» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
16 / 18
»»

z3ro ::

Jaz imam q1200 že kakšnih 4-5 let, do sedaj bp. Enkrat na leto ga dam na prafaktorje in temeljito očistim vsako stvar posebej. Pogrešam mogoče edino 2 ločena gorilnika. Kamen za pizzo se da dokupit, original webrov je mnda okrog 40-50€ (26cm). Posodo itak da lahko daš notri, kako se kuha/peče v njej pa še nisem probal. Dokupit se da tudi plošča namesto rešetk tako da imaš polovico rešetke, druga polovica je pa plata.

tomaz- ::

kuglvinkl je izjavil:

Ok, prav. Reducitnik za navoje smo resili. Kako se potem resi 50 bar topic?


Kaj pa rabiš to reševat? plinska jeklenka je plinska jeklenka : izvor plina. Nimajo Avstrijci neke drugačne "znanosti" - vse pustiš pri miru, poskrbiš samo za adapter, da ti naša jeklenka paše

tomaz- je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Ok, prav. Reducitnik za navoje smo resili. Kako se potem resi 50 bar topic?


Kaj pa rabiš to reševat? plinska jeklenka je plinska jeklenka : izvor plina. Nimajo Avstrijci neke drugačne "znanosti" - vse pustiš pri miru, poskrbiš samo za adapter, da ti naša jeklenka paše


Prav nič ne bo narobe

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

kuglvinkl ::

Tnx!
Your focus determines your reallity

tomaz- ::

no problem :)

tomaz- ::

Se spomnim, ko sem kupoval prvi Weber : Q3200 - vse pregledal, vse naštudiral , samo za ceno se pri nas nikakor ni dalo zmenit - drago ko pes proti tujini.

Bil pri kralju žara, me je "strašil", da ne bo pasal nastavek za plin, da imajo avstrijci "vse drugače" - na vprašanje, kaj je fora tega strašenja, saj priklopiš gor samo izvor plina, ne pa raketno znanost - nimajo oni nekih drugačnih jeklenk , samo navoj je treba prilagodit. No, vidiš, na to najprej ni imel odgovora, potem pa je le priznal, da bo to delolo OK. Konec koncev to uporabljajo kamperji iz tujine, ko kampirajo pri nas in ravno tako kupijo plinsko jeklenko.

No, na koncu sem potem pred letu kupil pri Avstrijcih . https://www.hornbach.at/

tanovega Genesis 2 pa sem dobil pri nas : zopet strašenje o drugačnih milibarih, zopet ista zgodbica: ampak tokrat so popustili pri ceni in smo prišli skup - pa seveda brez problema priznali, da je dovolj samo ta adapterček :)

globoko grlo ::

Me je kr mal strah vprasat med temi webrovimi elitnezi :) ampak kaj pa teli lidlovi 200 ojrovski plinski na 3, 4 al pa 6 gorilnikov?

Si laicno predstavljam, da je najvecja razlika v distribuciji toplote. Vec pa ne znam povedat.

Mnenja?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zvezdica27 ::

lp,

nad neko ceno se pozna kvaluteta... nisem neumen, da bom trdil, da je lidlov zanič, samo moja leclerc kopija webra na oglje je točno to: kopija. in tudi ne bom trdil, da je weber Ron Jeremy...

razumeš?

ok, dalje. rešili smo navoj. rešili regulator. nismo pa rešili plina in notranjih diz. tudi lukenj na kači ne, so iste ali ne?

na tujem forumu sem videl specifikacije iz manuala, da je interna diza na webrih za AT 0.84, za Balkan pa 1.1 mm. je to kdo prevrril, menjal? če bom našel, pošljem link.

