Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

pivmik ::
Jazst pa Azureus.
Čeprav lih zdej me neki jebe.
Ima pa suprnova plugin :)
Bom probal še ta ABC če je res za kej al so samo buggy smeti.
Čeprav lih zdej me neki jebe.
Ima pa suprnova plugin :)
Bom probal še ta ABC če je res za kej al so samo buggy smeti.
LP, Gregor GRE^

Paramedic ::
LOL, ja tolk kot jih rabim takrat, sej ni važno kolk jih vlečeš, sej linijo maš še vseen tako kot maš. Če se mi zdi da je fajn če bi mel 10 fajlov, bi jih pa tolko vleku, se vsekakor bolj splača, kot če počakam, da se vsak posamezno vleče. Razen v posebnih razmerah...
End transmission.

falotXP ::
Sprašujem zato, ker se mi je že večkrat zgodilo, da sem naprimer z ABC vlekel 4 stvari, z DC++ 3 stvari in z eMulo 5 stvari, pa se mi je linija zafilala, ter se samodejno prekinila....

rap3r ::
Men pa skoz piše Problem connecting to tracker. Sm se pozanimal kaj to pomen, samo problem je ta ker mam UP/DL ratio 350%!!!!Skoz mi samo uploda. Downloada pa z najvec 15kb/s
Connected seed mam 6, peer pa 49. Total speed je 4000Kb/s, men pa vleče s 15kb/s
Ma kdo kakšno idejo? Skoz mi samo uploda.

Connected seed mam 6, peer pa 49. Total speed je 4000Kb/s, men pa vleče s 15kb/s

Ma kdo kakšno idejo? Skoz mi samo uploda.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Gandalfar ::
Tracker je dol padu. To pomeni, da imas stike samo s peersi s katerimi si prej sodeloval in nic vec, nobenih novih in ce kater ven pade pade za stalno. In zdej si samo vasa mala pescica izmenjuje podatke, kolikor jih se manjka, da boste imeli vsi enako kolicino..

To pomen da je file izgubljen?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Tr0n ::
falotXP: Zato pa ima ABC globalne upload nastavitve. Nastavis na doloceno hitrost in bo sam uravnaval za vse torrente. Isto naredis za eMulo. Pri DCC pac ne mores omejit uploada, zato se ti bo linija vedno zafilala. Da se ti bi zaradi tega disconectala pa ne verjamem. Samo download postane pocasnejsi.

rap3r: Ne, ce so seedi oz. distributed copies vsaj 0.999 potem se nimas kaj za bat. Ponavadi se torrent z vsaj enim seedom obarva zeleno v ABCju in Shad0wu. Error message pa vedno ostane napisan oz. ne izgine pri ABC klientu, kar je manjsi bug. Da se ne more povezat na tracker ti je verjetno napisalo na zacetku, ker je bil obremenjen.

Hvala, kopij je ene 4000.
Sm iz mule prešaltu na bittorrent da vidm če je za kej dobr....bomo vidl.
Sm iz mule prešaltu na bittorrent da vidm če je za kej dobr....bomo vidl.

Se pravi, da nima veze s koliko programi downlodaš...linija se nikakor ne sme prekiniti, ali?

Seveda ne. Potem je ze kaj narobe pri tvojemu ISPju. Pri ADSLju pac v primeru zafilanega uploada tudi download pade. Prekinit ti pa zaradi tega ne sme.

MAh ta bittorent je za en k. Upload mam vecji kukr download. DOwnloadam 5 filov, 3je so zelo razsirjeni, edn malo mn zadnji pa zelo mal. Pa mi tiste 3 vlece z najvec 30kb/s use skupi. Linija je pa 128. Ta torrent je samo basanje.

