Forum » Omrežja in internet » [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P
[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

svejk ::
evo potegnil dol tole bittorrent-3.3-0.fdr.1.rh90.noarch.rpm. sedaj mi pa povej ko sem na strani rozca.com kako dopovem programcicu naj potegne tole rec dol. tale linux je malce bolj zakompliciran vidim

darh ::
crazydaizy
DnsTorrent
Yesterday night when i could not sleep i thought of what fun i could do with one of the most
distributed database in the world. The DNS!
I am using bittorrents to download linuxdistributions and stuff but some torrentsites (www.suprnova.org)
are overwelmed by trafik downloading the often small torrentfiles.
How could this be improved?
I started to experimenting using a dnsserver to distribute a torrentfile and after much sloppy programming
i had two program, one that converted a torrentfile to bind zone file data and one program that
converted multiples of dnsresposes back to a torrentfile. And happy happy, hoy hoy. The md5sum was the same for
the local torrentfile and the one downloaded via dns.
But why the hell should one use dns and not http to download? Well, due the nature of the DNS it *CACHES* the
entries and when an customer on an large ISP asks for the same torrent via dnstorrent some other customer
already quered some time ago it downloads right from the cache of the ISPs DNSserver and freeing up bandwith
on the torrentlinksites. They only have to provide a string like 0_197_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7.domain.com
One downside is that major ISPs DNSservers will use a loooot of memory (but its not that expensive today anyway).
I got proof of concept as well (requires pydns-2.3.0.tgz).
torrentToiZoneentries.py converts a torrent (or any file) to zonefile format (example : 0_1198_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7 IN TXT "64383a616e6e6f756e63653433...")
dnsTorrentToFileTorrent.py downloads a dnstorrent and saves as a normal torrentfile on the hd.
I got a dnstorrent you can test to download.
# python dnsTorrentToFileTorrent.py 0_1197_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7.netrogenic.com yarrow-binary-i386-iso.torrent
Will (i hope) download the torrent for Fedora Core.
The code is NOT pretty (first time using python) and can be modified/used/whatever) as long as some credits goes to me.
John Strömstedt (torrent (AT) netrogenic.com
Vir: http://www.netrogenic.com/dnstorrent/

DnsTorrent
Yesterday night when i could not sleep i thought of what fun i could do with one of the most
distributed database in the world. The DNS!
I am using bittorrents to download linuxdistributions and stuff but some torrentsites (www.suprnova.org)
are overwelmed by trafik downloading the often small torrentfiles.
How could this be improved?
I started to experimenting using a dnsserver to distribute a torrentfile and after much sloppy programming
i had two program, one that converted a torrentfile to bind zone file data and one program that
converted multiples of dnsresposes back to a torrentfile. And happy happy, hoy hoy. The md5sum was the same for
the local torrentfile and the one downloaded via dns.
But why the hell should one use dns and not http to download? Well, due the nature of the DNS it *CACHES* the
entries and when an customer on an large ISP asks for the same torrent via dnstorrent some other customer
already quered some time ago it downloads right from the cache of the ISPs DNSserver and freeing up bandwith
on the torrentlinksites. They only have to provide a string like 0_197_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7.domain.com
One downside is that major ISPs DNSservers will use a loooot of memory (but its not that expensive today anyway).
I got proof of concept as well (requires pydns-2.3.0.tgz).
torrentToiZoneentries.py converts a torrent (or any file) to zonefile format (example : 0_1198_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7 IN TXT "64383a616e6e6f756e63653433...")
dnsTorrentToFileTorrent.py downloads a dnstorrent and saves as a normal torrentfile on the hd.
I got a dnstorrent you can test to download.
# python dnsTorrentToFileTorrent.py 0_1197_56633ab0d90f43c68ed1b47358eccfe7.netrogenic.com yarrow-binary-i386-iso.torrent
Will (i hope) download the torrent for Fedora Core.
The code is NOT pretty (first time using python) and can be modified/used/whatever) as long as some credits goes to me.
John Strömstedt (torrent (AT) netrogenic.com
Vir: http://www.netrogenic.com/dnstorrent/
Excuses are useless! Results are priceless!