Poleg tega je nekdo omenil drug standard plina... trenutno sem v Italiji in tu je plin UN1965, kar ni isto, kot jeveden navedel zgoraj. Je to faktor?

blaž

Zgodovina sprememb…

Tsunamii ::

z3ro je izjavil:

Jaz imam q1200 že kakšnih 4-5 let, do sedaj bp. Enkrat na leto ga dam na prafaktorje in temeljito očistim vsako stvar posebej. Pogrešam mogoče edino 2 ločena gorilnika. Kamen za pizzo se da dokupit, original webrov je mnda okrog 40-50€ (26cm). Posodo itak da lahko daš notri, kako se kuha/peče v njej pa še nisem probal. Dokupit se da tudi plošča namesto rešetk tako da imaš polovico rešetke, druga polovica je pa plata.


Od Napoleona novi zari TRAVELQ™ PRO285X imajo dvojni gorilnik. Super uporabna zadeva. Sam imam 15 let starega Webra Q2000 in bom verjetno zdaj Napoleona kupil, ker mi je slednji padel zal in se zlomil na nosilcih zara..je samo se lahko stacinoarni.

fikus_ ::

Zvezdica,
Šoba je prilagojena grelni"kači" in luknjam v njej, tako da ne rabiš nič spreminjati, če imaš 50mbar reducirni ventil.
Če pa boš AT žar kuril s SLO reduciranim 30mbar , si pa sam ugotovil, da rabiš večjo šobo. Nekateri jo sami prevrtajo na 1,1 mm.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

WizzardOfOZ ::

z3ro je izjavil:

Jaz imam q1200 že kakšnih 4-5 let, do sedaj bp. Enkrat na leto ga dam na prafaktorje in temeljito očistim vsako stvar posebej. Pogrešam mogoče edino 2 ločena gorilnika. Kamen za pizzo se da dokupit, original webrov je mnda okrog 40-50€ (26cm). Posodo itak da lahko daš notri, kako se kuha/peče v njej pa še nisem probal. Dokupit se da tudi plošča namesto rešetk tako da imaš polovico rešetke, druga polovica je pa plata.


Odlično. Pol bo to današnji nakup.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

tomaz- ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

nad neko ceno se pozna kvaluteta... nisem neumen, da bom trdil, da je lidlov zanič, samo moja leclerc kopija webra na oglje je točno to: kopija. in tudi ne bom trdil, da je weber Ron Jeremy...

razumeš?

ok, dalje. rešili smo navoj. rešili regulator. nismo pa rešili plina in notranjih diz. tudi lukenj na kači ne, so iste ali ne?

na tujem forumu sem videl specifikacije iz manuala, da je interna diza na webrih za AT 0.84, za Balkan pa 1.1 mm. je to kdo prevrril, menjal? če bom našel, pošljem link.

Poleg tega je nekdo omenil drug standard plina... trenutno sem v Italiji in tu je plin UN1965, kar ni isto, kot jeveden navedel zgoraj. Je to faktor?

blaž


glej, brez zamere, ampak spet kompliciraš: VSE ostane tako , kot je , ker je prilagojeno njihovim specifikacijam - ti daš samo adapter, da lahko priključiš gor našo jeklenko. Res ne razumem težnje po nekem spreminjanju in modificirnaju, če gor priklopiš samo izvor plina. Saj nimamo različnega plina !?

globoko grlo je izjavil:

Me je kr mal strah vprasat med temi webrovimi elitnezi :) ampak kaj pa teli lidlovi 200 ojrovski plinski na 3, 4 al pa 6 gorilnikov?

Si laicno predstavljam, da je najvecja razlika v distribuciji toplote. Vec pa ne znam povedat.

Mnenja?

Lidlovega ima moja sestra : za to ceno čisto spodobna zadeva. Ne smeš pričakovat enake kakovosti materialov, kot kak Weber, peče pa čisto OK, niti nima veliko "hladnih-vročih" con, je dokaj lepo razporejena toplota.
Vse deluje Ok, cena je pa itak juhuhu nižja.
če nimaš preeeevelikih prtičakovanj, je žar popolnoma spodoben

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Magic1 ::

Kako so pa ti žari kaj odporni na zunanje vplive? Bi pričakoval, da je od Webra skoraj v celoti iz rosfreja in ga lahko pustiš zunaj na dežju, brez da se bi mu to poznalo.
Magic

kuglvinkl ::

Email + rostfrej je. To se pokrije. Ce ne rabi na ceradi pisat Weber, to stane 25e. Funkcionira pa isto. Pa niti ni issue dez, bolj to da je cist, ko ga odpres in zalaufas takoj.
Your focus determines your reallity

tomaz- ::

Mislim, da ima moj garancijo 10 let. Moj je sicer na pokriti terasi, pozimi pa gre v garažo, ampak kolega ima Weber Spirit na dežju že ene pet let, pa je vse OK.

