» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
8 / 14
»»

mared ::

Map je izjavil:

Se kdo namesto klasičnih čevapov loteva še kake bolj specialne peke, recimo steak ali rebrce? In na kak način?


ja. rebra, 4 ure indirektne peke
 rebra

rebra

echo ::

https://www.thekitchn.com/how-to-grill-...

Ni problema, 1cm debele rezine, minuta na vsaki strani.

fikus_ ::

Zanimivo. Še sreča, da nisem včeraj umrl. :D

harvey ::

echo je izjavil:

https://www.thekitchn.com/how-to-grill-...

Ni problema, 1cm debele rezine, minuta na vsaki strani.

Je pa krasna kombinacija lubenica v solati s feto, rdečo čebulo,črnimi olivami, oljčno olje in limona.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

krneki0001 ::

Na žaru popečen špeh s poprom, popečena rdeča čebula, oboje posuto čez zeleno solato, pa čez polito oljčno olje in limona. To meni zmaga.

Map ::

Ima kdo Webra ali pa keramični žar?

hendriks ::

Imam Kingston 57fi, kupljen v Bauhausu. Meso pečeno na njem v ničemer ne zaostaja za Webrom. Res je primerljiv Weber kvalitetnejše narejen, vendar to ne upraviči razlike v ceni, ki je za moj okus pretirana.

          ::

Map je izjavil:

Ima kdo Webra ali pa keramični žar?


Kaj te zanima glede keramičnega?

Neon87 ::

Jaz imam električnega Webra, res je fajn. Ni praktično nobene razlike glede na druge vrste žarov, morda je malo manj podimljena hrana kot iz oglja.
Da pa veliko vročino in dejansko vsake toliko, ko kane maščoba na gorilec sproži plamen - se "užge".

Enostavno je takoj pripravljen, hitro se da zadevo pogret,..

https://www.kraljzara.si/elektricni-zar...

tomaz- ::

Imam Webra Q3200 black edition. Super zadeva. Nabavil v Celovcu, precej ceneje kot pri nas...

Imam ga 1 mesec, zadevca super peče, dosedaj spekel haburgerje, par stejkov, perutničke, seveda čevape in nekaj klobas, sprobal sem konkreten kos pečenke na indirektno - zelo zelo OK. Ko ga zapreš , se prav fino kadi izpod pokrova :)

Se pa zadeva "na ful" segreje ko v peklu - po dobrih 10 minutah je z lahkoto čez 300 stopinj - špica za stejke . Glede na to, da je pri meni žar vsaj 3 popoldneve v tednu "zakurjen", mi plin super sede glede časa priprave in čiščenja.. Kadi se pa kar konkretno izpod pokrova, tako da sam ne opazim nekih blaznih razlik v okusu med tem modelom in ogljem. Je pa vse pečeno res izjemno hitro zaradi pokrova. edino tamali mi zdaj pravijo, da zanimiv pa ni tko, kot prejšnji, ker daš na rešetke meso in namesto, da bi gledali kako lepo cvrči, ga zdaj pokrijemo in gledamo v zrak zraven, hehehe

Sem imel prej plinski Campingaz Adelaide, pa tudi ni bil slab - sploh za svojo ceno!

Map ::

Moj prvi poskus indirektne peke so bile rebrce in bile so odlične. Minuli vikend sem indirektno poizkusil sprečt še perutničke in so bile prav tako odlične, pekle so se cca uro, sočne, nič zažgane kože, edino s kako dobro pikantno omako bi jih še moral premazat.

No, nekako razmišljam, da bi namesto tega mojega zimproviziranega žara nabavil nekaj boljšega. Sicer najprej je bil Weber v igri, ker dva jurja pač ne dam za Kamado Joea. Nato pa sem v merkurju videl keramični žar za 600EUR, kar se mi je zdela kar dobra cena, sploh napram Joeu. Iščem pa žar na oglje, prvič že zaradi občutka, drugič zato, ker ne pečem tolikokrat, da bi za kurjavo porabil preveč časa, tretjič pa zato, ker je doma tudi še kak tigan in plin, če bi se mudilo.

