Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

Gandalfar ::
Eh .. pol ti itak bittorrent umre, ker bo isto kot mula.. pocasi.. ce mam recimo 40kb/s uploada in server zahteva 1:1 ratio bo vse skupi zelo bogo, ker se ne bo dalo dosegati ogromnih hitrosti..

Tr0n ::
V bistvu to ne drzi. Ena izmed torrent strani ima tako urejen tracker in banajo uporabnike, ki nimajo dolocenega globalnega ratia. Hitrosti torrentov na tej strani so nad 200 kb/sec.

Jzt poznam eno drug stran kjer te tud dost hitr banajo, ce potem, ko zapres torrent nimas vsaj dolocenga ratia, ki nikjer ne pise..
Dost neprijetno, ker nikoli ne ves kdaj te bodo banal oz. se kaksnemu adminu ne zazdi, da si pa mal premal bil prjazen
Dost neprijetno, ker nikoli ne ves kdaj te bodo banal oz. se kaksnemu adminu ne zazdi, da si pa mal premal bil prjazen

TribesMan ::
Daj povejte mi a je tako težko počakat da je sharing ratio vsaj 1:1? Mislim ves torrent je zasnovan na misli "Sharing is careing.", nekateri osebki tukaj pa samo gledajo kako boto povlekl dol eno gomilo stvari, ki jih kot prvo ne rabijo, kot drugo se pičkijo da jim DL nikamor ne gre. Pol jim je pa pol hudo pustit okno odprto še par uric po koncu downloada.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

zile ::
Yes točno tko, sploh ne vem zakaj bi ugašu program. Nekateri ga očitno zato, ker nimajo nič v "queue".

Raw ::
Jaz imam pa drgacn problem. Upload je skoraj vedno zelo nizek, predvsem v primerjavi z downloadom. Imam azureusa in nastavitev, da se seeding izklopi ob ratingu 1:1. Ma ce dljas kasne bolj redke zadeve, potem sploh ne dosezes 1:1! Ce razmisljam potem iz vidika admina trackerja, potem je stvar narobe zamisljena. Bi bilo boljse ce bi pri uploadu uposteval se naprimer cas. Recimo uploadas 2x tolk cajta kot dljas oziroma do dolocenga minimalnega ratinga..
Primer: dljam en batch torrent starih animejev ene 3 dni, ker seeda zelo omejeno stevilo ljudi. Ob koncu je rating 0,121. Cez 3 dni je sele 0,200. Ce sedaj upostevas pravila glede ratinga na dolocenih serverjih, potem naj bi bil benan. Stupid if u ask me. Res je, da se uposteva povprecje vecih torrentov, toda vseeno je narejeno vec skode kot koristi.
Stvar je se v razvoju - menim, da se bodo stvari s casom izboljsale, ker je ideja sistema boljsa kot vsa ostala 'konkurenca'.
Primer: dljam en batch torrent starih animejev ene 3 dni, ker seeda zelo omejeno stevilo ljudi. Ob koncu je rating 0,121. Cez 3 dni je sele 0,200. Ce sedaj upostevas pravila glede ratinga na dolocenih serverjih, potem naj bi bil benan. Stupid if u ask me. Res je, da se uposteva povprecje vecih torrentov, toda vseeno je narejeno vec skode kot koristi.
Stvar je se v razvoju - menim, da se bodo stvari s casom izboljsale, ker je ideja sistema boljsa kot vsa ostala 'konkurenca'.
I am what I am and I do what I can
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raw ()

Dr_M ::
a sm dost fer??

ampak ce dam na ful ul, mam ucas tut 200% uploada al pa se vec...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

iration ::
> V bistvu to ne drzi. Ena izmed torrent strani ima tako urejen tracker in banajo uporabnike, ki nimajo dolocenega globalnega ratia. Hitrosti torrentov na tej strani so nad 200 kb/sec.
Točno tako. In nimajo vsi uporabniki takih bogih "p2p non-friendly" povezav kot jim imamo pri nas. Namreč povezav z DL:UL ratiom 3:1 ali še slabše. Eni majo namreč 1:1, 5mbit npr :-) To je p2p friendly connection
.
Točno tako. In nimajo vsi uporabniki takih bogih "p2p non-friendly" povezav kot jim imamo pri nas. Namreč povezav z DL:UL ratiom 3:1 ali še slabše. Eni majo namreč 1:1, 5mbit npr :-) To je p2p friendly connection

Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

MKrmec ::
Sploh nisem nikjer reku da je treba dat gor 1:1!! Reku sm vsaj 0.3-0.5:1 bi mogl bi minimum razmere tko da bi vsaj mal skrbel za druge ljudi!!!
Sharing is Caring!!
E-mule SUX, DC SUX, Shareaza SUX
BT RULES, Blubster RULES, Kazaa Resurrection RULES!!!!!!

