» »

Pravilna oblika uradnega dokumenta

Pravilna oblika uradnega dokumenta

bozicek ::

Kako naj bi pravilno izgledala pritozba na odlocbo sodnika za prekrske.
Kazen je visoka in sem se odlocil, da napisem pritozbo in upati na sreco, da mi jo omilijo ali vsaj dajo na obroke

OK, sej vsi vemo. Glava, uvod, jedro, zakljucek, podpis itd...
Samo jaz bi rabil tisto pravo. Kako naj izgleda naslov(kaj tu napisati), uvod(kaj notri napisati), jedro, zakljucek, kaj napisati v zg. levi in desni kot itd...
Ce je mogoce kje na netu ze narejen tak dokument ali pa opisan njegov izgled. Jaz ga nisem nasel.

Gre pa za pritozbo na prehitro voznjo in le te previsoko kazen katero sem dobil.

DavidJ ::

Ime Priimek
Naslov
1000 Lublana --------------------------------------------------- Ljublana, danasnji datum

Sodisce
Naslov
1000 Lublana

PRITOZBA NA BLA BLA BLA BLA

Prizotujem se ....

Potem začneš bluziti oz. tu obrazloži, zakaj tako misliš itd...
.........
..........
..........
........

Lep pozdrav,
Sosedov Joško
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

asPeteR ::

Evo tle mas neki:



pritozba

8-)

DavidJ ::

Drugače pa pejt k enem pravniku, pa mu plači za nasvet, kako storit, da stvar zastara. Da se z nekimi pritožbami in ne vem vsem še. Uporabno. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

kuglvinkl ::

Poglej v Zakon o prekrških. Tam so vse sestavine pritožbe. + ne vem, če si že bil pri sodniku za prekrške. če še nisi bil, je ena od variant vložitev ugovora (če je šlo za odločanje v skrajšanem postopku). ziher imaš kakšnega pravnika na zalogi. Le pocukaj ga za rokav.

Sicer pa, leta 2005, ... bo vse drugače. Ne, resno, dobr so zastavl zakon.
Your focus determines your reallity

bozicek ::

OK sej tukaj se ne gre, da bi se jaz karkoli resil ali pa da bi probal zastarati odlocbo.
Mene samo zanima, kako naj izgleda uradni dokument za pritozbo, ker jaz sem pac dobil 85 jurjev + 11 stroskov + 4 pike za prehitro voznjo (namesto 50 sem sel 104 + 7 minusa za napake naprave je skupaj 97)
Ker si pac ne morem privosciti tako velike kazni (zivim pri starsih star 24 let in pomagam v skupnem gospodinjstvu), jo bom pac probal malce zbiti.
Se pravi nobenega resevanja, samo nizjo denarno kazen ali pa na obroke. Zato pa sprasujem kako naj bi povsem lepo izgledala pritozba, da ne bi rekli na sodiscu "ta je pa cisti kekec".

kuglvinkl ::

Si že bil pri sodniku ali ne?

Plačilo na obroke ti je skorajda vedno dosegljivo, plačati pa moraš v 6 mesecih. oz. obrokih (max).
Your focus determines your reallity

Cokolesnik ::

Bozicek: nič nimam proti postopkom, ki jih ljude sprožijo kot pritožbo na odločitev državnega organa. Konec koncev nam je ta možnost dana in jo lahko vedno izkoristimo, če le želimo.

Bi pa tudi rekel, da se malo zamisliš sam nad sabo, če si dobil kazen za tako visoko prekoračitev dovoljene hitrosti -- v naselju vozil z 100 km/h. Hitrost ubija, kot pravi reklama in glede tega velja malce razmisliti.

Pravzaprav naj človek razmišlja predvsem o primerih, ko dirkači tako ali drugače usmrtijo nedolžne voznike, če že zase nimajo občutka o ranljivosti v njihovi drveči kletki, kot ljudje dojemamo avtomobil, v katerem naj se nam ne bi moralo prav nič dogoditi.

