» »

Otkazala ZVOČNA kartica - SPDIF deluje ampak kako naj ga priklopim

Otkazala ZVOČNA kartica - SPDIF deluje ampak kako naj ga priklopim

WinXP ::

Na matični plošči mi je odkazala (crknila) zvočna kartica.

Ker nimam trenutno nobene druge (USB ali PCI) sem šel gledat v nastavitve zvoka spodaj v opravilni vrstici,kaj bi lahko bilo narobe in sem ugotovil sledeče:

Ko vtaknem kabel iz zvočnikov v zeleno luknjico za sound,se ne zgodi nič in nič ne prikaže da je zaznano oziroma se zvok nič ne sliši, pa tudi po tem vem,da je crknila,ker več na grafu ne prikazuje EQ. (gledati prva dva na sliki - "SPEAKERS" 2 High Definition in "HEADPHONES" 2 High Definition)
 SLIKA

SLIKA

Ostane mi edino opcija s S/PDIF,samo to pa ne vem KJE in KAKO naj naštimam?
Našel sem spodaj na matični plošči izhod za SPDIF ampak ne vem kateri kabel naj priklopim
nanj (na te zobce - slika 3)? Kako to sploh deluje ta SPDIF oz.ali se to da naštimat?
 SLIKA 2 (SPDIF) program prikazuje da SPDIF poje oziroma dela

SLIKA 2 (SPDIF) program prikazuje da SPDIF poje oziroma dela

SLIKA 3 - SPDIF na Matični plošči

SLIKA 3 - SPDIF na Matični plošči

Je kakšna možnost da preko tega SPDIF-a slišim audio? (dokler pač ne kupim nove posebne zvočne kartice) Vnaprej hvala za pomoč.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

Na matični plošči mi je odkazala (crknila) zvočna kartica.

You're using it wrong.

Jokes aside, nabavi novo pci zvočno in je to to
#brezpodpisa

Machete ::

Ktero matično pa sploh imaš?
SPDIF aka TOSLINK je optični kabel za zvok. Super zadevca in že star standard. Ali imaš zadaj v matični ta izhod? To je tak črn kvadratek pokrit. Večina (ne najcenejših) plat to ima.

Ampak ker nisi povedal kako imaš zvezan sistem, ali imaš zgolj pc zvočnike ali imaš mogoče receiver, hišni kino itd.. je težko reči kaj drugega kot da kupi zvočno kartico.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Matična je Asus M5A87.Uporabljam le zvočnike (običajen priklop v zeleno luknjico) ampak zdaj je to crknilo... Odzadaj na matični,oz.njeni zvočni kartici ni nobenega črnega kvadratka,samo tri luknjice,zelena,modra in roza,torej,line in,line out in za mikrofon)

Me pa čudi da taka novejša matična plošča nima vgrajenega kaj več,recimo na starejši matični z DDR2 sem imel 4 luknjice ne tri,pa še nek poseben digitalen izhod... Tu pa ne...
Edino spodaj na matični (kot se vidi na sliki 3) je nek izhod za SPDIF,a ne vem kaj oz.kakšen kabel bi moral nanj priklopiti.

Glede zvočne,pa vem itak,da če ne bo druge,da bom moral nabaviti novo... a me vseeno zanima to s S/PDIF-om...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

ta plata ima samo header za spdif, ne pa tut konektor... Itk pa, če nimaš spdif zvočnikov, ti to nč ne nuca

btw, lahko tudi probaš z drugimi driverji za zvočno, če bo pomagal. ali pa probaš prklopit zvočnike preko front headerja
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

A,tako... prav potem pa ne... vseeno hvala za odgovore... vsaj vem zdaj...
Ne vem pa zakaj potem vgrajujejo "headerje" za spdif,če ne vgradijo še konektorja zraven...

SaXsIm ::

Zato, da ga vgradiš sam, če ga rabiš. Morda si celo dobil konektor zraven.
SaXsIm

zato ker je spdif redko uporabljen dandanes in se tako prihrani nekaj centov
sej verjetno se na mobo proizvajalca tut ne buniš, če ti je dal socket za procesor, procesorja pa ne :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Machete ::

Da imaš pač opcijo ane, a ni bolje, kot da je ni?

Ampak kot rečeno, brez zvočnikov s tem priklopom ali coaxom ali brez receiverja ti ne pomaga nič.
Razmisli pa vseeno v to smer (HDMI/Coax/Spdif). Je le digitalni zvok brez izgube. RCA kabli so konec koncev 80 let stari priklopi :D

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

receiver - pc

Oddelek: Zvok in slika
161404 (1164) stage 6
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018773 (11109) sash69
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

397712 (5492) milos75
»

Recevier in digitalni prenos ( spdif )

91577 (1421) MaX
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

122378 (2109) link_up

Več podobnih tem