Sharing is Caring!!
E-mule SUX, DC SUX, Shareaza SUX
BT RULES, Blubster RULES, Kazaa Resurrection RULES!!!!!!

OldSkul ::
Jaz včasih spustim kakšno stvar kar celo noč odprto in takrat imam kar visok upload, ki je včasih tudi 3x večji od download-a.
Drugače pa imam upload na 27 Kb/s, kjub temu da imam komfortni paket.Če dam več mi hitrost downloada drastično pade, to pa seveda vseeno nočem.
Drugače pa imam upload na 27 Kb/s, kjub temu da imam komfortni paket.Če dam več mi hitrost downloada drastično pade, to pa seveda vseeno nočem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()

CaqKa ::
kak te naj upload pri 128kbits liniji zvišam? sej ne morem več kot 10kBps ulja met ker pol še surfat več ne morem...

AtaStrumf ::
Joj ste bogi
. Jaz načeloma vse vračam 1:1 oz. zelo blizu tega, če le lahko pa mam 1024/256 in nič ne omejujem hitrosti (OK internet gre res bolj po polžje, a saj se mi večinoma ne mudi tako zelo - za take primere obstaja recimo Pause gumb). Le če vidim, da je dovolj seedov in kopij naokoli oz. če se mi zaradi česa mudi prej prekinem sharing. Drugače so pa tele naše povezave res zelo P2P non-friendly. Če bi imeli vsi 1:1 bi bilo noro
.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

some1 ::
Zakaj pa so sploh v sloveniji tok "skrti" s tem uploadom?

Ftp://nekdo.no-ip.org
http://freeweb.siol.net/jjuha/slofs
http://freeweb.siol.net/jjuha/slofs

usi bi samo jemal, noben pa nebi nc dau...

Fury ::
Skrti so ponudniki. Se siol je skrt na tem podrocju. Verjetno predvsem zaradi dejsta, da bi rabli mnogo boljso linijo v tujino - beri mnogo drazje.
Zadnjic sem bral po amis forumu in folk sprasuje kdaj dobimo vec kot 128kbit/s ULja in un amisovc rece.. "to mas dost za cel zivljenje, vec ne rabs, ce hoces vec, pejt na siol" - a je lahko se bolj kreten? odnos do strank na vrhuncu... tega bebca bi mogl odpustiti.
Pol ti se prbije - sej to ma itak samo za warez. Prov skensli. Dej. Ukin warez. Pa bos se sebe ubil zraven, ker ne bos mel 3% tok profita k mas zdej. Ekonomija na vrhuncu. Sej je zalostno da je 90% interneta za warez uporablenga.. ampak kaj ces.
Zadnjic sem bral po amis forumu in folk sprasuje kdaj dobimo vec kot 128kbit/s ULja in un amisovc rece.. "to mas dost za cel zivljenje, vec ne rabs, ce hoces vec, pejt na siol" - a je lahko se bolj kreten? odnos do strank na vrhuncu... tega bebca bi mogl odpustiti.
Pol ti se prbije - sej to ma itak samo za warez. Prov skensli. Dej. Ukin warez. Pa bos se sebe ubil zraven, ker ne bos mel 3% tok profita k mas zdej. Ekonomija na vrhuncu. Sej je zalostno da je 90% interneta za warez uporablenga.. ampak kaj ces.

ne bodmo preveč offtopic.. če je tema zanimiva dajte novo temo odpret pa vdarimo debato... sam vem da je vse skup res.. pa sam sem nekoč imel pomisleke kako dobro bi bilo če bi naši vrli ponudniki ločeno prodajali ul in dl... bi si sam sestavil točno tak paket kot ga potrebuješ.

