
@11.52
Nasprotujem butalcu, ki neki bluzi o 400 FSP. Kot prvo, bi rad neodivsen test tebe, da vidimo, ce sploh locis med 200 in 400 FSP.
Raziskovalci z MIT pravijo, da se lazes.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/...
Kot drugo, to so sam tvoje mokre sanje. Ker niti CPU, GPU ali katerikoli monitor niso zmozni tega zagotoviti pri kakrsnikoli smiselni kvaliteti slike. Pravzaprav bi lahko rekel, da je ze polovica tega za vecino nedosegljiva.
next3steps je izjavil:
V vsakem primeru moja trditev drži in vsaka naslednja, ki nasprotuje moji ne.
Beri link, ki ti pravi, da si full od bullshit. Pa bodimo realni, raziskovalci z MIT so malce bolj kredibilni, k eno youtube sranje.
Zgodovina sprememb…
Sedaj razloži, kaj ta raziskava pomeni. Na kratko spiši en TL;DR, ker se midva v bistvu o isti stvari ne pogovarjava.
Ti trdiš, da človek zazna sliko (čas procesiranja) od kar pride slika v oči, do takrat ko sliko v bistvu zavedno prepoznamo 13 milisekund.
Jaz trdim, da je bolje imeti 400FPS na 160HZ ekranu, kot 160Hz z fast syncom/V-syncom ali manj z Freesyncom/G-syncom.
Bo šlo?
Ti trdiš, če projeciram na tehnologijo, da porabi ekrančič n-milisekund preden pride slika do njega iz grafe.
Jaz ti pa pravim, da je več slik bolje, saj tvoja izjava dopolnjuje mojo in ji ne nasprotuje.
no-sync 300FPS average 44ms @60Hz
fast-sync 300FPS average 57ms @60Hz
Dodaš zraven še 13ms, da človek sliko sprocesira in imaš
57ms za no-sync in 70ms za nosync.
Razlike je dovolj, da bi možgani vmes sprocesirali še en viden frejm na ekranu.
Hvala, ker si mi pomagal dokazati, da imam prav.
Ti trdiš, da človek zazna sliko (čas procesiranja) od kar pride slika v oči, do takrat ko sliko v bistvu zavedno prepoznamo 13 milisekund.
Jaz trdim, da je bolje imeti 400FPS na 160HZ ekranu, kot 160Hz z fast syncom/V-syncom ali manj z Freesyncom/G-syncom.
Bo šlo?
Ti trdiš, če projeciram na tehnologijo, da porabi ekrančič n-milisekund preden pride slika do njega iz grafe.
Jaz ti pa pravim, da je več slik bolje, saj tvoja izjava dopolnjuje mojo in ji ne nasprotuje.
next3steps je izjavil:
Sedaj razloži, kaj ta raziskava pomeni. Na kratko spiši en TL;DR, ker se midva v bistvu o isti stvari ne pogovarjava.
Bo šlo?
Imas preprost odgovor na svoje tegobe. CRT monitor. No input lag. Torej imas tehnologijo zase ze na voljo. Z 120 Hz pa so tudi dalec pod mejo 13ms.
Od kje si te cifre potegnil je jasno samo tebi. Ker hitrost procesiranja signala se razlikuje od monitorja do monitorja.
Pa input lag pri monitorju je konstanta in ni niti slucajno obratno sorazmeren FPS. Gre za cas med prejetjem signala in prikazom na zaslonu, kar gre na racun procesiranja signala, zaslon lahko prikazuje 400 FPS, sam tebi to nic ne pomeni, ce je vmes 1s zakasnitve. Za film pa bi bilo super, ker ni interaktiven.
Torej, tebe moti nekaj, kar sploh ni direktno povezano z FPS?
Freesynca se nisem uspel sprobati. Nazadnej, k sem igral pa sem vsync izklopil, ker je bil rezultat porazen.
Brez dvoma pa imas prav, da se lag poveca in v nekaterih primerih zna biti motece.
