Prijavi se z GoogleID

» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10

borisk ::

prvi je že

 prototip

prototip

Accent20 ::

Pozdravljeni,

Borisk zanima me kaksna je cena za zar?

Lp

Rok

globoko grlo ::

Pa kje ogn luft dobi? Al ma kkšne luknce za dovod zraka?
E6850 @ 3.0GHz | Gigabyte P35C-DS3R @ NON-clockable #!$#%/@@
6GB RAM | HD4890 | SSD Corsair F3 120GB
24" viewsonic

IL_DIAVOLO ::

Kupujem zar, je kaj pametnega v slo?

mihec87 ::

Premalo povedal kaj hočeš..Za oglje je kak weber pomoje super(sicer že predebatiran v tej temi)

Djuro ::

A kdo ve, kako se kaj obnesejo spodnji štirje na temle linku?

LINK

Po teži sodeč je to kotlovska pločevina, k bi mogla mal dlje trajat ....

IL_DIAVOLO ::

mihec87 je izjavil:

Premalo povedal kaj hočeš..Za oglje je kak weber pomoje super(sicer že predebatiran v tej temi)


Ja zar na drva/oglje. Ne vem, kaj je tukaj za dodat :)

Mislim, da bom vzel webra aka kralja med zari.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

borisk je izjavil:

prvi je že

 prototip

prototip


S ceno na dan :)
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

Unknown_001 ::

borisk je izjavil:

prvi je že

 prototip

prototip



To si uporabil navadno pločevino - konstrukcijsko jeklo ?

Kako bo pa to kaj korozijsko odporno? Vroči pogoji so idealni za zgodnjo oksidacijo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

borisk ::

kar se materiala tiče je tako kot vzornik oziroma "original". Kuhalna plošča je kotlovska pločevina, se pravi navadna pločevina, konus in podstavek pa je korten, ampak še ni oksidiran. Tesni kos smo naredili za 600€+ddv, drugi pa kos je na domačem dvoriču. kar se tiče oksidacije, zgornja plošča mora biti tako ali tako mastna :) spodnji del pa bo tako ali tako oksidiral.

Pri tem smo po testu ugotovili, da je potrebno kuhalno plošč kar precej ukrivit navznoter, ker jo ogenj greje samo po notranjem delu "krofa" in večino iz spodnje strani. Meni se sicer bolj dopade 8 kotna verzija, ki je tudi iz stališča izdelave enostavnejša.

          ::

Se opravičujem, ampak a ni lastna cena 600+ddv malo pretirana?

#000000 ::

Hm kako boš peku tle cel kup čevapov, ki jih je treba stalno obračati, placa ni nobenga, roba ni nobenga, to boš mel več v luknji in na tleh kot za jest, če pa je misljeno da vsak stopi poleg in malo popeče svoj košček meska je pa itak neumnost tolk plačat da se boš malo afnal, na poti domov pa na horsburger drgač spat ne boš mogu :)

tole je okay, nč pokrivanja, če hočeš pokrovko si jo pač narediš al pa daš narest extra, itak szdej vsi neki pametujejo kako treba pečt po ne vem kolk časa, ja sej ni zime, ampak ne morš prpelat goste in rečt ejga šele čez urco bo gotovo, ortoc se bojo napil in najedl sladkarij, starci bodo popil vsak par pirov in bo vse pijano preden si ti sploh speku :)

K0l1br1 ::

Tole bi pa imel....