Heh, zelo odvisno. Ponavadi vlecem dol stvari z 50-100 kb/sec, dolocene torrente pa tudi 240 kb/sec. So pa seveda tudi pocasni torrenti, pri katerih folk uploada mogoce par kilo in je tudi download temu primeren.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

flipflop ::
rap3r,a maš mogoče firewall? Al pa si mogoče v mreži,da nisi direktno povezan na internet ampak preko routerja ali ICS? Pa katerega klienta uporabljaš? Na koliko imaš nastavljen upload?

Noben firewall, direkt na internet. Mula mi vlece average z 60kb/s ta torrent pa nc od nc.
Client je ABC, upload mam pa omejen na 20kb/s, za mulo pa 10kb/s
Client je ABC, upload mam pa omejen na 20kb/s, za mulo pa 10kb/s

link_up ::
raper...heh...probaj si eno muzko snet... pa bos vidu hitrost... probaj en file at the time...pa pusti eno uro usaj...

Sam slab file men vleče s hitrostjo 0,2kb/s nepa z 20 kukr teb. Gre pa za dvd finding nemo. Ne mi rect da file ni razsirjen.

AtaStrumf ::
Torrenti lahko precej nihajo od full speed, ki ga zmore tvoja povezava do 0 KBPS. Večinoma je treba mal počakat, da začne vlečt kot je treba. Moraš malo spremljati podatke o št. peers, seeds, število razširjenih kopij, povprečen %, ki ga imajo peersi itd.in potem vidiš a je dober ali slab torrent. Ampak to se vse spreminja in je lahko čez eno upo čist nekaj drugega zato ne obupaj prehitro.
FInding nemo je pa že staro, tako da ne poskušaj s takimi torrenti. Probaj kakega novejšega, ki ima na suprnovi veliko število downloadov in seedov. Pa ponavadi najbolje deluje prvih par dni, tako da DL-jaj sveže zadeve pa boš videl kaj je bittorrent. Poskusi tudi z kakšno manjšo datoteko (appz npr.), ki imajo pogosto veliko seedov in malo peersov. Te znajo vlečt full speed pa še hitro se vse zgodi, ker so majhne.
FInding nemo je pa že staro, tako da ne poskušaj s takimi torrenti. Probaj kakega novejšega, ki ima na suprnovi veliko število downloadov in seedov. Pa ponavadi najbolje deluje prvih par dni, tako da DL-jaj sveže zadeve pa boš videl kaj je bittorrent. Poskusi tudi z kakšno manjšo datoteko (appz npr.), ki imajo pogosto veliko seedov in malo peersov. Te znajo vlečt full speed pa še hitro se vse zgodi, ker so majhne.

rap3r,poskusi z Azureusom. Men tudi noben drug klient ni hotel dobro vlečt,ta pa kar šiba. Pa javo moraš imet inštalirano za azureus in medtem ko boš vlekel s torrentom izklopi mulo in ostale p2p programe.

FliFlop hvala. Tale odjemalc je res supr, mas pregled nad usem pa celo trackerja mi je najdu za use datoteke.
Ql zadeva-potrebuje kaksne posebne tuninge da hitrej deluje? Sam ok saj deluje ce ne druzga
Ql zadeva-potrebuje kaksne posebne tuninge da hitrej deluje? Sam ok saj deluje ce ne druzga

Jst nisem nič posebej spreminjal,edino tist configuration wizard sem zagnal pa porte od 6881 do 6889 sem spustil naprej.

AtaStrumf ::
@falotXP
Zato ker je pri bittorrentu tvoj DL direktno odvisen od tvojega UL in če ti ga porabljajo drugi P2P programi, pol ti bo BT zelo slabo vlekel.
Zato ker je pri bittorrentu tvoj DL direktno odvisen od tvojega UL in če ti ga porabljajo drugi P2P programi, pol ti bo BT zelo slabo vlekel.

Ok zdej je uredu mam download tm nekje 50kb/s povprečno v 2 urah. Zdej me pa še neki zanima DL je odvisn od UL. Sam zdej mi UL samo nekje 15kb/s čeprov mam naštiman na 25. Max UL connections mam pa na 3 ali to povečam da se mi upload dvigne?