Na žalost razmišljanje o širini/nevarnosti storjenega prekrška pri ljudeh zaleže zaradi "dietne kure" denarnice, včasih pa še to ne.

Da o številu tistih, ki brez "prisile" razmišljajo, kaj vse na cesto lahko pride nepričakovano, za ovinkom, pred šolo, ob dovozu, niti ne govorimo.

Jaz bi takšne kot si ti, peljal v bolnišnico ali zavode za invalide in ostale poškodovane ljudi, kjer bi se lahko "z užitkom" naužil grozot tako primitivnih dejanj, kot je neupoštevanje na veliko napisanih številk v okroglem znaku ali že na daleč vidne rumene table z oznako naselja.

Pa brez zamere!
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Here we go Cokolesnik. Tako se govori. Sam na turo jih ne bi vozil. Bi rajši naredil da oni ne bi nikoli več vozili avta.

Drugače pa.

Plačilo na obroke je vedno možno. Ker več kot več ti tudi ne morejo trgat z računa.No ja odvisno kako "si podmazan" bi rekla stara mama.

Pritožba ne bo spremenila kazni. Sploh pri takem prekršku ne. Slikali so te pa najbrž tudi. Tako da ne moreš igrat na to noto.

Edino postopek boš malo zavlekel. Tolk da malo našparaš. ;)

MTB ::

Kako se mi smilijo ubogi otroci, ki živijo s starši v skupnem gospodinjstvu in divjajo naokoli. Pač ne boš nekaj mesecev vozil avta, prišparal boš na bencinu, vmes greš pa lahko še kam delat. Čokolešniku dam pa 100% prav!!!

bozicek ::

Cokolesnik: Imas prav, samo nekaj si se zmotil. V mojem primeru.
Ne zivimo vsi v mestih, ampak smo nekateri tudi z vasi doma. In ce si mogoce opazil so nekateri znaki za naselja povsem "butasto" postavljeni. Ce imas 3km ciste ravnine in nobene hise naokoli bi lahko bil nekaksen znak za omejitev vecje hitrosti. Ampak, kaj ces pravila so pravila. Ce je naselje je pac naselje. Me zanima ce bi ti vozil po ravnini dolgi 3km brez his skoz 50km/h. Se pravi nisem ogrozal otrok ali prebivalcev.
MTB: Malce sarkazma a? Zivim pri starsi, ja. Tudi delam. Redno zaposlen 5 let. Tako, da ne meni kako se ti smilijo otroci kateri divjajo starsi pa placuje za zivljenske potrebe. Saj je bilo nekaj takega misljeno kajne?
Povem kruto resnico, katero mogoce ne vidis ali pa zivis pri financno stabilnih starsih.
Na zalost imata moja tastara SKUPNI dohodek 180 tisocakov. Imam pa se sestro, katera hodi v solo. Po izracunih nase vrle drzave je to dohodek kateri je povsem zadosti za normalno zivljenje. Je ampak kaksno....

Se pravi jaz si pac ne morem privosciti, da dam naslednji mesec skoraj celo placo za sodnika.

Da se razumemo. Ker nakateri ne znajo brati. ZELIM placilo na obroke ali pa zmanjsanje denarne kazni. Nikjer nisem rekel, da bi se rad resil tega.


