Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
CaqKa ::
jaz nevem zakaj nam to sploh praviš če nečeš delit tega z nami...
kr naj te folk preko ZS zasuje boš vsaj za naslednjič vedo
kr naj te folk preko ZS zasuje boš vsaj za naslednjič vedo
MKrmec ::
100 % ma ksn shekan client in posilja neprave podatke trackerju in s tem leecha pa nc druzga in ce vsi to delajo pol vsi najebejo!!
Ljudje sharite drgac bo vsega konc!!
Aja pa se neki za ljudi k majo probleme z routerji!! Vrste jih stran haha ne boste mel vec problemov!!
Pa se to BitTorrent RULES!! Ni bolsga P2P sistema!!
Ljudje sharite drgac bo vsega konc!!
Aja pa se neki za ljudi k majo probleme z routerji!! Vrste jih stran haha ne boste mel vec problemov!!
Pa se to BitTorrent RULES!! Ni bolsga P2P sistema!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MKrmec ()
AtaStrumf ::
Ne nič ni shekan, sam eno nastavitev spremenim . Problem pa vidim predvsem v tem, da ... no ja to bi vam pa že preveč povedal. Saj verjetno ni take dramatične razlike, edino ne zabije mi tolk interneta in lahko vsaj normalno surfam (tudi recimo večja količina slik ni problem), kar prej nisem mogel.
Brez skrbi mam občutek, da je treba tudi sherat, zato pa vam ne povem . Joke, saj tudi jaz kar dost sheram, edin kot pravim ena fora je da mi internet dela dost normalno kljub trem ful speed torrentom.
Brez skrbi mam občutek, da je treba tudi sherat, zato pa vam ne povem . Joke, saj tudi jaz kar dost sheram, edin kot pravim ena fora je da mi internet dela dost normalno kljub trem ful speed torrentom.
flipflop ::
Kaj a upload si omejil? Res ne vem kaj vam je tak problem pustit da pride share ratio vsaj do 1, al pa še več če je malo seedov. Jst ga vedno pustim da uploada vsaj tolk ko sm jst dol potegnu. Res pa ne potegnem dol vsake stvari k se najde na netu.
Sej glih v tem je fora, da jaz ne omejim UL, ker si s tem omejiš tudi DL (vsaj tako piše), ampak uporabim eno drugo foro, ki bi se jo itak vsak spomnil, če bi si vzel 5 sekund časa, ampak si ga ne, kar pa sloh ni slabo, razen za njih .
Poglej v nastavitve klienta kaj imaš nastavljeno. Pa na nekaterih trackerjih so določeni porti blokirani.
isliame1 ::
zdravo,
sem ze cisto obupan ker mi z bit torrent programi nekaj ne dela v redu.
na ruterju sem nastavil v virtual serverju porte od 6881 do 6889 in zadeva mi vlece dol po 1~6kb/s.
povezavo z internetom imam pa 2M. naj povem se to da mi je preko nekaterih FTP-jev dl z 240kb/s.medtem ko mi pa ul brez problema po 20~40kb/s .
sam ne najdem vec resitve. mogoce je za napako krivo tudi to, da smo na net povezani trije in mamo sherane dadoteke pri tem pa me druga dva ne vidita samo jaz jih vidim (pojma nimam kaj bi bilo to narobe-to se je zgodilo po tem ko sem dobu nov racunalnik in sem sistem na novo nalozu). sam si nisem instaliral nobenega firewalla. kaj naj naredim(a imajo slucajno winXP nekaksen firewall po defoltu vklopljen). a mi preostane se kaj drugega kot da se enkrat sistem nalozim??
pomagajte mi prosim, tukaj ste sami struckoti.
hvala za odgovore in pomoc.
l.p. Matej
sem ze cisto obupan ker mi z bit torrent programi nekaj ne dela v redu.
na ruterju sem nastavil v virtual serverju porte od 6881 do 6889 in zadeva mi vlece dol po 1~6kb/s.
povezavo z internetom imam pa 2M. naj povem se to da mi je preko nekaterih FTP-jev dl z 240kb/s.medtem ko mi pa ul brez problema po 20~40kb/s .
sam ne najdem vec resitve. mogoce je za napako krivo tudi to, da smo na net povezani trije in mamo sherane dadoteke pri tem pa me druga dva ne vidita samo jaz jih vidim (pojma nimam kaj bi bilo to narobe-to se je zgodilo po tem ko sem dobu nov racunalnik in sem sistem na novo nalozu). sam si nisem instaliral nobenega firewalla. kaj naj naredim(a imajo slucajno winXP nekaksen firewall po defoltu vklopljen). a mi preostane se kaj drugega kot da se enkrat sistem nalozim??
pomagajte mi prosim, tukaj ste sami struckoti.
hvala za odgovore in pomoc.
l.p. Matej
BaRtMaN ::
Zamenjaj porte. Večina trackerjev ima te default porte blokirane. 6 zamenjaj s 5 ali 7, pa bo.