Tilen ::

kuglvinkl je izjavil:


O, tisti, ki imate Webre - Spirit in Genesys kupljne pri nas. Kakj piše na ventilu, da ne doktoriramo na suho. hvala!


Jaz sem 2021 kupil Weber Spirit II E-310 GBS pri nas v OBI. Weber original jeklenka je 1,5kg/h 30 mbar in takšen pretvornik za klasično jeklenko sem potem tudi kupil. Tri leta vse bp. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Zvezdica27 ::

OK, hvala vsem! Zdaj mi je vse jasno! Torej samo adapter za navoj in potem vse dela, ker je vezano na regulator - to mi ni bilo popolnoma jasno, zakaj za vraga weber komplicira s to grancijo in tistimi obvestili! Torej gorilne šobe in diza so odvisne od vhodnega tlaka, saj načeloma je to jasno, samo da smo res 100% Če pa bi dal slovenski regulator pa bi bilo treba vrtati dize.

Sicer imam podvprašanje, ki ni vezano na to: ali da 50mbar regulator v osnbovi samo večji tlak ali to pomeni tudi več plina? Najbrž ne, ker so potem dize manjše, je res? Za overkill ali overburn pa pač lahko damo gradbeni regulator za tiste 1x ko bo treba kaj res razhajcati (ampak saj za wok imam gorilnik, tko da to ne bo treba), ki je, smešno, cenejši od teh navadnih regulatorjev.

Pri Campingazu pa so iz tovarne odgovorili, da lahko mirno kupim italijanskega in bo vse delalo.

Zdaj pa samo, kdo od prodajalcev se bo bolj potrdudil! Avstrijanec ali makaronar! Weber ali Campingaz, maili so šli ven!

Aja, sicer pa tudi če bi 1x na leto se do avstrije tisti 2 bombi spravil kupit, tudi ne bi nihče umrl, itak sem pogosto v MB in tam čez Kamnico je res blizu...

Hvala vsem,

zz

twom ::

HoneySchnaps je izjavil:

Informacija od uvoznika (sicer sem to spraševal za Weber Traveler, kjer moraš v vsakem primeru dokupit set za prilop na jeklenko) - če daš slovenski regulator (30 mbar) na DE/AT žar, ti bo delal z 60% močjo, ker so gorilniki narejeni za 50mbar. Lahko pa "predelaš" priklop na avstrijski regulator - pazi da imajo enake navoje kot slovenske jekleneke. Za vsako takšno "predelavo" oz. uporabo na trgu za katerega Weber ni namenjen, ne priznajo garancije.
SLO in AT Weber Traveler se razlikujeta samo v ceni.

Obadva sta narejena da nanj priključiš camping plinsko kartušo. Oba imata isti regulator (vhod 0.3 - 7.5, izhod 0.29) in isti navoj za kartušo. Sem mojega iz AT preveril z enakim v naši trgovini.

Za priklop moraš kupiti cev z navojem kot kartuša in regulator (vhod 1.7 - 16 bar, izhod 1.5 bar) za prilagoditev na tlak jeklenk (10 bar). Originalni je drag kot žefran (65 EUR), čeprav se cevi z regulatorji dobijo za 15.

WizzardOfOZ ::

weber Q1200 stane 245EUR v Celovcu, pri nas pa od 339 do 369EUR. Priključki so enaki, kartuše so enake.
Q1200:
https://www.hornbach.at/p/weber-gasgril...

Imajo pa tudi Q1400 za 269EUR:
https://www.hornbach.at/p/elektrogrille...

