» »

FERI

FERI

Microsoft ::

Če je ker iz te šole, bi ga prosil, da malo pevo, ka se tam kej dogaja. Mal, kako je vaše mnenje o tej šoli, ka kej počenjate, kaka so kej predavanja, & co.

Je ker tak iz tam?



by Miha

sash ::

ima nas puno :D

kaj se dogaja je dobro vprašanje, hmmm odvisno kaj te zanima ;)

moje mnenje je "mnja" določene zadeve so vredu, druge bolj tak-tak nekatere pa porazne - tako kot verjetno povsot >:D

predavanja, podobno kot zgoraj nekatera se da preživet, namest nekaterih pa greš raje na kosilo :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

Dusko ::

JA kot je že moj predhodnik povedal. Če znaš programirat ,če znaš matematiko( integrali ,odvodi) si po duši malo električar ,malo ekonomist.Si na pravi šoli.Drugače pa imaš vse inforamcije na FERI
Pa se oglasi kaj na forumu.

sash ::

pa ne sodit faxa po forumu sodit :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Microsoft ::

Dusko, ka je forum na FERI strani? Fajn to.

No, mene tak zanima, če je podpora materiala (PCji, roboti, merilne naprave,...) dobra. Recimo, da nimate pol tam take stvari, ki majo gro letnco 1900!:) Sej vete, ka mislm?:\

PA tak, recimo a programirate kej kake robotske roke? To me še kr zanima ja.

Pa če mate kej kake krmilnike od firme Siemens?

Pa slišal sem še, da je v Mariboru bolj poudarek na tem, da se tud kake stvari kej praktično pokažejo, preizkusjo, izdelajo, raziščejo,... v Ljubljani pa bolj žgejo kr teorije. No, kok se vam zdi, a delate vlk z napravami pa to.

Pa mim grede, to sprašujem predvsem za smer UN.


by Miha

pin29 ::

PCji - ok da se delat (razen če prčakuješ same P4, sej neki jih je tud :D)
roboti - nevem še
predavanja - nekje porazna nekje pa super, večina pa tam vmes
merilna tehnika - čist zadovoln (čeprav se v določenih situacijah morš poslužit kakih natančnih starih ruskih instrumentov)

Najbolj praktična smer je mehatronika, zasnovana zlo projektno, tam je res "praksa" praksa.
Drugače pa resno delo v laboratoriju pride na vrsto šele v višjih letnikih...

Pohvalt je treba informacijski sistem, vse maš na netu, vsa obvestila (celo na mail jih dobivaš), večina prfoksov ma spletne strani...

Ni pa dobra organizacija lab. vaj med posamezni predmeti, tku de si lahk včasih tud po cele dneve na faksi (od 07:30 do 19:00)...
Pa forum je hm... včasih porazn, kak moderator bi bil potrebn

V glavnem tud na faksi morš znat uživat...8-O

Microsoft ::

pin29, mene tak zanima sam štrom, tak da mehanika ne pride v poštev.

Ja, koker sm jst vidu, ma FERI res kr dobro stran. Tista na FE se i zdi porazna.

Ka pa recimo, predavatelji so prpravlen kej pomagat pr kakih stvareh, ki jih sam doma delaš? Recimo, da ti kej programiraš, a si pol oni uzamejo minutko al pa dve, če ti prideš k njem, pa ga kej uprašaš, kak pa kej bi lahka recimo rešil problem.

Drgač kolker sm slišal, je menda hrana in stanovanje dost ceneje v MB kot v LJ. Drži to ne?

KA mogoče opremo za v laboratorije dobivate iz Velenja?

Pa še neki: Kaka je kej v predavalnici gledat na tablo, če sediš čist zadi. Ka še sploh vidiš kej na tablo, ka predavatelj piše?


by Miha

sash ::

no sam sem sicer na VS-u pa to niti ni pomembno ker sistem je itak povsot isti, z samimi profesorji je tak da ti bodo dali bolj grobe napotke, medtem ko se bodo tvojim problemom pri delu doma lahko bolj posvetili asistenti - tako da probleme če boš imel voljo boste lahko po mojem kr skupaj rešili (no vsaj jaz sem jih do sedaj)

za stanovanje ne vem ker živim v hotelu MAMA :D in z cenami nisem seznanjen, kar se pa hrane tiče pa je bila do predkratkim kr cenejša, vendar pa se je to ob zadnji podražitvi bonov zelo spremenilo - upadla je tud prodaja bonov, je pa morda še vedno kaj cenejša kot v LJ

od kot so dobili opremo pa nebi vedu, kar se pa tabl tiče je pa tak, da v velikih predavalnicah si itak samo ob začetki študija 1 in morda še del 2 letnika, potem pa se razdeliš v smeri in število študentov se bistveno zmanjša, tako da se potem potikaš bolj v malih predavalnicah (20-40 sedežev). Je pa res da je sistem šolanja na faxu drugačen kot v srednji šoli kjer se dost piše na table, tukaj pa se na table napišejo sam kake enačbe in morda kakšna slika ali graf, vse otalo dobiš podano v zvočni obliki, izjema so vaje (MA,FI, Elementi, Elektronika, ...)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Dusko ::

JA kot so že moji predhodniki povedli oprema je pač kakršna je.Saj počasi jo posodabljajo.Najnovejši računalniki so se pojavli na inštitutu za informatiko atloni xp1700+ v bistvu gre za identicni racunalnik po specifikaciji ki se je dal kupit v sparu .vem da smo domov dobli to reklamo in je racunalnik stal nekje 80.000 ampak na faksu so kupli tudi nove miške,monitorje in tipkovnice.Predvsem tipkovnice so zlata vredne ,sploh da ko kaj programiras in pritisneš kaki backspace da ti res zbriše samo en znak in ne pol programa :) skratka res tam je enih 20 novih računalnikov.

