» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
28 / 38
»»

AtaStrumf ::

Meni se pa ni obnesel tale µtorent. Od 5x350 MB in 1x232 MB mi je čez noč dol povlekel le eno datoteko velikosti 232 MB, ostalo pa le delno, v povprečju recimo 50%, kar je naravnost katastrofalno. Bittornado mi je ponavadi čez noč dobil dol vse in ko sem preklopil torrente nanj sem imel vse dol zelo hitro. Morda vi uporabljate kakšne posebne nastavitve?

Tr0n ::

Hmm, ja. Zgleda ima vec ljudi te tezave. Poskusaj povecat stevilo vseh povezav oz. povezav na dolocen torrent. Kaj druga verjetno ni.

OmegaM ::

jah, pri men so enake tezave, sam je pa mi ful fajn ker pozre velik manj sredstev kot azerus, bitcomet
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Bakunin ::

http://www.utorrent.com/faq.php#What_do_all_those_settings_in_Advanced_Options_do.3F

ce imas XP, potem moras paziti da imas max.half_open pod ali enako 8

Meni dela utorrent bp. Prej ime bittornado, nato bitcomet.

Jaz imam 8 pa enako

Kaj pa ostale nasavitve?

Kak bi bilo najboljse?

Sem v studentu in imam 100 mega internet, enako kot na faksu.

Mam nastavljeno recimo vse privzeto (po 10000 ko je 3x zapored), razen spremenil sem na 300 se mi zdi maximum number of active torrents (upload or download): 300

Maximum numer of activate downloads 100

A je mozno da tu nimam ka vredu nastavljeno?

Port se mi nasavlja nakljucno vsakic ko pridem gor

Damjan Jagar ::

Tudi jaz imam samo spremenjen number of active downloads in mi dela na polno že mesec, dva. Vmes zamenjal tri verzije, brez problemov stalno. Kablaš, ves promet prek routerja.
http://jagar.si

OrlyTM ::

enajo ... mikrotorrent se mi full obnese. Prej uporabljal ABC.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

FXMagic ::

Jaz pa mam nekaj problemov z uTorrentom. Imam kabelsko in sem za ruterjem (porti so odprti). Downloada mi s polno hitrostjo, uploada pa ~10k (to je max). Prej sem imel ABC in je uploadalo brez problema na polno. Kaj so kakšne posebne nastavitve? A lahko poveste, kako imate nastavljeno Global max. conn. , max. peers per torrent in te nastavitve, ker imam očitno nekaj narobe nastavljeno. Imam 2/256 linijo.
Potem pa še to. Kaj pomeni ikonica (upload, download), ki ima od spodaj še en znak (glej sliko)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FXMagic ()

hmm...

Network options:

port used for incoming connections XXX (tukaj vpisi vrata TCP IN UDP, ki jih "forwardiras" iz usmerjevalnika na PC)

advanced options - IP to report to tracker (tukaj vpisi svoj IP, ce imas staticnega)
vec info

waLkeR^! ::

www.portforwarding.com [če se ne motim] :D
Don't annoy me. I can be really really strange.

Porte na ruterju sem imel že prej odprte. Zdaj sem odprl še UDP (prej imel samo TCP), pa je upload isti kot prej (~10k max za kratek čas).

morda ti ISP omejuje p2p promet.....

vzami bitcomet ter nastavi "Protocol header encrypt" na "Always".
(CTRL+P | Advanced | Connection)

ISP je triera, vendar mislim, da ne zapira portov (razen < 1024, uTorrent pa je na 30000+ portu).