Vem, da je keramični(ali Weber ali karkoli podobnega) vrhunski za rebrce in podobne večje kose, me pa zanima, kako se pečejo čevapi in podobno, ker so verjetno bolj kuhani kot pečeni, če jih zapreš? In pa koliko časa traja, preden se vse zagreje, in kaj, če preveč zakuriš in se vse skupaj preveč segreje? Zanima me nekako primerjava med enim in drugim, kdor pač ima izkušnje, od tega kaj lahko spečeš pa do tega, kako peka poteka.

          ::

@Map: pri nakupu keramičnega žara naj te ne premami cena, ker to ni edini kriterij. Tisti iz Merkurja je resda cenejši od Kamado Joe-ja, vendar preveri, kako je z garancijo. Notranji keramični deli so zelo izpostavljeni različnim temperaturam in zato s časom tudi pokajo. Kamado Joe ima zato doživljensko garancijo. Potem preveri, kam vse lahko postavljaš rešetke. Sam sem gledal enega Kingstona, ki je omogočal postavitev rešetke samo na najvišjo pozicijo. Kamado Joe ima vse notranje elemente (rešetke, deflektorje) deljive in omogoča več različnih konfiguracij. Stejke in burgerje tako najprej zapečeš na rešetki tik na ogljem, nato jih postaviš na zgornjo rešetko nad deflektor, da se še indirektno skuhajo v notranjosti do željene stopnje. Pri cenejših žarih je potrebno na par let menjavati tesnilne elemente. Sicer strošek ni velik, ampak moraš celoten žar podreti, postrgati stara tesnila stran in nalepiti nova.

harvey ::

Minuli vikend sem indirektno poizkusil spečt še perutničke in so bile prav tako odlične, pekle so se cca uro, sočne, nič zažgane kože, edino s kako dobro pikantno omako bi jih še moral premazat.

Skoraj boljša varianta je, da jih daš čez noč v marinado, ki je lahko čisto enostavna (sol, poper, malo oljčnega olja, kaka limona, narezan česen (ki ga potem, ko daš na žar odstraniš), rožmarin, feferon ipd.) ali pa bolj "kompleksna" (sojina omaka, worchester, česen, ingver, koriander, ketchup, čili, rdeča paprika, malo sezamovega olja - pač po svojem okusu, bolj pikantno, manj pikantno, sladkasto, azijsko, mediteransko...).

Res je, perutniče indirektno se ne morejo primerjati s klasično peko, ker tu kar padejo od kosti, koža hrustjava in nič prežgana. Lahko jih pečeš tudi dlje, ker jih ne boš presušil (tam 150 °C. Opcija pa je tudi, da jih po eni uri prepenzlaš s svojo omako /če se ti ne da pripravljati svoje omake, imaš na voljo že pripravljene BBQ omake/ in potem še ene pol ure, da se vse lepo prepoji.

me pa zanima, kako se pečejo čevapi in podobno, ker so verjetno bolj kuhani kot pečeni, če jih zapreš?

Pač ne zapreš in uporabiš klasično tehniko peke kot na običajnih grillih, ali pa loputi zgoraj in spodaj odpreš na polno in je čisto ista scena kot balkanski žar.

In pa koliko časa traja, preden se vse zagreje, in kaj, če preveč zakuriš in se vse skupaj preveč segreje?

Nič kaj pretirano dlje kot pri ostalih žarih na oglje. Lahko bi se zgodilo, da bi tudi počil (predvsem notranji del - vložek), a ni bojazni, da bi ga prekuril, če kuriš po pameti in imaš nek osnovni občutek za doziranje - zapreš dotok zraka spodaj in zgoraj in ga ukrotiš (zamoriš). So pa ti keramični žarih ekonomični glede porabe oglja. Razlike med prvo ligo BGE, Kamado Joe in temi "noname" (kamadobono, kingston, etc) so bolj v detajlih izdelave (bolj dodelano - rešetke (več nastavitev), panti, tesnila) in dodatni opremi. Za tvoj namen, občasne peke, bo več kot odličen. So pa tudi kdaj v teh centrih predstavitve v živo teh žarov in si takrat ogledaš in action.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

borisk ::

sem zadnjič gledal kingstone keramičnega, pa je zgledalo tako kot je treba (kar od žara za 600 ali 800€ tudi pričakuješ). BGE verjetno ni 2x boljši kot je 2x dražji.

