Forum » Omrežja in internet » ADSL in padanje fizične povezave
ADSL in padanje fizične povezave
Wox ::
Zadnje čase (opažam zadnje tri dni), da mi večkrat na dan pade fizična ADSL povezava. Na modemu se ugasnejo vse lučke razen Power, Eth, G.DMT, dodatno pa se prižge DTAG. Linija pade ob nakjučnem času in se včasih vspostavi nazaj takoj (v kakšni minuti), včasih pa traja prekinitev tudi po 15 minut in več.
Kličem na SiOL in pravijo naj pokličem Telekom. Kličem Telekom in strički pravijo, da bi vse moralo delat b.p. Bo pa vseeno prišel en mojster. Mojster prišel, vendar je takrat vse lepo delovalo. Eno uro po odhodu mojstra pa je linija spet padla.
Zdaj pa me zanima, kaj bi lahko blo tu narobe. Je kakšna možnost, da z modemom ni kaj vredu (je namreč precej vroč), na liniji ali pa pri meni? Mam pa omrežno kartico z Realtek čipom in doslej (več kot 6 mesecev) se še nikoli ni zgodilo da bi fizična povezava padla.
A je imel že kdo takšne težave in kaj mi je storiti?
Kličem na SiOL in pravijo naj pokličem Telekom. Kličem Telekom in strički pravijo, da bi vse moralo delat b.p. Bo pa vseeno prišel en mojster. Mojster prišel, vendar je takrat vse lepo delovalo. Eno uro po odhodu mojstra pa je linija spet padla.
Zdaj pa me zanima, kaj bi lahko blo tu narobe. Je kakšna možnost, da z modemom ni kaj vredu (je namreč precej vroč), na liniji ali pa pri meni? Mam pa omrežno kartico z Realtek čipom in doslej (več kot 6 mesecev) se še nikoli ni zgodilo da bi fizična povezava padla.
A je imel že kdo takšne težave in kaj mi je storiti?
EjTi ::
Zadnje čase (opažam zadnje tri dni), da mi večkrat na dan pade fizična ADSL povezava.
Kuko to mislš. Maš kabel v zraku pa ti dol pada :) Fizična povezava je kabel. To kar si opisal je logična povezava, informacijska povezava ali kaj podobnega (ne vem točno kuko se reče).
Kuko to mislš. Maš kabel v zraku pa ti dol pada :) Fizična povezava je kabel. To kar si opisal je logična povezava, informacijska povezava ali kaj podobnega (ne vem točno kuko se reče).
swar ::
Ne vem zakaj sprasujes to tukaj na slo-tech forumu,ki nima nic s kakovostjo adslja(ali pac?),vprasaj na siol forumu,sam mislim da imas modem zanic?...
romario ::
sem imel iste težave kot ti. To ni napaka v telekomovi centrali oz. na modemu na tvoji mizi. Težava je pri prejšnji vezavi telefonske linije. Sej imaš verjetno vse pod garancijo. Pokliči na telekom in zahtevaj naj ti pošljejo telekomovega tehnika na dom. On pa naj preveri žice telefonske linije od vstopa v tvoj dom pa do končne postaje za tvoj ADSL.
lp
lp
swar ::
Aja?Kako pa to da tok ves?Sam sem imel iste tezave(se hujse) in so mi merili,vezali kable se 1x in nic ni pomagalo,zamenjlai iskrin modem super kakovosti in dela BP.Ni nunjo da je samo ena napaka...
TriSiX ::
Če ti je prej 6 mesecev delalo in ti sedaj dol pada, so verjetno na tvojo linijo obesli še kakšnega uporabnika, ki moti signal, ali pa se je v tem času kaj poškodovalo na liniji! Sam sem imel podobne težave, le da je meni modem delal le 10 ur dnevno! Moli le da se bo stvar sama uredila, ker ne verjamem, da ti bo Telekom kaj porihtal, ker tam dalajo sami norci!
Poldi112 ::
Jaz sem imel stalno tezave. In jih imam se vedno. Ravto ta vikend sem bil spet na dialup-u. Vedno je bil problem pri telekomu. In stricki ponavadi pridejo v roku dveh dni. Ene 4x mi je morala past povezava, da so pogruntal, da je na centrali moj port crknil. Pol enkrat naj bi kompletna plata crknila, kaj je bilo pa ta teden pa ne vem, ker prvic niso prisli k meni na dom. Ampak zih se splaca telekomu tezit.
DSmidgy: ce ni logicne povezave, je lahko problem v tem da ni fizicne. In ker samo logicno vidis, lahko preko nje sklepas na napako v fizicni. Vedno ko je meni padla linija je bilo tako.
DSmidgy: ce ni logicne povezave, je lahko problem v tem da ni fizicne. In ker samo logicno vidis, lahko preko nje sklepas na napako v fizicni. Vedno ko je meni padla linija je bilo tako.
Wox ::
DSmidgy: Ma saj tisti ki hoče vedet in pomagat razume o čem se gre. Recimo da pada komunikacijski kanal. Sej se dostikrat tudi strokovnjaki zarečejo in recimo govorijo o digitalnem signalu, namesto o signalu ki nosi informacije v digitalni obliki.
swar: Tukaj sprašujem zato, ker ima verjetno precej uporabnikov tega foruma ADSL in sem pač mislil, da mi lahko svetujejo s svojimi izkušnjami. A ti misliš, da bi mi na SiOL-ovem forumu znali kaj boljše svetovat? Saj vem, da se hecaš.
swar: Tukaj sprašujem zato, ker ima verjetno precej uporabnikov tega foruma ADSL in sem pač mislil, da mi lahko svetujejo s svojimi izkušnjami. A ti misliš, da bi mi na SiOL-ovem forumu znali kaj boljše svetovat? Saj vem, da se hecaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 xDSL (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 162320 (14187) | kixs |
» | Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?Oddelek: Omrežja in internet | 5374 (3907) | fosil |
» | ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 14755 (10642) | Bistri007 |
» | ADSL problem (telekom)Oddelek: Omrežja in internet | 3078 (2225) | TribesMan |
» | ADSL diskonektOddelek: Operacijski sistemi | 1784 (1429) | root |