» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
11 / 38
»»

matter ::

Ste že probal ABC klient?

ABC is based on The Shad0w's Bittorrent experimental S-5.8.3

teleban ::

Tron: Moja verzija je "bittorrent-EXPERIMENTAL-UNOFFICIAL-3.2.1b-2".
Klient ??? A klient je recimo TorrentSpy-0.2.4.24-win32 :8) . No jst ne uporabljam nobenga klienta (če je to recimo torrentspy) uporabljam samo to verzijo torrenta k je gor napisana.
Vglavnem ni mi jasno v čem je zdej naenkrat ratu problem. Ker do zdej sm vedno naštimal da mi snema v mapo downloads. Ja sej vem včasih lahko naredi samo recimo .avi datoteko (al pač kar snemaš recimo .bin...) in snema, včasih pa naredi mapo pa snema v nakakšne parte.
Sam jst vedno dam da mi snema v to mapo downloads in potem ni važno al je mapa že bla narejena al ne. Vedno mi je normalno nadaljevalo, al je bla mapa al pa ne.
lp, teleban

Tr0n ::

Hmm, cudno. Probaj shad0w klient. Mozno, da zaradi 3.2 stare verzije kaj zeza.

teleban ::

No zaenkrat vseeno hvala. Bom sprobal še druge file, mogoče bi moral pa samo to datoteko naenkrat posnet druge pa mogoče bojo delovale brez problema. Nism še sprobal ostalih razen te, katera me zafrkava.
lp, teleban

_spirit_ ::

Imam eno vprašanje :8) Pred dvemi urami, sem prvič uporabil BT. Pobira mi že od vsega začetka dokaj hitro glede na vse ostale programe za downloadat... no, vprašal bi rad, če bi npr. zdaj zapru računalnik, bi lahko naslednjič downloadal naprej od tam kjer je končalo ko sem ga zaprl ali bi moralo it vse od začetka?

flipflop ::

Zapreš ga lahko. Ko hočeš naslednjič download nadaljevati,ponovno zaženeš isti .torrent in shraniš na isto mesto kot prej in bo nadaljevalo.

jurcy ::

Men vleče pa samo s hitrostjo do 20kb/s(1mb/s kabl uporabljen shadow klient):'( :( ;(

A ma kdo kdo kak nasvet?:\

Lp:D

Paramedic ::

jurcy: men tud vleče pod 20kb/s sveže stvari na 1M ADSLu, pa se ne sekiram, ker sem zadovoljen, da lahko to dobim zastonj, ne da bi moral karkoli naredit. Pa še vseeno vleče bolje kot vsak drug p2p.
End transmission.

Paramedic:ja men kazaa lite(filmi,mp-3 ji) vleče tud z 100kb/s>:D

Jurcy, z velikim povdarkom na tudi :D

Imel bi pa še eno vprašanje za ostale. Kateri porti morajo biti odprti za BT? Imam router, zato sprašujem. Pa še eno vprašanje ki je povezano s tem. Nekaj portov katere je potrebno odpreti za uporabo BT sem že odprl. Ne pa vse, ker v meniju od routerja, lahko odpiram le po en port naekrat. Ker pa je portov veliko, nisem odprl vseh. No, pa me zanima če lahko to vpliva na hitrost downloada, saj mi z BT download ni nikoli presegel še 35 kb/s :( Je pa vseeno 35 dober rezultat glede na donkey, kjer redkokdaj domiš tako hitrost.

na 5 filmov sigurno enkrat _spirit_>:D

Slucajno kdo ima link za torrent file Matrix reloaded dvd različico? Na suprnovi sta dva, en je nemški :|, drugi pa ne dela, ne najde povezav. Mi lahko kdo pomaga?:8)

ej sam ta bt++ je prov bedn s to hitrostjo;((

Freelancer ::

Na warez.rozica.com se najde vse. Kr admine vpraste :D

pivmik ::

Določen program ni prav nič počasen.
Če je kej počasno je lahko samo BitTirrent OMREŽJE (ali tvoj dialup povezava).

Sam program ne more bistveno vplivat na hitrost downloadanja.
LP, Gregor GRE^

Paramedic ::

jurcy: pa probi dobit bad boys 2 zdajle na kazaa...
Če se ne motim se BT večinoma uporablja za nove zadeve, tak da tu ni primerjave. S kazaa gredo men tud muzika in nekatere manj pomembne stvari do 125k skupaj...
Pač ne pričakujte vsi tle, da bote nove stvari dobili kr na pladnju.
End transmission.

