Forum » Strojna oprema » RX 470
RX 470
PredatorX ::
m0LN4r ::
Pa glih ti nimas, neverjetno. Sn pricakoval najmanj en 1060/470 showdown.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
klinker ::
Zal, v vseh kategorijah Nvidia prednjaci, cenovno, performancno in pri porabi...pa tudi ce ima ta 1-2gb rama manj, sej vsi vemo da porablja manj rama kot konkurenca.
Smesno, da testi pravijo, da se lazes ali pa ne ves o cem govoris, kar je sicer znacilnost fanboyev.
http://images.eurogamer.net/2015/articl...
Kle se zelo lepo vidi, da Radeon z 4 Gb poseka GTX 1060 3gb, kar se tice zadovoljive kolicine RAMa.
In kaj ima kopanje valut veze s spili?
Nvidia je trenutno inferiorna v kopanju in vulkanu...to je to, v vsem ostalem pa boljsa.
Napisal si v "vseh kategorijah". A kopanje valut ni kategorija? Se grafe uporabljajo samo za igranje iger?
Se pa strinjam, da je nvidia trenutno za kakšen procent boljša opcija, če je merilo zgolj igranje iger. AMD je trenutno pecej drag, verjetno tudi zaradi crypto miner-jev. Ta trg v zadnjih nekaj mesecih "cveti"...
A nimajo minerji veliko bolj smiselnih opcij, ki so namenjeni tocno temu in mnogo bolj ucinkovite?
Aha, kaj vec od AMD spila ne znas pokazat?
Poglej si avg v 20 spilih...samo fanboy prilepi sliko enega spila.
Jst imam tudi AMDja, tako da koga drugega zali s svojo hibo.
Jah, ce bi bil malce bolj pronicljiv, bi opazil, da gre tukaj za razliko v porabi RAMa in ni niti najmanj pomembno, da igra tece hitrejse na AMDjevih procesorjih. Rauzen, ce dokazes, da os nacrtno gimpali se GTX 1060 pomnilnik, ki ga igra pozre veliko vec, kot pri AMDjevih karticah. Torej, link ali pa se sprijazni, da je bila tvoaj trditev postavljena na laz.
Sem ti ze reku...prilepi benche 20ih spilov da vidimo kako se obneseta. 1 spil mene ne zanima, pa tudi ce bi bil spisan za Nvidio.
Vedno se lepite na izjemne primere, 2 spila, manjko SLIja, 1gb vec rama, vulkan....overall slike pa noben od vas rdeckotov sploh omenit noce.
Omejenost je huda zadeva in lepo se vidi keri ste tu najbolj omejeni.
Mene bk keri brand imam, da le overall ponuja najvec za kar to zadevo potrebujem za nek denar in da ni hib. Ostalo, zakaj, kako, kdaj, bla bla...mi dol visi.
D3m ::
Kaj se pičkariš? Poišči an!
Fajn. Pa še malo si pridobil z 16.8.2 šoferji, če se ne motim.
Povej Predator, kako kaj tvoja nova grafa? A je res tok krš, kot pravijo vele-poznavalci?
Vse dela odlično. Nimam nekega namena benchmarkat za slotech, ker je izguba časa. Trenutno pa igram Tomb Raider.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
hojnikb ::
predator, as ti kupo grafo al tvoj "brat"... pa kake fotke nebi škotle. Aveš, za proof :)
#brezpodpisa
tikitoki ::
Zal, v vseh kategorijah Nvidia prednjaci, cenovno, performancno in pri porabi...pa tudi ce ima ta 1-2gb rama manj, sej vsi vemo da porablja manj rama kot konkurenca.
Smesno, da testi pravijo, da se lazes ali pa ne ves o cem govoris, kar je sicer znacilnost fanboyev.
Kle se zelo lepo vidi, da Radeon z 4 Gb poseka GTX 1060 3gb, kar se tice zadovoljive kolicine RAMa.
Nvidia je trenutno inferiorna v kopanju in vulkanu...to je to, v vsem ostalem pa boljsa.
Napisal si v "vseh kategorijah". A kopanje valut ni kategorija? Se grafe uporabljajo samo za igranje iger?
Se pa strinjam, da je nvidia trenutno za kakšen procent boljša opcija, če je merilo zgolj igranje iger. AMD je trenutno pecej drag, verjetno tudi zaradi crypto miner-jev. Ta trg v zadnjih nekaj mesecih "cveti"...