Bil danes gor in kupil Q1200. Imajo jih še nekaj na zalogi po 245EUR.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

kot sem rekel, Hornbach je ponavadi najcenejši - očitno je še vedno tako :)

Tsunamii ::

Skoda ker nimajo Napoleona

z3ro ::

Tsunamii je izjavil:

z3ro je izjavil:

Jaz imam q1200 že kakšnih 4-5 let, do sedaj bp. Enkrat na leto ga dam na prafaktorje in temeljito očistim vsako stvar posebej. Pogrešam mogoče edino 2 ločena gorilnika. Kamen za pizzo se da dokupit, original webrov je mnda okrog 40-50€ (26cm). Posodo itak da lahko daš notri, kako se kuha/peče v njej pa še nisem probal. Dokupit se da tudi plošča namesto rešetk tako da imaš polovico rešetke, druga polovica je pa plata.


Od Napoleona novi zari TRAVELQ™ PRO285X imajo dvojni gorilnik. Super uporabna zadeva. Sam imam 15 let starega Webra Q2000 in bom verjetno zdaj Napoleona kupil, ker mi je slednji padel zal in se zlomil na nosilcih zara..je samo se lahko stacinoarni.

Si me narajcal z tem Napoleonom, resno razmišljam da bi ga vzel, Webra pa prodal. Moram še kak review pogledat na yt, drugače deluje super.

denabiker ::

iz kakšnega materiala so rešetke? lito železno, piše emajl, a potem še emajlirano? Potem je potrebno čuvat vroče-hladno itd., da ne popoka emajl?

z3ro ::

Na slikah mi deluje enaka rešetka kot od Webra - emajlirana. Ni treba nič posebej čuvat, pač vroče rešetke ne daš v hladno vodo, sicer pa itak ne vem zakaj bi to počel. Pa v pomivalca jih ne smeš dat - prav tako ne vem zakaj bi to počel :D

WizzardOfOZ ::

Jaz na žarih delam tako, da ko je rešetka še topla (ne vroča, da se ne opečeš), jo s papirnatimi brisačami obrišem in potem ko se ohladi samo še pod vodo sperem in posušim.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

bojsi ::

Glede rešetk, za Napolena je na uradni strani navedeno "Porcelain Coated Cast Iron Iconic WAVE™ Cooking Grids". Cene pri nas so okoli 300 EUR. Če primerjam z webrom, ima Napoleon tudi večjo kuhalno površino (54x37 vs 43x32).

WizzardOfOZ ::

To boš imel za okoli nosit ali za imeti na enem mestu stalno?
Meni je že 43x32 velik žar. Do sedaj sem imel za okoli nosit fi32 okrogel žar.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

z3ro ::

Jaz ga imam celo sezono na balkonu, mogoče dvakrat na leto ga dam dol..drugače pozimi je pa v garaži. Napoleon me mika ravno zato ker ima malo večjo površino za pečt in pa dva gorilnika.

WizzardOfOZ ::

To je potem drugo. Jaz ga nosim s sabo na kampiranja. In potem pride prevelika zadeva.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Tsunamii ::

z3ro je izjavil:

Na slikah mi deluje enaka rešetka kot od Webra - emajlirana. Ni treba nič posebej čuvat, pač vroče rešetke ne daš v hladno vodo, sicer pa itak ne vem zakaj bi to počel. Pa v pomivalca jih ne smeš dat - prav tako ne vem zakaj bi to počel :D

Tako ja..moj q2000 rešetka je kot nova po 15 letih :D Sam ce najdem dober deal grem na Napoleona takoj.. prvo sem hotel kupit Plinski žar Traveler od Webra, ker je fensi in resss lep..pa men je vsec ker ima emajl cez lito zelezo..kar pac Napoleon nima - aluminij pokrov..sam prezivim 8-) ker ima slednji 2 gorilec..plus visji pokrov in GRE v avto brez problema..kar TRAVELER ne gre..ce nimas karavana recimo.

