» »

Kako Bohinjci privabljajo turiste

Kako Bohinjci privabljajo turiste

«
1
2

||_^_|| ::

V soboto smo se zmenil da bomo mel v nedeljo piknik v Bohinju. Gremo v šoping, popedenamo stvari, se v nedeljo zjutri spravimo v avto in gremo veselo vsi zaspani proti Bohinjskemu jezeru. Pridemo tja (2 avta nas je blo), se parkiramo ob jezeru, znosimo stvari na plažo, vreme je blo super, vse je blo popolno. Avta sta stala cca. 20 cm od asfalta na pesku. Odkar pomnim smo tko parkiral v Bohinju. Čez pol ure pa pride en [censored] pajac z enmu luškanmu "avtom" (suzuki jimmy) k piše gor na njemu "mestno redarstvo". Nism mogu verjet svojim očem. Model je šel slikat parkirane avte in pisal kazni po 5000 sit. S frendom zlaufava gor do njega in ga pobarava kaj počne, pa pravi model:"tukaj je prepovedano parkirati". Pa ga vprašam kje je kakšen znak, pa pravi :"150m naprej ga mate" pa mu povem da sm pršu iz blejske smeri in ne od naprej pa pravi da to njega ne briga in da je to območje triglavski narodni park in nevemkvaševse. Pol sva se pa s frendom vsedla vsak v svoj avto (jebi ga, zakaj bi mel položnico in pisal pritožbe če ni treba) pa pač šla naprej tistih 150 al kok metrov in tm naletela na parking. Se parkirava pa prite en tipson na kolesu parkirnino zakaserat. 1100 sit na avto. (sva se zdilala za 600sit). Naj še povem da tut ob sprehodu po cesti ob jezeru nisva vidla nikjer nobenga znaka da je prepovedano parkiranje.
Čez kakšne dve urci pa prideta še en frend pa njegova lubica z motorjem in ga parkirata čist ob jezero h enmu drevesu tm zravn k smo mel brisače & co. In nebodigatreba se vrne čez cca. dve uri in hoče napisat kazen motoristu zarad nepravilnega parkiranja (?!). Listek je uspel napisat ampak ga ni uspel izročit, pa tut sliku je motor sam ni mogu tablce ujet ker je bla blokirana z neznano moško postavo:D. Vmes pa je kazen dal tut enmu čehu, k sm mu pol razložu da nej kazni nikar ne plača ker ni naš državljan.

To sm napisu zgolj v opozorilo ljudem k se bojo odločl it na Bohinjsko jezero in kot prikaz idiotizma v Sloveniji.

Pa še slikica junaka te zgodbe:
  • zavaroval slike: Sergio ()

darh ::

Čuka (tale redar) dobro poznam. Nobedn ga ne mara, razen občine -- prinese ji namreč po več miljonov na sezono (kazni)...

Boš vedel za drugič kje (ne) parkirat... tudi v mestih ne smeš parkirat kjer ti paše -- primerjajmo parkiranje 1m od jezera z parkiranjem TOČNO pred vrati trgovine.
Excuses are useless! Results are priceless!

||_^_|| ::

xbite: to mi je čist jasno in verjemi da ne bi tam parkiral če bi bil kje kakšen znak, pa ga ni!

darh ::

Pritoži se :)
Excuses are useless! Results are priceless!

frenk ::

kazni ne plačat...bor se do konca:D...tud če ma redar slučajno prav je še vsen možnost da bo stvar zastarala če se prtožiš:)

undefined ::

Heheheh. Zamislite si kako zajebano delo ima ta tip. Jest si sigurno ne bi želel njegovega delovnega mesta za noben denar. :)

ABX ::