          ::

Čevape jaz pečem enako kot stejke: zapečeš na direktnem ognju, nato dokončaš na indirektnem.

b3D_950 ::

na koliko stopinj pečete čevape?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Okapi ::

25 v senci8-)

Map ::

Hvala za opozorilo. Sicer Joe res odstopa kar se tiče garancije, ostali cenejši pa so tam tam nekje. Recimo gledal sem še Kamado Bono in ima dve leti garancije na keramične dele in eno leto na tesnilo, tisti iz merkurja pa pet let na keramične dele in enako eno leto na tesnilo. Glede postavitve rešetk ne vem kako je s tistim iz merkurja, ker tako podrobno ga nisem gledal, ampak ima pa tale Bono ogromno dodatne opreme za dokupit.

Sem pa kar se tiče omak in marinad še čisto svež, tako, da bo potrebnega še veliko eksperimentiranja. Bi mi lahko kdo priporočil kakšno dobro omako/marinado za rebre in perutničke? Sicer bi raje kaj pikantnega, ampak trenutno okus in stil nista važna, važno je, da dobim kak predlog in se nato odločim za nekaj, kar se mi bo zdelo vredno poskusit.

b3D_950 ::

Okapi je izjavil:

25 v senci8-)


Johnny Bravo Meets Scooby Doo.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

          ::

Map je izjavil:


Sem pa kar se tiče omak in marinad še čisto svež, tako, da bo potrebnega še veliko eksperimentiranja. Bi mi lahko kdo priporočil kakšno dobro omako/marinado za rebre in perutničke? Sicer bi raje kaj pikantnega, ampak trenutno okus in stil nista važna, važno je, da dobim kak predlog in se nato odločim za nekaj, kar se mi bo zdelo vredno poskusit.


Sicer odvisno od vrste in kakovosti mesa, ampak sam običajno omak in rub-ov ne uporabljam. Če pa jih že, si jo naredim po svojem okusu. Najdi par receptov po internetu, da ti dajo smernice, nato razvij svojo, po svojem okusu.

kuglvinkl ::

Pa jih deli z nami.
Your focus determines your reallity

          ::

Saj receptov ne znam na pamet, običajno najprej na olju prepražim malo čebule, nato dodam začimbe (sol, poper, paprika in čili v prahu, melaso, sladkor, worcester, ...) ter zalijem s kakšno tekočino (vino, konjak, jabolčni sok, ...). Pač delaš kar ti je všeč.
Za rub, ki ga dajem na sv. rebra pa zamešam kar precej rjavega sladkorja ter ostale začimbe v prahu (čili, paprika, poper, čebula, česen, groba sol). To suho mešanico dan prej vtrem v meso. Tukaj spet uporabljaš začimbe, ki so ti všeč.

IL_DIAVOLO ::

V tusu imajo zdaj v akciji zares prakticen zar, ki poseka 2x drazjega weberja.

Zgodovina sprememb…

Besna Glista ::

il diavolo več podatkov o tem žaru? in cena.

IL_DIAVOLO ::

https://www.tus.si/catalogue/tus-trgovi...

Jaz ga bom vzel, ga ze dolgo kupujem.

Blumper ::

Po sliki sodeč imam jaz istega kot ta iz tuša. Kupil tri leta nazaj v obiju

krneki0001 ::

Rad bi si naredil novo letno kuhinjo. Žar, krušna peč, umivalnik,... Vodo in elektriko imam že spravljeno do mesta, kjer bom imel kuhinjo, odtok bom speljal po potrebi. Prostora je nekje 3m dolžine in 1.5m širine, mislim delat v "U" obliki.
Ima kdo kakšno dobro idejo poslikano za kaj takega?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

perci ::

Letna kuhinja v gugl ti bo dalo murje idej.

balluf ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

V tusu imajo zdaj v akciji zares prakticen zar, ki poseka 2x drazjega weberja.