In najbolje bi bilo imeti identicno stevilo FSP na grafi in zaslonu, brez input laga. S tem, da bi moralo imeti vsaj 75 FPS, brez dropov in ostalega sranja. Ce si uberhuman in zazacas vec, pa malce vec. Sam ne mi pa sanjat o 400 FSP, ker tvoej telo tega ni sposobno dohajati, niti v smislu procesiranja doganja na zaslonu, niti v odzivu na dogajanje.
next3steps je izjavil:
Ker si dokazal, da ne znaš brati ne postov in ne povzetkov raziskav.
Kljucni del je jasen, ti nisi sposoben sprocesirati signala v visini 400 FPS. Tvoj odzivni cas je se vecji in mislim, da se lahkoi duvas kolikorhoces.
Zgodovina sprememb…
Kljucni del je v tem, da posnetka nisi pogledal, ker potem bi vedel o čem govorijo cifre.
Res je, morda nisem sposoben prepoznati 400FPSov, moj point pa še vseeno drži.
Čeprav je MOJ* odzivni čas večji, bo pa čas, v katerem izvedeš akcijo še vseeno vkrajši, ker je input lag pri non-syncu manjši. Koliko? V danem primeru (CSGO) je to proti najboljši alternativi 13ms.
Se pravi, od kar ti vidiš sliko in do tačas, da izvedeš akcijo, je to 13 ms. Pri kakšnem špilu, kjer je APM pomemben, pa se to čez celoten match nabere za kar veliko prednost.
Tulele imaš še graf, na katera se naslanja prejšnji poast
kekeke
Čeprav je MOJ* odzivni čas večji, bo pa čas, v katerem izvedeš akcijo še vseeno vkrajši, ker je input lag pri non-syncu manjši. Koliko? V danem primeru (CSGO) je to proti najboljši alternativi 13ms.
Se pravi, od kar ti vidiš sliko in do tačas, da izvedeš akcijo, je to 13 ms. Pri kakšnem špilu, kjer je APM pomemben, pa se to čez celoten match nabere za kar veliko prednost.
kekeke
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
next3steps je izjavil:
Kljucni del je v tem, da posnetka nisi pogledal, ker potem bi vedel o čem govorijo cifre.
kekeke
Ne tvoj point ne drži, razen če imaš monitor, ki je sposoben to pokazati. V tvoji računici 60Hz monitor to pač ni. Torej rabiš najmanj 144Hz monitor, ki pa to zna, tudi brez tvoje tople vode spocesirati z amd-jevo pogruntavščino. Tist buffer frame , je en K. Povej, koliko ti pomaga tvojs superDupper Nv pogruntavščina, če imaš recimo 61 FPS-jev, pri 60 Hz monitorjem.
Daj se nauči brati. Poglej posnetek, kjer je input lag dejansko testirani. In to na 60Hz ekranu. Bo šlo? Sploh ne govorim v prid freesyncu ali g-syncu kek. Funkcionalna nepismenost. cl_delete_life 1
next3steps je izjavil:
Daj se nauči brati. Poglej posnetek, kjer je input lag dejansko testirani. In to na 60Hz ekranu. Bo šlo? Sploh ne govorim v prid freesyncu ali g-syncu kek. Funkcionalna nepismenost. cl_delete_life 1
Input lag je tudi za povprečen monitor tam okoli 20 ms, no če imaš dnar za 1080, potem ti verjetno 600€ za monitor ne bo odveč. Toda monitro ima osveževanje 60Hz, ti imaš pa mašino, ki ti lahko prikazuje igrico z 61 FPS. Torej kaj hočeš povezati, da NV odkrivanje tople vode preskoči procesiranje elektronike v monitorju, in pošilja na 13 ms. Kljub temu da novega frejma tako ne moreš poslati na monitor, ker že sam rabi 17ms, samo za sliko... ne vem kje ti zakoni fizike, preskočijo v glavi, ampak me res zanima benifit, NV pogruntavscine, ko imaš recimo 70 FPS-je. Razen če so tu FPS enote fizikalno nekaj čisto drugega kot Hz.....
V glavnem, kupis 144Hz monitor. Ko boš imel cenovno ugoden HW, ki bo sposoben to poganjati na 144FPS-jih, na normalni kvaliteti slike, se pa oglasi...
