» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
21 / 38
»»

iElectric ::

kje bi lahko dobil scripto za potavitev trackerja?

pivmik ::

SourceForge,
ta je menda najboljši:
https://sourceforge.net/projects/bytemo...
LP, Gregor GRE^

kilergas ::

JSt pa mam en problemcek.Imam ABC 2.6.9 pa mi cez cas torrenti kar zmrznejo,..ce jih dam pod pavzo in pol resume ,lepo spet normalno delujejo,.a cez cas spet zmrznejo.:'(
where is the problem ?

BaRtMaN ::

V naprednih nastavitvah daj Max peer connections na 60 ali manj. Poročaj o rezultatih.

kilergas ::

Ko se da na magicno stevilko 60 se zjutraj pokaze lep oblacek,.Low disk space:D

Mi je že kar žal, da sem ti povedal. :P

whatever55 ::

Torej imam problem! Čez nekaj časa se mi računalnik resetira sam od seb in to takrat ko imam vklopljen azureus. Kako naj rešim to težavo, ker ne moem nič downloadati, ker mi tak hitro crkne!??

AtaStrumf ::

Verjetno je kaj narobe z računalnikom, ker dandanes ti programi ne resetirajo mašine kar tako. Probaj kak drug client, npr. bittornado in pa zalaufaj kak F@H ali Prime 95, da vidiš če imaš sploh stabilen računalnik.

CaqKa ::

maticmlakar: kaj odšteva čas od ene minute navzdol?

Clone ::

Še jaz imam eno vprašanje, na začetni strani sem prebral da je treba ugasnit firewall če hočeš da bojo drugi lahko vlekli od tebe.

Pri men ise dogaja da imam vedno rumen krogec, vleče mi dol tudi po 80kB/s uplodat pa mi noče, še pa v Local Area Connection Properties ugasnem Firewall potem pa postane stvar zelena. Portov nisem nič spreminjal tako da so nastavjeni na 10000 do 60000 in obkljukano je randomize. Kaj je sploh fora s porti in/ali naj jih spremenim. Tole s firewalom mi ni všeč saj povsod piše naj bo vklopljen.

Hvala!

l.p.

Nastavi porte na recimo 8800-8900, pol pa te porte odpri v Firewallu v obe smeri in oba protokola - incoming, outgoing; TCP, UDP.
Zakaj pa imaš na Local Area Connection firewall - a imaš kabelski internet?
LP, Gregor GRE^

Ja kabelski internet imam, zakaj?

Aja grem pod advandced settings, pod services dam ADD kaj pa pol? Name or IP Adress? External port number, internal port number tcp, udp, tadva lahko izberem le enega ali drugega.

Incoming in outgoing a je to pod ICMP?

hvala za trud

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clone ()

No stvar sem uštimal tak oda lahko ostali vlečejo od mene in sveti zelena luč. Oz mi je delalo le za en torrent pri drugem je pa spet isto rumena luč vendar vsaj uploada do konca, kaj je narobe da še vedno ne sveti zelena luč? Kaj je fora tiste funkcije : "Force icon to display green when firewalled" ?

Ko je bila zelena luč sem imel nastavljeno:
Pod service settings -> External in Internal port for this service: sem pod oboje vpisal 8800 in dal na TCP. Ali moram kaj spremenit?

Ampa te nastavitve so delale samo za en torent:
Napiše mi da je port 6881 blacklisted, zato imam nastavljene
6981-6991.

Vse dela vredu Download je 90k upload je 30k (linija je 512/128), samo zanima me zakaj še vedno gori rumena luč, če pa firewall čisto izklopim potem po 13 sekundah sveti zelena.

Se pravi s tem ko sem to naredil sem omogočil dostop do računalnika mimo firewalla le temu programu na tem portu ali še kakpnemu drugemu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clone ()

Igor0 ::

Kaj to pomeni ?

Ugotovil sem, da mi Shareaza in BitComet downloadata tudi do 75 % hitreje, če imam konektan istočasno še browser (Opera), kot če ne šaram po netu.

Mi zna kdo objasniti zakaj?

(Adsl 1024/256, WinXP, firewall WinXP)

Lp Igor

Gandalfar ::

placebo efekt pomojem. Ni nekega pametnega razloga zakaj bi se to dogajal.

kaj pa če je kaka taka fora da morš bit na homepejdzu? podobno kot na ircu ko morš bit na kanalu da ne padeš iz queue?

Igor0 ::

To je to. Pobral sem 1,8G čez noč. To se mi ni še nikoli prej zgodilo. Saj je tudi prej hitro pobiralo, vendar največ 3-4 ure. Sedaj pa Boom. No se ne sekiram ...