:)):)):)):))

m0LN4r ::

Ce bi ocenili glede okusa, zar na oglje in zar na plin od 1 do 10, kako bi ocenili?
Berem na internetu, pa eni pravijo, da ni razlike, drugi spet da je oglje boljse, tretji pa da je plin to to, ker ni dima in je bolj enakomerno speceno vse.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

MisterM ::

Na plin je večidel enak učinek kot če bi pekel na plinskem šporhetu. Sam sem imel včasih električnega, sedaj pa na oglje in zame osebno kakšne večje razlike ni. Če je dobro meso in je dobro spečeno, bo v vsakem primeru kul. Mi je pa v veliko večji užitek upravljati žar z ogljem.

m0LN4r ::

Plin z plosco ali resetko?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

MisterM ::

Dobro vprašanje. Do sedaj še nisem videl plinskega žara z rešetom - edino takega, da je imel rešeto za postavit nad ploščo.

m0LN4r ::

Vceraj bil v trgovini, prvi trije so bili z resetom. Prvi 180eur je imel nad gorilniki pokrivala iz obicnega pleha, gori zelezno resetko. Drugi ca. 250Eur je imel rostfraj pokrivala in rostfraj resetko, tretji ca. 330eur je imel zelezna pokrivala in resetko iz gusa, naprimer:




Razmisljam, da bi prodal oba zara na ogle in nabavil enga dobrega na plin, ce ni razlike v okusu, zaradi prakticnosti.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

tomaz- ::

čakaj, brez zamere, ampak, kako še nisi videl? pri enem imaš pač nad izvorom ognja-plina polno litoželezno plato ( sicer zame to ni žar, ampak zunanja "ponev" ), pri drugem pa imaš nad plinom rešetko, bodisi je to mreža, boljši imajo litoželezno rešetko. Ti so OK in se super peče gor. Recimo "moj" Weber ima dva plinska gorilnika, nad njimi pa masivno rešetko s keramično prevleko, rešetka je narejena iz dveh delov, tako da polovico lahko zamenjaš s polno ploščo.. Rešetka je na tistih delih, kjer je spodaj neposredno gorilec, polna, na preostalem delu pa pač "odprta" rešetka, da se "vidi skozi" . Polna je zato, da maščoba neposredno ne kaplja na plin.

Če boš kupoval, ti svetujem masivno litoželezno rešetko, ne nekih "žičnatih" mrež... Litoželezna rešetka je masivna, ko jo boš konkretno segrel, ti ne bo spustila temperature, ko boš naložil gor meso, poleg tega bo precej bolj enakomerno pekla, čiščenje je lažje..Pa poglej, kakšni so spodaj gorilci in kako je z odvodom maščobe. Določeni žari imajo to zakomplicirano u božjumatr in imaš pol celo proceduro takrat, ko se spraviš malce bolj generalno čistit ogrodje znotraj - maščoba.. Poglej si naprimer, kako ima to narejeno WEBER Q. To je šolski primer dobrega in premišljenega designa.. Spodnji del žara je zaobljen, na sredini ima odprtino za maščobo, ki se lovi v zamenljivo posodico.. Nikjer drugje ne more maščoba kapljat po tleh, ker je iz enega kosa! En boljših žarov tudi glede "hladnih" con - pomeni, da se rešetke po vsej površini zelo enakomerno segrejejo in nimaš nekje konkreto zapečeno-prepečeno, nekje pa ne..
Je res drag žar, ampak ko vse "preračunaš", je razlog za to.. Čiščenje je milina, par minut in imaš očiščeno..

Sam sem imel prej 7 let od Campingaz-a žar ( woody adelaide )in je bil po vseh letih še izjemno lepo ohranjen, vzel ga je moj kolega in veselo nadaljuje peko.. Tudi sem bil zelo zadovoljen z njim, motilo me je le to, da je bilo ogrodje škatlasto in ni imelo pravilnega "lovilca" maščobe. Spodaj je bil vstavljen kovinski "predal" od roba do roba - v bistvu premikajoče dno žara in ven je z vseh robov kapljala maščoba.. In ker to ni bilo narejeno u nulo, mi je na parih koncih seveda kapljalo mimo: po vozičku, po koleščkih....Je imel pa dobre gorilce iz litine in so bili po tolko letih še kot novi..

