Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
AtaStrumf ::
As some of you might have noticed, we had some problems recently regarding its servers and .torrent download. It turned out that some of the (unauthorized) third party programs and/or sites that are hotlinking to our torrent database was poorly designed/configured, and that almost killed our servers. So we had no choice but to enable .torrent access only to users coming from our official mirrors. This policy will not change, so don't ask. :) In case you have misconfigured browser, you'll get (instead of .torrent) .html file with instructions how to configure your computer to access our .torrents.
I hope you understand our position and we ask you again, not to use third party applications / sites to access us!
Thanks
I hope you understand our position and we ask you again, not to use third party applications / sites to access us!
Thanks
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: CaqKa ()
CaqKa ::
zgornji atastrumfov post sem prilagodil tako da je "ST compliant" :>
kakorkoli.
stvar je taka da se ljudem pač ne dopušča da ti bodo "žrli" tvoj bandwidth in ti hkrati še kradli uporabnike.
in zato se pač strani zavarujejo z rešitvemi kot je opisana zgoraj. enako rešitev je pred kakim letom in pol uvedel že doom9.org.
gre se pač za download z ustreznim refererjem.
in pa še enkrat:
Tukaj se NE omenja strani z ilegalno vsebino!
lp moderator
kakorkoli.
stvar je taka da se ljudem pač ne dopušča da ti bodo "žrli" tvoj bandwidth in ti hkrati še kradli uporabnike.
in zato se pač strani zavarujejo z rešitvemi kot je opisana zgoraj. enako rešitev je pred kakim letom in pol uvedel že doom9.org.
gre se pač za download z ustreznim refererjem.
in pa še enkrat:
Tukaj se NE omenja strani z ilegalno vsebino!
lp moderator
Hair ::
Trubadur, jest: Če uporabljajta Experimental, presedlajta na Bit Tornado, pa bi mogl delat.
Če je pa kaj drugega, pa ne vem.
Če je pa kaj drugega, pa ne vem.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Tody ::
Trubadur tudi jaz sem imel podobno napako samo nisem prepričan če sem našel rešitev... Nameščen sem imel norton 2005 in ga očitno ni spustil skozi.... ko sem ga deinštaliral so se mi tudi windowzi sesul tako da sem moral ponovno inštalirat.... Zdaj imam SP2 in NOD32 in dela brez problema... pa tisto pot ki jo on določi na zadnjem oknu sem pustil isto...
pivmik ::
Zraven moraš imet še CUE z istim imenom.
BIN/CUE je zapis(image) celotnega CDja ali DVDja. Stvar lahko posnameš z Nerotom ali pa 'mounaš' v virtualni CD pogon s porgramom Deamon-Tools.
BIN/CUE je zapis(image) celotnega CDja ali DVDja. Stvar lahko posnameš z Nerotom ali pa 'mounaš' v virtualni CD pogon s porgramom Deamon-Tools.
LP, Gregor GRE^
tud če CUE nimaš lahko brez problema uporabljaš deamon tools z njimi... po montiranju se bo potem ta datoteka obnašala kot da je v CD romu in jo boš tudi kot tako videl recimor v mojem računalniku
odklop99 ::
Lep pozdrav!
Imam eno vprasanje...imam shadow experimental klienta...uporablam ga ze kr dolgo im mi je med boljsimi...zdej me pa zanima naslednje:
ker sem sformatiral disk...in nalozil vse na novo...tudi tega shadow exper. zamenjal sem pa samo antiviusni program in firewall (prej sm imel norton antivirus in firewall, zdej pa imam nod32 in zonealarm firewall) in zadeva mi ne dela...vse kar hocem "kipat" dol mi pride do 1-2 % in potem zamrzne... :( v zonealarmu sm vse nastimu...tko kot bi more bit...zdej mi pa cist nc vec ni jasn...ce ima kdo kaksn predlog oz " resitev" bi bil zelo hvalezn ;)
najlepsa hvala...