Okapi ::

Tistole okroglo zadevo bi se dalo konkretno izboljšati. Po obodu plošče bi naredil en rob, da stvari ne bi padale v luknjo, pa nekaj luknjic, da bi maščoba odtekala. Potem bi pa naredil še eno okroglo rešetko, ki bi jo lahko dal na sredo, da bi še tam lahko pekel. Pa en primeren ročaj, da jo lahko na hitro daš dol, če je treba na ogenj naložit.

borisk ::

          je izjavil:

Se opravičujem, ampak a ni lastna cena 600+ddv malo pretirana?


za mene ni :) Če pride nekdo s skico v rokah, v moje podjetje, in mu js povem da je tole možno narediti v takšnem roku in za takšen termin, in je model ves srečen, ker je dobil en vzorec za tretjino cene kot naprimer ofyr. V tej ceni ni samo stroški in marža, ampak tudi "motenje proizvodnje" ker tole ni naša primarna proizvodnja, niti ne bo nihče bogat zaradi tega, poleg tega je še potrebno poračunat nekaj stroškov za dostavo materiala, poleg tega je kar nekaj odpada.

če sva zadovoljna oba, je problem rešen, mnenja tretjih oseb nimajo veze, sploh če niso investirali niti čevapa.

          ::

Aha, torej proizvajaš to za nekoga drugega. Potem je cena OK. Praviš pa, da podobni stanejo 3x toliko? :O

shotalick ::

Okapi je izjavil:

Tistole okroglo zadevo bi se dalo konkretno izboljšati. Po obodu plošče bi naredil en rob, da stvari ne bi padale v luknjo, pa nekaj luknjic, da bi maščoba odtekala. Potem bi pa naredil še eno okroglo rešetko, ki bi jo lahko dal na sredo, da bi še tam lahko pekel. Pa en primeren ročaj, da jo lahko na hitro daš dol, če je treba na ogenj naložit.


Podobno razmišljava. En robček, da mirno obračaš hrano in navrtaš lepo še luknjice za odtok maščobe. Na rešetko nisem pomislil, ampak "može i to" :).

Mi je pa zanimiv tudi tale, ki ga je #000000 prilepil.

Unknown_001 ::

Okapi je izjavil:

Tistole okroglo zadevo bi se dalo konkretno izboljšati. Po obodu plošče bi naredil en rob, da stvari ne bi padale v luknjo, pa nekaj luknjic, da bi maščoba odtekala. Potem bi pa naredil še eno okroglo rešetko, ki bi jo lahko dal na sredo, da bi še tam lahko pekel. Pa en primeren ročaj, da jo lahko na hitro daš dol, če je treba na ogenj naložit.

Jaz bi žleb naredil. Pa mimgrede se mi zdi da bi se to dalo narest ceneje. Material ne bi smel bit tako drag. Dalo bi se pa tudi ulitek narest. Ostalo se pa povaru skupaj.

Verjetno je glavnina stroškov všteto delo in čas.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Besna Glista ::

Raptor preberi si še enkrat, kaj je borisk napisal. Če je naročnik zadovoljen s ceno, zakaj bi šel pod to? Ko bo hotel dati to na trg, se bo pa moral prilagoditi trgu, drugače bo lahko imel samo doma na dvorišču kot stojalo za rože. (Seveda govorim v primeru, če bo trg povedal, da je cena previsoka)

Unknown_001 ::

Besna Glista je izjavil:

Raptor preberi si še enkrat, kaj je borisk napisal. Če je naročnik zadovoljen s ceno, zakaj bi šel pod to? Ko bo hotel dati to na trg, se bo pa moral prilagoditi trgu, drugače bo lahko imel samo doma na dvorišču kot stojalo za rože. (Seveda govorim v primeru, če bo trg povedal, da je cena previsoka)


Kdo pa pravi da bi končno ceno znižal? Jaz gledam možnosti da znižam strošek proizvodnje. Mehr gelt za v vajžar >:D
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

shuttle ::

končna cena bo verjetno vsaj x2 ;)

kakšna je pa teža končnega izdelka?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shuttle ()

#000000 ::

Mi je pa zanimiv tudi tale, ki ga je #000000 prilepil.



To je v bistvu klasika, pečeš lahko vse živo, ima debelo rešetko, rostfrei materijal, in je ogromen mislm da je mera 1000x600 mm

To nafutraš kr nekaj folka :)

Unknown_001 ::

#000000 je izjavil:

Mi je pa zanimiv tudi tale, ki ga je #000000 prilepil.