Cokolesnik: Kot sem rekel ti dam prav, ampak upam, da razumes, da v mojem primeru nisem ogrozal nikogar. Prazna cesta, nikjer hise, otrok, udelezencev prometa...Ampak kot receno spada pa pod naselje.

ali3n ::

Ne verjamem da ti bojo zmanjšal kazen, bodo pa dali na obroke (maksimalno 6); vsaj men so - 120k sit kazni >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

kuglvinkl ::

Zaporsi za šest obrokov. Ni pa to edina pot.
Your focus determines your reallity

Brane2 ::

alien:

Kaj si pa naredu za 120 kSIT ? Pretepu radarsko kontrolo ? Napumpal sodnikovo hčerko ? Teku nag s štafeto mladosti skoz center LJ ? :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kuglvinkl ::

Ja, in to verjetno naenkrat. >:D


bozicek: da se it tudi direkt na sodišče. Če se pritožiš, si zvišaš povprečnino, tko da moraš it na zastaranje. Če boš zmogel obrok, ti lepo napiši kot je zgoraj nekdo dal primer in zaprosi da ti dajo plačilo na obroke. Popolnoma simple.
Your focus determines your reallity

perci ::

kuglvinkl: Če greš na sud, ti ne morjo zvišat povprečnine. Ne smejo. Poglej v ZP.

Poleg tega sklepam, da si dobil precej zajetno vsoto povprečnine, zato se pritoži vsaj na to. Povprečnina se namreč določa tudi glede na gmotno stanje kršitelja. Glede na to, da tvoje ni ravno rožnato, ti jo mora zmanjšat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Cokolesnik ::

Bozicek: v konkretno situacijo in (ne)upravičenost se tokrat ne bom spuščal, se pa strinjam, da je ponekod prometni znak postavljen na ne najbolj primernem mestu, bodisi kot začetek omejitve/prepovedi/nevarnosti, bodisi kot preklic omejitve/prepovedi/nevarnosti. Za postavljanje prometnih znakov je pristojna (ne me držati za besedo) upravna enota, ki za vsak znak posebej izda odločbo. Če praviš, da hodiš že v službo in resno premišljuješ o ekonomski porabi dohodkov, potem ti svetujem, da s pisno prošnjo nasloviš na upravno enoto pomislek o dotičnem znaku. Prepričan sem, da bodo pristojni kaj ukrenili, v kolikor je določen znak res na nemogočem mestu. Izgovor na pravila kot nujno zlo tukaj nima opravičila. Ali ni ta poskus pritožbe boljši od poskusa izzigravanja prisotnosti policijske radarske kontrole?

Naj spomnim še na nekaj -- nevarnost/nepredvidljivi dogodki ne pretijo le v vizualno prepoznavnem naselju. Pravzaprav so ceste izven naselij še nevarnejše (hitrost ni omejena na 50, temveč na visokih 90 km/h), na primer ob skritih, gozdnih dovozih za nekim ovinkom in tako naprej. Računam, da to že veš.

Problem hitre vožnje po mojem v veliki meri pomeni posledico razmišljanja ljudi, ki v razporejanju svojih aktivnosti ne kalkulirajo dovolj časa za čas vožnje, potem pa se vedno vsem tako mudi, če pa se komu na cesti ne oz. če pelje po predpisih, pa se drugim zaradi večje živčnosti mudi še bolj kot prej.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

perci ::

Čokolešnik: Po slovenskih cestah je ogromno omejitev, ki so totalno kretensko postavljene. To, ve vsak, celo pešec. Človek bi mislil, da je včasih postavljena omejitev samo zato, da bo lahko policaj kasiral.

Recimo na ižanki je bla 10 let omejitev 60km/h. Ga ni človeka, ki priseben izjavi, da to ni bila kretenska omejitev. Ne rečem na delu, ki je z naselju. Ampak ne, omejitev je bila 60km/h po celi ižanki. Seveda se nihče ni držal omejitve, policaji so pa kasiral. Zakaj so rabl tolk časa, da so odstranil znak? KER GA NISO HOTELI!

Si zelo naiven, če misliš , da bo kdorkoli prošnjo o postavitvi drugačnih znakov resno jemal.

BigWhale ::

> Recimo na ižanki je bla 10 let omejitev 60km/h.