Fury: halo, ce ti tehnologija ne omogoca vec kot 0.7Mb .. ti bi mel pa kr 1:1 pri 2Mbit :)

Fury ::
Gandalfar - to so itak zasral s tehnologijo kar se ADSLja tice. Ampak recimo kabl bi lahko mel komot vecji UL, ampak zal nikol ne bo tako.
ja.. dost offtopica
ja.. dost offtopica

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fury ()

p4 ::
hmm...mogoce kdo ve zakaj mi BT Shadow's EXPERIMENTAL 5.8.10 powzroca 100% CPU usage?!?!?!vem da je blo isto vprasanje postavljeno ze za ABC client pa ni blo slisat nobenga pametnga odgovora.....stvat ni powezana s tem kolk clientow mam odprtih...ce mam enga mi zacne cez ene 5 min zret 100% CPU-ja, ce mam dwa clienta se pa "lepo" razdelita usak po 50% :)stvar je ZLO nadlezna, ker potem se client sesuje....upam da kdo lahko kej pamtnga swetuje...HVALA

BaRtMaN ::
Meni se isto zgodi včasih, preprosto se CPU uporaba nabije do konca, klient pa neha prenašati podatke v obe smeri. Tudi, ko končuje kak večji torrent (700 MB) se poveča uporaba CPUja na >90%.

Tr0n ::
Baje se da to popravit, da si pod advanced options nastavis max peer connections na 60 ali manj, pac odvisno od sistema.

ko končuje je v bistvu logično.. moj ga namreč končanega pošlje na pregled k doktorju nortonu, na kakšne viroze.

p4 ::
ok, mislm da sm popravu zadevo, ce koga zanima....prefs/advanced prefs sm dal extra data checking na triple check..in ze kasno urco dela normalno...

Fizikalko ::
Pa dobr, a sm jest tak kmet al kaj! A mi lahko kdo pove, kako mi lahko vleče ABC v povprečju samo okrog 10-15k?

pivmik ::
omeji upoad na 80% celotne zmogljivosti tvoje upload hitrosti.
Šeraj čim več časa datoteke in spodbujej druge da naredijo isto.
Šeraj čim več časa datoteke in spodbujej druge da naredijo isto.
LP, Gregor GRE^

Marsovec ::
hay
[Uporabljaj stran na warez.rozica.com in ne zicaj po forumu za ostale warez strani. Mi samo Rozica Warez podpiramo! (zbrisal warez request) --moderator]
Čim bolj dalj pustite BitTorrent prižgan in upload in spodbujajte ostale da bojo ostali tud! Jaz uporabljam Azereusa in dela super!
HVALA? VNAPREJ?
[Uporabljaj stran na warez.rozica.com in ne zicaj po forumu za ostale warez strani. Mi samo Rozica Warez podpiramo! (zbrisal warez request) --moderator]
Čim bolj dalj pustite BitTorrent prižgan in upload in spodbujajte ostale da bojo ostali tud! Jaz uporabljam Azereusa in dela super!
HVALA? VNAPREJ?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()

BloodyMan ::
A mi lahko kdo pove, ce je treba kaksne nastavitve nastimat pri abc clientu npr. upload in download al samo pustim tko k je!
Kaj je naj bolj optimalno?
Kaj je naj bolj optimalno?

koli99 ::
Jst bi pa uprasu zakaj mi bittorent tako pocasi downloada? Pred dvema mesecema je vsak fajl lepo okoli 60Kb/s, sedaj pa ne pride čez 10Kb/s. Ratinge imam po koncu downloadov 1.3-1.5. Downloadam največ 4 fajle skupaj, imam 1024/256, uporabljam pa BitTornado.