Lp odklop
Imam eno vprasanje...imam shadow experimental klienta...uporablam ga ze kr dolgo im mi je med boljsimi...zdej me pa zanima naslednje:
ker sem sformatiral disk...in nalozil vse na novo...tudi tega shadow exper. zamenjal sem pa samo antiviusni program in firewall (prej sm imel norton antivirus in firewall, zdej pa imam nod32 in zonealarm firewall) in zadeva mi ne dela...vse kar hocem "kipat" dol mi pride do 1-2 % in potem zamrzne... :( v zonealarmu sm vse nastimu...tko kot bi more bit...zdej mi pa cist nc vec ni jasn...ce ima kdo kaksn predlog oz " resitev" bi bil zelo hvalezn ;)
najlepsa hvala...
Lp odklop
ja pa mi isto naredi pri Sygate personal firewall...
pa povsod...je mozno da je kej NOD32 kriv? ker mi res ni nc vec jasn...ker kipa mi kr neki casa...pol pa kr "zamrzne" download...in konc....
peesuka men to cist nc ni vec jasn...
zdej s si dal dol bittornado...pa isto :(
Lp odklop
pa povsod...je mozno da je kej NOD32 kriv? ker mi res ni nc vec jasn...ker kipa mi kr neki casa...pol pa kr "zamrzne" download...in konc....
peesuka men to cist nc ni vec jasn...
zdej s si dal dol bittornado...pa isto :(
Lp odklop
ja sm nastimu...pa se vedno :(
mah...pa tud ne pomaga, sm ga sformatiral se ene parkrat...pa vse na novo nalozil...pa se vedno isto...
Lp odklop
mah...pa tud ne pomaga, sm ga sformatiral se ene parkrat...pa vse na novo nalozil...pa se vedno isto...
Lp odklop
MarkoMan ::
a bi lahko kdo na kratk razlozu kako delujejo te toreti Prosm....k na zacetku teme so startal k da ze vse vemo {mi zacetniki}. NUJNO je trba forum za zelene odpret!!
Js vem tolk:
1. downloudnes bitTorren - v mojem primeru 3.4.2 - ga kliknes in se neki kao instalera. pol te vrze na sajte neke brezvezne.
2. po dolgem iskanju najdem warez.rozica.com kjer se ze da neki najdet
3. gres na sajt, kliksn fajl in me vrze v Shareaza program kjer ga kao dawnload...1kb/s.
4. ne da se kontrolerat uploada tko da se mi linija zabase, in se mula zacne sepat, k da se ze tko ne vlece.
tko da prosm ce me kdo usmeri k vem da ga nekje lomim, k vsi hvalte kok nori tale toret.
hvala
Js vem tolk:
1. downloudnes bitTorren - v mojem primeru 3.4.2 - ga kliknes in se neki kao instalera. pol te vrze na sajte neke brezvezne.
2. po dolgem iskanju najdem warez.rozica.com kjer se ze da neki najdet
3. gres na sajt, kliksn fajl in me vrze v Shareaza program kjer ga kao dawnload...1kb/s.
4. ne da se kontrolerat uploada tko da se mi linija zabase, in se mula zacne sepat, k da se ze tko ne vlece.
tko da prosm ce me kdo usmeri k vem da ga nekje lomim, k vsi hvalte kok nori tale toret.
hvala
vsak zacetek in zacetnik je tezek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
]Fusion[ ::
Edina finta je da moraš .torrent fajl odpret z BitTorrentom :) -> desni klik odpri z...
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
sm probu in dela drugac k prej-drug sistem- sam mi se vedno ul zabase, dl pa je 1kbit/s. mal sm temo cekeru, pa sm vidu da se je o tem govoril {ul kontrola}, sam mi nc ne pomaga k je 2 advance 4 me.
]Fusion[ ::
Nabavi si drugi client: Torrent storm, abc, azerous(al nekak tak)...
