Forum » Pomoč in nasveti » HUB za 2 comp in adsl nujen?
HUB za 2 comp in adsl nujen?
KontraCepec ::
Imam 2 računalnika v mreži in sedaj bom dobil še adsl. Računalnika bi še naprej rad imel povezana, vendar bo na mrežni kartici glavnega sedaj adsl, torej drugega računalnika nimam kam priključiti...
Moram torej kupiti hub - koliko je najmanj priljučkov? Kaj pa če bi imel 3 mrežne?
Moram torej kupiti hub - koliko je najmanj priljučkov? Kaj pa če bi imel 3 mrežne?
yamato ::
Z 3 mrežnimi misliš verjetno 2 v enem računalniku, kar ni problem. Vseeno pa ti priporočam nakup huba, če maš malo več denarja pa ruter. Omogoči ti, da sta oba računalnika na ADSL-ju istočasno z enim geslom. Koliko portov pa hoćeš imeti je tvoja stvar. Priporočam ti 8, saj nikoli ne veš kdaj se pojavijo kolegi za kakšen LAN party.
KontraCepec ::
pa saj a se ne da zrihtat da sta oba na netu že z navadnim hubom, preko kakega wingatea (softversko)?
Tako sem imel včasih zrihtano, ko sem imel še 56k.
Kakšna pa je razlika med routerjem in hubom? Pa kak router s 4-5 vtiči bi mi bil zadosti...
Pa zanima me še kaki so kriteriji ko se odločaš za nakup routerja ali huba...
Tako sem imel včasih zrihtano, ko sem imel še 56k.
Kakšna pa je razlika med routerjem in hubom? Pa kak router s 4-5 vtiči bi mi bil zadosti...
Pa zanima me še kaki so kriteriji ko se odločaš za nakup routerja ali huba...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KontraCepec ()
gkovac ::
definitivno boš imel najmanj problemov če kupiš router... pa sej niso tolk dražji od hubov da si ga nebi mogu privoščit.
Če prav vem router sam poskrbi za "delitev" zveze, pri hubih morš pa to reševat z softverom (wingate...)
Če prav vem router sam poskrbi za "delitev" zveze, pri hubih morš pa to reševat z softverom (wingate...)
lp,
mescaline9 ::
Js mam zaenkrat 3 mrežne, brez huba. V serverju mam 2 mrežni (ADSL in LAN), na clientu mam pa 1 mrežno (LAN).
Na serverju mam naštiman ICS (internet connection sharing) od winXP, tko da hodim s clientom na net preko serverja.
Za tako postavljen LAN in ICS rabiš 3 mrežne karte, en crossover kabel, standard kabel (pride že zraven ADSLa) in mal cajta.
Na serverju mam naštiman ICS (internet connection sharing) od winXP, tko da hodim s clientom na net preko serverja.
Za tako postavljen LAN in ICS rabiš 3 mrežne karte, en crossover kabel, standard kabel (pride že zraven ADSLa) in mal cajta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7940 (4671) | BlazP |
» | ADSL opremaOddelek: Kaj kupiti | 1293 (914) | ali3n |
» | ADSL- dva kompaOddelek: Pomoč in nasveti | 2564 (1988) | Gandalfar |
» | Domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1961 (1438) | Gandalfar |
» | Mrežni razdelilecOddelek: Kaj kupiti | 4124 (3907) | Tomi |