Gandalfar ::
sem sprobal in dela vredu, sem ene parkrat downloadnu torrent in je slo vsakic hitreje. Res pa je da imam lokaln dns caching na mrezi.
Sicer pa mene bolj kot .torrent datoteke skrbi kaj bo s trackerji. Ker ce gre tracker down potem lahko torrent samo stran vrzes.
Sicer pa mene bolj kot .torrent datoteke skrbi kaj bo s trackerji. Ker ce gre tracker down potem lahko torrent samo stran vrzes.

Tr0n ::
Slisi se zanimivo in uporabno.
Shad0w ti omogoca, da manualno dolocis tracker, ce ti gre trenutni down. Seveda mora bit na tem novem trackerju ista datoteka (isti hash).
Shad0w ti omogoca, da manualno dolocis tracker, ce ti gre trenutni down. Seveda mora bit na tem novem trackerju ista datoteka (isti hash).

pivmik ::
NORO
Zanimiva varjanta distribucije.
A kaj ko je preveč škodljiva.
Če še bo razširila bodo banali/ignorirali vse take BitTorrent (pod)domene. Al pa tudi ne...
Zakaj downloadat datoteke iz različnih koncev sveta če pa lahko downloadaš z maximalno hitrostjo direkt od tvojega ponudnika interneta(njegoega cache-a).
Zanimiva varjanta distribucije.
A kaj ko je preveč škodljiva.
Če še bo razširila bodo banali/ignorirali vse take BitTorrent (pod)domene. Al pa tudi ne...
Zakaj downloadat datoteke iz različnih koncev sveta če pa lahko downloadaš z maximalno hitrostjo direkt od tvojega ponudnika interneta(njegoega cache-a).
LP, Gregor GRE^

Gandalfar ::
Ubistvu je to bolj ali manj neuporabno. Ni problem v distribuciji 30-50kb torrenta ampak v trackerju. Zato se ta metoda ne bo prijela. Prevec komplikacij za premalo oz. nic efekta..
Je pa se zmeri kul :>
Je pa se zmeri kul :>

jest10 ::
A mogoče kdo ve v čem bi bil problem?
Namreč noče mi posneti nobene verzije winseu. Poizkusil sem že vse možne verzije z vsem dobro znane strani in se pri nobeni ne najde trackerja.
Ka koli drugega pa snema brez težau.
Namreč noče mi posneti nobene verzije winseu. Poizkusil sem že vse možne verzije z vsem dobro znane strani in se pri nobeni ne najde trackerja.
Ka koli drugega pa snema brez težau.

Grey ::
Kako se to uporablja? Vsi mate neke oknčke ala eMule....js mam pa sam v systrayu...nobenga tega fancy. A moram še kej dljat? Pa kako se naštima router, ker hitrost je ubitačna "1900hours remaining".

joeblack ::
mene pa zanima kako dolgo "moraš" pustiti potem file odprt ko si ga dol potegno?
koliko je tak razumen čas da ne bom pi...a izpado?
koliko je tak razumen čas da ne bom pi...a izpado?
Talking on flat is easy!

CaqKa ::
pomojem toliko, da se ratio postavi na ena, oziroma da v omrežje od tistega filetka pretočiš tolko mb kolko si jih iz omrežja potegno.

joeblack ::
se pravi če zaprem potem ko sem uploadal enkrat več kot DL, potem lahko brez slabe vesti stisnem FINISH?
Bom potem mirno spal ? :)
po kakem času pa vi skenslate?
Bom potem mirno spal ? :)
po kakem času pa vi skenslate?
Talking on flat is easy!

