» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
18 / 38
»»

CaqKa ::

boštjan: nebi bilo slabo če bi nam povedal kake fajle... ker če piše da je completed potem je completed. zdaj je na tebi da znaš te fajle uporabit.. oziroma na nas da ti to razložimo :)

boštjan ::

če povem,pol se moj post lahko v rdeče obarva.sem pa že zrihtal s pomoćjo kolega,hvala za response:) ;)

jaz sem mislil samo na končnice..
torej če imaš
*.nfo
*.sfv
*.rar
*.r01-rxx
potem enostavno odpakiraš rar.
v nfo pa si prebereš nadaljna navodila...
sfv je samo za kontrolo ki je pa pri bittorrentu itak ne rabiš..
recimo kot primer.

BaRtMaN ::

Da povem, zakaj tako...
'Warez' scena se je začela v newsgroupih, kjer so bile AFAIK omejitve na sporočilo okoli 15 MB, od tod tile .(r)XX paketki. S pojavom spama so, kot vemo, newsgroupi zamrli. Takrat je kdaj prihajalo do corruptanja prenosov in tule pridejo na vrsto .sfv-ji, pri današnjih načinih širjenja paketkov pa so v bistvu odveč, prav pridejo pri dccjanju. .nfo-ji itak govorijo sami zase. :D

pivmik ::

za noob-e
NFO se odpre in bere v Notepadu - Beležnici.
LP, Gregor GRE^

iration ::

V Notepadu se da sicer odpreti, pravilno se pa vidi z GetDiz-om ali Damn nfo viewer-jem.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

hmm jaz sem jih pa do zdaj vedno gledal z type ukazom v cmdju... >:D

Fury ::

Notepad in Terminal font, pa si na konju (vidis pravilno)

Dr_M ::

zakaj pa men po defultu vedno dela v notepadu?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

flipflop ::

Si si že tako nastavu ko si prvič odprl.

no to itak, ampak mogoce mi do zdej samo 2-3x ni pravilno pokazal v notepadu, drugac pa vedno pravilno.:)

em.. brez terminal fonta mas ascii art sfukan

Meni se velikokraat cel nfo raztegne na 3 vrstice in moram dat WordWrap in resizat, da prbližno ujamem vrstice.

pivmik ::

to zato ker notepad noče razumet Linuxovih znakov za linebreak(ENTER).
LP, Gregor GRE^

Ja, u bistvu linux uporabla samo 1 znak za prelom vrstice in to je takoimenovani 'line feed'.

Windowsi (se od dosa naprej) pa vecinoma zahtevajo pred line feedom se 'carriage return'

pumaxx ::

Zanimivo bi bilo videt koliko imate odprt upload da vam ne zapira downloada.(80% kot nekateri pišejo ne drži čisto)
Sam imam 25-26 k UL (kabelskih 256) in imam te izkušnje: brez zapiranja 16k z še znosnim zapiranjem 19 k ( cca 20-30% ) pri 20k pa je download že manjši za cca 50 %.
Prosim če lahko napišete vaše ikušnje (polni UL, ponudnik, itd..)

jest mam ponavad ul 40-50kb/s, ucas tut kr na 70 (ampak dejansko tok ulja), pa dl gre se vedno 120+, pac odvisno kok je seederjev.

moj isp je pa telemach...:)

pumaxx ::

Ja že samo pozabil si napisat koliko imaš polni UL. Ali imaš posto odprtega ?

uradno nevem kok je...ul gre do 75kb/s dl pa okol 150kb/s... mam pac en paket ki ga uradno ni vec...

Sydk ::

Čist sm nov kar se Bittorrenta tiče in ker se mi ne da prebirat tuki vseh 18 strani:)) bi vprašu kera distribucija je najboljša..zame kot za začetnika, ABC - Yet another bitttorrent, mogoče ?

tako je.

falotXP ::

No, ni glih čisto tako, meni ABC Bittorrent klient povzroča 100% CPU Usage, tako, da ima to eno veliko napako, za druge pa ne vem kako je. Kateri klient je še polek ABC dober?

ma piz** materna kok ste usi slepi u 3pm.... ze 1000000 je blo povedano v tej temi, kaj je treba nardit, bi pa se kr tupite svoje...;(( ;( :(

Klemenn ::

ma, pr 20 straneh...ma sej je že sreča če se ti vse odprejo ;))

flipflop ::

Si pa v profilu nastavi da ti na stran prikazuje več postov pa bo manj strani. Prikaži si vse strani,pritisni ctrl+f pa poišči kar rabiš.:\

