» »

Izvršba preživnine

Izvršba preživnine

Temo vidijo: vsi
«
1
2

Shadowstorm ::

Star sem 23 let, zadnjih nekaj let sem bil brez statusa dijaka, neredno vpisan v zavod za zaposlovanje in zato tudi nisem dobival preživnine od očeta. Letos septembra, sem se vpisal na poklicno srednješolsko izobraževanje odraslih, kjer sem dobil status dijaka, šolanje sem zdaj tudi uspešno končal. V oktobru/novembru sem iz centra za socialno delo dobil pismo, da bi moral dobivati preživnino, zraven vloga za izvršbo. Vlogo sva z mamo izpolnila in poslala. Prejšnji mesec sem dobil vabilo na sodišče, kjer smo še enkrat vlogo pravilno izpolnili. Dan ali dva po tem so očetu zamrznili račun. Oče naj bi se pritožil na izvršbo naslednji dan. Izvršba po očetu še ni pravnomočna.

Oče in njegov odvetnik trdita, da mu ni treba plačevati preživnine, zato ker sem prekinil redno šolanje/izredni dijak....da se taki primeri določajo individualno...
Zanima me če ga je CSD obvestilo o preživnini, isto ko mene, ali se dela neumnega, tako ko zdaj govori, da ne more dvignit čisto nič, ker po zakonu ti pripada 1/3 plače, ko si v izvršbi.
Plačo ima 1200€+, partnerica s katero živi ima tudi dobro plačo, njeni hčerki obe dobivata preživnino od bivšega moža. Nazadnje je reku , da dokler, ga ne bomo odblokiral ne misli plačevati tudi bratove preživnine.


Ali mi po zakonu pripada preživnina?
Kdaj izvršba postane pravnomočna?
Je izvršba na pavzi, dokler se pritožba ne razčisti?
Če bom dobil kaj denarja za nazaj, ali je sploh varno, da ga uporabim, če bo njegova pritožba uspešna?(in se bo pritožil vsakič, ko se bo lahko, ker je isto pri drugi tožbi za hišo, druga stvar)

Hvala Lp

Alien123 ::

samo tak ti bom rekel. Odfukaj fotra pa ga pozabi.

Mr.B ::

Da , pozabi njege. Razen če že nima drugih mulcev, te bo na stara leta še kaj iskal..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Aston_11 ::

Shadowstorm je izjavil:

Oče in njegov odvetnik trdita, da mu ni treba plačevati preživnine, zato ker sem prekinil redno šolanje/izredni dijak
Blefirata. Morata tožiti na ukinitev preživnine, do tedaj velja sodba. Izvršba.

Mr.B ::

Glede na to da si ti brez njega leo shajal, bo verjetno on tebe bolj rabil. Verjetno.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

fikus_ ::

Glej, če ne rabiš nujno preživnine, ga pozabi. Pa dobro je, da imaš na papirju, da ni hotel plačati! Ko bo pa na stara leta on potreboval pomoč, pa samo pomahaš s tem papirjem in ga odsloviš!

Thuban ::

nekaj let že nisi dobival preživnine, zdaj pa si se odločil mu kar nenadoma zamrzniti račun?

svinjsko.

zakaj nisi ukrepal pred nekaj leti, ko je nehal plačevati? Preživnino ti je dolžan plačevati do največ 26 leta starosti, če se šolaš do takrat. Ti pa si svoje šolanje prekinil že davno tega.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Furbo ::

Danes folk pač zanima samo denar. "U teta na sociali je rekla, da mi lahko neki € pade." Kaj bom s tem povzročil nekomu drugemu, jih ne briga.

Ko sem jaz odpustil svojega fotra (sporazumno), so ga na zavodu hitro povprašali, če me hoče tožiti, še stroške bi mu častili.

Jebeš te kretene za zavodih za zaposlovanje in raznih socialah, ni čudno, da je trenutno taka gonja proti njim. Samo drek znajo mešati.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Thuban ::

jaz sm bil z očetom pisno dogovorjen da mi ne plačuje preživnine. Je nisem rabil, sem vedno nekje delal os rednje šole dalje. Ko sem se boril za štipendijo pa so mi rekli da naj tožim očeta za preživnino, ker NI DOLOČENO kaj naj bi on plačeval in kaj ne. overjeno iz strani notarja je bilo neuporabno očitno.