OmegaBlue ::

Tuakj ni fora v portih, problem je v headerjih, ki jih uporablja oz. so značilni za bittorrent protokol in nekateri ISP-ji blokirajao ali omejujeno vse kar malo diši po bittorrentu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

FXMagic: Tisti minus zraven ikon pomeni, da nisi povezan na tracker (oz. je verjetno down). Nic kaj hudega, dokler vidis ostale seederje ali preko DHTja.

tedo ::

Z bitcometa (s katerim nisem imel problemov, le zaradi zapiranja klienta s torrent strani) zdaj preklapljam na uTorrent! Pri nedokončanih torrentih, katere hočem prenesti v ta program jim ne zazna hasha (s force re-check se naloži ne?!)! Kakšen drugačen postopek od bitcometa? Kaj je pomembno da nastavim? Kakšen naj bo incoming port?

tnx za odgovore

Enostavno nastavis direktorij, kjer imas nedokoncane torrent datoteke in ponovno naklikas/importas .torrent in bi moralo delat. Kar se tice porta; ponavadi se predlaga range med 49152 in 65535.

Opazil sem, da je pri uTorrentu po defaultu nastavljeno relativno malo povezav na torrent (50), zato se splaca tudi s temi nastavitvami poigrat. Mogoce max 300, 100 na torrent in max 3 torrenti naenkrat download.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Tody ::

men tele torrenti lih ne delajo na T2 če testiram hitrost potem se vidi da mam polno hitrost. Pri torrentih (čeprav je full seederjev okol 1000) pa zadeva nikoli ali zelo redko grečez 30 kb/s. Zdej sem dal max connections na 100 in imam samo 2 aktivna torrenta. Mogoče bo to pomagalo Mam utorrent in puščeno full up in download

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Jan987 ::

dej up load na malo manj kot maš linijo

&#181;Torrent v1.3

Full changelist (build 363):
- Feature: UNICODE!
- Feature: Added option to enable/disable internal tracker.
- Feature: Detect encoding field in a torrent and parse filenames accordingly.
- Feature: Support crashdumps on pre-WinXp.
- Feature: Added option to sort downloads based on the label.
- Feature: Autodetect if the language textfile is utf8 or ansi.
- Feature: Rate limit DHT traffic.
- Feature: Nicer availability graph.
- Feature: Added setting to control how fast utorrent tries to connect to new peers.
- Change: Increase the amount of connects a bit.
- Fix: Error message in tray would sometimes not go away
- Fix: Don't count a seed as a download if there are free seed slots (#68)
- Fix: Change random port selection
- Fix: Upload a little bit more aggressively
- Fix: ulslots wasn't saved properly on restart.
- Fix: Support piecesize 16k.
- Fix: Use atomic movefile when saving resume file on XP
- Fix: Better utorrent.exe.log if translation loading fails
- Fix: Fix bug that DHT got stuck in (Login)
- Fix: Fixed some crash bugs. (Thanks to the crash dumps)
- Fix: Hopefully worked around the file open crash. (Caused by Adobe Acrobat 7).
- Fix: Fix crash bug if an invalid filename is selected in the opendialog.
- Fix: Fix crash when removing torrents.
- Fix: Fix sorting in pieces tab

These fixes were fixed in the second release of 1.3 (build 364):
- Fix: Move up/down didn't move like you expected
- Fix: Opening a torrent by doubleclicking in explorer didn't always work.

Hmm še zmeri ni čist kul pri +7000 persih in 1000 seedih dobim prvih samo 50 in drugih 7. in 20 kb/s downloada... ah bo že še 2 tedna pa bo dol :D

Saj ni cudno pri tako velikem stevilu peersov da je download slab.

Veliko stevilo seedov se ne pomeni hitrega downloada, sploh ce zelo malo uploadajo in ce je veliko peersov. To ni od klienta odvisno. :)

eh nikoli vam ni prav premal seedov premal perosov... Eno vprašanje ali je ta torrent ful občutljiv na čakanje tak kot emule... ko enkrat padeš dol iz linije moreš spet čakat na vrsto ? Ker men tale t2 prekinja vsakih 10 minut ? Vrjetno lahko krivim tudi to ?

Odvisno od dolzine downtime-a. Ce pades dol za par sekund, se info o peersih ponavadi ne izgubi. Ce si down dalj casa, povezave pocasi izginejo in se zacnes povezovati od znova. Vsekakor pade download hitrost.