Potem poglej v lastnostih povezave, če imaš vklopljen integriran požarni zid (zadnji zavihek). Lahko da še pomaga izklopiti simple filesharing.
Potem poglej v lastnostih povezave, če imaš vklopljen integriran požarni zid (zadnji zavihek). Lahko da še pomaga izklopiti simple filesharing.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
isliame1 ::
nic ne pomaga se vedno je razmerje U/D 700%
ocitno mam nekaj blokirano in ne jaz ne vidim nobenga pa tut vecina mene ne vidi, saj lahko samo nekateri od mene dol vlecejo file ki ga jaz dl.
vseeno hvala
ocitno mam nekaj blokirano in ne jaz ne vidim nobenga pa tut vecina mene ne vidi, saj lahko samo nekateri od mene dol vlecejo file ki ga jaz dl.
vseeno hvala
mte ::
Predlagam da proglasimo AtaStrumfa za genija Po eni strani mi je čisto vseeno dokler mi vleče z normalnimi nastavitvami precej hitro in da mam še plac za brksanje, po drugi strani mi je pa žal za njega da misli da drži boga za jajca, pa zaradi tega izpade neumno
K boš ti zloadal 107 GB na 1 mbit-ni liniji v 1 mesecu (30 dni) pa zraven 3 izpite naredil se pa oglasi do takrat bodi pa raje tiho. Pred pol ure sem po 9 dnevnem dopustu prišel domov in ugante kolk mi loada zdele? 137.1/30,2 kB/s pa ČIST normalno surfam vmes in dol vlečem torrente za en teden nazaj iz suprnove in izvajam search gor, ko šus. Ne ti meni tra-la-la brez trobente miško!
Fury ::
Haha, tole je bil pa reply leta
Kako je zdej z azureusom? Je se zmer tako pozresen al so ga kej optimiziral?
Kako je zdej z azureusom? Je se zmer tako pozresen al so ga kej optimiziral?
Hehe
Jst normalno uporabljam Azureusa, me nič ne moti med igranjem špilov, ko filme gledam, ... Men se ne zdi nč požrešen, edino za bandwidth,hehe
Jst normalno uporabljam Azureusa, me nič ne moti med igranjem špilov, ko filme gledam, ... Men se ne zdi nč požrešen, edino za bandwidth,hehe
OldSkul ::
Me gre najbolj na jetra to,da se meni najljubši klient ABC posodablja zelo počasi oz. še zmeraj temelji na BitTornadu 0.2.0, medtem ko je zdaj zunaj že BitTornado 0.3.7!
Dr_M ::
glede na to, da je biu ABC ze 1x ukinjen, je se dobr, da je tip naredu verzijo z bittornado jedrom
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
mohha53 ::
Serbus!
Imam eno specifično vprašanje!
Začel sem uporabljati klienta ABC. Če ga slučajno še kdo, bi rad slišal njegovo mnenje, vprašanje pa se glasi.. Kaj pomeni/omogoča WebService pri tem klientu in kako ga aktiviram?
Hvala, Myk
Imam eno specifično vprašanje!
Začel sem uporabljati klienta ABC. Če ga slučajno še kdo, bi rad slišal njegovo mnenje, vprašanje pa se glasi.. Kaj pomeni/omogoča WebService pri tem klientu in kako ga aktiviram?
Hvala, Myk
Nevihta ::
Pozdravljen!
Sem bral tvoje tezave in moram reci da imam cisto enake. Namrec bittorrentove file mi dol vlece max 1 do 3 k/s pri cemer ima ADSL 2M. Sem priklopljen na Level one router. V kolikor si ti tvoje tezave odpravil bi ti bil mucho much hvalezen za nasvet, tudi sam ze obupujem!
LP
Dejan
Sem bral tvoje tezave in moram reci da imam cisto enake. Namrec bittorrentove file mi dol vlece max 1 do 3 k/s pri cemer ima ADSL 2M. Sem priklopljen na Level one router. V kolikor si ti tvoje tezave odpravil bi ti bil mucho much hvalezen za nasvet, tudi sam ze obupujem!
LP
Dejan
monster-x ::
Nevihta, porte si v routerju odprl?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
The dog ::
Če mi lahko pomagate? Uporablam azureus in mi vleče največ 30kB/s prjatlu skoraj 10m stran (z bolšim računalnikom a isto povezavo 1M) od mene vleče pa konstantno tod 80 do 100kb/s.