Kaj me briga če mi "zakonsko pripada". Z materjo sta se ločila, naj si ustvari novo življenje in uživa. Jaz sem preživel tako ali drugače.

pač svinje, ki so tudi OPa pripravile do jebanja fotra. Star je 23 let in rabi preživnino in zdaj jebe fotra namesto da bi ga povabil na pivo.

Shadowstorm je izjavil:

Star sem 23 let, zadnjih nekaj let sem bil brez statusa dijaka, neredno vpisan v zavod za zaposlovanje in zato tudi nisem dobival preživnine od očeta. Letos septembra, sem se vpisal na poklicno srednješolsko izobraževanje odraslih, kjer sem dobil status dijaka, šolanje sem zdaj tudi uspešno končal.


torej pri 23 letih si končal SREDNJO ŠOLO in zdaj bi rad še preživnino imel?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Mr.B ::

Mislim da ti pripada do 27 leta.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Thuban ::

če se redno šola. Če prekineš šolanje je fertik.
no, vsaj tako je bilo pred mnogimi leti. Morda je danes drugače.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

anko ::

Nisem strokovnjak, ampak ko sem še nekaj poskušal in študiral družisko pravo, je bilo tako, da so starši dolžni preživljati otroka do dopolnjenega 18-ega leta. Do 27 pa samo v kolikor se redno in v roku šola.
Glede na to, @OP sploh ni več upravičen do preživnine, saj je napisal, da je star 23 let, da je bil vmes brez statusa, da je zaključil srednjo šolo izredno po programu za odrasle in da je KONČAL šolanje.
Kar se mene tiče imata oče in njegov odvetnik prav.

CSD pa itak meša drek tam kjer ga ni treba. Poznavanje zakonodaje jim je pa španska vas...

edit: Vidim, da me je Draconis prehitel in z manj besedami napisal praktično isto :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: anko ()

jalovec09 ::

dodajam v času statusa ti pripada otroški dodatek do 26 leta, ko ne boš imel več statusa se prijavi na zavod in vloži vlogo za socialno pomoč.

111111111111 ::

Če prav razumem je foter plačeval preživnino za OP-ovega brata, sedaj pa je OP hotel za svojo prejšnjo lenobo še malo pokasirat in je zajebal še brata.

Pejt raje kaj delat in zasluži.

Thuban ::

Shadowstorm je izjavil:

Nazadnje je reku , da dokler, ga ne bomo odblokiral ne misli plačevati tudi bratove preživnine.


tehnično foter zdaj ne more plačat bratove preživnine ker mu je drugi brat zablokiral račun.

Kaj pa pričakuješ drugega od človeka, ki šele pri 23 letih zaključi srednjo šolo.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

111111111111 ::

Zgodbe zakaj je zaključil šele pri 23 letih ne poznam in ne morem sodit, ampak da greš fotra kar tožit, res pa tudi ne poznam razmer, ki so pripeljale do ločitve in kaj je foter naredil. Nekateri imajo kar konkretno zajebane starše, tako da težko sodim, ampak da brata zajebeš...

telexdell ::

Če si brez dohodkov in premoženja lahko zaprosiš za socialno pomoč. Če prejemaš preživnino nisi upravičen do (cele?) socialne pomoči. Logično, da bo CSD poskušal izterjati preživnino, da sam ne bo rabil plačevati socialne. Če bo konec leta na ta račun dobiček, si ga bodo pa zaposleni na CSD razdelili.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Invictus ::

Če se nisi šolal, fotr po 18 letu ni dolžan plačevati preživnine. Pika.

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...

http://med.over.net/forum5/viewtopic.ph...

Ti se ne šolaš redno, zato do preživnine nisi upravičen. Pika.

Daj mi telefonsko od fotra, da ga pokličem, da bo on tebe tožil.

