» »

ADSL diskonekt

ADSL diskonekt

tec ::

Opazam, da se mi povezava sama diskonekta, ce grem recimo za par ur stran od masine in se promet ustavi. Danes pa sem ugotovil da se diskonekta tudi ce je promet. Cez noc sem dljal iz kaze in imel browser odprt, ki se je refreshal, pa sem bil zjutraj spet diskonektan. Event viewer ne javi nic posebnega, samo to da je bila povezava prekinjena. Stvar je dokaj moteca, ker je v mrezi se par uporabnikov in potem noben nima povezave. Kaksna ideja kaj bi lahko bilo? Uporabljam w2k+sp2+raspppoe.
Hvala

Tr0n ::

Hmm, na kaksen interval pa se ti disconnecta? Ce nimas staticnega IPja, se ti vsakih 24ur tako ali tako povezava disconnecta.

tec ::

Ob 8:10 sem se konektal, ob 9:45 je bil diskonekt. To je po event viewerju, ampak jest sem bil do ene 9ih za masino, potem pa pridem ob desetih nazaj pa diskonekt. Imam staticni IP
Naredil sem tudi reinstall raspppoe, pa ne pomaga.

OrkAA ::

Tudi meni se je to dogajalo in vse kar potrebuješ je tale program : Lcomp ICM98 (linka ne vem, zato poglej mal po googlu)

tec ::

Ja, to bi ze delalo, ampak mene se vedno mori zakaj se to dogaja. Prej mi to nikol ni delalo problemov.
Bom pa vsekakor uporabil omenjen program...hvala

bzagozen ::

Pri nastavitvah povezave, ki ti jo naredi raspppoe nastavi na reconnect on loss. To bi moral pomagati. Drugače pa imam jaz tudi statični IP in me nikoli ne disconnecta, tako da je pri tebi lahko kakšen drugi problem.
www.alkoma.si

Tr0n ::

tec: kaj so ti na Telekomu svetovali glede problema?

tec ::

tron: Nisem se klical, ker hocem prvo eliminirat vse napake pri meni. Zamenjal sem driverje od mrezne in reinstaliral raspppoe, brezuspesno. Sem ugotovil, da se diskonekta samo v primeru, ce nisem za masino, torej da fizicno nekaj ne delam na racunalu. Takoj ko grem stran in comp idla, pa tudi ce je povezava aktivna (kazza, NS, ftp) mi prekine, brez kakrsnih koli sporocil v eventu. To se dogaja na cirka 15 do 20 minut. Poskusil bom se kaksen benchmark zalaufat, da vidim ce se to dogaja zaradi idlanja racunala.
evo connect
Event Type: Information
Event Source: RemoteAccess
Event Category: None
Event ID: 20158
Date: 27.3.2003
Time: 12:23:26
User: N/A
Computer:
Description:
The user successfully established a connection to Connection to BSN-11 using the device ISDN6-0.
in disconnect
Event Type: Information
Event Source: RemoteAccess
Event Category: None
Event ID: 20159
Date: 27.3.2003
Time: 12:39:16
User: N/A
Computer:
Description:
The connection to Connection to BSN-11 made by user using device ISDN6-0 was disconnected.


knibl ::

1.Power Management pri mrežni kartici..lahko da imaš obkljukano
Allow the computer to turn off this deviceto save power
2.Nastavitve mrezne kartice
3.Lahko da imas nastavljeno, da ti po parih minutah izklopi diskovje.
Settings for Home/Office Desk power scheme:
Turn off hard disks: Never ?
4.Lahko imas pošvedran TCP/IP

LP

Tr0n ::

Ja, pa nastavitev v omreznih opcijah, Idle time before hanging up / disconnecting: nastavi na "never".

tec ::

Vse omenjeno sem ze nastavil in odstavil in prestavil, pa nic ne pomaga. Prej sem klical na telekom in pravijo da je problem pri meni...:-(
Kaksna alternativa raspppoe ?

knibl ::