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
hum... Torrent maš mislim da lepo razložen v prvih postih, ki jih je tron spisal, no vsaj princip delovanja. Za navadnega uporabnika pač moreš vedit naslednje. Zadeva rabi klijenta ( azureus ali kakega drugega, od bittornada ali ABC in potem najdit neko www.XXXYYYZZZ.com stran, kjer dobiš samo index, v katerem piše kdo vse ima ta file. Če si za routerjem moreš še določene porte odpret prav tako moreš pustit firewallu da gre zadeva čez. ČE NE BOŠ imel uploada (optimalno 5kb/s na datoteko) ne boš imel velikega downloada. Torej lahko mu komot omejiš upload na 10kb/s toda potem lahko največ 1 file naenkrat downloadaš.
hvala fantje in punce
tale torrentStorm zgleda obetavno. lahk omejis ul. , takoj dobis povezavo. prvi vtis za 5.
sam v help topicu nism nasu ker port morm v FW sprostit da bo pipca do konca odprta.
tale torrentStorm zgleda obetavno. lahk omejis ul. , takoj dobis povezavo. prvi vtis za 5.
sam v help topicu nism nasu ker port morm v FW sprostit da bo pipca do konca odprta.
MKrmec ::
TorrentStorm ni nc drgacen kt Shadows Experimental. uporablja jedro od SE tko da je isto. Ima se dosti napak ampak bodo ze enkrat popravljene. Vcasih Trackerji torrentStorm blokirajo ker ima napake ki skodijo bittorrentu.
Drugace je pa solidn program priznam sm ga uporablu kr neki casa potem sem presaltu na SE pa mi ni bil vsec zaradi tega ker nima multi-torrent user inteface. Za tem sem pa presaltal na Azureus in je zakon vse ma kar ces.
Drugace je pa solidn program priznam sm ga uporablu kr neki casa potem sem presaltu na SE pa mi ni bil vsec zaradi tega ker nima multi-torrent user inteface. Za tem sem pa presaltal na Azureus in je zakon vse ma kar ces.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MKrmec ()
morm rect da je TS ful lepo presenetu. 350mb v neki urah. nice. v navezi z mulo mam skoz izkoriscen 95 prcentov dl.
ce bo tko se neki ur bo 8gb v enem dnevu. ja mam adsl neki dni {prej dail} in se full naslajam stem.
azerusa sm pa neki sprobavu, pa mi ni uspel ul brzdat.
ce bo tko se neki ur bo 8gb v enem dnevu. ja mam adsl neki dni {prej dail} in se full naslajam stem.
azerusa sm pa neki sprobavu, pa mi ni uspel ul brzdat.
sk8er ::
js sm mel BitCometa za torrente in mi je vse lepo vlekl.
Zdj pa sm instaliral azureusa in stvar nikamor ne pride. Recimo isti xyz torrent odprem v azureusu in BitCometu,kjer ga začne takoj loadat, v azureusu pa vse pr miru stoji?
kake nastavitve a kaj je krivo?
Sm pa še bolj laik glede torrentov tak da prosim...
Zdj pa sm instaliral azureusa in stvar nikamor ne pride. Recimo isti xyz torrent odprem v azureusu in BitCometu,kjer ga začne takoj loadat, v azureusu pa vse pr miru stoji?
kake nastavitve a kaj je krivo?
Sm pa še bolj laik glede torrentov tak da prosim...
Flip that sh*t!
Clone ::
Pozdravljeni!
A obsataja mogoče kakšen program ki bi naprimer iz nekega torrent file-a, recimo tottenta glasbenega cd-ja, znal downloadati samo en komad, oziroma eno datoteko?
A obsataja mogoče kakšen program ki bi naprimer iz nekega torrent file-a, recimo tottenta glasbenega cd-ja, znal downloadati samo en komad, oziroma eno datoteko?
pingec ::
jap pod datoteke kliknes na komade ki jih noces prenest-prioriteta-ne prenesi
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Clone ::
Hvala vam!
Azureus bo prava stvar, probal sem še z turbo torrentom vendar gre z azureusom lepše.
Tnx
L.p.
Azureus bo prava stvar, probal sem še z turbo torrentom vendar gre z azureusom lepše.