BaRtMaN ::
Pravzaprav lahko spiš še bolj narahlo, ker so imeli iskalci zlobno zlobnih piratov več časa, da so izsledili ravno tvoj IP!
Kljub kačku resnice, ni treba zgornjega jemati preveč resno. Najbolje je, da seveda uploadaš toliko, kolikor downloadaš. Jaz ponavadi uploadam, če je malo seederjev ali pa veliko leecherjev z malo dokončane datoteke. Mirne vesti pa prenos prekinem, če vidim, da je seederjev veliko in od mene sploh nihče ne vleče.
Kljub kačku resnice, ni treba zgornjega jemati preveč resno. Najbolje je, da seveda uploadaš toliko, kolikor downloadaš. Jaz ponavadi uploadam, če je malo seederjev ali pa veliko leecherjev z malo dokončane datoteke. Mirne vesti pa prenos prekinem, če vidim, da je seederjev veliko in od mene sploh nihče ne vleče.

Cyb3rCOP ::
Prosim, če mi lahko kdo pomaga. Moj problem je sledeč:
Pred kratkim sem kupil router, firme D-Link. Ko sem znova pognal BitTorrent Experimental se download ni dvignil niti na 10 Kb/s. Nato sem router odklopil in poskusil povezavo direktno na modem in je bilo hitrost normalna. Zato sklepam, da je napaka v routerju. Če kdo ve kako naj nastavim router ali BitTorrent Experimental(porti pa to) naj mi lepo prosim odgovori.
Pred kratkim sem kupil router, firme D-Link. Ko sem znova pognal BitTorrent Experimental se download ni dvignil niti na 10 Kb/s. Nato sem router odklopil in poskusil povezavo direktno na modem in je bilo hitrost normalna. Zato sklepam, da je napaka v routerju. Če kdo ve kako naj nastavim router ali BitTorrent Experimental(porti pa to) naj mi lepo prosim odgovori.

na router se konektaj na stran na 192.168.0.1
ter ga naštelaj.. v virtual server morš določene porte ofnat... kere točno pa boš našel če boš v tej temi iskal po besedici port (hint: ctrl+f)
ter ga naštelaj.. v virtual server morš določene porte ofnat... kere točno pa boš našel če boš v tej temi iskal po besedici port (hint: ctrl+f)

Cyb3rCOP ::
na router se konektaj na http://192.168.0.1/
Bi mi lahko prosim povedali bolj natančno, kaj naj vstavim v prosta okenca. Prilagam sliko!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()

Dr_M ::
jest mam en problem. na znani slo strani sm dlju torrente od ene nanizanke in ko sm prsu do cca 80% mi zacne javlat da se ne more konektat na trackerje. to traja ze par dni. status na strani kaze da je vecja kolicina seederjev.
lohk kej nardim glede tega al pac cakam...?
lp
lohk kej nardim glede tega al pac cakam...?
lp
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::
Probaj še enkrat downloadat *.torrent file od te nanizanke, Včasih se mi zdi da spremenijo, zamenjajo, trackerje, pol pa jih ne najdeš več z starim *.torrent fileom.
Men je že 2* pomagalo, če sem ga ponovno zloadal dol.
LP
TribesMan
Men je že 2* pomagalo, če sem ga ponovno zloadal dol.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ja sm su pogledat....celo umaknil so te nanizanke. sicer pa je ta slovenska stran v hudih tezavah.

TribesMan ::
Zakaj v težavah?
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

kar majo samo se en mirror, pa ocitno je vecina torrent fajlov zastarelih, ker od 10 stvari sm lohk samo 3 dlju...