kar se tiče razlike med žarom na oglje in dobrim plinskim žarom ( ne razne polne plate varianta.. ) :
definitivno je peka na oglju tisti taprav "občutek" , ampak: pri nas razlike v okusu ne občutimo, vsaj ne toliko, kot je razlike v priročnosti grillanja na plinskem kvalitetnem žaru. In glede na to, da pri meni žar tudi med tednom "prižgem", ko pridemo iz službe za kakšno pozno kosilce in je v uporabi vsaj ene tri dni na teden, mi oglje ne pride v poštev..

torej:
Sam bi preveril :
-ogrodje žara in odvod maščobe ter "lahkost" čiščenja notranjosti
-gorilci - postavitev - so zaščiteni tako, da nanje ne kaplja maščoba? imajo gor kakovostno zaščito ( vmes med direktnim ognjem-gorilcem in rešetko ), ali kak cheap kos naluknjanega pleha, ki se ti bo začel zvijat po enem letu?
-rešetke - obvezno masivne - takšne, kot jih imaš na prilepljenih tvojih slikcah
-pokrov ali ne? - meni osebno je pokrov zakon ( zato sem v bistvu menjal žar ) , ker lahko pečeš čevape in ostalo hitro meso pri odprtem pokrovu, če želiš, ko pa hočeš še mal več, pa pod pokrovom narediš topšit pečeko, kuro, krompir ipd.. Čevapi pod pokrovom niti pod razno niso "kuhani", kot mislijo nekateri - so pa pečeni hitro, to pa ja :) ...

Skratka, dober plinski žar, premišljeno kupljen, ti bo ziher v veselje !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

m0LN4r ::

In glede na to, da pri meni žar tudi med tednom "prižgem", ko pridemo iz službe za kakšno pozno kosilce in je v uporabi vsaj ene tri dni na teden, mi oglje ne pride v poštev..

Nekaj takega ja. Plin vklopis in je ready. Kater model to tocno? Jaz bi imel nekaj kar ne zavzema preveliko prostora. Tiste police levo desno ne rabim.
Kako dolgo ti zdrzi ena plinska bomba?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

tomaz- ::

Potem obvezno poglej za Weber Q1200.

Weber Q1200 je manjša izvedba mojega modela ( q3200 ) , ampak je na Q1200 čist dovolj prostora tudi za celega piščanca spečt.. Če boš gledal, malce preveri še Avstrijo, jaz sem svojega Webra Q3200 nabavil v Celovcu , kjer sem dobil ceno 527,00 https://www.hornbach.at/shop/Weber-Gasg... , pri nas je cena enakega modela krepko zasoljena - 639,00: https://www.kraljzara.si/plinski-zar-we...

Moraš pa upoštevat, da boš moral gor nataknit adapter za plinsko jeklenko, ker imajo oni ( Nemci in Avstrijci ) malce drugače priklop na jeklenko - http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p...

Splača se ti ga it pogledat, da vidiš, kako zadevca izgleda in pogledaš, kakšne so razlike v dizajnu in kako ima izvedene malenkosti, ki štejejo..
pa cena tamalega Webra tudi ni pretirana, je pa sicer spet malce višja od od ostalih...
Je pa tamali Weberček fajn, ker je dejansko topšit prenosen in ga lahko nabašeš v avto za kak izlet, postaviš na mizo in pečeš.. Maš pa možnost priklopa plinske kartuše ( draga zadeva, ampak fajn za kak izlet v naravo, z adapterjem pa pač priklopiš tudi našo jeklenko..
Glede porabe plina ti ne vem povedat, ker tega dejansko ne spremljam, imam dve jeklenki in ko je ena prazna, jo zamenjam, ko imam "voljo" pa grem potem v nabavo po novo rezervo :)

tomaz- ::

Sam ti svetujem, da si vzameš čas, greš pogledat tega Webra, si ga konkretno pregledaš, kako je narejen in pol imaš super izhodišče, da veš, kaj je pomembno preverit pri ostalih cenovno ugodnejših proizvajalcih, recimo.. Sej je Weber dober, ampak tudi marsikateri drugi ne zaostajajo :)

Tako boš vedel, na kaj moraš bit pozoren in imaš veliko možnost, da kupiš pravo zadevo, saj ni nujno, da je ravno Weber ...

