» »

Vprasanje glede garancije

Vprasanje glede garancije

Bojevnik ::

Dobro leto nazaj sem kupil laptop, ki pa se je cez priblizno pol leta pokvaril. Uveljavljal sem garancijo, racunalnik sem dal na servis in zadeva je bila resena.
Sedaj se pa je napaka spet ponovila, priblizno leto in 2 meseca od nakupa ( se pravi 2 meseca izven garancije).
Ze dolgo casa nazaj sem slisal, da ce gre izdelek na servis, zacne ponovno tect garancija od zacetka. Ali je to res?

Poleg tega sem pa malo googlal, pa sem videl da je za moj racunalnik napaka kar pogosta.
Pa recimo, da bi bil racunalnik se vedno v garanciji, ali imam pravico zahtevati novega? Ker najbolj me je strah da bi se napaka cez pol leta spet ponovila.

LP, Bojevnik

darkolord ::

"Garancijski rok se podaljša za toliko, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati stvari"

"Garancijski rok začne teči znova od zamenjave oziroma od vrnitve popravljene stvari, če gre za bistveno popravilo."

"Če je bil bistveno spremenjen ali popravljen le kakšen del stvari - znova teče garancijski rok le za ta del stvari."

Magic1 ::

Dve možnosti imaš.
Nalimaš tukaj zapisnik popravila, da vidimo, če se ti je kaj podaljšalo.
Če je napaka serijska lahko v dveh letih uveljavljaš stvarno napako pri prodajalcu, a če se bodo upiral, bo težka, ker je preteklo 6 mesecev in je na tebi dokazovanje.
Magic

Tukaj je zapisnik:
https://www.dropbox.com/s/nnqvpyl4rbqf0...

Oz ce kar napisem. Opravljene so bile naslednje zamenjave/posegi:

Maticna plosca
Nadgradnja biosa
Ponovna konfiguracija sistema / Ponovna nalozitev Os.

Edit: oblika, linki

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bojevnik ()

Za matično ploščo ti je garancija pričela teči znova. Torej imaš še cca. 4 mesece garancije za ploščo.

Ok super.
Hvala za (zelo hiter) odgovor.

twom ::

Vedno lahko uveljavljaš stvarno napako!

Stvarno napako lahko uveljavljaš dve leti od nakupa, v roku dveh mesecev ko si napako odkril. Uveljavljaš pisno pri trgovcu pri katerem si izdelek kupil. Lahko zajtevaš popravilo, zmanjšanje kupnine, vračilo kupnine.

Kakšne napake lahko uveljavljaš? Enake kot pod garancijo. Več branja pa na straneh inšpektorata...

Jaz bi za jajca ki crkujejo uveljavljal stvarno napako in zahteval vračilo kupnine!

P.S. trgovci ne marajo stvarnih napak ker ti morajo vrniti kupnino, tako da moraš bit kar tečen in vztrajen

Ampak po poteku šestih mesecev je dokazovanje, da gre res za stvarno napako, na tebi! Kar pa ni tako enostavno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stvarna napaka

Oddelek: Kaj kupiti
386121 (2472) DePalmo
»

Uveljavljanje stvarne napake / garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8016416 (6344) TOP
»

45 dnevni garancijski rok, ista napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
487037 (5580) Seljak
»

Uveljavljanje garancije...tretjič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
529440 (6862) St235
»

Stvarna napaka ali garancija?

Oddelek: Pomoč in nasveti
294735 (4187) St235

Več podobnih tem