Glede pomoči predavateljev je pa tak. Sam profesor ti bo težka kaj pomagal pri kakšnem svojem projektu.Zato imamo asistente ,ki pa ti rade volje pomagajo.Moj sošolec je že v drugem letniku zaposlen na faksu ima svojo pisarno in na vratih napis :)
tako ,da če si strokovnjak se da daleč prit.

Drgače pa je še kar oki sploh gospe v referatu so zakon in ne komplicirajo dosti.

Dusko ::

Poglej si tole jutri otvoritev najmodernejše predavalnice na FERI nova učilnica

pin29 ::

Ostalo so že tak drugi povedal in majo prav, oprema v nekaterih laboratorijih (predvsem delovne mize) so iz Velenja , maš prav.

Dusko sma midva mogoč sošolca? In slučajno misliš K.D. zaposlenga? . In si ti mogoče L.D.(E-UNI 2.l)?:\

plavko61 ::

Dečki ne fantazirat, jaz sem že absolvent uni-elektronike. Ta šola je drek, vsaj elektronika je drek. Ukvarjat se moraš z zastarelimi tehnologijami, o novih tehnologijah sploh ni kaj za mislit. Ker ti jih nišče nima za razložit in jih tudi ne obvlada. Rajši dajo študentom, da se jebejo pa čas zapravljajo z starim sranjem. Študijski probram je drek, tako pa tudi osebje na FERI. Pa lep pozdrav na FERI MB, fajn ste me napizdli da sem se vpisal. Če le imate možnost se vpišite v LJ, ker razgledanost in odnosi do študentov so očitno boljši. Ne se martat na tej kmetiji FERI MB.

lp

Microsoft ::

Huh, plavko61, tole si dal pa kr hudo kritiko!8-O

Sam skor bi ti lahka verjel, glede na to, da si absolvent na tej šoli. In ka to kar si pol reku se je pol tud teb nardil? Pa prosim te, če si lahka mal bolj konkreten glede te stare tehnologije.


by Miha

CaqKa ::

hmm me pa res zanima če so v lj kaj bolj napredni...
no pri programiranju naši tudi niso najbolj napredni kolikor sem bil seznanjen od sosošolcev...

T(he) Boss ::

No, kar se programiranja ne FERI RI 1 UNI tice smo imeli prvi semester c++, kar je bilo malo :O , samo se naucis osnov strukturiranega programiranja. Potem drugi semester pa je tak java in ful dober profesor, ki zna zelo dobro razloziti in naredit ure zanimive (skoraj vsi primeri programov imajo neko vezo z zenskami:D ). Matematika je pac matematika, malo prevec je je, fizika pa zna bit tudi zelo zanimiva in smesna, ce imas pravega predavatelja.

jeti51 ::

>> Če le imate možnost se vpišite v LJ, ker razgledanost in odnosi do študentov so očitno boljši.
Zanimivo, da mi v LJ mislimo podobno za vas. Da je na FERI vse malo bolj praktično in uporabno. Ker pri nas zagotovo ni, mnogo preveč teorije. Aja, končujem pa 3. letnik - da ne bo kdo mislil, da sem samo en bruc, ki se nekaj usaja.

CaqKa ::

te pa še dobro da sem v mariboru :)

sash ::

@ plavko61 - delno se strinjam z tabo, ker sem tud jaz že kr neke časa na tem faxu - tud absolvent :D , je pa dejstvo da nemoreš pričakovat da bo kdo tebi kaj pomagal če sam ne vložiš nekaj energije in napora v določeno zadevo - to ni osanova šola ko se je učitlca vsedla k tebi za mizo in ti naredila skor vse. Seveda so nekateri profesorji ob katerih mi pridejo kr solze na oke zakaj sploh tam so ker so dejansko nekoristni, se pa najdejo tud taki ki ti z velikim veseljem kaj pomagajo ali pa te napotijo k pravi osebi ki te nato pripelje na prava pota reševanja problema. Je pa verjetno povsod tako, tud v LJ pa še kje drugot ...

Kar se pa tiče tehnologije, je pa tak da verjetno moraš začet z starejšo tehnologijo in jo dobro razumet (ker je enostavnejša), da lahko potem pričneš z spoznavanjem novejše in modernejše (ki jo nato srečaš ko si enkrat zaposlen), dejstvo pa je da ti fax nudi samo osnovo, vse ostalo je odvisno od tvojen radovednosti in interesa.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

pin29 ::

@Plavko61:
"Če le imate možnost se vpišite v LJ, ker razgledanost in odnosi do študentov so očitno boljši."

A si se prepisal da to veš?

Sicer pa je sash vse povedal in tud če bi imel kak problem (napreden) bi se sigurn na faksi najdu prfoks (asitent), ki bi ti znal pomagat...Da te bojo oni pa začel učit kr neke nove tehnologije prez podlage (starih) teh. je pa itak brezveze...

Sam moje mnenje, pa nisem nek strasten zagovornik ferija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij Ljubljana ali Maribor?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215191 (13747) barbarpapa1
»

FRI vs. FERI

Oddelek: Šola
234388 (3972) c0dehunter
»

Informativni dan

Oddelek: Šola
342681 (1462) ;-)
»

Kako izgleda študij?

Oddelek: Šola
337198 (5837) Gandalfar
»

FERI vs FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5517654 (14141) Hardstyle

Več podobnih tem