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=3531

BitComet cheats:

1.BitComet incorrectly uses DHT on private torrents/trackers, even ignoring BitComet's user's settings NOT to if the tracker briefly goes down!

2.BitComet deliberately misreports upload and download amounts to trackers and seeds in order to get the "lion's share" of upload bandwidth from seeders.
(Others have said that using super-seed as a seeder often takes >200% of the torrent's size to create other seeds due to BitComet's cheating-by-default.)

3.BitComet disconnects and reconnects to download more than is fair via optimistic unchoke -- (which is meant to give new arrivals something to share. Sadly, Azereus is reported to do this too. Automatically droping working connections is hostile activity -- it creates lots of churn which costs extra bandwidth for trackers and peers alike.

4.BitComet seems to favor uploading to other BitComet clients, even when getting faster download speeds from other clients. The most extreme case was a private tracker/torrent on a huge college lan with "100mbps" connections -- the person who did this could download at >5mbps if using BitComet but only ~5-15 KB/sec if using µTorrent.

alternativa

neres ::

Imam uTorrent in NAT error.

Sem šel reševat težave na PortForward.com in prišel do tam, kjer moraš vpisat pasword za moj ruter (SMC7004VBR). Če pustim prazno ne dela. A obstaja kak pasword, ki bi deloval?

Se da še na kak način rešit ta NAT error?

Hvala že vnaprej!

neres ::

Opa, že našel pasword.

LukaVi ::

Jaz pa s tem mikro torrentom sploh nisem zadovoljen... Nikoli mi še ni vlekel na polno, vedno kakšnih 20kb/s pod max, upload hitrost pa je zelo spremenljiva. Mrzlično pričakujem popravljeno verzijo Cometa:( .
lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaVi ()

toncek_95 ::

ker pa je najboljši zdej za dol vlečt?
ASUS A8N-E, AMD ANTHLON 64 3200+@2500Mhz, LEADTEK 7800GT VIVO,
1GB GEIL VALUE, HITACHI 160GB SATA2,
LC POWER 550WG 140mm, GMC H-60

pivmik ::

Jaz imam µTorrent, ker je majhen, hiter, preprost, pregleden in lep.
LP, Gregor GRE^

LukaVi ::

µTorrent ni tako zelo pod kritiko, vendar vseeno prisegam na Cometa :P. Komaj čakam popravljeno verzijo. ..
lep pozdrav

dolenc ::

Probejte tole

Paramedic ::

Hehe, bolj 'zahrbtno' zdravilo, ki pa pomaga :).
End transmission.

BaRtMaN ::

In zakaj ne bi raje sprobal kakšnega drugega klienta?

bbobst ::

Jaz imam pa en banalen problem z Azureusom:
Kje v nastavitvah se naštima ,da se .torrent ki ga odpreš v Azureusu ,ne začne avtomatsko downloadati ,ampak ročno.
Ne najdem nastavitve.

Ne poznam Azerusa, ampak skoraj vsak klient ima nastavitev, koliko datotek lahko downloada naenkrat. To nastavis na 0 in bodo vsi naklikani torrenti na queue dokler jih ne startas rocno.

bajker ::

@bbobst:
Tools->Options->Files->Torrents->Import New .torrents automatically

sss ::

@dolenc

Potem se pa folk, ki uporablja take patche (ki emulirajo ostale dovoljene programe) sprašuje zakaj so jih banal na private trackerjih :\

Prispela je nova verzija "žepnega" bitorrent odjemalca.

Novosti:

- čarovnik za nastavitve hitrosti/prepustnosti ter testiranje bittorent vrat (porta)
- podpora RSS
- dodajanje končnice !ut za nedokončane datoteke
- boljši "dolpoteg" od bitcomet odjemalcev

Celoten spisek sprememb

Paramedic ::

Prispela je nova verzija TABOLJŠEGA bitorrent odjemalca.