Si navaden len mamin sinko, ki je zabušaval najboljša leta za učenje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Shadowstorm ::

Fotr je vedo vse kar se je dogajal od CSD, izvršbe do sodišča isti dan k jst in to se ze vleče več k pol leta. Da bi se pa sami zmenil pa pač ni bil pripravljen, ma skos neke izgovore.

Nwm kaj je problem, da sem šele zdej začel s šolo. Eni prej nardijo srednjo pa se pol zajebavajo k študenti, na konc jih bom še prehitu. Takrat sem rajs sou delat, k da bi neki mutil u šoli.

Če je to res da mi ne pripada preživnina nevem zakaj so mi prvo to sploh poslal iz CSD, pa še na sodišču je lepo nakazala, da ne bi smel bit nobenih problemov s tem, in je vedla da sem prekinil šolanje.

Če pa še brt nebo dubu preživnine, ga bo pa še on dol na izvršbo, kaj naj... če nas lohk on jebe s tožbami že skor 10let, zakaj zdej enkrat, da ga ne bi še mi nazaj.

Ves dnar k zaslužem, kar mi konc mesca ostane, vedno dam za položnce, hrano....S preživnino bi lahk vsaj mal zadihal, nwm zakaj nebi vzel preživnine če si jo lohk, če je moja.




Starši so dolžni preživljati otroka do dopolnjenega 26. leta če se redno šola. Redno šolanje ni vezano na to ali študirate redno ali izredno, temveč na to ali pravočasno/redno izpolnjujete študijske obveznosti. Če bi bili naprimer vpisani na fakulteto, vendar bi minilo dve leti odkar ste opravili zadnji izpit, ne bi mogli reči, da se redno šolate. Izpolnjenost tega pogoja sodišče ugotavlja v vsakem konkretnem primeru posebej.
Zoper izdan sklep o izvršbi lahko dolžnik vloži ugovor, da njegov dolg ne obstoji. V tem primeru se stranki napoti na pravdni postopek.
Podatka o trajanju postopka vam ne moremo dati, saj se zadeve različno dolgo obravnavajo, vendar zadeva žal najvrjetneje ne bo hitro rešena.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Thuban ::

ja, študijske obveznosti. Ne pa srednješolske.

ps.: pardon, ne. Citiram:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...
Eden od pogojev za pravico do preživnine po osemnajstem letu je tudi redno šolanje. V skladu s sodno prakso redno šolanje predstavlja predvsem redno izpolnjevanje šolskih in študijskih obveznosti. Namen rednega šolanja je namreč pridobitev izobrazbe ali poklica zaradi zagotovitve lastnega preživljanja. V skladu s sodno prakso se tudi maturitetni tečaj šteje za redno obliko šolanja.

Kako je s tem, da niti tega nisi uspel redno izpolnjevat pa nevem. Morda si dejansko v tej banana državi upravičen.


primer sodbe, ko šolanja za odrasle niso šteli kot rednega izobraževanja saj oseba ni redno izpolnjevala šolskih obveznosti in je zato šolanje podaljšala za 1 leto.
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Invictus ::

Shadowstorm je izjavil:


Nwm kaj je problem, da sem šele zdej začel s šolo. Eni prej nardijo srednjo pa se pol zajebavajo k študenti, na konc jih bom še prehitu. Takrat sem rajs sou delat, k da bi neki mutil u šoli.

To ni redno šolanje. Vmes si prekinil, pa še delaš.

Ampak glede na tvojo slovenščino, je tudi problem v funkcionalni pismenosti.

Sam si si kriv, kaj pa se nisi učil, ko bi se moral. Je najbrž mama preveč razvajala.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Daj no spusti človeka iz klinča, če ga ne poznaš.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

_pobesneli_ ::

V idealnem življenju bi ti oče plačeval preživnino do njegove smrti, tako kot bi bili vsi študentje do svojga 65 leta.
Ne vem zakaj je pomembno da ima oče 1200€+ ..a če bi imel 600€ ga ne bi tožil? Koliko in kaj ima partnerica od tvojega očeta tudi ni pomembno v tej zgodbi, še manj pa kaj imajo hčerke.