SrOvPaSoV ::
A mi lohk mal pomagate. Mam eno težavo al pa ne znam, kva pa vem? Z Bittorrentom potegnem dol film, igrco, .. če hočem potem to odpret recmo film mi skoz napiše da je medij neprepoznaven, ali pa da je datoteka poškodovana zip.??? Kar kol sem potegnu dol skoz je isto.

jurcy ::
jst bi pa sam uprašu kaj se dogaja s suprnovo?(če vam tud ne deluje:men napiše ko kliknem na torrent file no known mirror?)

sej ce bi prebral novice na njhovi strani, bi vedu zakaj ne dela.

AtaStrumf ::
A obstaja še kaka druga stran s torrenti ker tale suprnova je res čist v p* že kar nekaj časa. Lahko mi pošljete tudi link na mail, če se vam zdi da bi ga znali moderatorji izbrisat.

ja sej obstajajo strani, z linki. na googlu use najdes. se pa mors na vecini registrerat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

some1 ::
Zanima me kaj je fora s tem uplodanjem? A je kej omejen ko das dol ksno stvar da mors dolocen cas pol se uploadat.Ne razumem zakaj mi je na zacetku vlekl 40kb zdej mi pa najvec 20kb.

jurcy ::
to je odvisno od seederjev(kolk ljudi ima določeno datoteko)--mislim ul---potem pa seveda lepo je če tudi nekaj časa daš na razpolago file drugim uporabnikom(itak jim ga daješ že skoz ko downloadaš)

flipflop ::
Lepo je,da pustiš da pride share ratio vsaj do 1.000,če je pa malo seedov,pa pustiš še bolj dolgo.

AtaStrumf ::
Dr_M pol mi daj pa vsaj kak dober keyword, ker jaz ne najdem nič pametnega, samo en na pol uporaben sajt.
Suprnova je pa res nekaj delala, pa spet crknila. Počasi ni zmanjkuje potrpljenja za tako zezanje. Ne vem zakaj je to tak problem. Res, prav ne razumem zakaj imajo prav oni tolk problemov s tem. A majo res tako ogromen promet? Pa saj so tile torrentčki čist majhni.
Suprnova je pa res nekaj delala, pa spet crknila. Počasi ni zmanjkuje potrpljenja za tako zezanje. Ne vem zakaj je to tak problem. Res, prav ne razumem zakaj imajo prav oni tolk problemov s tem. A majo res tako ogromen promet? Pa saj so tile torrentčki čist majhni.

kolesar1 ::
Imel bi eno vprašanje, pa upam da mi boste znali svetovati. A je treba odpreti kakšen port za bittorrent, če imam naprimer firewall na routerju.Sej to znam nastavit,sam zanima me če je treba sploh kakšen port odpreti in kateri.
Hvala
Hvala

Predator ::
bt uporablja porte od 6881 - 6889 ( lahko tudi spremeniš npr pri shadow klientu ) , ampak to dela po principu, če je prvi port zaseden, gre na naslednjega.... več kot 2-3 porte ( torej 6881-6883 ) boš tud zelo redko rabil
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

jest10: jup...mas ti kej?? mankajo mi 5 sezona 2 del, pa cela 6 sezona.
AtaStrumf: bom pogledu. ti sporocim

AtaStrumf: bom pogledu. ti sporocim

Paramedic ::
Mene pa pri Shadow's klientom moti to, da če se prekine povezava, BT ne nadaljuje avtomatsko, potem ko se nazaj vzpostavi!
End transmission.

Seveda ima s-nova ogromen promet. Saj je vec mirrorjev. Samo refreshaj page.
kolesar1: porte od 6881 do 6999
kolesar1: porte od 6881 do 6999

Paramedic: Nadaljuje, vendar ne takoj (povezava do trackerje se preverja vsakih nekaj minut, da se ga ne obremenjuje prevec). Ce zelis, da ti bo takoj nasel uporabnike na trackerju, pojdi @ Advanced / Manual Announce.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

jest10 ::
Dr_M:
Ravnokar so se na suprn... znova pojavili torrenti
Meni je tudi sredi snemanja 4 sezone prekinlo povezavo
Ravnokar so se na suprn... znova pojavili torrenti