Lp Igor

OldSkul ::

Zadnje časa se mi zdi, da je tale [ cenzura ] totalno v k*rcu.Recimo snemaš en film pa je 200 seedov pa 3000 leecherjev!!! pa na tej strani vse samo leechajo.Jaz bi vse sunu nekam. [ cenzura ] bi že mogla enkrat uvest sistem, da če premalo seedaš, da te brcnejo vn oz si banned!!;(( ;(( ;((
Na drugih straneh je vse dosti hitreje samo dobiš pa manj, to je res!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

flipflop ::

Meni tudi na [ cenzura ] gre solidno hitro.

Zgodovina sprememb…

za support določenih strani se obrnite nanje. tukaj nudimo le pomoč za uporabo programov.

sadarj79 potem pa uporabljaj te druge strani in se ne pritozuj nad ostalimi.

Zgodovina sprememb…

Paramedic ::

Men se zdi, da ni treba bit registriran in ne vem kaj še vse, da lahko nekaj dobiš. [ samocenzura ] taka kot je je čist v redu, sej ni treba da maš vse v prvem dnevu dol. Važno da je izbira dobra, pri tistih kjer se registriraš se mi zdi slaba.

Samo nekaj tle ne vem čist: a ko recimo nek fajl zvlečem dol in ga pustim sharat, pomeni, da sem od takrat naprej seeder? Al morš dat kak superseeding mode :). Kdaj je treba dat ta super-seed (kot imenuje to ABC)?

]Fusion[ ::

Rajši mam recimo konstantnih 20kb pri BTju kot pa konstantnih >10 kb na muli :P
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Ej, ne bit taki imbacili, pa cenzurirat ime ene spletne strani no. Kje pa živimo ???!!!!

Zgodovina sprememb…

• vrnil v prejšnje stanje: CaqKa ()

Stroga pravila nasega ISP-ja. Podarjenemu konju se pac ne gleda v zobe.

Eh, to vas samo strašijo, ker morajo. Kaj vse je pisalo v moji pogodbi za Amis internet, pa itak, da jih boli k. samo da dobijo denar. To je samo zato, da lahko pol, če pride do frke krivdo zvalijo nate oz. na vas/nas.

se enkrat preberi kaj sem napisal. Ce slucajno ne strasijo to pomeni, da ostanemo brez povezave v svet. Hurej :>

Juuuuupiiiii :D.

Hmm, se opravičujem zarad linka, samo ga tak že verjetno večina pozna. Drgač je pa včasih bla dobra stran warez.rozica.com? Tam se je baje vse dobilo. Na SN sicer meni gre največ do 40kB/s, po večini pa pod 20, ker res vsi samo leechajo, noben ku*ac pa nebi uploada pustil še nekaj časa odprtega...

misso ::

Jst mam pa skledeče vprašanje.

Uporabljam azures zadja verzija, pol mi pa napiše ko ga poženeš da so vrata 6969 oz druga že zasedena za 40.0.168.192. ip

Ta ip je od mojga računalnika samo v obratni smeri. 192.168.0.40. Preko neta grem skozi ruterja in na ruterju imem porte odprte. Zakaj mi vleče počasi največ do 50k, največkrat pa samo do 20k.

vem da je bilo to že napisamo v zgornih postih

Tody ::

jest sicer bol malo leecham ampak sem tok fer da pustim vsaj 1:1 ratio.... Misso dej preber si mal zgornje posta A ? Originalne porte dost strani blokira tko da se zmisli nekaj drugega....

alum ::

zakaj mi fucking torrent protokol ne downloada z vec kot 10kb/s, medtem ko tukaj berem, da se pogovarjate o cifrah kot so 100 kb/s, kot da so take hitrosti vsakdanje in nic posebnega!

sprva sem mislo, da je tezava router, potem pa sem forwardo vse porte, ki jih abc klient uporablja (6881-6999), pa ni nic boljse...prav tako omejim upload, na 80%, tako da mi ne opocasnjeje downloada!

aja linijo imam ADSL 1024/256!

ce je kdo imel podoben problem in ima kaksno resitev...se priporocam:D

P.S.: ko pogledam z advanced detail v abc torrent klientu mi izpise, se polno userjev, ki imajo celi fajl, pa ne downloadam od njih...

lp, wakum

Trubadur ::

Hvala enako!
Berite Thomasa!

Paramedic ::

obema: sam opažam da mi abc dela najhitreje. Sicer pa ni treba fowardat vseh, ampak recimo samo toliko, kot boš rabil hkratnih downloadov. Ko fowardaš določi porte, ki niso čist standardni pri bittorentu, pa naj bojo za vsako mrežno kartico drugi porti.