Dejstvo je da si ti končal šolanje in takrat si prekinil status svojega "otroštva in mladosti", če si se pa sedaj kar naenkrat odločil da se boš spet izobraževal (in še to v programu odraslih) ti ne more pripadat preživnina. po tvoji logiki bi vsak z vpisom na izobraževanje dobil pravico do preživljanja s strani staršev.

In da, na forumih se piše v knjižnem jeziku, da te sploh kdo razume.
Gregor

buttplugs ::

Thuban je izjavil:

če se redno šola. Če prekineš šolanje je fertik.
no, vsaj tako je bilo pred mnogimi leti. Morda je danes drugače.

tudi ce se solas izredno, imas pravico do nje

do 26. leta **

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: buttplugs ()

buttplugs ::

_pobesneli_ je izjavil:

V idealnem življenju bi ti oče plačeval preživnino do njegove smrti, tako kot bi bili vsi študentje do svojga 65 leta.
Ne vem zakaj je pomembno da ima oče 1200€+ ..a če bi imel 600€ ga ne bi tožil? Koliko in kaj ima partnerica od tvojega očeta tudi ni pomembno v tej zgodbi, še manj pa kaj imajo hčerke.

Dejstvo je da si ti končal šolanje in takrat si prekinil status svojega "otroštva in mladosti", če si se pa sedaj kar naenkrat odločil da se boš spet izobraževal (in še to v programu odraslih) ti ne more pripadat preživnina. po tvoji logiki bi vsak z vpisom na izobraževanje dobil pravico do preživljanja s strani staršev.

In da, na forumih se piše v knjižnem jeziku, da te sploh kdo razume.

Seveda ti pripada. Vrhovno sodisce ma lepo napisano, kaj pomeni izobrazevanje, v to spada tudi izredno izobrazevanje.

buttplugs ::

PS Res je, da so na CSD mešano opredeljeni do tega, v končni fazi pa velja to, kar meni Vrhovno sodisce.

Invictus ::

buttplugs je izjavil:

PS Res je, da so na CSD mešano opredeljeni do tega, v končni fazi pa velja to, kar meni Vrhovno sodisce.

V praksi je tako, da sodišče odloči tako kot to napiše "strokovnjak" CSD v svojem poročilu.

Vprašaj malo ločence, ki imajo problem z bivšimi babami.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

buttplugs ::

Invictus je izjavil:

buttplugs je izjavil:

PS Res je, da so na CSD mešano opredeljeni do tega, v končni fazi pa velja to, kar meni Vrhovno sodisce.

V praksi je tako, da sodišče odloči tako kot to napiše "strokovnjak" CSD v svojem poročilu.

Vprašaj malo ločence, ki imajo problem z bivšimi babami.

V praksi je tako, da meni pred leti na CSD glede preživnine niso znali povedati. Sem pa našel vse potrebne podatke na uradni strani Vrhovnega sodišča.
V praksi je tako, da meni pred meseci na okrožnem sodišču niso znali povedati, kam lahko predam svoj Zahtevek po umiku predloga za pregon. Vse potrebne informacije sem zopet našel na uradni strani Vrhovnega sodišča.
Pri nas so ti "nižje stopenjski organi" pri malce bolj kompliciranih zadevah povsem neuporabni glede predaje informacij.

Invictus je izjavil:


V praksi je tako, da sodišče odloči tako kot to napiše "strokovnjak" CSD v svojem poročilu.

V praksi bo moralo čuri muri sodišče upoštevati to, kar veleva Vrhovno sodišče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: buttplugs ()

Invictus ::

buttplugs je izjavil:


V praksi bo moralo čuri muri sodišče upoštevati to, kar veleva Vrhovno sodišče.

Samo če boš dovolj dolgo vztrajal. Kar pomeni denar in živci.

Poleg tega ima samo vrhovno sodišče dovolj spornih sodb za "kolege".

http://www.finance.si/8846319/Mit-9-Ins...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Aston_11 ::

Invictus je izjavil:

da sodišče odloči tako kot to napiše "strokovnjak" CSD v svojem poročilu.
GLEDE varstva in vzgoje in obsega stikov že, ne pa glede preživnine, ker nimajo nič zraven, v glavnem je pa njihova funkcija delanje zdrahe tistemu, za katerega se odločijo, da ga ne bodo marali.

buttplugs ::

Invictus je izjavil:

buttplugs je izjavil:


V praksi bo moralo čuri muri sodišče upoštevati to, kar veleva Vrhovno sodišče.