1. Pritožiše

2. Ta tip itak ima IQ številko noge, ker dvomim da kdo ki kaj razume lahko počne takšno delo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sunna ::

morda pa ni tako slabo to . ce grem v naravo oz. v tem primeru jezero sm vesel da ni avtomobilov dalec naokrog . dandanes itak vlada kaos glede parkiranja tko da je prav da mal poostrijo se posebi na placih kukr Bohinj ect.. avti povsod svinjarija , smeti .. nobenmu se ne da vec hodt , tko da najbolj da avto parkiramo kr 10cm zravn jezera, tko kukr vecina mladga neodgovornega folka pocne.. morda pocasi bo kaj boljs. Cukec : a je to tvoj papircek ?? 250 jurjev ce placas v osmih dneh !!>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sunna ()

darh ::

@Sunna, si Bohinc? :D
Excuses are useless! Results are priceless!

Sunna ::

heh nope.. stric ma vikend tam.

||_^_|| ::

Sunna: sej bi bilo vse lepo in prav če bi bil kakšen znak kje, pa ga ni!

Ostali k pravte naj se pritožim: Čemu? sej nism nobene kazni dubu.

atubbuta ::

Najhujši primer je, ko si je gostilna prilastila pravico do pobiranja parkirnine. Vsak ki plača parkirnino pa dobi bon za 100 tolarjev popusta pri njih. To je za moje pojme čista nelojalna konkurenca!!! ;(( ;(( ;((

undefined ::

> Najhujši primer je, ko si je gostilna prilastila pravico do pobiranja parkirnine. Vsak ki plača parkirnino pa dobi bon za 100 tolarjev popusta pri njih. To je za moje pojme čista nelojalna konkurenca!!!

Kaj bluziš? Če je parkirišče v njihovi lasti, imajo vso pravico do tega početja. :)

jetam ::

Eh crtica moz... Na tabli pred vstopom v TNP je lepo napisano, da se ne sme parkirat kjerkoli ti pac pase, ampak na organiziranih parkiriscih. Edino, kar vi bebavi avtomobilisti razumete, so tankovske prepreke ali pa jekleni koli, ki vam preprecijo parkiranje. Ce jih ni je pa po vase dovoljeno parkiranje povsod... "Sej ni znaka... buhuhu". Vecinoma tudi ce je, ne spostujete predpisov tako da: kazni zvisat 5kratno pa bo mogoce komu koncno razumljivo, da ni cel svet poligon za avtopleh.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

atubbuta ::

Tako pomembno parkirišče v nobenem primeru nebi smelo biti v njihovi lasti! Je edino parkirišče v Ukancu!!! ;(( Tega občina nikoli ne bi smela dopustiti, toda s podkupovanjem vse gre. :P

DSmidgy ::

Tako pomembno parkirišče v nobenem primeru nebi smelo biti v njihovi lasti!
Ti bi spet nacionalizacijo upelou ane. :D

atubbuta ::

Vsaka stvar ima svoje meje. Kaj če bi cel narodni park prodali enmu za male pare?!? Se ti to sliši lepo?

Glede parkirišča... Tole je zame prodajanje prisiljnine oz posilnina.

DSmidgy ::

Ne, se ne sliši lepo. Samo se ve kako je z našimi politiki. Enkat bojo park mal okrnil pa pokupl obrobje. Ljudje pa nč navjo mogl narest. Čudn da so zej sploh posvetovalni referendum dal.

||_^_|| ::

jetam: tiste table nažalost noben od nas ni videl. Od kdaj pa je tam?

Sims ::

Bohinci se naj v rit piknejo! Hodil sem tja 15 let ... Vsake toliko sej je nkaj spremenilo, podražilo, Parkirni prostori so imeli različne cene v razdalji parih metrov. od 500-1000 SIT.

Odlaganje smeti v vrečah za smeti(črne vreče), ni šans. Imajo kesone za papir, steklo ... Kam pa ostalo? Včasih smo lahko vrgli v keson ob hotelu. Kesonov več NI(bila so mesta z njimi). So jih morali odstranit. Bi moral odvrečt eno vrečo za smeti, ni bilo kesona, sem jo priložo ob keson za papir, me je "bohinc" nadr, tako sem vrečo peljal do Pumpe na Bohinjski Bistrici.