Novosti:

- POPRAVLJEN BUG, ki je onemogočal povezavo na private trackerje
- še marsikaj, ampak mu itak že prej nič ni manjkalo

Celoten spisek sprememb

PS: sorry za kršenje avtorskih pravic :D.
End transmission.

Opa, tale nov uTorrent je pa superca. RSS + speed guide + optimizacija downloada FTW. :)

GhostRider ::

Uf končno sem preletel vse te strani ampak nikjer nisem zasledil odgovora na moj problem in sicer :
Formatiral sem disk in vse lepo naložil na novo.Naložil sem si tudi novi BitComet 0.60 ampak mi ne dela;(( ...povezuje in povezuje ampak noče začet downloadat. Probal sem tudi več torrentov ampak nič. Isti problem mam tut z utorrent clientom....ne poveže
Pred formatiranjem pa so mi vsi programi (mula,dc++,bitcomet,...)normalno delali ;((

Prosim,če mi lahko kdo pomaga ?
Hvala
--Born for speed--

>> BitComet 0.60 ampak mi ne dela

bitcomet je zaradi ponavljajocih se "napak" v kodi (neupostevanja standardov, zasebnosti privatnih trackerjev, prekomerno obremenjevanje trackerja ter ostalih odjemalcev) bil prepovedan na vecini trackerjev. Na nekaterih samo verzija 0.60, na nekaterih pa kar bitcomet v celoti...

Nova verzija je sicer odpravila zadnji hrosc, ampak taksne stvari pustijo grenak priokus....

...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

Imas kak firewall oz. si odprl porte?

v &#181;torrent stisni tipke CTRL+G ter izberi opcijo 2 - "test if port is forwarded properly". Ce delajo, potem kliknes na "use selected settings".

na testni strani je tudi povezava na stran, kjer je napisano kako si "posredujes porte".

Zgodovina sprememb…

bitcomet je zaradi ponavljajocih se "napak" v kodi (neupostevanja standardov, zasebnosti privatnih trackerjev,...

Pol z BitCometom 0.60 nekaj časa nebo nič;(( bom poskusil še katero drugo verzijo in upam,da bo delalo, ker z njim sem bil do sedaj vedno zadovoljen.

Imas kak firewall oz. si odprl porte?

Porte imam odprte...sem probal tudi izklopit firewall pa se vedno nista delovala...tak,da mislim,da firewall ni krivec

v µtorrent stisni tipke CTRL+G ter izberi opcijo 2 - "test if port is forwarded properly". Ce delajo, potem kliknes na "use selected settings".

V mojem utorrenti 1.3 mi funkcija CTRL+G ne prime ??? se da še kak drugače to nardit ?

Hvala za odgovore
--Born for speed--

>> V mojem utorrenti 1.3 ....

Verzija 1.3 se nima teh nastavitev. Danes je bila izdana nova verzija &#181;torrenta in v njej so ti dodatki.

Zgodovina sprememb…

wiiiiiii:)) :)) :)) težava odpravljena... poizkusil sem najnovejšo verzijo BitCometa 0.61 in deluje:))

Verzija 1.3 se nima teh nastavitev. Danes je bila izdana nova verzija µtorrenta in v njej so ti dodatki.

Zdelje sem si naložil še utorrenta najnovejšo verzijo,da preizkusim še njega in tudi on mi deluje :)) :)) :))

...z starimi je pa nekaj narobe ?

Še enkrat hvala vsem za pomoč
--Born for speed--

>> ...z starimi je pa nekaj narobe ?

samo z bitcomet 0.60.
BC 0.61 je popravek, z utorrent je vse ok, le nova verzija ima "dodatke". 0:)
««
28 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

&#181;Torrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4720644 (18573) roli
»

BitTorrent pohrustal &#956;Torrent (strani: 1 2 )

9115566 (12696) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354726 (3334) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13714861 (9612) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294555 (4555) zile

Več podobnih tem