Samo če boš dovolj dolgo vztrajal. Kar pomeni denar in živci.

Poleg tega ima samo vrhovno sodišče dovolj spornih sodb za "kolege".

http://www.finance.si/8846319/Mit-9-Ins...

screenšat, bitte.

jalovec09 ::

Invictus je izjavil:

Shadowstorm je izjavil:


Nwm kaj je problem, da sem šele zdej začel s šolo. Eni prej nardijo srednjo pa se pol zajebavajo k študenti, na konc jih bom še prehitu. Takrat sem rajs sou delat, k da bi neki mutil u šoli.

To ni redno šolanje. Vmes si prekinil, pa še delaš.

Ampak glede na tvojo slovenščino, je tudi problem v funkcionalni pismenosti.

Sam si si kriv, kaj pa se nisi učil, ko bi se moral. Je najbrž mama preveč razvajala.


Vrjami tudi ti boš prišel v življenju v situacijo, ko se ti bo obrnilo na slabše, mogoče, pa ti bo nekdo takole zabičal nazaj. Bi te rad videl, kako se boš počutil ob takih besedah.

Invictus ::

buttplugs je izjavil:


screenšat, bitte.

Odpri account...

jalovec09 je izjavil:


Vrjami tudi ti boš prišel v življenju v situacijo, ko se ti bo obrnilo na slabše, mogoče, pa ti bo nekdo takole zabičal nazaj. Bi te rad videl, kako se boš počutil ob takih besedah.

Saj sem bil. Zato pa poznam sceno in zakonodajo.

Smrkavec je len, in bi imel še eno zastonj rento ob službi.

To da ne zna slovenščine, je pa čista resnica.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

Shadowstorm ::

Invictus je izjavil:

buttplugs je izjavil:


screenšat, bitte.

Odpri account...

jalovec09 je izjavil:


Vrjami tudi ti boš prišel v življenju v situacijo, ko se ti bo obrnilo na slabše, mogoče, pa ti bo nekdo takole zabičal nazaj. Bi te rad videl, kako se boš počutil ob takih besedah.

Saj sem bil. Zato pa poznam sceno in zakonodajo.
Smrkavec je len, in bi imel še eno zastonj rento ob službi.
To da ne zna slovenščine, je pa čista resnica.


Prvo ni ti to esej, napisan je razumljivo in jasno, če te pa motijo okrajšave in druge neknjižne besede je pa to tvoj problem. To ni neznanje ampak izbira.
Drugo, kdo nebi imel še eno "rento" zraven, posebno če ti pripada.
Vstanem pred 6.00, grem delat, vmes če je čas še na kosilo, v šolo in pridem domov ob 21.00. Vmes imam pa še toliko drugih stvari.....če je to zate lenoba...
Zakaj točno nisem hodil v šolo in kaj je bilo z očetom in drugimi stvarmi pa ne veš, zato lih ne moreš "krneki prbijat".

Izredno šolanje/izobraževanje odraslih po 18. letu je redno šolanje. (mogoče je treba dokazati, da šolske obveznosti redno opravljaš)
Ne najdem, če po 18. letu prekineš šolanje za nekaj let ali to oprosti očeta plačevanja preživnine do 26. leta, tudi če kasneje nadaljuješ šolanje?

Alien123 ::

Jaz nevem zakaj bi moral po 18 letu oče ti plačevat preživnino. Sam si napisal da delaš.

Invictus ::

Kot sem rekel, zabušaval si, zdaj bi pa rad fotra še naprej zažiral. Pa kaj če vstaneš ob 6.00 zjutraj. Bi rad medaljo?

Kar se tiče rednega šolanja, pa tole...

http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...

Seveda imaš tudi tole...

http://www.pravnitelefon.si/pravna-podr...