Nazadnje sem bil tam ped 4 leti. Kako je sedaj ne vem ...

||_^_|| ::

Sims: to pa sem pozabil omenit. Nikjer nobene kante! Tko da smo pol smeti nesli v kamp.

CaqKa ::

bwahaaha se samo smejem ob vsem skupaj... kaj tam kjer pa je kanta tista pa je z luknjo če ugibam ?

Blue3D ::

Take mestne redare je treba na jebacki steber zavezat pa kanto vazalina zravn !

Pol bo pa sam montiral dodatne znake.

Mr.B ::

Ti kar pritožbo napiši, ko dobiš po pošti. Pa jim kar lepo obrazloži da so po kazenskem postopku, napačno ugotovili kdo je parkiral tam, pa čeprav se nanašajo na un 215 člen. Meni po dveh mscih še niso odgovorili, mogoce se jim ne splaca, ampak po kazenskem zakoniku bi ti morali v petnajstih, čene...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

nojus ::

meni je lansko leto na bledu ena stara baba, ki ima eno vilo sama klicala redarja da je extra se prpelu moj avto slikat. Fora je bla pa, da sem imel pravilno parkiran, ona je pa trdila, da je pa parkplatzu za njene stranke. Poleg redarja sem še sam poslikal situacijo in poslal slike z obrozlažitvijo na mestno redarstvo.

(meni je redar vse povedal, kdo me je prijavil, potem sem pa šel osebno do te babe najezan k zmaj in jo poslal v &%$(/ ter /&)&)(%, in ji zagrozil da se bomo še videli).
sovražim Gargamela.

darh ::

nojus.. sory... ampak.. nism se mogu zadržat... tale tvoj podpis nekako ne paše k postu >:D
Excuses are useless! Results are priceless!

alesrosina ::

crtica: kukr jst vem, je na zacetku ceste znak (pr Janezu) da je prepovedan parkirat. Pa povsod mas opozorilne table pa bla bla .....
In cist prou da je tko. Zdej ne vem, sam ce se nisi bil pred to uvedbo strogega parkiranja v Bohinju, pol ne mors vedet kuko je blo ucas .... se sploh nisi mogu prelat do Ukanca k je blo vse zaparkiran, vcas so se se clo po plazah vozil .... Tko da jst cist podpiram. Sej se da avto pustit pr ksnem domacinu u Ribcevem Lazu pa se z biciklom odpelat do zeljene lokacije.
Skratka, mene Bohinj se ni razocaral, pa sm tm cist vsak let.

undefined ::

Ma ja, bolj greš v podeželje, na več kmečke pameti naletiš, brez izjeme kakšne regije, je povsod isto. Ti ljudje se pač bojijo tujcev in mestnih srajc. :)

mescaline9 ::

Can't blame them8-)

atubbuta ::

Yo, sm lih nazaj pršu. Zjutri sm se še kopal v Ledvički, dol sm tud skoču v vodo, potem pa k prjatlom v Bohinjsko Belo.

Da se vrnem k bistvu; ko sem bil 3 dni na dopustu v Bohinju, sm bil mal pozorn na te zadeve. In res, smetnjakov nikjer, redarji vsak dan, ... In nazadnje prepričal sem se, da je pobiranje parkirnine za svoj žep PROTIPRAVNO KJERKOLI. Tudi če imaš svojo zemljo, parkirnine ne smeš pobirati brez davka. :\

Drugače je pa to en najlepših koncev kar jih poznam. :))

BigWhale ::

To da ni kant je v bistvu narobe, saj tako ljudje puscajo smeti tam kjer jih ne bi smeli. Je pa res, da ce prineses smeti s sabo, jih se odnesi nazaj. :)

||_^_|| ::

hehe, kako gorenjsko:))))))

OrlyTM ::

To, da ni kant v bistvu NI res. Kant je kr precej, resda jih pa ni naokol in naokol jezera, ker je velik obale pac divje obale. Ce prineses smeti s seboj, jih s seboj tut odnesi. Simple as that.