To je v bistvu klasika, pečeš lahko vse živo, ima debelo rešetko, rostfrei materijal, in je ogromen mislm da je mera 1000x600 mm

To nafutraš kr nekaj folka :)


Sam mora bit pa težak ko svina. Noge ma fiksno zavarjene ali se jih da zložit? Jaz bom poleti tudi delal svoj žar, le da bo to kompaktna prenosna zadevica ki jo mimgrede potegneš iz prtljažnika.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

#000000 ::

Nogce grejo stran ja, jest sem samo prilepu slico kaj je klasika, smpak te ki jih delajo ni zime naredijo pač kar si zaželiš.

http://www.mali-sp.si/posebna-ponudba/z...

#000000 ::

Unknown_001 je izjavil:

#000000 je izjavil:

Mi je pa zanimiv tudi tale, ki ga je #000000 prilepil.



To je v bistvu klasika, pečeš lahko vse živo, ima debelo rešetko, rostfrei materijal, in je ogromen mislm da je mera 1000x600 mm

To nafutraš kr nekaj folka :)


Sam mora bit pa težak ko svina. Noge ma fiksno zavarjene ali se jih da zložit? Jaz bom poleti tudi delal svoj žar, le da bo to kompaktna prenosna zadevica ki jo mimgrede potegneš iz prtljažnika.


Ja če bo rosfrej bo težek, pa še ta more bit konkretne debeline ker drugač se vse zvija in ko ga parkat pregreješ je vse razjahan.

Map ::

Tut sami smo izdelali novo klasiko za začetek sezone. Je pa iz kotlovske pločevine, in sicer sta razloga dva - prvi je ta, da nam je enega že zvilo ko pras*, drugi pa cena, saj je rostfrei štirikrat do petkrat dražji od kotlovske pločevine. Mreža pa je inox, čakamo le še ročaje.


Unknown_001 ::

#000000 je izjavil:



Ja če bo rosfrej bo težek, pa še ta more bit konkretne debeline ker drugač se vse zvija in ko ga parkat pregreješ je vse razjahan.


Sem hobi švajser, tak da nč bat, bom že tako naredil, da bo štimalo ;)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

#000000 ::

Ja to da se zvija ko variš itak lahko popedenaš, cvinge pa gasa, mislm na zvijanje ko zadevo naložiš z ogljem, pač tam je kr nekaj kw moči skoncentrirane na enem mestu in če ni pravi materjal ga bo sčasoma potegnil, in pol po parih piknikih ugotoviš da nekak rešetka ne sede, se predal ne odpre ali loputka ne šiva več ipd. zato inox , ni pa pocen. ampak za tak žar nekje 300 eur top več jest nebi dal.

mihec87 ::

Tale ofyr žar sam bolj vidim da pripraviš meso itd.. pa si ljudje sami pečejo..Recimo okrogla miza v sredino vtakneš ta žar ljudje se mal razmečejo okol te mize in čebljajo pa pečejo...Če en peče more okol žara hodit kolikor sem gledal na yt(no vsaj ta na yt je kr velik bil)

Unknown_001 ::

#000000 je izjavil:

Ja to da se zvija ko variš itak lahko popedenaš, cvinge pa gasa, mislm na zvijanje ko zadevo naložiš z ogljem, pač tam je kr nekaj kw moči skoncentrirane na enem mestu in če ni pravi materjal ga bo sčasoma potegnil, in pol po parih piknikih ugotoviš da nekak rešetka ne sede, se predal ne odpre ali loputka ne šiva več ipd. zato inox , ni pa pocen. ampak za tak žar nekje 300 eur top več jest nebi dal.



Nenene saj sem te razumel. Iz izkušenj bom že vedel kako narest da ne bo temperaturno raztezanje z*ebalo vsega skupaj. Zgodba je pri varjenu zelo podobna.