Sej dobiš tudi to na KaZaA, samo ko kočaš download vidiš da je FAKE :)

Včeraj downloadal muziko iz KazAa in ČISTO VSAKA je bila koruptirana (by RIAA bots). Žačela in končala se je lepo, nekje vmes pa je imela kakih 5-10 sekund "zatikanja"/hreščanja.
LP, Gregor GRE^

Sydk ::

PicNiK: ti pa imaš srečo, res zadel si na loto:D jaz uporabljam kazo vec kot en let, pa se nism dobu coruptanega mp3, fake pa šele 1 do zdaj...
Paramedic: Bad boys 2 na kazza? nic lazjega kot to, vpiši pod search zdaj, in glej:D

Gandalfar ::

*cough* , *cough* :D

Paramedic:že zdavnaj imam bad boyse 2-preko kazze sem jih zvlekel>:D
PicNiC:ti si zadel pa bucikino glavico:)

OldSkul ::

Mislim, jaz sen morem verjet kaj eni govorite.Pa to je nemogoče, da še nikoli nisi dobil nobenega pokvarjenega Mp3 fajla.Jaz zmeraj naletim na kakšnega.

Zoidberg ::

Mogoče nekateri ne poslušajo komerciale.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

aramedic:že zdavnaj imam bad boyse 2-preko kazze sem jih zvlekel
ja ampak ne DVD-RiP verzijeampak kak TeleSync. To je itak blo že pred meseci na BitTorrentu.
LP, Gregor GRE^

Mavrik ::

A uporablja še keri Azureus? Ta stvarca ti fajn pokaže vse kar moraš vedeti :)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Tr0n ()

Jux ::

Kazza sux, Bittorrent je OK, vendar vse kar je manj od privatnega ftpja ne šteje če bi rad downloadal resno. Edina stvar ki mi zmanjša download na manj kot je maksimum linije, je drug download, manjek diska (pogosto) in downtime računalnika.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

BaRtMaN ::

Jaz tud uporabljam Azureusa. Je precej fajn.

frudi ::

hja, BT je fajn in vse, ampak te dni se je razkrila hudo šibka točka - na vsakem večjem trackerju je kaka verzija matrixa, ki jo downloada 10k+ ljudi in celotno omrežje je postalo neuporabno.
smrt CAMom, TELESYNom in podobnemu sranju! :|
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CAM je res smet
TELESYNC pa je ok če je dobro posnet.

Ti formati so pač za tiste ki hočejo filem nujno gledat čim prej. Za tiste bolj potrpežljive pa treba čakat na DVDSCREENER če je sreča, če ne pa na DVD-RiP.
LP, Gregor GRE^

frudi ::

Ti formati so pač za tiste ki hočejo filem nujno gledat čim prej.

sej, ravno zaradi teh 'moram zdownloadat pred sosedom' geekov je sedaj bt omrežje praktično neuporabno za kaj druga kot dljanje matrix camov.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CaqKa ::

:) kaj češ.. kdo pa je reko da morš ravno zdaj downloadat :)

svejk ::

mene pa samo zanima kaj dela bittorent tudi na kakem drugem portu, 80 ali kaj kar je po dafaultu na firewalih odprto.

Odvisno od klienta. V Shad0w klientu si lahko sam nastavis port range. Default je od 6881 do 6999.

svejk ::

torej po tej logiki prestavim delovanje na port 80 in bi moral vlect, bom preizkusil

Fury ::

z enim samim portom ne vem kok bo dobr delal :|

Gandalfar ::

Jaz imam samo 6881 in cisto dobro dela.

Xplicit ::

No pred enim dnevom sem 'odkril' novo tehnologijo p2p ki se ji rece BitTorrent :D

Sem si pac instaliral Azureus-a in zdej s tem vlecem ene par stvari dol tko da vidm kako kej funkcionira in me je kar impresioniral.
na liniji 512/256 skoz vlece ene 30-40kB/s

Zdej mam pa en question (sej najbrz je ze kje blo zastavljeno, sam je tolk obsirna tema da skor nima smisla it vsega brat za ta odgovor - upam da bo kdo odgovoru):

Ta Azureus je dokaj procesorsko pozresna zadeva (vlecem ene 4 fajle dol, nastavitve so pa u bistvu na defoult)
a obstaja ksn drug program k rabi manj procesorske moci, al je pac cel sistem prenosa podatkov odvisen tud od tega?

hvala

BaRtMaN ::

Ne. Samo potem moras imeti vec klientov odprtih . za vsak fajl enega. Azureus je požrešen, ker uporablja požrešno Javo. Ampak glede na to, kolikor jaz uporabljam BT, me čisto nič ne moti.