Zvezdica27 ::

ok, jaz sem razposlal maile, da vidim, kdo hoče bolj prodati... po moje bo padel Campingaz, dvomim, da bo avstrijec fleksibilen s pošiljanjem... bomo videli...

b

Rahuk ::

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300€ cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp

kuglvinkl ::

O hudica, 5 jeklenk :)
Your focus determines your reallity

Tsunamii ::

Rahuk je izjavil:

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300€ cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp


wooW. Orenk matretiraš ta zar:D Katerega imas..?

WizzardOfOZ je izjavil:

To je potem drugo. Jaz ga nosim s sabo na kampiranja. In potem pride prevelika zadeva.


Jaz sem vseh teh 15 let na kamping..in na razne zurke nosil s sabo Webra Q2000 in men osebno ni bil prevelik. Vse sem 'stlačil' v avtu. Pred 12 leti..ko sva z zeno sla kampirat..se je folk cudil, kaj vse sem iz avta zvlekel :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tsunamii ()

WizzardOfOZ ::

Q1200 je malo večji od sedanjega (cadac safari chef 2 z 32 cm okroglo plato), tako da bo ravno dovolj za na dopust. Za 3 je dovolj, ne rabim večjega.

Sem ga pa danes že stestiral. Spekel na njem 2 velki buči. Odlično kosilo za 3 osebe.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

tomaz- ::

Rahuk je izjavil:

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300€ cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp


Če imaš Napoleona, nisi naredil nobene "napake" . Weber in Napoleon sta kar tam tam , bi rekel, da Napoleon za enako ceno ponudi kak bonbonček več.. Drugač pa te kljub visoki cifri jeklenk šišam:)

na dober mesec gre ena :) Je pa res, da je v uporabi skor vsak dan - od pečke za pulled pork do pečenk, cele kokoši, gratiniran, pečen krompir, zelenjava , hrenovke v testu , pizza , ni da ni ... V kuhinji dejansko enako kot pri tebi : samo še pecivo :)

kuglvinkl ::

Kako naredis pecen krompir?
Your focus determines your reallity

Magic1 ::

Na plati je enostavno in hitro. Naribaš krompir, ga konkretno posoliš, čez nekaj minut spusti vodo in ga konkretno ožameš. To streseš na plato in občasno pomešaš. Pečeno v 10min.
Magic

Tsunamii ::

tomaz- je izjavil:

Rahuk je izjavil:

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300€ cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp


Če imaš Napoleona, nisi naredil nobene "napake" . Weber in Napoleon sta kar tam tam , bi rekel, da Napoleon za enako ceno ponudi kak bonbonček več.. Drugač pa te kljub visoki cifri jeklenk šišam:)

na dober mesec gre ena :) Je pa res, da je v uporabi skor vsak dan - od pečke za pulled pork do pečenk, cele kokoši, gratiniran, pečen krompir, zelenjava , hrenovke v testu , pizza , ni da ni ... V kuhinji dejansko enako kot pri tebi : samo še pecivo :)

Imas kaksne trik za pice na tvojem Q3200..?Direktno ali kaj dvignes da ni direktno na plinu plosca..?

bojsi ::

Če torej primerjamo prenosni Weber Q1200 vs Napoleon TQ285, lahko povzamemo:
- napoleon ima 2 gorilnika vs 1 pri webru
- velikost kuhalne površine ima Napoleon cca. 45% večjo (54x37 vs 43x32)
- napoleon ima navadne litoželezne rešetke (porcelain coating), weber pa emajlirane litoželezne rešetke (te je verjetno lažje čistit)
- teža in velikost sta podobna (se mi zdi, da weber zavzame še več prostora zaradi oblike stojala, tako da je za prevažanje morda napoleon celo boljša izbira?)
- prednost pri Webru so lahko stranske "mizice" (odlagalna površina), če to rabiš
- cena relativno podobna (Weber 340 vs Napoleon 300), Weber v AT se dobi za 245

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojsi ()

tomaz- ::

kuglvinkl je izjavil:

Kako naredis pecen krompir?


