Forum » Zvok in slika » Stara kamera na kasete
Stara kamera na kasete
Klemenn ::
Torej, imam starejšo kamero Sony CCD-TR580E na 8mm kasete.
Imam tudi cca 30 kaset, starih okoli 20 let.
Problem je, ker niti ne vem kaj je na kasetah. Torej tudi ne vem, če iz kaset dobimo ves video (ki je na kaseti).
Zato sprasujem, kaj je lahko pokvarjeni na kamero in/ali kaseti, da dobimo naprimer 30min od 60min posnetkov. Teh 30 min, ki jih "ne dobimo" je črnih, tako da to je lahko čisto legitimen prazen trak.
Imam tudi cca 30 kaset, starih okoli 20 let.
Problem je, ker niti ne vem kaj je na kasetah. Torej tudi ne vem, če iz kaset dobimo ves video (ki je na kaseti).
Zato sprasujem, kaj je lahko pokvarjeni na kamero in/ali kaseti, da dobimo naprimer 30min od 60min posnetkov. Teh 30 min, ki jih "ne dobimo" je črnih, tako da to je lahko čisto legitimen prazen trak.
MajorM ::
To je podobna kamera, kot sem jo imel jaz pred leti.
Če se prav spomnim ti v predvajalnem načinu predvaja samo toliko časa dokler je kaj posneto. Po moje se podatki ne bi toliko kompletno izbrisali, da bi bil trak popolnoma prazen. Po moje je tistko kar vidiš črno dejansko neposnet trak.
Predlagam ti, da si vse posnetke pretvoriš v digitalno obliko.
Na Bolhi kupi en SNEMALNIK EASYCAP in potem pretvori v digitalno obliko. Je nekaj dela, da si postaviš sistem ampak potem je samo rutina.
Če se prav spomnim ti v predvajalnem načinu predvaja samo toliko časa dokler je kaj posneto. Po moje se podatki ne bi toliko kompletno izbrisali, da bi bil trak popolnoma prazen. Po moje je tistko kar vidiš črno dejansko neposnet trak.
Predlagam ti, da si vse posnetke pretvoriš v digitalno obliko.
Na Bolhi kupi en SNEMALNIK EASYCAP in potem pretvori v digitalno obliko. Je nekaj dela, da si postaviš sistem ampak potem je samo rutina.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bitna hitrost zvokaOddelek: Pomoč in nasveti | 4326 (3030) | XLapse |
» | Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16707 (10875) | BorutK-73 |
» | Izbira pretvornika iz composite video v FW ali po drugi poti v PCOddelek: Zvok in slika | 1544 (1374) | Scotch3M |
» | VHS dokončno umrlOddelek: Novice / Ostale najave | 5455 (3315) | PrimozR |
» | Kako iz VHS v digitalnoobliko?Oddelek: Zvok in slika | 1614 (1316) | solatko |