PA kaj ti tolko rabi procesorska moč?
Kaj si kupil AMD 2400+ TbredB za to da ga šparaš ali da izkoristiš?

Drugaše imaš original klient s kateri pa lahko downloadaš 1 file naenkrat, lahko pa imaš več klientov naenkrat odprtih.
LP, Gregor GRE^

Zheegec ::

Shadows experimetal client -> kar na Googla.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fury ::

ABC client je tut ql.

ni pozresna prasica k azuresus pa cist ekvivalentno funkcionalen... vse mas lahko v enem oknu, nastimas kok naenkrat ti jih DLja, nastimas skupni UL in lahko tut vsakemu posebi UL, nastimas kok casa po tem ko ti zDLja en fajl ga se ULja, ali pa na kaksen ratio pocaka preden prekine in podobno.

Ko ga zapres in odpres si se zmeri zapomne vse fajle k jih mas v seznamu itd.

Tukaj!

Ce pa komu serje (client frizne - ne govorim sam o ABC ampak tut o shadow's experimental in azureusu in vseh clientih nasploh) naj proba nastimat max. connections na 60. men ne frizne vec, pocasnej pa tut ne gre. Nej bi blo to kao za stare winse.. samo men pomaga na XPjih...

||_^_|| ::

jst mam tega shadowa sam je fleš da nemorm več fajlov naenkt downloadat, mi pr drugmu prbije da se ne more na tracker konektat.

Lahko komot vec fajlov dljas z shad0wom ali bilo katerim drugim klientom. Imas pac vec klientov odprtih pa je.

Meni azerus ni vsec zato, ker ti prikazuje en kup nepotrebnih informacij, pa tud oblika samega programa mi ni vsec. Pa spominja me na eMule :) Zacel sem z experimental, potem sem sel na Shad0w's experimental pa zaenkrat nimam potrebe po menjavi, ker se dokaj zmerno obnasa glede zretja resourcov in ima vse funkcije, ki jih rabim.

matter ::

Heh, še enkrat bom reku ABC!!

pa še:

ABC is an improved client for the Bittorrent peer-to-peer file distribution solution. ABC is based on The Shad0w's Bittorrent experimental S-5.8.7

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

- Lahko komot vec fajlov dljas z shad0wom ali bilo katerim drugim klientom. Imas pac vec klientov odprtih pa je

Tako je. Meni so vsi multi-file klienti ogabni. Meni je BT kul zato, ker lahko dobis en file hitro, ne da cakas 1 dan in vec kot npr. pri muli. Tko da meni to ne predstavlja nobenega minusa, ce moras met vec klientov odprtih, itak redko downloadam vec kot 2 fajla naenkrat. Ker vecino fajlov je itak nad 1GB, lep del pa nad 3GB, tko da... :) Sem pa enkrat dljal 7 kratkih zadev naenkrat pa ni blo nobenih problemov.

Se komu vsaj približno svita zakaj od včeraj naprej ne morem odpreti strani od suprnove? Do včeraj mi je delala normalno. Od včeraj naprej pa mi vsakič kadar grem na to stran, zmrzne explorer. :'(

Bug ::

Pardon..ker bom samo vskocil...bi pa rad dobil en JASEN odgovor...
Kaere porte na Routerju je treba odpreti..da bo Torent deloval optimalno (da bo spljoh delal) ???

Lp,
Bug

CaqKa ::

spirit
tukaj nismo support za njihovo stran, saj se njihova stran malo križa z našimi členi 11 in 12.
če imajo oni kakšno kodo na strani ki tvojga ieja sesuje to sporoči njim ne nam.. nam le v vednost.

bug:
v tejle temi.. stisni ctrl+f ter v iskalno polje vpiši magično besedico "port" nato pa preberi poste ki ti jih bo iskanje našlo. odgovor je namreč kak ducat postov višje.

Predator ::

bug : tcp 6881-6889 je cel range na katerem dela, čeprav boš težko rabil več kot 2-3 porte razen če boš ful bt uporabljal; odpri si za začetek 6881-6882 in če boš mel slabe prenose še enga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Heisenberg ::

:))
fantje imam eno prosnjo. Ker si mi resnicno ne da brat 11 strani kar ste pisali o torrentu bi prosim enega da mi na kratko razlozi kako stvar deluje, se bolj pa kje DLjat, kje dobit program za DLjat in vse potrebno.

najlepsa hvala vsem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()
««
11 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

&#181;Torrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4722061 (19990) roli
»

BitTorrent pohrustal &#956;Torrent (strani: 1 2 )

9116064 (13194) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354825 (3433) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13715595 (10346) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294686 (4686) zile

Več podobnih tem