Parkirnina pa tut more bit, pa strog parkirni rezim tut ... se tko je vse poparkirano, se prevec zivo se pa spomnim, kako je blo neki let nazaj, k si komi pes prsu ob jezeru, k je blo tok pleha povsod.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

crta moz, ce ti ni vsec, pa doma bot ... me zanima kje te bodo drugje gledal, da bos prkiru kjer se ti zljubi ... mogoc v ljubljani po plocnikih????

pa si sam povedu ... prsl ste na piknik in vse prnesl s seboj ... kaj mamo mi od takih gostov? Zaparkirano obalo pa poln smeti in nic druzga ... tko je vsaj od parkirnine kej padl.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Keyser Soze ::

In potem ostanemo vsi doma in Bohinj propade:D .

Kaj pa če vaše ovce staknejo SARS pa pol ne bo nobenega več turista?:D

OrlyTM ::

hehe ... me ne skrbi, da bi vsi ostali doma, ker je vsako leto vec folka, kljub temu, da se kle nekateri fuuul prtozujete :)

zej pride pa itq se vodn park, pol pa sploh zakon :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

||_^_|| ::

Orly: Kant NI, tabel da je prepovedano parkiranje NI, tam kjer smo parkirali je zgledalo kot parkirišče. Nazadnje smo kupl stvari v tistem Bohinjskem mercatorju, pa so ble cene mal višje pa še vsega niso mel. Od parkirnine pa tut nč ni padl ker je un model lepo zase pobasu tistih 600 sitov. In pol se slovenija gre en turizem. Na obali se itak še v kopalke preoblečt ne morš ne da bi plaču.

Pa tisti k pravite da je ena tabla tm k prepoveduje parkiranje po triglavskem narodnem parku: Če jo jst nism vidu pa smo vozil 5km/h pa moj frend k je za mano vozu tut ne, kako jo bojo pol vidli čehi, pa avstrijci & co?? Plus tega pa ko dobijo listek na avto jim itak nč ni jasno kako in kje nej bi plačali in pol so kekci vsi zaskrbljeni ker jim niti ni jasno zakaj so kazen dobili. Upam da obstaja še kakšen tak kot smo bli mi da jim razloži da jim kazni ni treba plačat ker pač niso državljani Slovenije in si lahko z listkom rit obrišejo.

Kaj imate vi od takih ki vse sabo prinesejo? Nič. A bi mogli kej met? A ste kej naredil za to? A misliš da če mate jezero da vse ostalo pa samo pride al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

OrlyTM ::

Dj mi tocn povej, kje ste parkiral no, bom kuj vedu, ce ni table ... k, table SO! velik jih je! Pa kante so tut, tam kjer je urejeno kopalisce, tam kjer ga pa ni, tam pa ni kant ja! od kramarja pa do fuzinarskega zaliva mas smetnjake kr dost pogosto nastavljene. po leve obali jezera pac ne, ker ni namenjena kopanju, niti sama po seb ni primerna za to. kjer je parkirisce ob obali, je tut urejeno za smeti.

Sj ne recem, CUK ... ta redar ... je res mal ubrisan, sam velikrat ma pa prov, ker se dnevni gosti obnasajo, kot, da je vse njihov in da jim noben nic ne more!

hehe ... ti bi mel kante, pa parking pa obalo, pa seveda vse djabe ... itq! To ne gre in ne bo slo vec in pika! Nikjer .... tut v lj morm placat parkirnino, pa se nikjer ne bunim, zanimiv, da se vi skoz bunite.
Jap, smo nardil, velik smo nardil ... par let nazaj je blo v Bohinju precej drgac kot je dons ... IMO je dons precej boljs ... vsaj ves kdo pije in kdo placa!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Phil ::