Ampak sam takemu lenemu sinu ne bi plačal nič, pa še razdedinil bi ga.

http://www.pravnosvetovanje.info/wp/opo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MadMicka ::

Tudi, če si prekinil šolanje za nekaj let in ga sedaj nadaljuješ, si zopet upravičen do preživnine. Tako da, prej ali slej boš že izterjal zneske od očeta.

Shadowstorm ::

Alien123 je izjavil:

Jaz nevem zakaj bi moral po 18 letu oče ti plačevat preživnino. Sam si napisal da delaš.

prek napotnice
To je CSD začel s tem, drugače mu ne bi sploh nič rekel. Če mi pripada, zakaj nebi in to je njegova očetovska dolžnost.
Jst sem svoja mlada leta "zajebal" in nisem opravljal moje dolžnosti v šoli in zato tudi nisem dobil preživnine. Moja napaka, zdaj vem bolje.
Če lahko študentje, ki so vpisani samo zaradi statusa in dela dobivajo preživnino, zakaj jaz ne bi? Edina razlika je da so oni bili prej "pridni" pa zdaj delajo pač kar delajo, redki doštudirajo.

Shadowstorm ::

Invictus je izjavil:

Kot sem rekel, zabušaval si, zdaj bi pa rad fotra še naprej zažiral. Pa kaj če vstaneš ob 6.00 zjutraj. Bi rad medaljo?
Kar se tiče rednega šolanja, pa tole...
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
Seveda imaš tudi tole...
http://www.pravnitelefon.si/pravna-podr...
Ampak sam takemu lenemu sinu ne bi plačal nič, pa še razdedinil bi ga.
http://www.pravnosvetovanje.info/wp/opo...


Kaj naj z medaljo? Nekam si jo lahko zatlačiš, če ti je toliko do medalj. A še nikoli nisi nobene osvojil, ne vem kaj ti je.
Reku si da sem len, ne vem kako je človek lahko len, če cel dan neki dela.
Za razdedinit me nima nič, zato ker nima nič, ker nikoli ni imel nič. Sam poskuša pa vseeno s svojimi tožbami, matere in drugih

Zgodovina sprememb…

kozmy ::

Shadowstorm je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kot sem rekel, zabušaval si, zdaj bi pa rad fotra še naprej zažiral. Pa kaj če vstaneš ob 6.00 zjutraj. Bi rad medaljo?
Kar se tiče rednega šolanja, pa tole...
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
Seveda imaš tudi tole...
http://www.pravnitelefon.si/pravna-podr...
Ampak sam takemu lenemu sinu ne bi plačal nič, pa še razdedinil bi ga.
http://www.pravnosvetovanje.info/wp/opo...


Kaj naj z medaljo? Nekam si jo lahko zatlačiš, če ti je toliko do medalj. A še nikoli nisi nobene osvojil, ne vem kaj ti je.
Reku si da sem len, ne vem kako je človek lahko len, če cel dan neki dela.
Za razdedinit me nima nič, zato ker nima nič, ker nikoli ni imel nič. Sam poskuša pa vseeno s svojimi tožbami, matere in drugih


Ne se obremenjevat s tem, na slo-techu se vedno najde kakšen ''popolnež'' ;((

Invictus ::

kozmy je izjavil:


Ne se obremenjevat s tem, na slo-techu se vedno najde kakšen ''popolnež'' ;((

Najde se pa še več moralnih drekačev in luzerjev...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: kozmy ()

cekr ::

Shadowstorm je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kot sem rekel, zabušaval si, zdaj bi pa rad fotra še naprej zažiral. Pa kaj če vstaneš ob 6.00 zjutraj. Bi rad medaljo?
Kar se tiče rednega šolanja, pa tole...
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
Seveda imaš tudi tole...
http://www.pravnitelefon.si/pravna-podr...
Ampak sam takemu lenemu sinu ne bi plačal nič, pa še razdedinil bi ga.
http://www.pravnosvetovanje.info/wp/opo...