Meni je tudi sredi snemanja 4 sezone prekinlo povezavo

jest10: tnx za info. jest sm meu ze 80% druzga dela 5 sezone, pa sm upu da se bo zadeva urihtala, pa nism brisu se

dajte no... mente se o omrežju in o klientih.. ne pa o tem kaj z njimi dol vlačite.. pa suprnovo tudi že enkrat pustite pri miru.

korn ::
Hmm..mene pa zanima kaj mislite o programu torrentstorm1.1?Obstaja kaki boljsi z njim sem sicer prezadovoljen zato niti nisem iskal kaj druga.[aja pa se to ce supnova nedela dela ziher novasearch]
dog

Xplicit ::
eno vprasanje:
Uporabljam Azureus (zadnja verzija) in sm pac neki downloadal vse je slo super hitro, sam se je ustavl na 99.7% ker 3 pieces ne najde (manjka torej 1,5 MB) pa sm pustu celo zadevo laufat se nevem kolk ur sam nicesar ne najde. To se mi zdi FUL cudn. Sej ce zazenem avi fajl vse lepo dela (ok nism se cist vsega pogledal) sam ocitno ni cist cela zadeva ce manjka 1.5M
Kaj predlagate pustim tko k je pa skenslam zadevo, sl pustim da se laufa pa bo mogoce celo kej najdu?
Uporabljam Azureus (zadnja verzija) in sm pac neki downloadal vse je slo super hitro, sam se je ustavl na 99.7% ker 3 pieces ne najde (manjka torej 1,5 MB) pa sm pustu celo zadevo laufat se nevem kolk ur sam nicesar ne najde. To se mi zdi FUL cudn. Sej ce zazenem avi fajl vse lepo dela (ok nism se cist vsega pogledal) sam ocitno ni cist cela zadeva ce manjka 1.5M
Kaj predlagate pustim tko k je pa skenslam zadevo, sl pustim da se laufa pa bo mogoce celo kej najdu?

odvisno od tega kolko je polnih verzij na omrežju... pa če je še kakšen seeder al so samo peerji?

Xplicit ::
'.. pa če je še kakšen seeder al so samo peerji?'
kaj ce je? a to v smislu ce je se ksn drug server? in oz. kaj nej zdej nardim da bo nekje najdu se preostanek fajla
k zdle sm opazu da se je to zgodil tud pr naslednem downloadu fajl se je ustavu po 86.4% prej je letel tud s hitrostjo do 100 kBps, zdej pa stoji na nuli.
Tm k kaze Availability->Pieces Status jih ful manjka, ceprov se jih je kar neki od teh ze dl-jal
Kje je zdej resitev? Ksn nasvet?
kaj ce je? a to v smislu ce je se ksn drug server? in oz. kaj nej zdej nardim da bo nekje najdu se preostanek fajla
k zdle sm opazu da se je to zgodil tud pr naslednem downloadu fajl se je ustavu po 86.4% prej je letel tud s hitrostjo do 100 kBps, zdej pa stoji na nuli.
Tm k kaze Availability->Pieces Status jih ful manjka, ceprov se jih je kar neki od teh ze dl-jal
Kje je zdej resitev? Ksn nasvet?

Zheegec ::
Cakaj
Verjetno ti seederja ne vidiš, samo če imaš blue light lahko samo upaš da je še kje kdo ki ima cel file.

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vidis ga sicer ne, se pa da na drug nacin izvedet, ali je se online.
In sicer, ce se procent distribuiranih kopij povecuje.
In sicer, ce se procent distribuiranih kopij povecuje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22075 (20004) | roli |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 16075 (13205) | simnov |
» | Bitcomet "ubija" internet povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 4826 (3434) | jan01 |
» | eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15623 (10374) | mgliha |
» | Azureus 2.2.0.0 zunajOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4688 (4688) | zile |