Jao!!! Vsi takoj spremenite porte iz 6881-6999 na kaj drugega; recimo 13250-13300.

Mulc ::

Pozdravljeni, sem nov v loadanju stvari, in zaenkrat glede torrentov uporablam azureus, ko sem bral na forumu, se mi je zdela moja hitrost počasna (če je 30 kb sem že vesel), medtem, ko vam vleče tudi po 80, 110kb itd. (druge stvari iz neta mi loada brez problema 110kb). Kaj priporočate??

Zgodovina sprememb…

Preberi moj zgornji odgovor.

Ne vleče vse enako! Odvisno od torrenta, kolk folka seed-a kolk leech-a itd. Poskusi s kakšnim, ki ima full seedov pa mu daj malo časa, da doseže polno hitrost.

Mulc ::

Ja kje vidš ta seed? A to je na strani torrent datoteke? Drgač mam pa že 1,5 h zagnanga pa ne vleče nč, no vleče enga z 1,4kb/s da ne bo pomote.

Zgodovina sprememb…

Ja seeds so zelene cifte, leech-erji pa modri.

Hux ::

Jaz sem privrzenec tornadota prej pa Shadowa. Vse tiste kliente ko so postlai ko emula downloadanje vec stvari istocasno pa pospukam. Sej ideja torenta ter hitrega downloada se zgubi tukaj zato vlecem vedno 1 stvar naenkrat do max 3 ampak vsaka ma 20k uploada v tem primeru in ne kot oni drugi klienti ko nasopas 10 torentov not pa vse skup omejis na 5k. Pol se se pa cudijo zakaj gre vse vedno pocasneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

jest10 ::

Ima še kdo podoben problem?
Že kake 3 dni mi noče zagnati skoraj nobenega torrenta.
Pa ni važno kateri klient imam(sem jih za probo nekaj zamenjau)
Sam port tudi ni problem-sem tudi že probal različne cifre

Trubadur ::

jst
napiše invalid bit torrent file
Berite Thomasa!

Meni enako. Več kot 50% je takih:(

Meni zaenkrat dela vse lepo, vsi delajo. Sej bi vprašu s kere strani vlečete, pa bi blo izbrisano še preden bi pritisnil na Pošlji...

Iz različnih.
Je pa res da je v večini

Zgodovina sprememb…

LukaVi ::

zakaj pa slploh torrent zašteka, če je preveč seedov?
lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaVi ()

Desni klik na torrent link in izbereš "Save target as..." pa si ga shraniš.
V Operi pa lahko enostavno v nastavitvah spemeniš obnašanje pri torrent linkih/datotekah.
LP, Gregor GRE^

Sem dal gor novo opero 7.60 in zdaj dela OK (tist save target as sem že skoz uporabljal, pa je kar naekrat nehalo delovati in mi namesto torrenta shrani html, ki mi pove, da je to kao unauthorised DL), IE ga pa še vedno serje.

Problem je pa sedaj to, da so pri Operi sedaj naredili, da ko DL-jaš nekaj se ti odpre un DL manager čez celo stran. Prej je bilo samo kot ena tretjina okna ob strani, kar je bilo že annoying enough, ampak tole je pa 2 much in ne najdem kje se izklopi ;(.

MKrmec ::

Kje si pa opero 7. 6 dobu ce je komi 7. 54 uzun!?

Aja pa se to bittorrent laufa k pr norcih! Hhaha ni bolse stvari za dlat vseh stvari! Emule sux!

Men u operi cist vse lepo dela!

Ce zasteka ker je prevec seedov mate kej narobe nastiman! 100 clients per task in dela vse lepo! Ubistvu ne rabs vec! Men se ni nikol kej tazga zgodl! Lahko je pa tut problem s strojno opremo ker bittorrent zelo obremenjuje mrezno pa routerje itd! Mal po forumih pocekirat!

V bittorrentu prevec pustijo! Clienti lahko dlajo po kokr ces torrentov naenkrat in to je problem k lahko nastimas minimum upload 5 kb/s pa dlas 4 torrente in temu se prav leechanje! To je narobe! Mogl bi popizdit in nastimat minimum 10 kb/s in 1-2 torrenta naenkrat da lahko dlas! Razn ce zvisas upload na 20 kb/s pol dobis se 3-4 torrente na enkrat! Stekate hha!

Zgodovina sprememb…

• polepsal: CaqKa ()

Version 7.60
Build 7141
Platform Win32
System Windows XP

Zgodovina sprememb…

««
21 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

µTorrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4720644 (18573) roli
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

9115566 (12696) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354726 (3334) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13714861 (9612) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294555 (4555) zile

Več podobnih tem