Forum » Elektrotehnika in elektronika » prehodni pojavi
prehodni pojavi
stromkekec ::
imam problem pri reševanju prehodnih pojavov. na faksu smo nardil pri vajah 2 osnovna primera, na izpitih je pa zahtevnost par stopničk višje, zato se za pomoč obračam na vas
Pri razumevanju razumem, da si nastavi napetostno enačbo ki jo potem še razširi, vendar ne vem, po kakšni logiki jo odvaja da pride do te DE enačbe
matematika za to enačbo pa mi je jasna
HVALA za pomoč že v naprej
Pri razumevanju razumem, da si nastavi napetostno enačbo ki jo potem še razširi, vendar ne vem, po kakšni logiki jo odvaja da pride do te DE enačbe
matematika za to enačbo pa mi je jasna
HVALA za pomoč že v naprej
- spremenilo: stromkekec ()
mirator ::
Odvod Q10/C1 = 0 (ker je konstanta)
Odvod integrala je enak funkciji pod integralom: odvod I(idt) = i
Odvod spremenljivke i = i/dt
Tako dobiš diferencialno enačbo: 0+1/C1*i+1/C2*i+R*di/dt=0 in jo urediš.
Odvod integrala je enak funkciji pod integralom: odvod I(idt) = i
Odvod spremenljivke i = i/dt
Tako dobiš diferencialno enačbo: 0+1/C1*i+1/C2*i+R*di/dt=0 in jo urediš.
Sem še enkrat pogledal rešitev. Tisti s v t/s je odveč, saj je s enota za čas, čas pa se jasno vstavlja v s.
stromkekec ::
Unilseptij ::
Sem še enkrat pogledal rešitev. Tisti s v t/s je odveč, saj je s enota za čas, čas pa se jasno vstavlja v s.
s v rešitvi je čisto na mestu. Gre za konstanto -6250/s, ki ima enoto s^(-1). Ta enota šele omogoči, da v eksponentu, ko vstaviš nek poljuben čas t, dejansko dobiš številko brez enote, kar ti omogoči, da izračunaš vrednost izraza.
Konstanta je lambda v (1/s). Čas je v (s). V eksponetu imaš lambda krat čas, torej (1/s) * (s) = 1.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [MAT] Diferenciabilnost funkcijeOddelek: Šola | 2697 (1931) | Unilseptij |
» | naslednji dve nalogi iz Matematike 2Oddelek: Šola | 2235 (1785) | lebdim |
» | Matematika (stimulacija)Oddelek: Šola | 1850 (1570) | rasta |
» | E (matematična konstanta) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 15874 (10338) | Jst |
» | Ena matematicnaOddelek: Šola | 1739 (1573) | rasta |