naredim več verzij: od naribanega, zmešanega z začimbami in stisnjenega v polpete, do pečenega na plati. Tega pa najprej na pol pokuham, potem ga namažem z mastjo in začinim, ter ga pred peko mooočno pretresem v posodi, da se rahlo "zrgne" med seboj. Tako postane ful hrustljav. >Pečem ga pa na najmanjši moči na litoželezni ponvi ( original Weber GBS ) , ne na rešetki. Vmes ga enkrat obrneš. pečka mora biti nekje na 220 stopin - zaprta, seveda Vrhunsko !
Pica: obvezno na kamnu, traja, da se pečka res segreje, tam na cca 400. Potem jo nardiš, vržeš not in čez par minutk vzameš ven.

Drugače pa zdaj že nekaj časa nimam več Q3200, mi je bil malce premajhen, pa ena "slaba" lastnost - zelo je bil občutljiv na odpiranje in s tem izgubo vročine v "komori" - pokrov je le relativno lahek/tanek. Pri nas pečemo tudi pozimi :)
genesis je za te zadeve čisto druga zgodba - je pa res konkretno večji in ni za vsakega - če rabiš okretno kakovostno zadevo, potem je serija Q top zadeva. Še električni je zakon, sem ga probal.

bojsi je izjavil:

Če torej primerjamo prenosni Weber Q1200 vs Napoleon TQ285, lahko povzamemo:
- napoleon ima 2 gorilnika vs 1 pri webru
- velikost kuhalne površine ima Napoleon cca. 45% večjo (54x37 vs 43x32)
- napoleon ima navadne litoželezne rešetke (porcelain coating), weber pa emajlirane litoželezne rešetke (te je verjetno lažje čistit)
- teža in velikost sta podobna (se mi zdi, da weber zavzame še več prostora zaradi oblike stojala, tako da je za prevažanje morda napoleon celo boljša izbira?)
- prednost pri Webru so lahko stranske "mizice" (odlagalna površina), če to rabiš
- cena relativno podobna (Weber 340 vs Napoleon 300), Weber v AT se dobi za 245


tegale bi moral bolj primerjati s q3200

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Rahuk ::

tomaz- je izjavil:

Rahuk je izjavil:

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300€ cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp


Če imaš Napoleona, nisi naredil nobene "napake" . Weber in Napoleon sta kar tam tam , bi rekel, da Napoleon za enako ceno ponudi kak bonbonček več.. Drugač pa te kljub visoki cifri jeklenk šišam:)

na dober mesec gre ena :) Je pa res, da je v uporabi skor vsak dan - od pečke za pulled pork do pečenk, cele kokoši, gratiniran, pečen krompir, zelenjava , hrenovke v testu , pizza , ni da ni ... V kuhinji dejansko enako kot pri tebi : samo še pecivo :)


Me veseli da nas je vec takih :) Sam imam Phantom Rogue SE 425. Sem zelo zadovoljen z njim pa zgleda mi res supeper sploh v temi, ko se na vrtljivih gumbih zasvetijo led lucke. Od krompira sem nazadnje delal celi krompir zavit v alufoliji, drugace pa tudi sarme sem za novo leto ze delal v zaru. :)

V galvnem ni da ni. Prednost plinskega dajem predvsem na hitri in enostavni pripravi zara na delovno temperaturo. Zar je na terasi vedno pokrit in v nizkem startu. Tudi med tednom ko pridem iz sluzbe ta cas ko se preoblecem v domaca oblacila je zar ze pripravljen.

tomaz- ::

res je, jaz prav uzivam, ko zakurblam to mašino :) je naporen dan hitro pozabljen

Phantom Rogue SE 425 : dober žar :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

kuglvinkl ::

Hvala Tomaz!
Your focus determines your reallity

tomaz- ::

z veseljem :)

Tsunamii ::

Rahuk je izjavil:

tomaz- je izjavil:

Rahuk je izjavil:

Zdravo,
super zar debata, imam napoleona na leto porabm okoli 5 10 literskih jeklenk. Na njem delam vse kaj je mozno, pecico se uporabljamo skoraj samo za pecenje peciva. Sem pa takrat tudi gledal napoleona v avstriji in je bil 300EUR cenejsi. Na koncu nisem kupil gori ker sem se bal glih zaradi tega da z naso jeklenko ne bo dosegal temperature. Ne vem mogoce sem naredil napako. Sem pa potem tak dolgo gnjavil na Aliansi da so mi dali dober popust in je bil samo malo drazji kot v Avstriji. lp


Če imaš Napoleona, nisi naredil nobene "napake" . Weber in Napoleon sta kar tam tam , bi rekel, da Napoleon za enako ceno ponudi kak bonbonček več.. Drugač pa te kljub visoki cifri jeklenk šišam:)

na dober mesec gre ena :) Je pa res, da je v uporabi skor vsak dan - od pečke za pulled pork do pečenk, cele kokoši, gratiniran, pečen krompir, zelenjava , hrenovke v testu , pizza , ni da ni ... V kuhinji dejansko enako kot pri tebi : samo še pecivo :)


Me veseli da nas je vec takih :) Sam imam Phantom Rogue SE 425. Sem zelo zadovoljen z njim pa zgleda mi res supeper sploh v temi, ko se na vrtljivih gumbih zasvetijo led lucke. Od krompira sem nazadnje delal celi krompir zavit v alufoliji, drugace pa tudi sarme sem za novo leto ze delal v zaru. :)

V galvnem ni da ni. Prednost plinskega dajem predvsem na hitri in enostavni pripravi zara na delovno temperaturo. Zar je na terasi vedno pokrit in v nizkem startu. Tudi med tednom ko pridem iz sluzbe ta cas ko se preoblecem v domaca oblacila je zar ze pripravljen.


OMG ta model sem pa tudi sam gledal da bi kupil .. upam, da drugo leto kupim da nadomestim tege ovarjenega Q2000 za nekaj vecjega.mam velik balkon in bi super izpadlo..plus 5 clanska familja non-stop lacna hehe.
Kje si ga kupil..ziher cez mejo ne ? Napoleon je zakon !
Gledam pa tudi Napoleon Prestige 500 P500 ali celo raje PRO verzijo .. ce dobim kje kaksno akcijo al kar koli.. Tol kupim in mam mir za 20 let..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tsunamii ()

bojsi ::

Lahko kdo, ki ima Weber Q1200, pove dimenzije spodnjega dela stojala (noge oz. tisto kar ima stik z mizo)?

skyline ::

bojsi je izjavil:

Lahko kdo, ki ima Weber Q1200, pove dimenzije spodnjega dela stojala (noge oz. tisto kar ima stik z mizo)?


Cca 45 x 25 cm.

bojsi ::

Hvala.

rs1975 ::

Po 10-ih letih uporabe Weber kettle-a (na oglje), sem nabavil Napoleona (plinskega).
Ker je kuhinja v zaključni fazi, je bil ta vikend končno žar prvič v uporabi. Prvi vtisi so zelo dobri, žar je pripravljen na uporabo v 5-ih min.
Za začetek je bila bolj preverjena varianta (klobase, čevapi, burgerji). Vsi jedci smo bili enotni, da okusa po dimu/oglju nismo pogrešali.

Comandante ::

Vsi jedci smo bili enotni, da okusa po dimu/oglju nismo pogrešali.

Iskreno, meni meso iz oglja nima nic kaj bolj okusa "po zaru" kot meso iz plina. Je pa res da v Webru vecinoma pecem indirektno, na direktnem samo na koncu zapecem. Ni nekega dima tu, razen dim od zazgane mascobe, ki tece v ogenj - kar imas tudi pri plinu.

Ce je zazeljen vonj po dimu, se lahko v plinskega ali ogljenega vrze par sekancev, pa je.
««
16 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadragi žari?

Oddelek: Loža
274984 (2549) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
4310468 (8818) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11622468 (19530) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7448383 (30068) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222683 (20920) Alec999

Več podobnih tem