Glede na to v kakem stanju je izanka (vsaj bila je ko sem se jaz nazadnje tam vozil) je tisti znak cisto ok. Tako moras pa voziti po sredini ceste (ker so na levem in desnem robu kar konkretne luknje) ce hoces voziti kaj vec kot 60 :)

Torej, zato ker ni nikjer nikogar in cesta zgleda prazna, je treba prekrsit dve omejitvi na mah...?

:)

Cokolesnik ::

Perci: naiven nisem, bi pa vseeno poskusil. Za dialog se je pač treba potruditi in zadevo utemeljiti. Morda pa je bila omejitev na cesti, ki jo omenjaš, postavljena zaradi slabega stanja cestišča (če preberemo prispevek za tabo) in logično je, da omejitve ne bodo ukinili tudi v 20 letih, če cesta ne bo v boljšem stanju in kot taka tudi varna za hitrejšo vožnjo (nad 60 km/h).

V Sloveniji se žal velikokrat dogaja, da slabo cestišče rešujemo s postavitvijo omejitve hitrosti. A tako pač je. Na pot se krene 10 minut prej, zato tudi tistih 30 km/h manj kot ponavadi na delu magistralne ceste ne bi smelo povzročati nestrpnosti voznikov.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

McHusch ::

Cokolesnik: Ti se pa očitno ne voziš veliko. Če se nekje, kjer se dá peljati 80 km/h ali več brez problema (ravna cesta izven naselja) pelješ po omejitvi -- 60 ali bognedaj 50 km/h -- bodo vozniki zadaj ponoreli, ne pa samo bili nestrpni. ;) Pač, slovenske ceste in slovenska miselnost.

BigWhale ::

To McH:

Ko se eno leto vozis na relaciji ljubljana maribor vsak dan, se zamislis nad tem kaj nekateri delajo...

... jaz se bom sedaj vozil z vlakom. Bom vsaj spal lahko, ce grem pa z avtom, pa se zgodi, da vcasih se naslednji dan ne morem spat, ko vidim kaj ljudje pocnejo na cestah.

Pa nisem nedeljski sofer, pa precejkrat divjam po cestah ampak vse ima svoje meje, ce ne prej, pa takrat, ko vidis kako se tovornjak vkljuci na cesto, tista cisterna za njim bremza in za sabo vlece crte, med umikanjem na nasprotni pas, nasproti pa pelje se en slepar... .... ti se pa vozis zadaj s 100m varnostne razdalje in se sprasujes kaj bo...

Ali pa ko ti nasproti pelje tovornjak, ki prehiteva cisterno (v klanec malo pod trojanami), ti si pa prvi v koloni in si se ravnokar _ustavil_ in zapeljal na rob ceste, in cakas ali te bo tisti tovornjak snel s ceste ali ne.

350 mrtvih letno... Vzrok je pa prevelika hitrost in alkohol.

Pa ne, da jaz vedno vozim 50, ker ne. Ampak, ce bi vsak vsaj malo razmisljal, bi bile ceste bolj varne...

perci ::

Bigwhale: Na ižanki ni več omejitve 60km/h - bila je pred 5,6 leti. takrat je bila še čist v OK stanju. Poleg tega ni problem po svojem pasu vozt 90 na uro, po sredini se da pa dirkat. Ampak ni to bistvo. Če se voziš enkrat po tisti cesti že potrpiš, ampak če se pa vsak dan cijaziš tam 60 na uro, prosim te no - to ni normalno.

perci ::

Aja, še neki me zanima. Govorite o hitrosti in alkoholu kot glavnima povzročiteljema nesreč. Kdo to meri in kako? Če je v telesu pristoen alkohol, še ne pomeni, da se je nesreča zgodila zaradi alkohola. Če je nekdo peljal hitreje od omejitev še ne pomeni, da je bil to vzrok za nesrečo. Ker če take zaključke delaš, alhko prideš do ugotovitve, da je vedno vzrok hitrost. Če bi šelč počasneje se sigurno ne bi zgodila > če bi bil pri miru se sigurno ne bi zgodila. Treba je ovrednotit vsak primer posebje in pol delat statistike, pri nas pa tega ne delajo, ampak delajo zaključke kar prosto po lastnem preudarku.