Oba uporablava ZAP in tudi ko je izkloplen mi ne včeče več. Sem že probu zamenjat porte samo ker kol port dam mi napiše NAT error in nič ne pomaga.
Prosim za pomoč. Hvala!
Oba uporablava ZAP in tudi ko je izkloplen mi ne včeče več. Sem že probu zamenjat porte samo ker kol port dam mi napiše NAT error in nič ne pomaga.
Prosim za pomoč. Hvala!
mich ::
vprašanje
kaj če snemaš isti file istočasno z različnimi klienti (na en imenik)......kaj se zgodi
ali se klienta dopolnjujeta ali vsak dela zase?
kaj če snemaš isti file istočasno z različnimi klienti (na en imenik)......kaj se zgodi
ali se klienta dopolnjujeta ali vsak dela zase?
pivmik ::
Ne, en klient pač ne bo mogel dobiti ekskluzivnga dostopa do datoteke. Zato ne bo mogu snemat.
LP, Gregor GRE^
V bistvu ima BitTornado (torej tudi ABC) možnost Lock While Writing in pa tudi No Locking.
mich, probaj. :D
mich, probaj. :D
mich ::
v bistvi istočasno doljemljem isto datoteko z Azureuson in burstom.........samo npri az mi piše da je dol 18% na burstu pa 9%....
ali bo datoteka uredu ko jo prvi 100% presneme ali morat končati oba? npr, ko je 50% presneta .iso javlja da je corrupt, čeprav je na disku že viden kot celota...
probam d???
ali bo datoteka uredu ko jo prvi 100% presneme ali morat končati oba? npr, ko je 50% presneta .iso javlja da je corrupt, čeprav je na disku že viden kot celota...
probam d???
]Fusion[ ::
Je že kdo sprobal BitComet klient ter če že je, ali ga priporoča?
Me pa še zanima koliko je vseh BT klientov na netu?
BT standard
BitTornado
TorrentStorm
ABC
Azureus
BitComet
So to vsi?
Me pa še zanima koliko je vseh BT klientov na netu?
BT standard
BitTornado
TorrentStorm
ABC
Azureus
BitComet
So to vsi?
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Uporabljajo se ali Azureus, ABC ali BitTornado. Lahko uporabljaš tudi uradni klient, BitTorrent, ki pa nima nobenih pametnih nastavitev.
Drugih klientov jaz ne bi vohal. :>
Drugih klientov jaz ne bi vohal. :>
OldSkul ::
Toda vsak ima svoj problem.
Azureus upočasni rač. saj temelji na javi.To se dogaje če nimaš zmogljivega rač.ABC se zelo redko updata, medtem ko pa me pri Bittornadu moti to, da če recimo vlečeš dol 5 fajlov moraš imeti odprih tudi 5 oken.
Azureus upočasni rač. saj temelji na javi.To se dogaje če nimaš zmogljivega rač.ABC se zelo redko updata, medtem ko pa me pri Bittornadu moti to, da če recimo vlečeš dol 5 fajlov moraš imeti odprih tudi 5 oken.
Gandalfar ::
BaRtMaN: ubistvu ima full pametnih nastavitev in je jako uporaben. Gre se samo zato ali je kateri drugi se boljsi. Vsekakor pa tudi originalni ni za v smeti.
]Fusion[ ::
Me pa tudi zanima če je kateri hitrejši pri dolvleki kot drugi. Mislim si, da so vsi enaki, samo vseeno rajši vprašam. Ali je glavna razlika le v hitrosti delovanja (obremenitev cpu) in nastavitvah?
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
No, ko sem jaz uporabljal uradnega klienta, me je zelo motilo pomanjkanje omejitve uploada in raznih naprednih možnosti, ki jih ima BitTornado (pre-allocation, omejitev št. povezav...). Tako da uporabljam kar BitTornado, katerega avtor že dlje obljublja nov GUI, ki bo prav verjetno odpravil odprtih več programov naenkrat, kar pa mene sicer ne moti.