Kaj naj z medaljo? Nekam si jo lahko zatlačiš, če ti je toliko do medalj. A še nikoli nisi nobene osvojil, ne vem kaj ti je.
Reku si da sem len, ne vem kako je človek lahko len, če cel dan neki dela.
Za razdedinit me nima nič, zato ker nima nič, ker nikoli ni imel nič. Sam poskuša pa vseeno s svojimi tožbami, matere in drugih




Ne vem, kaj sta/ste imeli z očetom. Pač, vaša stvar.
Če je bil res problematičen, bi ga sam črtal.
Pozabil bi na tisti denar in živel dalje.
V takšnem primeru bi meni osebno njegov denar smrdel.
Si še zelo mlad, in največjo kajlo mu lahko zabiješ, da uspeš v življenju.
Si sposoben tega?
Naredi še kakšno šolo, da sebi dokažeš, da si boljši.

Predvsem pa pomisli na brata. Nekoč ga boš lahko izgubil, ker mu mogoče greniš življenje.

Živiš/si živel pri mami, zato si pod njenim vplivom.
Za vse odgovore boš moral tudi k njej. Si prepričan, da vse veš?

Malo sem preletel vse, kar si napisal.
To da v celo zgodbo mešaš še partnerico tvojega očeta in njene otroke, je pa zelo grdo.
Predvsem te pa čisto nič ne briga, kakšne ima kdo dohodke.
Mogoče si še zelo nevoščljiv, ker se razumejo.
Pozabi.
Naredi nekaj iz sebe. Ni vse v denarju.
Predvsem pa pazi, da ne boš sam ogledalo svojih staršev. Si na dobri poti, da to postaneš.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Shadowstorm ::

cekr je izjavil:

Shadowstorm je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kot sem rekel, zabušaval si, zdaj bi pa rad fotra še naprej zažiral. Pa kaj če vstaneš ob 6.00 zjutraj. Bi rad medaljo?
Kar se tiče rednega šolanja, pa tole...
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
Seveda imaš tudi tole...
http://www.pravnitelefon.si/pravna-podr...
Ampak sam takemu lenemu sinu ne bi plačal nič, pa še razdedinil bi ga.
http://www.pravnosvetovanje.info/wp/opo...

Kaj naj z medaljo? Nekam si jo lahko zatlačiš, če ti je toliko do medalj. A še nikoli nisi nobene osvojil, ne vem kaj ti je.
Reku si da sem len, ne vem kako je človek lahko len, če cel dan neki dela.
Za razdedinit me nima nič, zato ker nima nič, ker nikoli ni imel nič. Sam poskuša pa vseeno s svojimi tožbami, matere in drugih


Ne vem, kaj sta/ste imeli z očetom. Pač, vaša stvar.
Če je bil res problematičen, bi ga sam črtal.
Pozabil bi na tisti denar in živel dalje.
V takšnem primeru bi meni osebno njegov denar smrdel.
Si še zelo mlad, in največjo kajlo mu lahko zabiješ, da uspeš v življenju.
Si sposoben tega?
Naredi še kakšno šolo, da sebi dokažeš, da si boljši.
Predvsem pa pomisli na brata. Nekoč ga boš lahko izgubil, ker mu mogoče greniš življenje.
Živiš/si živel pri mami, zato si pod njenim vplivom.
Za vse odgovore boš moral tudi k njej. Si prepričan, da vse veš?
Malo sem preletel vse, kar si napisal.
To da v celo zgodbo mešaš še partnerico tvojega očeta in njene otroke, je pa zelo grdo.
Predvsem te pa čisto nič ne briga, kakšne ima kdo dohodke.
Mogoče si še zelo nevoščljiv, ker se razumejo.
Pozabi.
Naredi nekaj iz sebe. Ni vse v denarju.
Predvsem pa pazi, da ne boš sam ogledalo svojih staršev. Si na dobri poti, da to postaneš.


Plačo in partnerico sem omenil samo zato, da se ne more izgovarjati, da si ne more privoščiti preživnine, ker lepo shajajo, za razliko od mene in moje družine. Nevoščljiv pa tudi nisem. Če pa rajši, da denar odvetniku, kot pa za šolo in zraven govori, da ne more dvigniti centa, kar ne bi smelo biti res.

kozmy ::

Invictus je izjavil:

kozmy je izjavil:


Ne se obremenjevat s tem, na slo-techu se vedno najde kakšen ''popolnež'' ;((

Najde se pa še več moralnih drekačev in luzerjev...