Tnx
L.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Clone ()
maticm ::
zaenkrat sem še zelen s tem bittorrentom in me zanima kako sploh začet??
imam azureus in kaj naj sedaj?
imam azureus in kaj naj sedaj?
Gandalfar ::
tuki jih mas cel kup
Drugace pa uporabi iskalnike in domislijo.
Sedaj pa dovolj o tem. Tema pogovora je o programih in ne o tem kje se da dobit torrente. Iskanje torrentov je v tej temi off-topic in bo tako tudi obravnavano.
Drugace pa uporabi iskalnike in domislijo.
Sedaj pa dovolj o tem. Tema pogovora je o programih in ne o tem kje se da dobit torrente. Iskanje torrentov je v tej temi off-topic in bo tako tudi obravnavano.
V google vpiši torrent pa bi vrže ven polno linkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
maticm ::
hvala vsem!!!
Je kar težko prestavit iz kazaa, Emule na eno tako zadevo če se človeku ne sanja kako stvar sploh deluje...
Je še kaj pametnega da bo stvar vredu vlekla... zdej tam okol 30-40 v povprečju
katere porte odpret točno (TCP 6881-6889)
Je kar težko prestavit iz kazaa, Emule na eno tako zadevo če se človeku ne sanja kako stvar sploh deluje...
Je še kaj pametnega da bo stvar vredu vlekla... zdej tam okol 30-40 v povprečju
katere porte odpret točno (TCP 6881-6889)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maticm ()
Sumo ::
Katerekoli nad 1024, razen teh ki si jih ti napisal. Ti so defaultni in večina ISPjev preko teh portov omejuje promet.
CaqKa ::
Katerekoli nad 1024, razen teh ki si jih ti napisal. Ti so defaultni in večina ISPjev preko teh portov omejuje promet.
ja samo potem jih v tvojem torrent odjemalcu tudi ustrezno nastavi.
ja samo potem jih v tvojem torrent odjemalcu tudi ustrezno nastavi.
legend ::
Kolk portov pa naj bi rabu za torrentanje? In kaj pomen tistih 50000 portov, ki jih ima nastavljene (po defaultu) bitTornado?
Tear_DR0P ::
OK men je uporaba torrenta dost lažja od kazaa in mule. Pa še lažje sm zram pršu. Samo Bit Torrent (osnovn klient) sm namestil, poiskal seznam s torrenti in kliknu. No pa za firewall sm si še na slo-techu pogledu kako se stvar uštima :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
M-man ::
Meni se dogaja, da imajo skoraj vse avi datoteke hreščeč zvok, ali pa jih niti ni možno predvajati z BS Playerjem. Edini predvajalnik, ki lepo deluje je VLC. Ali je to normalno?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
Vsekakor ni normalno, to bi lahko sklepal že iz tega da ti v VLC dela normalno, probaj na novo instalirat najnovejse kodeke in bsplayer. Drgač pa a nis mal temo falu :)
M-man ::
Znimivo je predvsem to, da gre za datoteke, ki so prenešene preko bittorrenta (BitTornado), vsi ostali posnetki, ki pa so bili prenešeni na drugačen način (eDonkey, eMule, DC++, Kazaa...) pa delujejo povsem pravilno.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
Čudno to, probaj menjat client ceprav ne vem kako bi lahko to vplivalo
vuki ::
Mene pa zanima, mogoče je blo že govora sorry, zakaj mi Bittornado (0.3.8) uporablja 100% CPU. Sej na začetku vredu laufa, pol pa nabije na 100%. Takoj ko ga zaprem pa je spet normalno. Pri downloadu sveti zelena lučka tak kot treba, sam včasih pa Bittornado tudi zablokira. (uporabljam NOD32, pa kerio firewall)
To šumenje je lahko slučajno. Občasno so kaki releasi mal slabši pa pol pride Proper ali pa Fixed ali pa kaj v tem smislu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20644 (18573) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15566 (12696) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4726 (3334) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14861 (9612) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4555 (4555) | zile |