Gandalfar ::
Moj uradni podpira tele komande.. :)
--responsefile filename
--url url
-i ip | --ip ip
--bind ip
--minport portnum
--maxport portnum
--saveas filename
--max_uploads num
--max_upload_rate kbytes
--keepalive_interval secs
--download_slice_size bytes
--request_backlog num
--max_message_length bytes
--timeout secs
--timeout_check_interval secs
--max_slice_length bytes
--max_rate_recalculate_interval secs
--max_rate_period secs
--upload_rate_fudge secs
--display_interval secs
--rerequest_interval secs
--min_peers num
--http_timeout secs
--snub_time secs
--spew 1 | 0
(default 0) --max_initiate num stop initiating new connections
--check_hashes 1 | 0
--report_hash_failures 1 | 0
--rarest_first_priority_cutoff num
--responsefile filename
--url url
-i ip | --ip ip
--bind ip
--minport portnum
--maxport portnum
--saveas filename
--max_uploads num
--max_upload_rate kbytes
--keepalive_interval secs
--download_slice_size bytes
--request_backlog num
--max_message_length bytes
--timeout secs
--timeout_check_interval secs
--max_slice_length bytes
--max_rate_recalculate_interval secs
--max_rate_period secs
--upload_rate_fudge secs
--display_interval secs
--rerequest_interval secs
--min_peers num
--http_timeout secs
--snub_time secs
--spew 1 | 0
(default 0) --max_initiate num stop initiating new connections
--check_hashes 1 | 0
--report_hash_failures 1 | 0
--rarest_first_priority_cutoff num
CaqKa ::
ja gandalf.. in celi rodi sem da bom vsakič pisal komande za vsak torrent.. ko ga pa lahko enastovno kliknem in si nastavitve klient kr zapomni... bah..
no razn če imaš alias v .bashrc...
no razn če imaš alias v .bashrc...
Gand: Vejetno ima, ampak mi Windows userji smo navajeni GUIja. :)
Sem na hitro pogledal na stran uradnega klienta, pa nisem našel nobeenih switchew. Verjetno bi jih pa lahko vpisal v asociacije datotek s programi v registru, da ne bi bilo treba vedno znova in znova.
Sem na hitro pogledal na stran uradnega klienta, pa nisem našel nobeenih switchew. Verjetno bi jih pa lahko vpisal v asociacije datotek s programi v registru, da ne bi bilo treba vedno znova in znova.
Zlate ::
Ljudje!
Res še nihče ni slišal za BitSpirit?
Preprosto nima konkurence, čeprav so seveda še stvari, ki bi se jih dalo popraviti.
Zakaj je še BitSpirit tako dober? Ker ti sam poišče porte ki jih potrebuje. Rešitev za vse, ki imajo router.
Preden sem začel uporabljati BitSpirit sem preizkusil vsaj 10 različnih BitTorrent clientov in noben me ni navdušil tako kot ta.
Sam imam Adsl 2Mb, dol leti vedno MAX, pa še vedno lahko brez kakršnekoli posebne nastavitve normalno surfam. Ni mi treba bit pameten kot je AtaStrumpf.
Drugače pa, če bi jaz vedel nekaj kar bi ljudem lahko pomagalo, bi to povedal brez odlašanja, saj je poanta tega foruma da si pomagamo in ne da se hvalimo. Aja, tudi uploada nimam omejenega in vedno pustim, da ljudje šerajo od mene še par dni.
Long live P2P!
Res še nihče ni slišal za BitSpirit?
Preprosto nima konkurence, čeprav so seveda še stvari, ki bi se jih dalo popraviti.
Zakaj je še BitSpirit tako dober? Ker ti sam poišče porte ki jih potrebuje. Rešitev za vse, ki imajo router.
Preden sem začel uporabljati BitSpirit sem preizkusil vsaj 10 različnih BitTorrent clientov in noben me ni navdušil tako kot ta.
Sam imam Adsl 2Mb, dol leti vedno MAX, pa še vedno lahko brez kakršnekoli posebne nastavitve normalno surfam. Ni mi treba bit pameten kot je AtaStrumpf.
Drugače pa, če bi jaz vedel nekaj kar bi ljudem lahko pomagalo, bi to povedal brez odlašanja, saj je poanta tega foruma da si pomagamo in ne da se hvalimo. Aja, tudi uploada nimam omejenega in vedno pustim, da ljudje šerajo od mene še par dni.
Long live P2P!
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________
_______________________ Mark Twain________
Če hočeš, da živi P2P pol nočeš, da jaz razbobnam kaj delam. Sej, vsakemu, ki me je vprašal sem povedal, ampak samo posameznikom nikoli skupini. Ne gre se da nočem pomagat, gre se da nočem škodovat!
kilergas ::
Eni se sam bahajo kolk dol poberejo pol pa cvilijo,.o ne zakaj mi gre tok pocasi samo 60kb/s ne ne,o ne,.kaj je narobe,.. ,.drugace pa ,.kaj tolk pobirate da nardite 100g prometa v mescu? brisete pa spet isto pobirate?
Tody ::
ja to je hudo in pol se pogovarjaš z folkom in ima 250 ne preigranih igrc in mu izpdajao lasje ker nima časa jih igrat in miljon filmov k jih nima časa gledat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20644 (18573) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15566 (12696) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4726 (3334) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14861 (9612) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4555 (4555) | zile |