Wolverine ::

falot XP: action/abc preference/advanced setting/max peer connection daj na 60
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

falotXP ::

Hvala Wolverine.

jurcy ::

imam enproblem z torrenti:ko jih mam več na downloadu mi po določenem času(včasih je to ura,včasih dve),kateri izmed njih zašteka na sredini,se pravi se nikamor ne premika hitrost kot tudi ne odstotki narejenega,ostali pa tečejo normalno naprej;(( ???btw downloadam s suprnovo

a še komu to dela al sam men?kak bi ton rešu???;(

lp>:D

AtaStrumf ::

Jah, včasih kak torrent enostavno crkne k zmanjka seedov, pa peersi še nimajo celega fajla oz. se pač odklopijo prehitro. Malo poglej kolk je seedov in distributed copys in average % completed pa lahko hitro vidiš a bo kaj iz tega torrenta ali ne.

Sam sem imel pa ful probleme z neko igro iz vietnama in eno drugo iz vesolja z letnico 2004, k mi nobena ni vlekla več kot 1-3 kbps in to skor cel teden. Ker se mi kaj takega prej še ni zgodilo, sem pač vztrajal in upal, da se bo popravilo pa ni bilo nič boljš. No pol je pa včer mat nekaj nujno rabila za en mal večji mail poslat in mi je kri spila ker mail kljub temu, da se je pošiljal 150 let sploh ni prišel kamor bi moral in mi je rekla, da mi bo vse izklopila, ... pol sem pa raje v shadowem clientu začel zmanjševat upload speed (samo ker je DL proporcionalen si s tem, vsaj tako bi si človek mislil) znižal tudi download, pa se je na moje presenečenje zgodilo ravno obratno. Najprej sem pod settings na dsl/cable slow, pa ni bilo dost boljš, samo malo je bilo (vsaj v kratkem času) pol sem dal pa kar na dialup/isdn in WAU, po celem tednu sem prvič prišel na DL nad 10 kbps in sem samo gledal. Kasneje so hitrosti še bolj narasle pa pol spet padle samo je dobesedno 10-20x hitreje kot prej.

Verjetno sem imel UL tolk obremenjen, samo ne z hitrostjo, ker je bila minimalna, ampak z številom zahtev, da mi je totalno ohromilo celo internetno povezavo. Pol je mail šel čez brez problema pa še intenet mi je delal kot da ne bi nič loadal, ne pa prej ko mi je delal ko 28.8 kbps dial up modem.

To je dober trik, če rabte kaj več po netu posrfat pa nočete izklopit torrentov, ki vas bremzajo, jih ni treba dat na pavzo ker s tem po malo dalšem času zgubiš stik z trackerjem, ampak samo začasno upočasnite, odsurfajte, samo ne pozabit pol nazaj dat :D.

AtaStrumf ::

Kot kaže sem imel malce drugačen problem kot sem milsil, in sicer ne vem kaj točno je bil ali kako je do njega prišlo, ampak s pomočjo posebne funkcije(R) windowsev, da ko ti rata Windows Explorer obesit in ga na silo ugasneš v Task Managerju, ti BT clienti (vsaj Shadows) izginejo iz seznama Aplikacij (in Okenski vmesniki seveda tudi) in jih lahko vidiš le še pod Proceses in ko sem šel tja sem namesto 3 clientov videl 5.

Pol ko sem jih glede na porabljen pomnilnik ugašal od najmanjšega do največjega, sem po izklopu najmanjših, ki sta bila verjetno tista za katera sploh nisem vedel, da laufata, opazil ogromen pospešek v UL/DL managerju. Kar naenkrat je ratalo vse rdeče, prej pa je bilo bolj ali manj zeleno - rumeno, torej prekrivanje UL in DL-ja al pa rahel presežek enega ali drugega. No sedaj sem čez noč oba, vietnamca in vesoljca, dobil dol tako da če bo imel kdo kdaj kak podobno sumljivo počasen prenos za ful dolgo, naj malo sčekira BT procese, če mu slučajno ne laufa kak client za katerega sploh ne ve.

Tist prvi nasvet pa je verjetno še vedno uporaben v določenih primerih.

boych ::

jaz mam iste probleme odkar sem zamenjal računalnik!
uporabljam shadowa pa mi začne lepo vleči, po kaki uri pa vse skupaj zmrzne, enostavno vse cifre stojijo zelena lučka, na modemu pa ledica utripa ko zmešana. ne morem nič več dol spravit ker mi nonstop zmrzuje. help please!

