» »

DILEMA: Ekonomska ali FRI

DILEMA: Ekonomska ali FRI

Verma ::

Na vas se obračam ker sem v dilemi na kateri faks se naj vpišem. Lani sem končal srednjo ekonomsko šolo v Ljubljani, na kar sem se vpisal FRI. Hodil sem dober mesec, bil sem neresen in sem namesto obiskovanja predavanj/vaj opravljal študentsko delo. Par mesecev kasneje sem kot občan začel obiskovati predavanja na B2 - smer informatika. Sedaj sem tudi uspešno končal prvi letnik na B2, vendar imam poleg obiskovanja izrednega študija veliko časa, zato me že vse leto muči dilema ali bi se ponovno vpisal na redni faks in ga tokrat tudi končal. Izmed ponujenih faksov ki jih univerza ponuja me zanimata samo ekonomski in FRI. Kot sem videl imajo tudi na ekonomskem faksu - smer informatika, vendar kolikor sem bral po forumu ni tako močno zastavljen in osredotočen kot na FRI.
Star sem 20 let. Računalništvo me zanima (arhitektura, komunikacije, itd.), prav tako pa me zanimajo tudi ekonomski predmeti (poslovanje podjetij, računovodstvo, ..). Programiranje me ni kaj preveč zanimalo in me tudi sedaj ne. Ne predstavljam si 8h na dan gledati v kodo. Zato tudi če bi prišel v višje letnike na FRI bi izbral drugo usmeritev (administrator, skrbnik in ne programer).
Zavedam se da imam kot diplomiran inžinir mnogo večje možnosti za službo, vendar je ekonomski faks, vsaj z mojega vidika dosti bolj realistični cilj. Na B2 imam za naresti še en letnik za pridobitev naziva inžinir informatike in stopnje 6/1. Nevem kako je z iskanjem službe z omenjeno izborazbo, vendar mi ni najbolj v veselje podatek, da če bi želel pridobiti 6/2 stopnjo na B2, bi moral ponovno vložiti slabik pet tisoč evrov. (Vsak letnik malo več kot dva tisoč evrov).
Torej zanima me kaj mi priporočate, kakšne imam možnosti? Kolikor vem drugega roka vpisov še nisem zamudil in so nekje sredi avgusta. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

technolog ::

FRI bi izbral drugo usmeritev (administrator, skrbnik in ne programer).


Tega že 10 let več ni. Sedaj imaš samo magistrski študij računalništva in informatike, kjer se veliko programira. Na dodiplomcu zbiraš izbirne predmete, ampak programirat boš moral v vsakem primeru.

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

Verma je izjavil:

Računalništvo me zanima (arhitektura, komunikacije, itd.).


Obrni se mal okoli. V racunalnistvu je ostalo samo se programiranje. Arhitektura, HW, omrezja.. v sloveniji so zelo redka zadeva in tam notri itak ne bos uspel pridet ker vsa dela so ze pobrali tvoji predniki desetletje nazaj + tu pa danes kdo preko vez. Pozabi na ves load of BS s katerim so ti sprali mozgane na info dnevu.

Verma je izjavil:


Ne predstavljam si 8h na dan gledati v kodo.


Drugega na voljo ni, razen ce imas veze. Sicer so neke tiny sanse za neprogramerske sluzbe, ampak za taka dela ce ze uzamejo nekoga s faksa potem uzamejo enga z narejenim magisterijem ter visokim povprecjem.

Verma je izjavil:


Zavedam se da imam kot diplomiran inžinir mnogo večje možnosti za službo

Tle pa lahko samo se obracam z ocmi. Ekonomisti obstajajo ze 700 let. Kaj to pomeni zate? Nekje en 60+ ekonomist gre v penzijo, za njim se ustvari prosto delovno mesto. Zato lahko eko faksi po sloveniji producirajo vec 1000 eko diplomiranckov letno in vseeno del njih uspe dobit job.
V racunalnistvu folka 60+ ali celo 45+ skoraj ni. Faksi vedno bolj diplomiranckov proizvajajo a dela za njih ni vec.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blinder ()

lexios ::

Pejd raj že zdj delat.

technolog ::

Če ne želiš programirat, pojd študirat kako poslovno informatiko na EF al pa se poglobi v BPM (business process management), torej razne Oracle zadeve.

Zgodovina sprememb…

Verma ::

Hvala za odgovore. Tudi sam se naajbolj nagibam k ekonomski fakulteti in program informatika. Predmetnik mi ustreza, ekonomski predmeti pa mi tudi nebi smeli delati težav. Zanime me samo nekaj. Ekonomska fakulteta izvaja program poslovna informatika tako na UNI kot na VSŠ. Zanime me kakšna je razlika? Ali imam še možnost narediti 5. predmet na drugem roku mature ali sem pač primoran izbrati VSŠ program. Hvala in LP

nomad ::

EF, definitivno. Več žensk :)
noMad

Gladi ::

nomad je izjavil:

EF, definitivno. Več žensk :)

Najbolj butast izgovor za študij. Študiraš tisto kar te zanima, če imaš pa socialne veščine nerazvite pa ti ne pomaga ne EF in ne kakšen pedagoški faks.

Verma ::

Sem se odločil za EF. So le bolj poznane vode. Zanime me samo še kaj bolj priporočate UNI ali VSŠ ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466341173 (3365) nejc_nejc
»

Višja šola za informatiko (B2)

Oddelek: Šola
3415512 (6034) Raptor F16
»

FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatika

Oddelek: Šola
3613529 (7569) barb99
»

Višja ali srednja šola za informatika

Oddelek: Šola
123964 (3819) mgermo
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7930088 (20254) drzni86

Več podobnih tem