Drgač bo to manjša zadeva. Tako nekje 600x400 :)

mihec87 je izjavil:

Tale ofyr žar sam bolj vidim da pripraviš meso itd.. pa si ljudje sami pečejo..Recimo okrogla miza v sredino vtakneš ta žar ljudje se mal razmečejo okol te mize in čebljajo pa pečejo...Če en peče more okol žara hodit kolikor sem gledal na yt(no vsaj ta na yt je kr velik bil)


Najbolj narest roštilj mizo. Torej sredina roštilj okol pa šank :)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Unknown_001 je izjavil:



Najbolj narest roštilj mizo. Torej sredina roštilj okol pa šank :)


Jaja(zadnje čase pišem cele eseje pol pa edn v kratkem stavku pove vse) ta okrogel je idealn...Sam ponavad je ljudem roštilj super sam ko jejo, za pripravit/peč pa ne lih..

#000000 ::

evo en dokaj poceni, če je cena 120 za ta model r inox rešetko, majka zložljiv in dokaj kompakten za v avto ali kamper, prikolo. Če bi kupoval bi kr nekaj tzga. edit: aja vidm da je z inox rešetko 150, kar še ni tolk hudo drago.

http://www.bolha.com/dom/oprema-za-vrt/...

Je pa res ko grem jest na piknike je tam minimum 30 ali celo 50 folka, od tega vsaj tretjina mularije in mladincev, ki že nekaj znajo tud pojest, tam rabiš konkretno zadevo oz celo dva, enga top in enga da mal počas za mulce šibaš kako perutko, puranja ali piščančja nabodalca tko mal za prpikat dok ne pride glavnina, čevapi, vratovina, kotletki ipd, ker drugač boš smodil do jebene gluhe teme in vse bo med tem časom že zaspano ali pa pijano :) teb pa ostal per kil pečenja in še pol vse robe ki si jo mel namen spečt kar glih ni okay, edino če je večdnevni event :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

shuttle ::

Danes opazil OFYR tip žara pred kovinar nm

cena 699€

BlackLight ::

Kupujem žar in se odločam med dvema pa me zanimajo vaša mnenja če je dovolj razlogov za razliko v ceni oziroma za nakup?

Gledam pa sledeča dva.
https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w...
in pa
https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w...

Machete ::

Prvi je pomoje čisto dovolj dovolj. Brezveze 120EUR več dat za skoraj enako zadevo.
Drugače pa ne vem zakaj je tako drag. Jaz sem 50 CM webra, enakega dizajna in izgleda dobil za ca 70EUR. (Obi na Rudniku, če me spomin ne vara, res pa da je bil v neki akciji).
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

BlackLight ::

Sicer cene z nemške strani so manj je nekje cca 50 eur razlike med tema dvema.

Aquinas ::

Ima kdo izkušnje s http://www.kamadobono.si? Keramika naj bi bila bolj debela kot pri bauhaus, lesnina izvedbah, celo 2,5-3 cm, kar je po mojem ključno.

          ::

Aquinas je izjavil:

Ima kdo izkušnje s http://www.kamadobono.si? Keramika naj bi bila bolj debela kot pri bauhaus, lesnina izvedbah, celo 2,5-3 cm, kar je po mojem ključno.


Cena je OK, tudi teža največjega modela (>100kg) nakazuje, da gre za masivno zadevo. Žal na njihovi strani povejo oz. pokažejo bore malo o notranjosti žara in pripadajoči dodatni opremi. Pri takem žaru namreč potrebuješ še šamotne ščitnike za indirektno kuhanje, prav pride tudi po polovici deljiva rešetka, da imaš možnost hkratnega direktnega in indirektnega kuhanja. Pozanimaj se še o garanciji, saj keramika zaradi visokih temperatur lahko tudi poči. Konkurenca, ki je sicer >2x dražja, ponuja doživljenjsko garancijo.