K0K0 ::

bojch uporabi ABC.Pojdi v Action->abc preference->advanced settings ter nastavi "extra data checking" na triple-check in max peer connection na "60".

OrlyTM ::

nism cist vse prebral ampak se mi zdi, da niste kej dost pisal ...

kere kliente preferirate? ... jst mam zej torrentopia ... probu sm ze ABC in je kul, vendar mi gre na zivce, k se noce spravt v tray ...

any others ?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ABC gre v tray.
Actions -> ABC Preference -> Misc Settings -> klukca ob "minimize ABC client to tray"
Nato kliknes na minimize in gre v tray. Vsaj pr men?

ja sj ... men pa ne ... tam oblkljukam, hocm minimizirat, ne gre v traj, spet odprem options in tam spet ni klukce ... :ncjasno:

lp
OrlyTM

pri 2.6.5 pise lepo da NE gre v tray, pri 2.6.6. bo pa to spet delalo. sam eni ste res slepi... :\
pri verziji 2.6.1 in 2.6.2 pa gre lepo v tray...

njok ::

IIRC je na strani pisalo, da najnovejsi klient ne podpira minimize to tray, da bo pa to odpravljeno v naslednji razlicici. Jaz mam 2.6.1, pa dela.

No, me je Dr_M prehitel. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njok ()

aham .. jasno zdj ... :) ... nism nikjer zasledu to zapisano ... tnx

lp
OrlyTM

mare87 ::

Kateri programček priporočate za dolvleko zgrajenega na 3.4.1 ali 3.4.2 bittorrentu? Sedaj mam bittorrent-EXPERIMENTAL-UNOFFICIAL-3.2.1b-2 in mi pri 3.7 gb downloadu žere okoli 140 mb rama po nekaj časa uporabe, kar se mi zdi preveč če hočeš še kaj zraven igrat,...

Gandalfar ::

men je python bittorrent se najboljsi .. nobenih tezav. Je to ze kdo od vas sprobal? Pa se debian ga tko fino patcha, da nima nobenih memleakov .. glede na to pa da je python bi tudi pod win32 moralo delat. Poskusite :)

Kaj pa ostali ne-linuxasi uporabljate? :))

ABC 2.6.2. dela ko sus.
ampak ko pride 2.6.6 zamenam :)

Iztok Smolic ::

LP Uporablal sem ze Bittornt kr neki casa - ne ravno pogosto a je takrat delel BP. Zdej sem dobil D-link router in mi program zamrzne po nekaj minutah downloadanja. Uporabil sem ze vec klientov (experimental (star vem ..) ABC (vec verzij in navadnega ...) a nic ne pomaga - po nekaj minutah mi stvar zamrzne in obremeni CPU 90%! V routerju imam nastavljeno takole:
Special Application
Special Application is used to run applications that require multiple connections. Nastavitve za bittorent:
Trigger Port....6881-6999
Public Ports.....6881-6999
Sem pa ze pogledal celo temo - pa nisem našel podobnega primera ...

Sem pa ze pogledal celo temo - pa nisem našel podobnega primera ...

kar se tice ABC, se je v zadnih 3 straneh vsaj 3-4x govoril o tem zmrzovanju.

Iztok Smolic ::

max peer connections na 60

oprostite :8)

Men pa bittorent in dc++ tok nabijeta pinge do neba, da ne morm verjet ... a je to normalno??

ce nista vklopljena:

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 143ms, Average = 54ms

ce je vklopljen samo eden njih oz. oba pa:

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 511ms, Maximum = 2073ms, Average = 991ms

kr neki res :\

a to tko je, al mam jst kej narobe nastavljeno?

lp
OrlyTM

To tko je, ker ti programa odžirata preveč uploada.

Sem probal ABC 2.6.5 in TorrentStorma 1.2.1.0. Obadva "pijeta" skoraj enako rama, ampak je ABC neverjetno počasen. Na čase mi je vleklo pod 2 kb/s največ 11.5 kb/s. Pri TorrentStormu mi zdaj vleče z 24.3 kb/s, kar je počasneje od Experimental clienta samo požere 100 mb rama manj. Pri obeh je bil upload omejen na 5kb/s.

Zdaj pa mi je ven vrglo error "unable to connect to tracker for Scrape". Kaj to pomeni in kak to odpravim?

cakas, da se tracker spet pobere. lohk traja par minut, lohk vec ur,dni....
««
18 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

&#181;Torrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4722173 (20102) roli
»

BitTorrent pohrustal &#956;Torrent (strani: 1 2 )

9116122 (13252) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354829 (3437) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13715718 (10469) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294700 (4700) zile

Več podobnih tem