Cowboy6 ::
flipflop
rap3r,a maš mogoče firewall? Al pa si mogoče v mreži,da nisi direktno povezan na internet ampak preko routerja ali ICS? Pa katerega klienta uporabljaš? Na koliko imaš nastavljen upload?
jst sm se preselu v bajto, kjer mamo tri stanovanja en adsl priklop in povezano mamo z routerjem. a je pol router kriv, da mam slab prenos? (10kB/s)
pa kako predlagaš da si naštimam upload? zdej mam nastavljen na default oz. kokr je blo.
jst sm se preselu v bajto, kjer mamo tri stanovanja en adsl priklop in povezano mamo z routerjem. a je pol router kriv, da mam slab prenos? (10kB/s)
pa kako predlagaš da si naštimam upload? zdej mam nastavljen na default oz. kokr je blo.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Verjetno drugi tudi uporabljajo internet tak da se tista linija na vas tri razdeli. Naj v onih dveh stanovanjih izklopijo vse P2P programe,ftp-je,... Pol pa poskusi če bo šlo hitreje,pa porte na routerju oz firewallu spusti naprej do svoje kište pa boš videl če gre hitreješe. Upload si pa nastavi do največ 80% celotnega uploada,ker če daš na več,je lahko DL slabši.

Sam še uprašanje, kaj je supernova plug in pri azureus?

OldSkul ::
No jaz sem si naložil ta azureus pa si mi ni zdel kaj prida.Shadow client se mi zdi še zmeraj boljši!

Picknick, zanimal me je kaj je to, ne ce je:)) pa itak je nikjer nenajdem.

Pa še eno uprašanje. Ali se da zmanjšati procesorski čas, ki mi ga oduzema azureus. Porab mi ga kar 30%!

Dr_M ::
uzame ga tok, kot ga rabi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pivmik ::
Suprnova plugin za Azureus:
Doda ti nov tabo/okno, kjer izbiraš Games, Movies, Tv Shows, New stuff...
ko izbereš enega se ti prikaže seznam torrentov.
Ima tudi Suprnova Search za iskanje določenih stvari.
Ko dvoklikneš na en trorent na seznamu ga začne downloadat.. as simple as that.
Doda ti nov tabo/okno, kjer izbiraš Games, Movies, Tv Shows, New stuff...
ko izbereš enega se ti prikaže seznam torrentov.
Ima tudi Suprnova Search za iskanje določenih stvari.
Ko dvoklikneš na en trorent na seznamu ga začne downloadat.. as simple as that.
LP, Gregor GRE^

Mavrik ::
Kje se pa sploh da ta plugin dobiti? Sem brskal po Googlu pa ni nič poštegena našel.
Naslednji uporaben plugin je pa tudi tisti, ki posodablja IP Filtre z PeerGuardiana (na Azureusovi spletni strani se dobi).
Naslednji uporaben plugin je pa tudi tisti, ki posodablja IP Filtre z PeerGuardiana (na Azureusovi spletni strani se dobi).
The truth is rarely pure and never simple.

kalcek16 ::
glede na to da je tuki ful ful velik napisanga o temu programu,še zmeraj nevm točno zakaj se uporablja ta program. vem samo to da je za downloadanje. A je to tak program kot kazza al je kej drugač.

probi pa bos vidu. jest sm isto naredu, pa mi je usec

z obema lohk downloadas. to pa ze neki pomen, ane?

Fury ::
pomoje sta dost ekvivalentna kar se featuresov tice, mi je pa bolj vsec ABC, ker ni v Javi napisan pa bolj cist interface ma (za moj okus). Hitrostno pa sta isti drek ker na istem bazirata (oba na shadowu se mi zdi.. ABC ziher.)

