» »

pravno posredovanje v avstriji?

pravno posredovanje v avstriji?

Smrkc ::

Zanima me kakšne so moje možnosti pri pravnem posredovanju zaradi škode, ki je nastala pri nepravilno delujoči (popravljeni) opremi, kupljeni v avstriji.

Torej konkretno gre za povezavo med av receiverjem in projektorjem. Oba kosa opreme sta bila na popravilu pod garancijskimi pogoji. Popravljeno opremo sem priključil v sistem receiver + hdmi splitter + TV + projektor. V začetku projektorja nisem prižigal, temveč je bil le povezan s HDMI kablom do splitterja. Nekega dne sem se odločil, da prižgem še projektor. Ko sem projektor priklopil v elektriko, je stvar počila in televizija je začela utripati. TV se potlej ni več prižgal. Projektor nikoli ni bil prižgan, ampak samo vključen v elektriko.

Očitno gre pri tej stvari za slabo popravljen projektor. Avstrijci se sedaj na vse pretege izogibajo plačilu popravila televizije. Želijo namreč, da predložim dokaz da je projektor krivec za nedelovanje televizije. Ne predstavljam si kakšen dokaz lahko predložim, razen tehnično poročilo popravljene opreme (receiver in projektor).

V kolikor zadeva eskalira do pravnih instrumentov, me zanima če kdo bolje pozna to področje - torej se mi splača spuščati v komplikacije zaradi nekaj 10€, kolikor bi najbrž stalo popravilo. V tem primeru bi potlej v tožbo še dodal dejstvo, da so mi dali pokvarjeno opremo, ter da je bila doba popravila daljša od 45 dni. Na koga se sploh obrnem v tej stvari - na avstrijske ali slovenske advokate?

St235 ::

Na koga se sploh obrnem v tej stvari - na avstrijske ali slovenske advokate?

avtisjka firma in roba kupljena v avstriji - torej avstrija.

V tem primeru bi potlej v tožbo še dodal dejstvo, da so mi dali pokvarjeno opremo, ter da je bila doba popravila daljša od 45 dni.

Kolikor vem avstrijcij nimajo 45 dnevnega roka.

Želijo namreč, da predložim dokaz da je projektor krivec za nedelovanje televizije. Ne predstavljam si kakšen dokaz lahko predložim,

zaprisežen sodni strokovnjak, ki poda neodvisno mnenje bi zadostoval, ne bo pa poceni. Mogoče bo dovolj samo mnenje pooblaščenega servisa, ki seveda tudi ne bo zastonj.

torej se mi splača spuščati v komplikacije zaradi nekaj 10€,

Sodišče (še posebej v tujini) se za take zneske ne splača (s price performance vidika), ker boš moral založit kar nekaj denarja in tudi časovno zna trajat.

Zanima me kakšne so moje možnosti pri pravnem posredovanju zaradi škode, ki je nastala pri nepravilno delujoči (popravljeni) opremi, kupljeni v avstriji.

Civilna tožba zoper podjetje.

MadMicka ::

Obrneš se lahko na slovensko govorečega avstrijskega odvetnika. Ampak za par 10 EUR se res ne splača. Pač v tem servisu/trgovini ne kupuješ več, pa še nam lahko poveš ime, da se ga bomo izogibali.

Smrkc ::

Hvala za obrazložitev.

Gre za electronic4you. O sami trgovini ne morem reči nič slabega, saj so mi pokvarjeno opremo, kupljeno pri njih, skorajda brez vprašanja vzeli in popravili pod garancijo. Druga pesem je pri ostali opremi, ki je bila prizadeta zaradi nepravilnega delovanja teh naprav.

Bellzmet ::

Kaj pa je bilo v osnovi narobe, da si moral receiver in projektor nesti na servis? Kako da oboje ni delalo?

Smrkc ::

Heh... moja nerodnost. Končni rezultat je bil kratek stik na enem izmed izhodov na receiverju. Po tistem tudi projektor ni več delal (kar mi je bilo zelo čudno).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369041 (1930) matobeli
»

Projektor za "zunanji kino"

Oddelek: Zvok in slika
253643 (2889) Kaj
»

Povezava projektorja s telefonom ali anteno

Oddelek: Zvok in slika
8950 (770) ameba
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211549 (10377) urosbe
»

Nakup projetorja; dilema: je sploh za vsakdanjo uporabo?

Oddelek: Kaj kupiti
81413 (1295) tina-n-robi

Več podobnih tem