» »

Resnična dodana vrednost magisterija FRI / IŠRM

Resnična dodana vrednost magisterija FRI / IŠRM

technolog ::

Zdravo,

moja situacija je taka, da imam še malo manj kot en letnik do magistriranja na programu IŠRM, vendar sem iz osebnih in ostalih razlogov predčasno odšel v tujino in se tam tudi zaposlil, čeprav mi je delodajalec ponudil možnost, da me počaka, da magistriram in me šele potem zaposli. Zaenkrat se mi to zdi dobra odločitev, saj se tu dosti več naučim in imam na sploh več izzivov. Prva izkušnja magistrskega študija je bila taka, da je bila vsebina programa več ali manj ista kot na dodiplomcu (vse se je grozno ponavljalo), težavnost snovi pa je bila še celo dosti lažja, sploh predmeti na FRI. V tem času bom tako nekaj zaslužil, kar sicer ne bi (ampak z magisterijem bi imel okrog 10% višjo plačo).

Ker je tukaj na formu precej ljudi z različnimi življenjskimi zgodbami, bom povprašal za mnenje: Kakšna je vaša življenjska izkušja? Vam je žal, da ste študirali dve leti več in je ta dodana vrednost in papir prispevala več k karieri na dolgi rok? Koliko se vam zdi, da delodajalci v sloveniji in tujini upoštevajo papir in ponudjo boljša dela ter boljše plačilo?

Tudi če ma kdo kako random razmišljanje bo to lepo prispevalo k debati.

Invictus ::

Sam sem se magisteriju na EF odpovedal. ZA moj tip poklica nepotreben. Pa bi moral samo magistrsko napisati.

Ampak se mi ne dalo zajebavati z akademskim citiranjem in pisanjem obnove virov. Kak butast sistem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Splaca se pomoje, ce delas to ob delu (pa tudi, ce vzame vec casa). Tako jaz pisem doktorat (sicer trenutno bolj kot ne stoji....).

          ::

Če se zadeve itak ponavljajo in če je težavnost manjša kot na dodiplomcu, potem se potrudi in zadevo zaključi, sploh če si prigural že tako daleč, da ti manjka manj od enega letnika. Izračunaj si, koliko ti na leto ali več pomeni tistih 10% več pri plači in razmisli.
Hej, lahko ti pa jaz napišem magisterij, ti mi daš pa tistih 10% :D

technolog ::

10% višja plača je do prvega napredovanja / reevaluacije tvojega dela, potem se tako ali tako izniči. Taka je politika podjetja. Se pravi 2-3 leta.

vostok_1 ::

Če si na koncu, dokončaj. Če nisi še začel, niti ne začni. Privat podjetja se ne sekirajo kaj dosti, če si magitriral ali ne. Za javne službe pa seveda šteje.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

noraguta ::

vostok_1 je izjavil:

Če si na koncu, dokončaj. Če nisi še začel, niti ne začni. Privat podjetja se ne sekirajo kaj dosti, če si magitriral ali ne. Za javne službe pa seveda šteje.

Tu nekje. Na koncu je brezveze. Če nočeš vegetirat.
RL problemi zahtevajo povsem dovolj pozornosti. Pa prunašajo vrč kt podiplomc na fri.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

lebdim ::

Tukaj je samo vprašanje, koliko ti formalna izobrazba pomeni in, če imaš motivacijo zaključiti študij, ki si ga izbral. Moj moto je bil vedno: "Če si nekaj začel, potem tudi zaključi do konca." Meni osebno formalna izobrazba pomeni zelo veliko. Navsezadnje je vendarle na koncu diplomsko delo, magistrsko delo ali celo doktorska disertacija samo tvoja, ki ti je nihče ne more vzeti.

bajsibajsi ::

Menim, da je dobro uspesno zakljuciti magisterij, tudi ce ne dobis (takoj) 10% visje place.

Heavy ::

Z podiplomcem profitiraš samo če imaš namen en dan učiti ali pa se prijavljaš na kakšne razpise za delo iz javne uprave (kjer je večina že v naprej dogovorjenih koga bodo izbrali). Tista višja stopnja izobrazbe ti ne bo prinesla višje plače v privat sektorju, še posebej če nimaš predhodnih izkušenj. Npr: nekdo z dvemi leti(+) izkušenj na Oracle bazah/SAP/Navision si bo brez težav spogajal višjo plačo z navadno diplomo v epu ali celo brez te.

Pri tebi bi pa vsekakor končal študij, sicer je eno leto šlo stran za brez veze. Pa mogoče boš rabil ta papir en dan.
#TeamFelix


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žena pravi da VSŠ ni faks (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26961496 (52780) jype
»

Smiselnost podiplomskega študija

Oddelek: Šola
205134 (4114) bajsibajsi
»

DILEMA: Ekonomska ali FRI

Oddelek: Šola
82051 (1724) Verma
»

Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8214803 (11622) Smurf
»

Podpis peticije proti zakonu o VŠ kar od doma!

Oddelek: Šola
423065 (2393) klemen22

Več podobnih tem