Pod vse Orly-jeve poste se samo podpisem. Pa ja kante za smeti so, le na urejenem delu obale se moras nahajati.
Mislim sej imate eni pa res cudne ideje. Parkirate 20m od obale kar zraven ceste potem pa jok in stok ko dobite kazen. Skratka plačali ne bi nič, pričakujete pa neko tip top urejenost in ponudbo. Nikjer ni tako, zakaj bi bilo v Bohinju?
Pa ne se neumnega delati češ da ni table. Na vsake 5m okoli jezera jo tudi ne morejo dati. Jaz v LJ tudi ne parkiram na prvem pločniku, pa tam tudi ni table.
Drugič pač pojdi na Bled. Tam boš za tako parkiranje plačal še več.

||_^_|| ::

Orly: Parkirali smo malo pred kampom, kakih 50-100m prej. Ob cesti je tko narjen kokr kakšna makadamska avtobusna postaja.
Sej sploh nisem proti parkirnini, in bi jo tut plačal če bi vedel da jo moram. Men se ne zdi sporna.

cman: ne bluzi, po lj so table na vsakem pločniku

Phil ::

crtica: zanimivo da jih na moji poti do faksa nisem opazil.

||_^_|| ::

povsod kjer je parkirišče je: modra cona, parkiranje z listkom (označeno z znakom), prepovedano parkiranje (označeno z znakom) al pa je pobiranje parkirnine. Kje pa maš faks?

Phil ::

Fri na Tržaški. Jaz sem sicer mislil na pločnike in ne na parkirišča.
LP

BigWhale ::

> Nazadnje smo kupl stvari v tistem Bohinjskem mercatorju, pa so ble cene mal višje pa še
> vsega niso mel.

V Merkatorju imajo afaik povsod iste cene. Glede na to, da reklame za njihove izdelke cela Slovenija dobiva v postne nabiralnike. Dvomim, da posebaj za Bohinjce tiskajo reklame, ki jih talajo njim v mailboxe..

Hm, nikjer nimajo vsega... ;>

sash ::

nebi zdaj o tem da majo povsod v mercatorju iste cene, ampak se njihove cene določajo glede na to v katero skupino nakupovalnih centrov spradajo - Megacenter, Maxicenter in Hipercenter, vsaj mislim da so imena nekak v tem stilu
--------------------
Think different...
TOROiD Group

_Mortal_ ::

BigWhale:V Merkatorju imajo afaik povsod iste cene.
A si prepričan? V Merkatorju v fužniah stane 0.5L sok 60sit, pred SEŠ (Roška) stane 80 sit, v Mostah 100sit in v BTC-ju 120. Kva so iste cene ane?
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

BigWhale ::

Jaz se nisem kupil dveh stvari, ki bi imele razlicne cene. Mogoce sem imel samo sreco, da sem ravno take stvari kupoval.

But, what do I know...

;>

||_^_|| ::

cman: po pločnikih že po logiki ne parkiraš, čeprav je to ponavadi tudi označeno

bigwhale: mercatorji nimajo niti slučajno enakih cen

Phil ::

No sej točno moj point. Po isti logiki jaz tudi zraven ceste ne parkiram (na turističnih lokacijah seveda), če pa že vem da tvegam x kSIT kazni.
LP

||_^_|| ::

Ti veš, jaz nisem vedel. Fora je v tem da so odkar pomnim avti parkirani okoli jezera v Bohinju, sploh pa je tm zgledal kot parkirišče.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718226 (4458) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397530 (15396) UganiKdo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422940 (18861) Saul Goodman
»

LJ - obvestilo redarstva kljub plačani parkirnini

Oddelek: Na cesti
283345 (1966) HappyPills
»

Veslanje po bohinjskem jezeru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6119617 (17425) matijadmin

Več podobnih tem