m0LN4r ::

Dejansko si mi ful pomagal. Zdaj ne rabim poslusat bluznje prodajalcev.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

tomaz- ::

Z veseljem...

m0LN4r ::

Malo te se bi vprasal nekaj:
kaj je bistvena razlika med Q1000 in 1200 in Q2000 ? Oz. 2200, zakaj je tista 200 na koncu imena?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

tomaz- ::

prvi so modeli brez termometra na pokrovu in z nižjim pokrovom ( q1000, q2000, q3000 ) , modeli z oznakami q1200, q2200, q3200 pa imajo precej povišan pokrov ( lažja peka večjih kosov mesa ) in vgrajen termometer v pokrovu - to je pa super stvar, ko se spraviš pečt naprimer pečenko....
Ja, tele žare sem res naštudiral, hehehe

tole malce prečekirej:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

vuki ::

Mene pa zanima kako je z zemeljskim plinon namesto propan-butan jeklenke. Ker imam do letne kuhinje že potegnjen tudi zemeljski plin iz plinovoda bi rad izkoristil le tega. Najraje bi imel vgradni žar ali pa namizni, ki ima pokrov za peko. Vidim, pa da sem omejen na profi linijo, ki pride krepko čez tisočaka.
Že imam webra na oglje imel pa bi še enega na plin, da ko je malo časa, da vseeno lahko zagrilam :).

Magic1 ::

Zemeljski plin je dosti manj kaloričen in potrebuješ drugačne gerilnike.
Magic

ttommy ::

Imam navaden pokriti žar iz Špara premer 43cm. Jutri bi rad prvič poskusil spečti svinjsko pečenko (1kg) na žaru. Najprej bi na žarečih briketih pečenko popekel na vseh straneh, potem bi pa pod pečenko dal alu posodo z vodo, okrog pa brikete. Kako dolgo bi jo moral pokrito pečti in ali jo moram tudi obračati pri indirektni peki? S katerimi začimbami jo začinim?
Gamer

IL_DIAVOLO ::

m0LN4r je izjavil:

Ce bi ocenili glede okusa, zar na oglje in zar na plin od 1 do 10, kako bi ocenili?
Berem na internetu, pa eni pravijo, da ni razlike, drugi spet da je oglje boljse, tretji pa da je plin to to, ker ni dima in je bolj enakomerno speceno vse.


Zar na oglje nima konkurence. Tako po vonju, kot okusu. Pa se brez mascobe se pece. Sicer traja kar nekaj casa, da se naredi zerjavica, ki tli in ne gori. Ampak res se splaca. Okus je vrhunski, ne bo ti zal.

Okapi ::

Samo ne smeš uporabljati industrijskega oglja, kupljenega na črpalki, ali v Bauhausu. Če hočeš videti (okusiti), zakaj je na oglju pečeno meso boljše, je treba uporabiti nekaj takšnega.


https://www.facebook.com/miklavznagorja...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

kuglvinkl ::

Okapi je izjavil:

Samo ne smeš uporabljati industrijskega oglja, kupljenega na črpalki, ali v Bauhausu. Če hočeš videti (okusiti), zakaj je na oglju pečeno meso boljše, je treba uporabiti nekaj takšnega.


https://www.facebook.com/miklavznagorja...


uuu, iz kope. A se zelo pozna?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Okapi ::

Slepega poskusa si ne bi upal delati, za vsak slučaj;), ampak subjektiven občutek je, da se zelo pozna. Vsi, ki so poskusili, pravijo tako.

          ::

Tako je, nikar kupovati oglja po raznih bencinskih servisih in vele diskontih. V Sloveniji je kar nekaj vasi, kjer se tradicionalno ukvarjajo z oglarstvom. Sicer sem moral najprej malo raziskovati, sedaj pa imam dobavitelja, ki dela res kvalitetno oglje. Za les uporablja bukev in lesko, kosi pa so ekstremno veliki.
««
8 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadragi žari?

Oddelek: Loža
274127 (1692) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
439121 (7471) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11620014 (17076) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7446659 (28344) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220981 (19218) Alec999

Več podobnih tem