Sicer pa ja razumem, igrati na 1080p z detalji na low, na recimo Titan Kartici.... Pač tekmuješ in Sluziš. Večina pač nima dnarja da bi poganjala igre na Full kvaliteti na 1080p, ter bi bila sposobna imeti več kot 60 FPS-jev....
Še ena polpismena oseba?
13 ms smo omenili samo takrat, kadar smo govorili o času, ki ga možgani porabijo za procesiranje slike. Bi bilo dobro, da v kolikor vstopaš v debato, da se vsaj poučiš o temi, o kateri teče debata.
13 ms smo omenili samo takrat, kadar smo govorili o času, ki ga možgani porabijo za procesiranje slike. Bi bilo dobro, da v kolikor vstopaš v debato, da se vsaj poučiš o temi, o kateri teče debata.
O a sedaj je pa spet nekaj drugega.
Sc0ut ::
Eden izmed boljsih in bolj zasedenih sap programerjev v slo je delal cele dneve na terenu na cca 14 incnem lenovotu...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Se strinjam, da sem v veliko pogledih zadovoljen z 1080p resolucijo na 12". Sam neprilagojena programska oprema in obcasno nedelujoc scaling pa lahko mocno pokvarijo izkusnjo. Brez dvoma je 300 ppi prihodnost.
Na KDE/Qt aplikacijah problemov s scalingom nisem mel nikoli, podpora popolna. Firefox ima tudi super podporo, drugega pa u bistvu ne nucam.
Je pa tudi res, osebno ne uporabljam vec scalinga. Ce ze kupim vec pixlov hocem vecji real estate, gdi! Rabis par urc da se navadis na malo manjsi font, pol pa normalno delo naprej. Ce hocem brat od dalec dlje kot normalno tipkanje pac zacasno pozoomam browser/terminal/pdf/whatever. ctrl+mousewheel dela v vecini teh aplikacij.
Grey ::
Ja, bi rekel, da je 13 milisekund iz raziskave nekako pričakovana vrednost, ker so mi izredno na živce šli CRTji s to frekvenco (60 Hz), ker so utripali. Kar je bilo višje od 75 Hz (čas krajši od 13 ms) je bilo utripanje praktično nezaznavno. 144 Hz pa pomeni, da lahko LCD preklopi vrednost piksla vsakih cca 7 milisekund in osveževanje ni enako za primerjanje.
Input lag pa je odvisen ne samo od zaslona (da nima slučajno kakšnih post-processing sistemov noter kot jih imajo ponavadi TVji), ampak tudi od kode programa, operacijskega sistema (gonilniki za input signal) in sposobnosti posameznikove reakcije. Dokler je input hitrejši od frametime časa ne bo nekega opaznega input laga.
Bolj kot je monitor sposoben sliko osveževati hitreje, bolj gladek je prikaz in manj trganja slike je (oz. ga ni).
Higher refresh rate >> katerakoli sync tehnologija
Input lag pa je odvisen ne samo od zaslona (da nima slučajno kakšnih post-processing sistemov noter kot jih imajo ponavadi TVji), ampak tudi od kode programa, operacijskega sistema (gonilniki za input signal) in sposobnosti posameznikove reakcije. Dokler je input hitrejši od frametime časa ne bo nekega opaznega input laga.
Bolj kot je monitor sposoben sliko osveževati hitreje, bolj gladek je prikaz in manj trganja slike je (oz. ga ni).
Higher refresh rate >> katerakoli sync tehnologija
next3steps je izjavil:
Higher Frames per Second + Higher refresh rate >> katerakoli sync tehnologija
Etiga, tulele ga jmaš.
Verjetno sem za bz tlacil notri 144hz monitorje.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 198 199 200 201 )Oddelek: Kaj kupiti | 1234365 (273) | D3m |
» | Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 25 26 27 28 )Oddelek: Kaj kupiti | 209118 (172830) | Predator X |
⊘ | AMD Radeon R9 400 Series (strani: 1 2 3 4 … 118 119 120 121 )Oddelek: Strojna oprema | 721259 (577915) | gddr85 |