A nimajo minerji veliko bolj smiselnih opcij, ki so namenjeni tocno temu in mnogo bolj ucinkovite?
Jah, ce bi bil malce bolj pronicljiv, bi opazil, da gre tukaj za razliko v porabi RAMa in ni niti najmanj pomembno, da igra tece hitrejse na AMDjevih procesorjih. Rauzen, ce dokazes, da os nacrtno gimpali se GTX 1060 pomnilnik, ki ga igra pozre veliko vec, kot pri AMDjevih karticah. Torej, link ali pa se sprijazni, da je bila tvoaj trditev postavljena na laz.
Sem ti ze reku...prilepi benche 20ih spilov da vidimo kako se obneseta. 1 spil mene ne zanima, pa tudi ce bi bil spisan za Nvidio.
Vedno se lepite na izjemne primere, 2 spila, manjko SLIja, 1gb vec rama, vulkan....overall slike pa noben od vas rdeckotov sploh omenit noce.
Mene bk keri brand imam, da le overall ponuja najvec za kar to zadevo potrebujem za nek denar in da ni hib. Ostalo, zakaj, kako, kdaj, bla bla...mi dol visi.
LOL. Kak trolcek. Itak, da ze smrdi od tvojim umotvorov. Trdis, da ima Pascal bolsji memory managment, kot Polaris. Ti podam dokaz, da temu ni tako. Ti pac nimas kaj pokazati, da bi svojo trditev podprl, niti enga samega spila. Tko, da bla, bla, bla, bla si ti.
D3m0r4l1z3d ::
bo treba kakšen link prilimat, tole ni več ničemur podobno, ja, d3m, ti predvsem, pa ne samo Hitmana :-)
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
klinker ::
LOL. Kak trolcek. Itak, da ze smrdi od tvojim umotvorov. Trdis, da ima Pascal bolsji memory managment, kot Polaris. Ti podam dokaz, da temu ni tako. Ti pac nimas kaj pokazati, da bi svojo trditev podprl, niti enga samega spila. Tko, da bla, bla, bla, bla si ti.
Ti pa omejen z enim spilom.
Linkov imas v teh temah morje...grafo kupujem zase ne zate in da bom tebi kaj dokazoval. Zase sem jst dovolj raziskal da vem kaj kupit in to dandanes AMD ni v nobenem pogledu...v 95% spilih je Nvidia boljsa, manj kuri, je hladnejsa in se pro sw ima korist.
Radeona sem izbral v casih 9600pro, X800, 4850 in 5850...dandanes pac izbiram Nvidie. Ko bo AMD spet overall boljsi, bo pac padu AMD.
Sej zadeva je simpl, samo omejen ne smes bit
Kaj se pičkariš? Poišči an!
Povej Predator, kako kaj tvoja nova grafa? A je res tok krš, kot pravijo vele-poznavalci?
Vse dela odlično. Nimam nekega namena benchmarkat za slotech, ker je izguba časa. Trenutno pa igram Tomb Raider.
Jap.
FireSnake ::
FireSnakeove skrbi so cist na mestu. Clovek ima zeljo o graficni in cilj uporabe za katero si vzame grafo, ki mu to ponuja.
Vas problem je pa, da gledate nek p/p v dolarjih, potem gledate cene referencnih graficnih in izpostavljate, kako super je p/p.
V FireSnakovem primeru se mu tale vas p/p podere ze v pol leta uporabe ;)
Firesnake,
vzami lepo eno nvidijo z dvema ventilatorjema, Fan-off funkcijo. Trosila bo malo, ventilatorji se ne bodo za brezveze vrteli in prah nabirali.
Kar se tice pa 1060 3GB proti 6GB, 6GB je boljse in drazje. Moras pa sam presodit al igras toliko, da doplacas za razliko.
Lp
Eni niso sposobni razumet, kaj jim človek sploh hoče povedat. Tukaj se res nabija v tri krasne.
In na koncu so ravno ti fanatiki prevagali, da se bom ozrl po zelenih (čeprav kaj pametnega tako nimajo za povedat).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
NightHawk ::
Techpowerup in Tomshardware merita porabo grafike direktno na linijah in ne kot porabo celega sistema.
Techpowerup je nameril porabo radeona RX 480 z dvema monitorjema 40W, RX 470 pa 32W.
GTX 1060, 1070 in 1080 pa dosegajo 6, 7 in 8W.