Furb ::

Bliza se zar sezona. Iscem zar za teraso. Torej zascitene stranice, cimbolj odporen na veter. Tudi ni potrebe, da je velik. Peklo se bo ponavadi za 4-6 oseb. So plinski dovolj zaprti, da nebi ugasalo ognja ali mi preostane le elektricni zar?
Kaksen predlog? Glede okvirne cene se ni doreceno.

kuglvinkl ::

Saj lahko sam zagradiš iz rostfreja?
Your focus determines your reallity

maco-maco ::

Gledam tisti prototip zgoraj. Ima kdo mogoče izkušnje s temi vrtnimi ognji?


Pa da dodaš še za peko


ali zidan



Ali bi bilo bolje imeti zidanega za ''kres'' in enga Weberja?
Kaj?

radmannsdorf ::

borisk je izjavil:

prvi je že

 prototip

prototip


A je to, tole?
https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/...
(kopirajt Zoran Za-Kranj Stevanović Fb stran)

Aquafriend ::

Unknown_001 je izjavil:

borisk je izjavil:

prvi je že

 prototip

prototip



To si uporabil navadno pločevino - konstrukcijsko jeklo ?

Kako bo pa to kaj korozijsko odporno? Vroči pogoji so idealni za zgodnjo oksidacijo.


mogoce res kaksna izboljsava ampak mislm, da vseen mal pretiravate da bi cevapcici kar naprej padal v to luknjo. Pomojem ko das meso gor na ta ogret obroc, se meso hitro prilepi gor.

morosito ::



Ce zivis v bloku je ta zadeva najboljsa resitev

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: morosito ()

Map ::

Se kdo namesto klasičnih čevapov loteva še kake bolj specialne peke, recimo steak ali rebrce? In na kak način?

harvey ::

Map je izjavil:

Se kdo namesto klasičnih čevapov loteva še kake bolj specialne peke, recimo steak ali rebrce? In na kak način?

Steak ne vem kaj bi pametoval - sol, poper in potem odvisno od debeline pečeš do želene središče temperature glede na tvoje preference. Rebrca so pa itak najboljša "smoukana".

Če imaš pokriti žar se lahko lotiš za spremembo recimo Beer Can Chicken, da ne bodo peli samo čevapi in pleske. Pa kakšne perutničke na drugačen način, ki so v eni temi na temo peke že opisane. Možnosti in idej je nesluteno. Ko bo vrhunec poletja in sveže breskve lahko še popečeš breskve na žaru, jim dodaš med in serviraš poleg vaniljev sladoled in to je to. Preprosto le nekoliko pobrskati je treba za kakšno idejo.
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

Map ::

Saj s čevapi in kotleti ni nič narobe, ampak paše včasih kakšna sprememba, zato sprašujem za ideje.

Sem se pa lani lotil rebrc po receptu WWGY - tri ure indirektne peke z nekaj malega dimljenja. Izpadle so odlično, upam, da spet kmalu ponovim. Imam pa žar domače izdelave in je pokrov žal prenizek, da bi lahko spekel celega piščanca. In pa posledično me skrbi temperatura, ker so pri kvalitetnih žarih zračniki sigurno bolje izvedeni in lahko bolje kontroliraš temperaturo.

Se pa tele breske ne slišijo slabo. Bomo poizkusli. :)

echo ::

Ja, pa lubenica se lepo speče, hruške isto, banane pa sploh (v ovoju ali prerezane po dolgem). Lahko tudi citruse popeces in naredis ubitačno limonado ali gintonic... :)

fikus_ ::

". . . pa lubenica se lepo speče . . . "

Ki vsebuje čez 90% vode!!!???? Bi pa res rad videl pečeno lubenico!

perci ::

Jst paradajze lepo specem. Lubenice pa se nism probal.
strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168681 (5743) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7433172 (14857) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212251 (10488) Alec999
»

kakšen roštilj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6216604 (10077) tabornik12
»

Električni žar

Oddelek: Loža
3110959 (10482) roko11111

Več podobnih tem