Ti kar dokazuj svoj status, če si bolj miren, da sem drekač, tudi prav :-)

nekikr ::

Reku si da sem len, ne vem kako je človek lahko len, če cel dan neki dela.

Zakaj potem nimaš dovolj za preživetje? A samo delaš ali tudi kaj narediš? Sicer v tej zgodbi navijam za očeta, da tako voluharsko lenobo kaj nauči, če je že prej očitno ni.

Manu ::

Oče OP-ja tudi sam nosi velik del odgovornosti za nastalo situacijo. To, da nima dobrega odnosa s svojima sinovoma iz prejšnjega zakona tudi veliko pove o njemu. To sklepam iz tega, kako OP gleda na očeta. Če bi mu bil oče bližji, bi bilo čisto drugače.

Glede na informacije, da njegov oče živi z družino, čigar dekleti dobivata preživnino njunega biološkega očeta, kaže na pozitivno finančno situacijo pri njih. V čem bi torej bil problem očetu finančno pomagat svojima biološkima sinovoma dokler se še šolata? Še posebej, če njegova sinova ne dobivata dovolj očetove pozornosti, ker živi z drugo družino.

Moraliziranje, da pa zakaj je OP prekinil šolanje itd... nima nobenega smisla. Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, ampak v tem, da se po padcu vedno pobereš.

Odnos je vedno stvar vseh vpletenih vanj in ne samo enega izmed njih. Po mojem mnenju bi oče lahko pokazal malo več zrelosti. Od najstnikov in dvajsetletnikov je njihovo lastno nezrelost vsaj lažje razumeti, saj so v obdobju ko komaj izoblikujejo svojo osebnost.

Jaz ti ne bom nič svetoval. Mislim, da si dobil dovolj različnih mnenj, da se boš odločil kakor misliš da je prav.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

shadeX ::

Oče OP-ja tudi sam nosi velik del odgovornosti za nastalo situacijo. To, da nima dobrega odnosa s svojima sinovoma iz prejšnjega zakona tudi veliko pove o njemu. To sklepam iz tega, kako OP gleda na očeta. Če bi mu bil oče bližji, bi bilo čisto drugače.


Se podpišem pod tole. Ne glede kakšen je sin danes, bi mu oče moral stat ob strani (v vseh pogledih). To da se oče obnaša popolna pizda do sina, ki mu ni naredil nič, pove veliko o staremu.

Tisti, ki obsojate OP-ja, se najprej vprašajte kaj (ni/je) oče vzgojil, potem pa naprej. Otroci so ogledalo staršev.

Invictus ::

OP je 23 let star osebek. Polnoleten. Tukaj pa jamra kot en usran, razvajen mamin sine, ki mu je mama vse prinesla k riti.

Zakaj sta se starša ločila, ne vemo. Ampak nekatere ženske po oploditvah svoje partnerje tretirajo samo še kot financ ministre. Ni čudno da se moškim včasih scufa.

OP je bil dovolj pizda, da je fotru šel blokirat račun. Brez debate z njim. Saj pove že to dovolj, da je šel z mamo na sodišče. Kaj ima mama početi skupaj s polnoletnim otrokom?!?!?!

Glede na to, da se še vedno tožarijo za bajto, je čisto možno da je OPova mama navadna zamerljiva svinja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: just_ME ()

Okapi ::

Invictus, očitno imaš neke osebnostne probleme, ampak temu so namenjene ustrezne zdravstvene službe, ni treba tukaj tega razkazovati.;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Invictus ::

Nimam jih, sam poln kurac imam pljuvanja po fotrih ločenih otrok, ki so diskriminirani v slovenski družbi.

Babe pa niso za nič krive.

@Okapi

Ti pojdi kar sam v ustrezno zdravstveno inštitucijo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240990 (21628) bambam20
»

Pravniki pomoč! Mediacija - preživnina

Oddelek: Loža
275498 (4667) Tody
»

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24741409 (35430) St235

Več podobnih tem