IN ne, to ne pomeni, da so radeoni zanič. Pač niso na nivoju GTXov in meni je vredno plačati tistih 10€ premiuma, če sploh.
Techpowerup je nameril porabo radeona RX 480 z dvema monitorjema 40W, RX 470 pa 32W.
GTX 1060, 1070 in 1080 pa dosegajo 6, 7 in 8W.
IN ne, to ne pomeni, da so radeoni zanič. Pač niso na nivoju GTXov in meni je vredno plačati tistih 10€ premiuma, če sploh.
D3m ::
Vseeno je kaj vzame. Lahko tudi APU
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Ti pa omejen z enim spilom.
Linkov imas v teh temah morje...grafo kupujem zase ne zate in da bom tebi kaj dokazoval. Zase sem jst dovolj raziskal da vem kaj kupit in to dandanes AMD ni v nobenem pogledu...v 95% spilih je Nvidia boljsa, manj kuri, je hladnejsa in se pro sw ima korist.
Radeona sem izbral v casih 9600pro, X800, 4850 in 5850...dandanes pac izbiram Nvidie. Ko bo AMD spet overall boljsi, bo pac padu AMD.
Sej zadeva je simpl, samo omejen ne smes bit
Omejen si ti. Zelo ocitno. Ce se lazes in se z dokazi, ki jih nisi sposoben ovreci, le vehementno zanikati se ti ne da priti do zivega.
Jaz se nisem opredelil do nakupa dolocene kartice, samo izposravil sem, da je bila tvoja trditev napacna in to podkrrepil z benchmarkom, cesar ti NISI SPOSOBEN napraviti.
V rangu nad 270 EUR bi se sam trenutno najverjetneje odlocil za GTX 1060 ali vec. Pad to cifro pa stvar brez dvoma ni tako preprosta, ker vse kaze, da je 3 Gb premalo. Za 4 Gb pa se nisem videl Benchamrka, ki bi to pokazal oz. doticni benchamrk pravi, da je 4 Gb na Radeonu dovolj, 3 Gb na GTX pa ne.
Verjamem pa, da tudi z razlago benchamrka letega ne bos razumel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Jo bom kupil, a še ne takoj. Malo bom še počakal.
Kater monitor imaš?
2x samsung syncmaster 226BW
(to se zna do nakupa celo spremeniti)
Imam dve diplomi (VS in UNI) na področju računalniškega vida, zato sem takoj dvignil obrvi.
Zanimiva zadeva, hvala. Si moram malo prebrat, kdaj bo na policah trgovin.
Alien123 ::
Imam dve diplomi (VS in UNI) na področju računalniškega vida, zato sem takoj dvignil obrvi.
se ti splača počakat, čeprav v parih mescih pride CF791 ven, sam cena še ni jasna.
popravek: The sleek, ultra wide 34-inch CF791 will go for $999.
http://www.cnet.com/products/samsung-cf...
Počakaj na hdr
ki bo kdaj na vokjo za normalno ceno?
nwm kaj je za tebe normalna cena, čeprav naslednje leto se bojo tile ekrani razpasli. Tak da bo kar solidna verjetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alien123 ()
Je pa res, da pol lahko cakas se na razsiritev barvne palete, ki se nam obeta in kup drugih, enako pomembnih stvari oz. kdaj se cakanje na vec konca.
Ja za programiranje je obvezno HDR in curved cf791,
ne pa slucajno 3x 1440p IPS.... /s
ne pa slucajno 3x 1440p IPS.... /s
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Alien123 ::
ja ker se na monitorju samo programira, nič drugega.. nobenih slik fotošopa, kakšnih videov editira, igric igra..
Se strinjam, da je colour gammut pomeben, pa kontrast in konec koncev vidni koti. SEm sicer navdusen, ce bodo dolocene stvari koncno postale mainstream. Ne vidim pa razloga zakaj bi nekdo obzaloval nakup novega monitorja, za 150 EUR dobis cisto spodoben monitor in pocakas nekaj let, kot bo potrebno, da se cene znormalizirajo.
ja ker se na monitorju samo programira, nič drugega.. nobenih slik fotošopa, kakšnih videov editira, igric igra..
Prioritete pa to. V kolikor sem spremljal debato bo FireSnake imel od HDRa ravno toliko koristi, kot od freesynca vecino svojga casa.
Vse kar si nastel smo delal na CRT ekranih, pa se vedno boljse kot bi to ti na HDR OLED monitorju... ;P
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Kater monitor imaš?
Lj, če si "gamer" potem vzameš lepo en TN 144Hz panel. Ja barve so slabše kot pri IPS (etc.), ampak ni neke full velke razlike sploh pa ne pri špilih. Lahko vzameš freesync
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... (jaz sem ga dobil prejšni teden ceneje)
Uglavm 261€ je vseeno zelo spodobna cena za 144Hz Monitor...
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-g24... - Color profile
Jst osebno nisem ravno "gamer" vendar večinoma igram FPS špile, čakam na BF1 in je zame 144Hz in freesync zelo pomembna stvar za tistih dodatnih 5FPSjev (pa še to je odvisno od špila) ....
Lp
husky1 ::
Pozdravljeni,
Med drugimi sem nabavil tudi RX470 Red Devil, sestavil zadevo in ko se zažene kak špil ali program ala solidworks, začne grafična spuščat zvoke, kot nekakšno praskanje. A tolk naglas "preračunava"? :D Je to normalno?
Med drugimi sem nabavil tudi RX470 Red Devil, sestavil zadevo in ko se zažene kak špil ali program ala solidworks, začne grafična spuščat zvoke, kot nekakšno praskanje. A tolk naglas "preračunava"? :D Je to normalno?
husky1 ::
Edini video trenutno (nisem pri pcju), bolj slabo posneto, vendar se sliši brenčanje/praskanje, ko premaknem objekt v programu (bil je vžgan autodesk inventor)
Tisto klikanje miške je pa sosednji računalnik. Ko utegnem, posnamem ponovno.
damirez ::
Kater monitor imaš?
Lj, če si "gamer" potem vzameš lepo en TN 144Hz panel. Ja barve so slabše kot pri IPS (etc.), ampak ni neke full velke razlike sploh pa ne pri špilih. Lahko vzameš freesync
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... (jaz sem ga dobil prejšni teden ceneje)
Uglavm 261€ je vseeno zelo spodobna cena za 144Hz Monitor...
https://pcmonitors.info/reviews/aoc-g24... - Color profile
Jst osebno nisem ravno "gamer" vendar večinoma igram FPS špile, čakam na BF1 in je zame 144Hz in freesync zelo pomembna stvar za tistih dodatnih 5FPSjev (pa še to je odvisno od špila) ....
Lp
A dej nehej 144HZ monitor za gamenje? A dej nehi. To je samo za pro gamerje, ki nažigajo stare špile ala Quake live ali pa CS:GO na pro nivoju, kjer vsaka milisekunda šteje.
Zakaj?
Zato, ker za 144mhz monitor, da ga kvalitetno izkoristiš je fajn, če maš vsaj 120-144fpjev skoz ane. Zdej si pa predstavljaj, kakšno mašino rabiš imet da furaš nek evo lih kar ven prišel Deus EX na 144fpsjih?
Najprej ugotoviš, da grafična ni dobra. Potem daš za grafično GTX 1080 700€, potem ugotoviš da niti grafa za 700€ ne poganja nad 100fps na detajlih več kot medium. Potem greš še po eno grafo in ugotoviš, da tvoj proc za 400€ ne more poganjat na 144hz te igre. Potem daš še za proc 1500€ in ga naviješ in ugotoviš, da pol iger sploh ne podprida SLI.
Skratka za navadne igre je brezveze 144hz. Samo za tekmovalne pride prav, kjer se res pozna.
Za gamerja. Je dovolj freesync monitor, ker jih večina podpria 75hz, ker je 25% več kot navadni monitorji. Se pravi vidiš 75 slikc.
In 75hz monitor v navezi z IPS matriko + freesync dobiš že za kakih 150€ v tujini, boljša slika, pa še več FPSjev vidiš od navadnega folka, če slučajno kak CS:GO zaženeš.
Pa še to ne vem, od kje ti to, da imaš 5fpsjev več če imaš 144hz in freesync? To nima nobene veze. Grafična je fora, koliko FPSjev je. Monitor pa ali jih vidiš več kot 60 ali ne.
Blue3D ::
Nisem pro gamer pa imam 120Hz že 3 leta.
