» »

Macbook Pro 2010 - Počasnost in utripajoč zaslon

Macbook Pro 2010 - Počasnost in utripajoč zaslon

d0rK ::

Zdravo,

ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe s tem laptopom? Vsi programi se odpirajo zelo počasi, sploh Adobe. Nekajkrat se je v zadnjem času zgodilo da je zaslon utripal. Ali je na Macih kaj podobnega kot format in reinstall kot na Windowsih? Računalnik niti enkrat od nakupa še ni bil "osvežen". Mogoče je splošna zabasnost razlog za počasnost. Ne vem pa sploh kaj bi lahko bil razlog za to utripanje zaslona ki se pojavlja. Zaenkrat samo ene trikrat v zadnjih dveh mesecih.

Hvala.

ufek ::

Itak, format in clean install. Če si že pri tem, vrži not SSD in bo šlo kot raketa.

http://osxdaily.com/2015/10/01/clean-in...

MIHAc27 ::

Apple vendar nima napak. Človek z leti ne more več dohajati tehnologijo, zato računalniki avtomatsko začnejo počasneje delati.

Ok, bolj resno... če si pregledal kaj za virusi, in ne visiš ogromno po netu je velika verjetnost, da je disk v letih pred upokojitvijo. Za Mac vem da obstajajo tudi orodja, za pregled diska, ampak ne vem koliko so kaj zanesljiva.
Glede utripanja pa ne vem.. lahko je backlight, inverter, kabel za monitor (kdaj utripne ko prepogibaš ekran?)

d0rK ::

Hvala za vodič, bom poskusil z njim med vikendom osvežiti njen sistem. Sem ji priporočil da doda še 2GB rama in en SSD. Me pa zanima koliko to stane na takem Macu. Ima kdo podatke kako preverim kateri deli so kompatibilni? Da lahko potem iščem cene.

Kar se tiče utripanja pa upam da ni kakšna resna HW napaka. Virusov ni. Utripne pa ponavadi brez kakšnega povoda. Komp je postavljen in zaslon dvignjen. Zaenkrat je zelo redko da se to zgodi tako da veliko podatkov nimam. Plus, urejam to za nekoga drugega.

SimplTech ::

Glede kompatibilnosti:
1. SSD: vsak SSD na SATA vodilu
2. RAM: DDR3 PC3-8500 o NON-ECC o DDR3-1066 o 1.35V

Pomagaš si lahko recimo s tem sajtom: link

Invictus ::

Nameče naj si noter toliko RAMa kolikor ji dopušča Mac in budžet. Trenutno je poceni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ufek ::

Na moj 13 inčni macbook pro (mid 2010) gre max 8gb rama. Verjetno imaš enakega? Specifikacije: https://support.apple.com/kb/SP583?loca...

Zamenjaš pa tako disk kot nadgradiš ram enostavno kar sam:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ufek ()

TwingoLove ::

Že kot sam lastnik MBP 13" mid 2010 ti lahko rečem da je po vsej verjetnost res kriv sam sistem, ki še nikoli ni bil na novo naložen (osvežen kot pravite nekateri).
Zdaj če je v računalniku ogromno prahu se računalnik lahko začne posledično pregrevat, kar verjamem da se je tvoj vsa ta leta je (vsi ti maci se že sami po sebi zelo grejejo) razen če si uporabljal kak fan control.
Prva preden greš v kake investicije po nov SSD in RAM, bi jaz računalnik očitil prahu in na novo namestil sistem.
Zlo pomaga tudi to če vsaj enkrat na teden izklopiš računalnik.. Shutdown in tam NIMAŠ obkljukane možnosti Reopen windows when logging back in.

ufek ::

Greje da se? :O Ne vem kaj delaš ti z njim, a moj je kvečjemu mlačen. Ventilatorja se sploh ne sliši, ko sem ga nabavil sem že mislil da ima samo pasivno hlajenje in tako tih je še danes. Tako da ne vem od kod ti to da se zelo grejejo. Ali pa imam jaz srečo z mojim. 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SW za stres teste in spremljanje na OS X

Oddelek: Pomoč in nasveti
16971 (726) FX6300B
»

SSD in RAM za Macbook Pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
11878 (619) d0rK
»

Padanje prodaje osebnih računalnikov traja že rekordno dolgo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11630246 (25991) jype
»

Kateri SSD za MacBook Pro mid-2010?

Oddelek: Kaj kupiti
192082 (1645) pirx

Več podobnih tem