Pred dnevi sedim za racunalom in mi prekine internet povezavo. Povezava se ni dala vzpostavt nekje 30 minut. Poklicem na siol in jih vprasam v cem je fora. Rrecejo mi naj resetiram modem in ponovno poizkusim. Valda sem jaz to ze pred tem naredil in ni bilo razlike. Ok se zmenima da pocakam se 5 minut in da bo operater sele potem podal prijavo napake dalje. Ksneje je zadeva celo prisla tak odalec da je vprasalo za username in password, vendar je bil vedno timeout (Siolov streznik ni odgovoril) Poklicem tja, da bi podali prijavo in drug operater mi prijavi da je to nekaj z mojim racunalnikom narobe. Podrobno mu razlozim v cem je keč (fotr je poslusu zraven- totalni laik za racunalnistvo, in je vse razumel kaj sem operaterju povedal) in jasno operater tega ni razumel...
Vse bi bilo vredu, ce nebi ravno tisti moment nujno potreboval dostop do interneta...
Torej po nekje eni uri nedelovanaj je vse cudezno zacelo delovati. (brez dodatnih resetiranj).
A je operaterjem tako tezko povedati, da je kaksna tezava kje, ne pa da nas nategujejo pa pridobivajo cas. Naj recejo ja problemi so ne vemo kdaj bodo reseni. Bom zadovoljen ker bom izvedel resnico ne pa nekega natolcevanja in pametovanja...

tec ::

Po tem ko sem se pogovarjal z telekomom, mi je adsl zacel normalno delovati. Povezal sem se ob 9ih zjutraj in je zdrzalo do osmih zvecer. Potem grem malo stran, pridem cez pol ure nazaj in spet diskonekt. Torej, ali se meni malo mesa, oz. mojem racunalu ali lahko krivim telekom?
Hvala

tilko ::

Jaz sem imel podobne tezave. Problem je le v tem da sem se malo zajebal k sm jim reku da mam linux - nikol slisal oni za to. No veseli me, da nism edini, k ma podobne tezave =))). A je mogoce komu uspelo prepricat "strokovnjake", da to pac ni nas problem?

lp, tilko

Packač ::

Men je ratal. Se mi je 2krat naredl. Kr naenkrat diskonekt. Restartam modem pa se ni lučka za adsl pržgala (na modemu). poj tkoj kličem na telekom. mi pobejo nj resetiram modem, sm reku da sm to že naredu in v čem je razlog. potem so mi dal eno drugo cifro (ne 0801000 - al kira je za adsl). pokličem pa spet povem isto in so rekl da bodo uštimal. čaku sem ene 30min pa pol prašam kva je blo pa so rekl da so mogl porte refreshat. - to je blo dvakrat zdej pa nič več

Wox ::

Jaz imam tudi kr neke probleme z ADSL povezavo (2Mbit/s, statični IP). Samo da so moji problemi malo bolj hard. Meni ADSL ne dela tudi po dva dneva, nakar čudežno spet zaživi in dela s polno paro, potem pa čez nekaj časa spet nič. Enkrat modem kaže, da ni sinhronizacije, drugič spet utripajo vse lučke na njem, tretjič svetita le dve lučki... pravi mali lightshow. To se dogaja že ene tri tedne.
SiOL me pošilja na Telekom, Telekom na SiOL. Telekomovcem sem že predlagal, da bi zamenjali modem, vendar ga niso, ker pravijo da je problem na liniji ali v centrali ali na SiOLu. So rekli da bodo pošlihtal. Tega je zdaj že več kot dva tedna pa nič od tega. Kličem na SiOL in Telekom vsake toliko. Na SiOLu pravijo, da mi je Telekom dolžen zagotoviti tehnično brezhibno povezavo do centrale. Telekomovci so nazadnje rekli, da so zelo zasedeni in da je moja povezava do centrale v luftu in da je čudno, da ADSL sploh kdaj dela na takšni povezavi. Čudno. Šest mesecev je delalo brez problemov. Od centrale sem pa oddaljen manj kot kilometer.
Skratka, Telekom mi je prodal ISDN in ADSL. Linija do centrale pa je še vedno ista, kot je bila pred desetimi leti. V tem je cel catch. V zastarelih linijah.
Nadaljevanje sledi.

Banananjam ::

Viharnik, zdejle boš moral še mal čakat, ker ma Telekom preveč napak zarad neviht (so strele kar dost kurle). Verjeten da je tak vzrok tud pr teb, tko da raj mal počak (verjeten da bojo še kej popravlja).l

root ::

En moj sošolec je mel podobne težave pa je potem enkrat mrežno menjat pa mu zdaj vse dela normalno. Jaz pa nikdar niem mel kakih težav z diskonektanjem pa če tudi je povezava laufala 3 dni neprestano.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ati2mtag.sys The bugcheck was: 0x100000ea

Oddelek: Strojna oprema
61314 (1259) SasoS
»

testiranje računalnika

Oddelek: Programska oprema
51622 (1492) gregor
»

log in

Oddelek: Pomoč in nasveti
81064 (984) wade
»

program za spremembo IP brez disconectanja.

Oddelek: Programska oprema
131351 (1181) Ziga Dolhar
»

nujna ADSL vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
211471 (1001) hatch

Več podobnih tem