Forum » Pomoč in nasveti » Problem Z Hard Diskom
Problem Z Hard Diskom
Brainstorm ::
Hi!
Kupu now dodatni Western Digital Disk Ata100 7200obratow 120GB.
Sam ko grem v partition magic 8 gledat piše unallocated space 114,470,9 MB ni mi jasno kje se je zgubilo še ostalih 6GB, no in pol naredim create logical partition in mi je tut ne dopusti narediti večje kot 114,471 GB in ko to poštimam ostane še vedno 7,8 MB unallocated space, za kaj tega placa ni dalo k particiji ki sem jo pravkar naredu in od kod se je vzelo teh 8 MB. Pol lahk edino naredim še eno particijo z brezveznim 8 MB placa. A je mogoče to kaka finta v biosu ki je iz 99 leta. Os mam pa WinXP.
V Total Commanderju pa mi na vrhu piše 117.140.610k free of 117.210.208k
Kak je pa drugač postopek priprave novga diska če nimaš Partition Magica al pa kakega podobnega programa. Kok sploh sformatiraš disk če ga pa v My Computer ni videt nikjer dokler mu z Partition Magicu ne določiš particij?
Thanks!
Kupu now dodatni Western Digital Disk Ata100 7200obratow 120GB.
Sam ko grem v partition magic 8 gledat piše unallocated space 114,470,9 MB ni mi jasno kje se je zgubilo še ostalih 6GB, no in pol naredim create logical partition in mi je tut ne dopusti narediti večje kot 114,471 GB in ko to poštimam ostane še vedno 7,8 MB unallocated space, za kaj tega placa ni dalo k particiji ki sem jo pravkar naredu in od kod se je vzelo teh 8 MB. Pol lahk edino naredim še eno particijo z brezveznim 8 MB placa. A je mogoče to kaka finta v biosu ki je iz 99 leta. Os mam pa WinXP.
V Total Commanderju pa mi na vrhu piše 117.140.610k free of 117.210.208k
Kak je pa drugač postopek priprave novga diska če nimaš Partition Magica al pa kakega podobnega programa. Kok sploh sformatiraš disk če ga pa v My Computer ni videt nikjer dokler mu z Partition Magicu ne določiš particij?
Thanks!
- spremenilo: Brainstorm ()
Brainstorm ::
Sem si prečital thanks, ja onih par gigaB ko fali je verjetno posledica tega.
Sam še zmeri mi pa ni jasno od kod se potem vzame tistih 8 MB unallocated space iz katerih lahk nardim še sam eno brezvezno particijo ne morem pa jo združit z oni 114 GB-tni.
Sam še zmeri mi pa ni jasno od kod se potem vzame tistih 8 MB unallocated space iz katerih lahk nardim še sam eno brezvezno particijo ne morem pa jo združit z oni 114 GB-tni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako namestiti pATA poleg sATA trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1014 (890) | Malcolm_Y |
» | Poln c-diskOddelek: Pomoč in nasveti | 4015 (3795) | opeter |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8117 (7201) | buneech |
» | E: je izginil kdo bi vedel kam???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1726 (1407) | Keyser Soze |
» | making partitionOddelek: Pomoč in nasveti | 958 (889) | Krtek |