-Omeji upload na 26KiB/s (~80% tvoje celotne UL kapacitete)
-Izklopi vse druge Filesharing programe in program ki ti na bilkoakšen način uploadajo več kot 1 KiB/s.
-Ne glej vsakih 5 minut koliko hitro ti downloada BT.
-Prižgi PC in BT zjutraj kot geš delat / v šolo, ko prideš nazaj bo narejeno.
-Poizkusi uporabit originalen BitTorrent program, ker morda tvojega nekateri uporabniki BANajo / ga ignorirajo.
-Izklopi vse druge Filesharing programe in program ki ti na bilkoakšen način uploadajo več kot 1 KiB/s.
-Ne glej vsakih 5 minut koliko hitro ti downloada BT.
-Prižgi PC in BT zjutraj kot geš delat / v šolo, ko prideš nazaj bo narejeno.
-Poizkusi uporabit originalen BitTorrent program, ker morda tvojega nekateri uporabniki BANajo / ga ignorirajo.
LP, Gregor GRE^

Ta je ORIGINALEN:
http://bitconjurer.org/BitTorrent/download.html
Žal pa nima omejitve upload hitrosti.
Ta je ORIGINALEN z dodanim omejevalnikom hitrosti:
http://ei.kefro.st/projects/btclient/
http://bitconjurer.org/BitTorrent/download.html
Žal pa nima omejitve upload hitrosti.
Ta je ORIGINALEN z dodanim omejevalnikom hitrosti:
http://ei.kefro.st/projects/btclient/
LP, Gregor GRE^

Heh heh...
Shadow verzija se je preimenovala v ..... ne boš verjel: BitTornado, to kar koli99 sedaj uporablja.
In se mi zdi, da je Shadow naredil tudi to modificirano verzijo(upload limit) originalnega BitTorrenta. (emaili na obeh straneh so enaki)
Shadow verzija se je preimenovala v ..... ne boš verjel: BitTornado, to kar koli99 sedaj uporablja.
In se mi zdi, da je Shadow naredil tudi to modificirano verzijo(upload limit) originalnega BitTorrenta. (emaili na obeh straneh so enaki)
LP, Gregor GRE^

koli99 ::
Ok, ko sem downloadal s BitTornadom sem imel določen fajl 56% končan. Ko pa sem inštaliral program ki mi ga je priporočil PicNiK, in hotel nadaljevati isti fajl, je bil le 34% končan. Je to sploh možno?

rap3r ::
koli99 tudi meni se je to zgodilo in imam use naštimano tako, kot je picknic predlagal.
Da mi file, ki ima 122 seedov in 1730 peersov, vleče največ s 8kb/s mi je čist mim!!! Pa še to je edini file.
Da mi file, ki ima 122 seedov in 1730 peersov, vleče največ s 8kb/s mi je čist mim!!! Pa še to je edini file.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Nikita H ::
men se je tud to dogajal...Poskusi mulo izklopt ce ti zravn laufa, men je to povsem rešilo težavo (zdej gre cez 100)

Nimam mule pržgane, sm ugotovu da sm meu število seedov omejeno na 100, bomo zdej vidl k sm dou neomejeno
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Pa ne more downloadat takoj z 100 KiB/s.
Malo potrljenja!
Download bo narasel v nekaj 10ih minutah.
Malo potrljenja!
Download bo narasel v nekaj 10ih minutah.
LP, Gregor GRE^

Wolverine ::
A kdo mogoče ve kaj bi bilo narobe pri mojem ABC programu, nekaj časa vleče normalno potem pa kakor da bi zmrznil program, pomaga edino pause/resume? Kakšen predlog?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

poglej ksno stran al pa 2 nazaj. use pise.

Picknick ze 2 dni se pravi malo manj kot 48 ur mi dovnloda

Zheegec ::
To je zaradi takših kot sem jaz - BT ima 4KiB uploada, ostalo pa eMule
Saj počasi bo kakšnih 30KiB downloada, samo pa res traja.

Saj počasi bo kakšnih 30KiB downloada, samo pa res traja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

boštjan ::
ok,jaz sem novi v bittorentu,zato me ne razmesarit,če je blo to že povedano. problem je sledeč.Dol potegnem fajl,piše 100% completed/seeding.grem gledat v direktorij kamor sem dol potegno in vse polno fajlov,pričakoval sem bin in cue.ok ,počakam 10min pa še vedno isti šmorn,vgasnem ABC in nazaj prižgem še vedno isto.kliknem gumb CLEAR all completed torrents,pa še vedno brez bin in cue datoteke. Torej kako to uštimat? Uporabljam pa ABC 2.6.5
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22157 (20086) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 16109 (13239) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4829 (3437) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15700 (10451) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4698 (4698) | zile |