Vzročna zveza, to je tisto, kar šteje.

Trojanski klanec je pa definitvno zelo nevarna zadeva. Še posebej zato, ker se tam enim voznikom dobesedno utrga. Verjetno hitijo, da ne bi na trojanah krofov zmanjkalo.

Binji ::

Poklicni kamijonđije so po mojem mnenju itak malu strgani. Se opravicujem ce sm koga prizadel sam to je moje misljenje.
En primer: zavijam levo in iz nasprotne (neprednostne smeri) gre hkrati se en kamjon. Po pravilih bi moral on ustavt, sam kaj ko je tip peljal kar naprej. Sej mi je zou da sm se ustavu...bi vsaj avto mal obnovil.
Sibajo pa itak s tistimi kantami 100km/h tm kmr si jst z avtom ne upam pelat 70. Da ne omenjam kaku sm ze ene parkrat vidu kaku je sou kamjon kamjona prehitevat. Povp. dolzina tazga prehitevanja je krepko presegla 1km. Ce bi ksn prisel nasproti...bye bye

Alkohol in hitrost sama po sebi NISTA vzrok. Vzrok so soferji, ki ne vedo kje se da peljat hitro in kje se ne da. Sem bil tudi jaz tak dokler nism meu nesrece - zal mi je predvsem zaradi tega ker se je mogla zgoditi da me je spametovalo.
Tako gres lahko na ravni pregledni cesti tudi 130km/h (izven naselja), ampak na kaksnem nepreglednem ozkem ovinku pa je tudi 20km/h vcasih prevec.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kuglvinkl ::

perci, pojma nimam, kako delajo statistike. Bi blo pa smotrno uporabit "engine", ki bi iz kazenskih sodb potegnil ustrezne podatke.
Your focus determines your reallity

Darko ::

Vem, da se nimaš namena pritožiti oz. si že imel obravnavo, vendar bi na tvojem mestu preveril definicijo naselja. V enem od zakonov o cestnem prometu menda piše, da se za naselje šteje tabla in strnjene hiše. Torej samo tabla ne pomeni naselja in, če ni bilo znaka za omejitev bi morda lahko ugovarjal. Seveda je to smo domneva, ki jo je potrebno preveriti, vendar je cifra takšna, da se splača vsaj pogledati.
Se pa strinjam s tabo, da se prav lahko zgodi prekoračitev za +50kmh. Vsaj pri cestninskih postajah, ko je omejitev 40 že 500m pred postajo.

LP Darko

kuglvinkl ::

oz. perci: kako delajo statistiko? Sam nimam o tem nobenih podatkov (civilist jebiga:)).
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

bozicek, glede oblike naj te ne skrbi, ker poznamo t.i. laično pritožbo...

v bistvu zadostuje, da napišeš zoper kero odločbo se pritožuješ in še tvoj podpis... pa tud dobr je povedat zakaj :)

še nasvet, če misleš resno, pol prilož dokazila, kok maš kej dohodkov (npr. potrdilo o prejemkih v zadnjih treh mesecih in pa npr. zadnjo odločbo o odmeri dohodnine). Le tako se boš izgonil zgolj višjim stroškom...

perci, tisto o povprečnini imam kulgvinkl v osnovi prav. Sicer ti ne dvignejo povprečnine določene na prvi stopnji, temveč ti nabijejo novo povprečnino, tako da isti šmorn.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Radar-slaba slika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589548 (8950) Ziga Dolhar
»

Prehitra vožnja - izogib kazni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124814 (22006) jype
»

Kazen za minimalno prekoračitev hitrosti?

Oddelek: Loža
485198 (3769) Loki
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838855 (7258) Popeye
»

radarji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
726466 (5271) Brane2

Več podobnih tem