Forum » Šola » Študij fizike na FMF
Študij fizike na FMF
primorcan ::
Ko sem malo brskal po internetu in gledal info. o študiju, sem odkril da je večina komentarjev na študij že precej starih (vsaj več kot 4 leta), zato me zanimajo informacije od aktualnih študentov ali takšnih ki imajo vsaj približno trenuten stik s študijem.
Malo bi rad izvedel o življenju študenta fizike, koliko je potrebno učenja (če v gimnaziji dokaj preprosto zdeluješ fiz in mat s 5).. Predvsem to. O odnosih in zaposlitvi sem dosti slišal in to tudi dvomim da se prav veliko spreminja.
P.S.: Prosim če admin ne prestavi teme, saj je najnovejša tema te vrste stara 4 leta!
Hvala vsem za odgovore in lp
Malo bi rad izvedel o življenju študenta fizike, koliko je potrebno učenja (če v gimnaziji dokaj preprosto zdeluješ fiz in mat s 5).. Predvsem to. O odnosih in zaposlitvi sem dosti slišal in to tudi dvomim da se prav veliko spreminja.
P.S.: Prosim če admin ne prestavi teme, saj je najnovejša tema te vrste stara 4 leta!
Hvala vsem za odgovore in lp
"Be the change that you wish to see in the world."
randomperson ::
Jst sem trenutno prvi letnik in ti lahko povem, da ni tako grozno kot nekateri pravijo. Če se en teden pred izpitom učiš po nekaj ur na dan brez problema narediš. Je pa zelo dobro, da redno hodiš na predavanja, predvsem pa na vaje. Če pa še redno delaš domače naloge, ki ti prinesejo dodatne točke na kolokvijih je pa sploh super. Ne vem pa kako je v višjih letnikih.
Če se boš na koncu odločil za fiziko, pa svetujem še to, da v prvem mesecu ne obupaš. Odvisno na kako gimnazijo si hodil, na naši recimo nismo pri fiziki nikoli delali z diferenciali in odvodi, ko prideš na fakulteto ti pa takoj ne razložijo za kaj se gre in si precej zmeden. Važno je da vztrajaš in potem se kmalu vse razjasni.
Upam, da ti to kaj pomaga. :)
Če se boš na koncu odločil za fiziko, pa svetujem še to, da v prvem mesecu ne obupaš. Odvisno na kako gimnazijo si hodil, na naši recimo nismo pri fiziki nikoli delali z diferenciali in odvodi, ko prideš na fakulteto ti pa takoj ne razložijo za kaj se gre in si precej zmeden. Važno je da vztrajaš in potem se kmalu vse razjasni.
Upam, da ti to kaj pomaga. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 362264 (24456) | nejc_nejc |
» | Udeležba na fizikalni olimpijadi (ipho)Oddelek: Šola | 7835 (6690) | primorcan |
» | Ponavljanje letnika brezplačno - zakaj že? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 8267 (6496) | amd64bit |
» | Perspektivnost študijev (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 6785 (5415) | mare_ |
» | Vprašanje o FRI-ju (fakulteta za rač. in inf.) !!!Oddelek: Loža | 2868 (2611) | whatson |