» »

vpis na višjo šolo

vpis na višjo šolo

chrispy ::

pozdravljeni!
prvi rok za prijavo na višjo šolo sem zamudil, saj sem imel takrat drugačne plane glede naslednjega šolskega leta. Zanima me, če se bo za naslednje šolsko leto še možno vpisati na kakšno izmed višjih šol? ter kdaj. rabil bi nekoga, ki ima izkušnje iz prve roke, da mi malo obrazloži kako deluje celotna zadeva.

Gladi ::

Trije prijavni roki so, torej če si zamudil enega, sta na voljo še dva. Datumi teh rokov in ostale informacije maš na strani višješolske prijavne službe. Od lani pa tudi v drugem roku ni sistema "kdor hitrejšne vpiše obrazec, dobi mesto na višji šoli" ampak se v primeru omejitve gre pač točkovno selekcioniranje. Se pa ne moreš vpisat v višjo šolo če si že bil 3 leta ali več na visokošolskem študiju(redno), izredno pa seveda ni omejite

Siddh ::

Drugi rok googlaj.
http://filternet.si/ss/clanki/datumi-za...

Preko e-prijave lahko spelješ celoten postopek. Potrebuješ lasten digitalni podpis, dobiš ga na upravni enoti.

aha hvala, potem je postopek isti kot pri prvem prijavnem roku? sem se vpisal na fri uni, pa sem malo spremenil plane, imam pa digitalni podpis in te zadeve ki jih potrebuješ za vpis.

TehDucky ::

Jaz sem se vpisal na višjo šolo za Telekomunikacije par dni pred začetkom predavanj, okoli 25-27 septembra. Sicer sem bil že malo pozen, a se je vse dobro končalo.

o ducky :D hvala za info
se me ti še spomneš? hehe

Isotropic ::

izredno, če se ti gre za status

Seveda se spomnim, zato pa sem priskočil z mojo izkušnjo. Resda sem se prijavljal izredno, a so mi v tajništvu oz referatu rekli da imajo še prosto za redno, pa sem potem kar redno šel. Kam pa pojdeš če ne na UNI FRI?

Jaz vem, da če bi lahko resetiral del življenja, veliko bolj potrudil v srednji, mogoče celo šel na računalniško, potem pa ziher na FRI. Ampak tudi tako kot je sedaj mi pač nič ne manjka, pač ne bom nikoli programer.

ahh zdej k sm šolo naredu, sm si reku da bom 1 let počakal s fri jem. Težak faks pa to, in nevem kolk bi lahk kej delu ob študiju da bi denar zaslužu. grem zdaj 1 let mal bl šparat pa delat, da bo pol lažje študerat na uni ju. mogoče celo računalništvo in matematika.

Z dnarjem ni nič lažje "študirat". Na koncu boš videl, kok "lepih" stvari si lahko kupiš z denarjem in se ti bo zdelo škoda hodit v šolo, ker pol jih pa kar naenkrat ne bo več. Sicer pa vsakmu po svoje, jaz sem pa pač FE failal eno leto pa še zaslužil nisem nič :)

DOOM_er ::

se strinjam z TehDucky, denar lahko precej hitro zavede stran od faksa. Fajn je tudi da si še v "elementu" za učenje in sedenje, če greš načeloma direktno po srednji šoli naprej.
Robots will steal your job. But that's OK

hehe sem že stotič slišal to kar mi pravita. bom dokazal da se da tut tako kot sem si jaz zamislil :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426202199 (41016) Filip8
»

Kam na faks, kako se prepisati in pavziranje

142970 (2418) BivšiUser2
»

Informatika -višješolski študij ali visokošolski študij

143400 (2902) TBAR
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )