Forum » Operacijski sistemi » Brskalnik v Linuxu, ki dela enako kot IE
Brskalnik v Linuxu, ki dela enako kot IE
dexterboy ::
Hojla,
Za začetek, če je že kje kaj podobnega, bi prosil za link, sam nisem našel nič :)
Torej, v službi imamo računalnike, ki prikazujejo spletno stran, ki je na našem MS serverju.
Ta spletna stran se sama vrti in je sestavljena iz nekaj strani, ena od teh pa je slika, ki je narejena iz ppt prezentacije. ampak, samo ena slika. No, jaz bi rad, da tole deluje tudi v kakšnem drugem brskalniku, kot pa samo IE-ju. Namreč, vse ostale strani se prikažejo brez težav, kjerkoli sem probal (mozila, opera, lubuntu, puppy linux...), le tista stran, kjer je neka reklama, pa pri vseh javi obvestilo o neprikazovanju strani, pač različno od brskalnika. Na koncu tega teksta je link in če klikneš na njega, ti pa odpre to sliko, ampak potlej obstane na tej strani in se ne vrti naprej...
Sprva sem mislil, da ker je v igri ppt.htm, da mora biti na PCju, kjer si ogleduješ to stran, nameščen office, ampak imamo pc, ki je tanki odjemalec (thin client) z win7 in njega IE prav tako lepo prikazuje, pa ni od office naloženo nič!
Sem gledal nastavitve v ostalih brskalnikih, vendar brez uspeha :(
Se je kdo že igral s tem? Da bi v linux distribuciji imel browser z funkcionalnostjo MS IE tvorbe.
Res je, da se nisem še nič igral z wine, to bom šele ta teden pregledal, če bo čas...
Hvala vnaprej na odgovorih!
Za začetek, če je že kje kaj podobnega, bi prosil za link, sam nisem našel nič :)
Torej, v službi imamo računalnike, ki prikazujejo spletno stran, ki je na našem MS serverju.
Ta spletna stran se sama vrti in je sestavljena iz nekaj strani, ena od teh pa je slika, ki je narejena iz ppt prezentacije. ampak, samo ena slika. No, jaz bi rad, da tole deluje tudi v kakšnem drugem brskalniku, kot pa samo IE-ju. Namreč, vse ostale strani se prikažejo brez težav, kjerkoli sem probal (mozila, opera, lubuntu, puppy linux...), le tista stran, kjer je neka reklama, pa pri vseh javi obvestilo o neprikazovanju strani, pač različno od brskalnika. Na koncu tega teksta je link in če klikneš na njega, ti pa odpre to sliko, ampak potlej obstane na tej strani in se ne vrti naprej...
Sprva sem mislil, da ker je v igri ppt.htm, da mora biti na PCju, kjer si ogleduješ to stran, nameščen office, ampak imamo pc, ki je tanki odjemalec (thin client) z win7 in njega IE prav tako lepo prikazuje, pa ni od office naloženo nič!
Sem gledal nastavitve v ostalih brskalnikih, vendar brez uspeha :(
Se je kdo že igral s tem? Da bi v linux distribuciji imel browser z funkcionalnostjo MS IE tvorbe.
Res je, da se nisem še nič igral z wine, to bom šele ta teden pregledal, če bo čas...
Hvala vnaprej na odgovorih!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
konspirator ::
Vi potrebujete spodobnega web developerja, ne ms ie na linuxu.
Slika iz ppt prezentacije pretvori v jpg/png/gif in jih bo predvajal vsak browser.
Slika iz ppt prezentacije pretvori v jpg/png/gif in jih bo predvajal vsak browser.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
smacker ::
Mislim da na napačnem koncu rešuješ problem. Zakaj bi prilagajal okolje in uporabnike, če pa je problem v sliki? Naj web developer naštima sliko tako, da se bo odprla v vseh browserjih.
Jakkob ::
MS ima pripravljene VMje za te primere: https://developer.microsoft.com/en-us/m...
VirtualBox + VMimage in testiraj.
VirtualBox + VMimage in testiraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google ukinja podporo za Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 26020 (23158) | Icematxyz |
» | Nemčija: Odrecite se IE (vsaj začasno) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 14548 (10694) | bf4ed |
» | IE 8 prikaže napak tudi Microsoft.com (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 11204 (6557) | Poldi112 |
» | Evropska komisija želi Windows brez IE (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14177 (11036) | ender |
» | Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost odsvetuje uporabo MSIE (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 7150 (6896) | OmegaBlue |