Azureus ima definitivno vec opcij, vendar porabi tudi vec resourcov, delno zaradi jezika, v katerem je napisan.
Meni osebno nove opcije niso pomembne, zato sem tudi dolgo uporabljal Shad0w klient. Pomembna je minimalna uporaba resourcov tudi v primeru download/uploada vecih torrentov. Glavni razlog, da sem sel na ABC je prej omenjeno in pa dolocitev globalnega upload prenosa.
Meni osebno nove opcije niso pomembne, zato sem tudi dolgo uporabljal Shad0w klient. Pomembna je minimalna uporaba resourcov tudi v primeru download/uploada vecih torrentov. Glavni razlog, da sem sel na ABC je prej omenjeno in pa dolocitev globalnega upload prenosa.

ABC res dost mn sourcov porab, sam se mi zdi da pocasnej vlece.

Glej, ni pametno primerjat klientov glede na hitrost prenosa. Zakaj?
1. Torrenti so zelo dinamicna bitja, vedno se spreminjajo, tako kot se spreminja stevilo uporabnikov na dolocenem torrentu.
2. Ko startas torrent, se ponavadi nikoli ne povezes takoj na vse seede/leecherje ampak na tiste, ki so, tako kot ti, prisli na tracker kasneje oz. proti koncu. Sele ko zacnes uploadat se pocasi povezujes na vec uporabnikov. S tem se ti spreminja tudi hitrost prenosa. Ce isti torrent prekines in ga ponovo startas se ponavadi tudi ne povezes na iste uporabnike.
3. Torrent z veliko seedi in peersi se ne pomeni dobrega prenosa.
4. Torrent z malo seedi in peersi se ne pomeni slabega prenosa.
5. Vecina dodatnih featrov oz. zmožnosti, ki jih imajo razno razni klienti, bolj malo vplivajo na samo hitrost downloada. Zakaj? Ker je jedro vedno isto in sicer od originalnega klienta. Recimo super-seed mode, ki ga ja predstavil shad0w je samo trik/hack z obstojeco kodo. So pa mozne optimizacije.
Ali po domace, izberi si klient, ki ti je najbolj vsec. Vsi bi ti morali delat bolj ali manj dobro :).
1. Torrenti so zelo dinamicna bitja, vedno se spreminjajo, tako kot se spreminja stevilo uporabnikov na dolocenem torrentu.
2. Ko startas torrent, se ponavadi nikoli ne povezes takoj na vse seede/leecherje ampak na tiste, ki so, tako kot ti, prisli na tracker kasneje oz. proti koncu. Sele ko zacnes uploadat se pocasi povezujes na vec uporabnikov. S tem se ti spreminja tudi hitrost prenosa. Ce isti torrent prekines in ga ponovo startas se ponavadi tudi ne povezes na iste uporabnike.
3. Torrent z veliko seedi in peersi se ne pomeni dobrega prenosa.
4. Torrent z malo seedi in peersi se ne pomeni slabega prenosa.
5. Vecina dodatnih featrov oz. zmožnosti, ki jih imajo razno razni klienti, bolj malo vplivajo na samo hitrost downloada. Zakaj? Ker je jedro vedno isto in sicer od originalnega klienta. Recimo super-seed mode, ki ga ja predstavil shad0w je samo trik/hack z obstojeco kodo. So pa mozne optimizacije.
Ali po domace, izberi si klient, ki ti je najbolj vsec. Vsi bi ti morali delat bolj ali manj dobro :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Jaz ne vem, zakaj mi ABC, ko nekaj časa downlodam stvari (npr: dve na enktrat) ta blokira, hitrosti downloda ostanejo vedno iste, računalnik dela počasi....zakaj se to dogaja?

men se je to tut na zacetku (cca 1 teden) dogajal.pol sm pa formatiru,pa prejsnjo instalacijo kr skopiru in ne na novo instaliru. zdej pa dela ql.

Hehe kukrkol men ta ABC dela bol pocas, medtem k mi Azureus hitrej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22120 (20049) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 16095 (13225) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4829 (3437) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15665 (10416) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4694 (4694) | zile |