» »

Kateri OS je naložen?

Kateri OS je naložen?

Grizzly ::

Na popravilu imam računalnik, za katerega sumim, da se je sesul OS. Najprej mi je v BIOS-u prikazovalo tole napako:
 obvestilo

obvestilo

Probal sem spremeniti CSM nastavitev in onemogočiti Secure Boot Control, vendar se Windows še zmeraj ne zažene - namesto tega me vrže v BIOS. Sumim, da se je Windows sesul, kot kaže je instaliran preko UEFI.
Zdaj sem z Ubuntu zgoščenko pobral podatke uporabnika. V naslednjem koraku nameravam popraviti obstoječi Windows.... upam, da je na namestitveni zgoščenki kakšna možnost, ki obstoječi Windows popravi. Edina težava je, ker ne vem točno kateri Windows je nameščen in tudi uporabnik sam ne ve, katere Windowse ima. Mogoče je Windows 8.1, mogoče pa Windows 10 - iz razlage uporabnika vem, da drugega ni. Kako bi izvedel, kateri Windows je gor? Razen, če lahko Windows 10 popravim z zgoščenko od Windows 8.1 (oziroma obratno), potem me sploh ne zanima kaj je gor. Kakšen nasvet?

zee ::

Dve moznosti:
- pokvarjen trdi disk oz. okvarjena EFI particija
- gusarski Windowsi namesto prednamescenih

Model prenosnika?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Sem že ugotovil. Odprl sem mapo C:\Windows\System32 in pogledal v datoteko licence.rtf. V datoteki piše, da gre za Windows 8.1, ki je bil prednaložen ob nakupu računalnika (piše v slovenščini). Tudi različica datoteke ntoskrnl.exe se ujema z različico sistema Windows 8.1. Pa tudi namestitveni DVD od Windows 8.1 prepozna windowse kot 8.1.

Zdaj moram ugotoviti še, kako se popravi EFI particija.

Rok Woot ::

Če je bil prednaložen, bi moral laptop imeti nalepko, kjer piše za katero verzijo gre itd.

Res je, pod prenosnikom je nalepka, kjer piše Windows 8. Vendar nalepka še ni nobeno zagotovilo, da je to res nameščeno na računalniku. Kot kaže se vse ujema.

AC_DC ::

Prvo preveri če je hdd v redu.
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

Fixing a Corrupted UEFI Partition in Windows 8 or 8.1
http://www.itechs-systems.com/fix_corru...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490439909 (5590) jedateruk
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

5612299 (10826) solatko
»

windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
263418 (2464) roko88
»

Najboljši Windowsi!

245321 (4250) solatko
»

Kje dobiti windowse