Nikoli več 60 Hz. Je pa res, da rabiš ali dobro grafično 1070 ali pa detaile na low. :)
Nikoli več 60 Hz. Je pa res, da rabiš ali dobro grafično 1070 ali pa detaile na low. :)
Tested on Quakers
I5 13600K 6800XT
I5 13600K 6800XT
Ja, sam ubogi Pedatorček je rx 470 kupil.
dolenc ::
Jaz razlike med 60hz pa 75hz ne vidim, kljub temu, da mi internet(recimo tudi linus) dopoveduje, da je nora.
Čutim pa v League of legends razliko med < 80fps in > 100fps in to do te mere, da mi je enkrat driver zalockal na 75fps in nikakor nisem mogu igrat dok nisem videl v kotu kjer so napisani fpsji, da nekaj ne štima, pa niti približno nisem dober kaj šele profi :)
Kar hočem povedat, občutke ima vsak svoje.
Čutim pa v League of legends razliko med < 80fps in > 100fps in to do te mere, da mi je enkrat driver zalockal na 75fps in nikakor nisem mogu igrat dok nisem videl v kotu kjer so napisani fpsji, da nekaj ne štima, pa niti približno nisem dober kaj šele profi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolenc ()
damirez ::
Nisem pro gamer pa imam 120Hz že 3 leta.
Ja sej, kaj pa sem jest rekel? Da pač nove igre moraš igrat na low. Če pa hočeš na ultra pa niti 1080 ni dovolj, kaj šele 1070. Zdej če ti je low cool, potem ajde 144hz cool.
Jaz razlike med 60hz pa 75hz ne vidim, kljub temu, da mi internet(recimo tudi linus) dopoveduje, da je nora.
Neki je, kar se vidi in neki so občutki ane... Zdej če maš ti 80fps in 70 fps in imaš filing da bolje dela na 80fps na 60hz monitorju, to je občutek. Tisto česar ni, ampak ti vidiš, temu se reče fatamorgana.
Kdor ne vidi 25% fpsjev iz 60 na 75, je pa ćorav. Jest sem imel prej overclokcan star monitor na 60hz in včasih, ko sem nekaj preklapljal na TV itd... potem vsake tolko cajta ni preklopil 75 mi je bilo že dovolj samo malo miško premaknit na namizju in sem takoj videl al je 60hz al 75hz...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirez ()
Pa tut scrolanje na s-t je opazno kvalitetnejse na 144hz kot 60 xD
Edino ne razumem, kako lahko miljoni konzolasev zivijo z 30 in 60hz pa FakeMotion tehnologijami ze vrsto let :P
PS:
No saj vazno je da se zadeva prodaja
To je CoilWhine, prepricaj se ali je res graficna in ne napajalnik.
Vzrok je viewport 3d programa (fpsji so pac taki in obremenitev) in graficna. Rezultat tega je pac tale tecen whine.
Edino ne razumem, kako lahko miljoni konzolasev zivijo z 30 in 60hz pa FakeMotion tehnologijami ze vrsto let :P
PS:
Pozdravljeni,
Vzrok je viewport 3d programa (fpsji so pac taki in obremenitev) in graficna. Rezultat tega je pac tale tecen whine.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Napajalc ::
PS:
Pozdravljeni,
Any bo lockal svojo gtx 1040 1.5gb na 20fps da bo imel dober p/w.
011011100111010101100010
PS:
Pozdravljeni,
Ni problema pri nvidiji s tem.
Any bo lockal svojo gtx 1040 1.5gb na 20fps da bo imel dober p/w.
Očitno jim je nvidia plačala, da radeonko kriplajo.
Zadnje čase je veliko tega.
Zadnje čase je veliko tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
Ti grafi se mi zdijo sumljivi. Ce nisi opazil so enako slabo odrezeta GTXa. Torej, zakaj bi NVIDIA sama sebe zraven v nogo ustrelila?
Enkrat sem ze vprasal, pa nisem dobil odgovora...
Kje je se skriva ta reklamirana rdeca revolucija ? Join the rebellion, s cim, kako?
Kje je se skriva ta reklamirana rdeca revolucija ? Join the rebellion, s cim, kako?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Kaj kupiti | 1189832 (1031) | DamijanD |
» | Prvi Polaris je tu kot Radeon RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 98741 (74464) | Predator X |
» | Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 25 26 27 28 )Oddelek: Kaj kupiti | 205184 (168896) | Predator X |
» | Novinca v družini AMD Polaris: RX 470 in RX 460 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 32500 (26232) | Spock83 |